Pregled strokovnjakov

Infrastruktura kot ponudnik storitev

NetDepot je infrastruktura kot ponudnik storitev (IaaS) s sedežem v Houstonu, TX, z dodatnimi operacijami podatkovnega centra v Atlanti, GA. Podjetje odpira tudi centre v New Yorku, NY, Los Angelesu, Kaliforniji, Chicagu, IL, pa tudi na lokaciji (v neprijavljenem mestu), ki se bo odprla v Kanadi, ki bo odprta aprila 2015.


Občasni čas & Zanesljivost

Ni veliko informacij, vendar verjetno dobra ura

Glede na število podatkovnih centrov v lasti podjetja in jasno opredeljene pogoje je malo dvoma, da bi NetDepot lahko ponudil vrhunsko zanesljivost in dostavo IaaS vsem svojim strankam.

Lastnosti

Ni ravno gostiteljsko podjetje

Z namenskim izogibanjem spletnemu gostovanju je NetDepot očitno izbral IaaS za glavno ponudbo; stopnja njihovega delovanja zagotovo ni cenovna ali predvidena za navadnega uporabnika. Ta odločitev jim omogoča, da vložijo vse napore v zagotavljanje vrhunskih storitev samo poslovnim strankam.

Čeprav ni poceni, so celo osnovni namenski strežniki napolnjeni z zmogljivo strojno opremo: en sam procesor Xeon s 4 procesorji, ki delujejo na 3,3 Ghz, 8 GB RAM-a, 1 TB prostora na disku in 20 TB pasovne širine mesečno. Z dvema vmesnima paketoma ima zgornji strežnik enakih 20 TB pasovne širine, toda procesor je dvojni procesor Xeon z 12 procesorji, 32 GB RAM-a in 2 TB prostora na disku.

Strežniki v oblaku ne morejo biti na voljo samo takoj, ko je plačilo obdelano, temveč se lahko zaračunajo tudi mesečno ali uro. To bi lahko bila odlična možnost za manjša podjetja, ki potrebujejo zahtevne vloge, vendar povpraševanje po njih obstaja le omejeno. Strežniki v oblaku segajo od 2 jedra CPU z 512 MB RAM-a, 30 GB diskovnega prostora in 1 TB pasovne širine do vrtoglavih 96 GB RAM-a, 20-jedrskega procesorja in 60 TB pasovne širine na mesec.

Vsi paketi, oblaki in namenski izdelki so na voljo brez nastavitvenih pristojbin in so enostavno prilagodljivi potrebam strank, če se standardni paketi potrebujejo prilagoditev.

Podpora

Odlične podporne storitve

Odprlo se je okno za klepet, v katerem sem vprašal, ali imam kakšna vprašanja ali potrebujem podporo v 90 sekundah po pristanku na spletnem mestu NetDepot; na voljo je tudi telefonska številka in sistem vozovnic. Nekaj ​​čudnega se mi je zdelo, da je baza znanja omejena na kategorije zaračunavanja in predprodaje.

Sistem vstopnic je bil sestavljen iz dveh portalov, od katerih je vsak potreboval potrditev, NetDepot z blagovno znamko za stranke, ki so se pridružili po 10. januarju 2015, in drugega za stranke, ki so se pridružili pred tem datumom z oznako “GNAX”; zdi se, da je to rezultat delitve podjetja na dva ločena podjetja v začetku letošnjega leta.

Cenitev

Višje cene

Kot bi pričakovali od stopnje delovanja, NetDepot ni operacija s popustom. Namesto tega delujejo na podlagi splošne vrednosti; raven paketov IaaS, ki jih zagotavljajo, bi zagotovo nadomestila znatne naložbe v strojno in programsko opremo nekaterih strank, poleg faktorja tveganja / odgovornosti izpadov za neodvisno vzdrževano delovanje.

Kot rečeno, mnogi paketi so v resnični ceni, osnovni paket strežnika v oblaku gre za 5 dolarjev mesečno in znaša do 960 dolarjev mesečno, vendar bi ta sistem z najboljšimi ocenami verjetno kupil več deset tisoč dolarjev hitro amortizirajočih sredstev za nakup.

Namenski strežniki, kot bi lahko pričakovali, so cenovno ugodnejši od vhodne ravni, ki je ponujena v višini 139,00 USD, do najvišjega pa 229,00 USD.

Za še močnejšo izjavo o vrednosti v celoti upravljane storitve ponujajo NetDepot za 99,00 USD mesečno na strežniku, pa tudi paket storitev samo za reaktivne izdelke ob 29,00 mesečno.

Povzetek

Kakovostnejše delovanje

Pri pregledu njihovega spletnega mesta ni dvoma, da je NetDepot zelo resen pri svojem poslovanju in jemlje uspešnost in splošno vrednost kot svoje najboljše rezultate. Za razliko od številnih podjetij ni nobenih vročih objav v zvezi s podaljšanjem delovne dobe, vendar je videti, da je NetDepot pripravljen, da uporabniški izkušnji postanejo odločilni dejavnik. Glede na velikost njihovega delovanja in bazo strank vsekakor imam občutek, da bi NetDepot vsem potencialnim kupcem zagotovil reference obstoječih strank, da upraviči izbiro za prehod na svoje poslovanje.

Prednosti:

  • Imajo lastne podatkovne centre
  • Operacije višjega konca

Slabosti:

Slabosti:

  • Visoke cene
  • Zelo specializirane storitve
  • Ne ponujajte običajnih storitev gostovanja
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me