AWS CEO Andy Jassy & CTO Werner Vogels Headlight Premiere Dogodek v oblačni industriji


Prejšnji mesec je AWS organiziral 7. letno konferenco Re: Invent v Las Vegasu s 50.000 udeleženci &100.000+ dodatnih nastavitev v živo. Na konferenci je bilo več kot 2100 prelomnih sej, seminarjev, & predstavitve. Dvanajst & pol leta po uvedbi AWS ima podjetje na milijone aktivnih gostujočih strank v zagonskih podjetjih, podjetniških korporacijah, maloprodaji, malih podjetjih, & javni sektor. Glavni startupi, ki gradijo na AWS, so AirBNB, Pinterest, & Stripe. Na področju finančnih storitev AWS pooblašča Goldman Sachs, kapital One, & Barclays v operacijah podatkovnega centra v oblaku. AWS je najprimernejši ponudnik storitev za podjetja Fortune 500, kot je J&J, GE, Shell, BP, Halliburton, Netflix, Disney, Fox & Expedia. AWS prevladuje v vsaki verziji podjetja s 27 milijardami dohodkovnih prihodkov in 46% medletne rasti. AWS ima trenutno 52-odstotni delež skupnega trga oblakov po vsem svetu z glavnimi konkurenti Google, Microsoft, IBM, Oracle, & Ali Baba. AWS navdihuje tudi širok ekosistem, ki vključuje podjetja, kot so Infosys, Acquia, Adobe, Accenture, WorkDay, VMware, & Rackspace. Kupci želijo dostop do najširšega orodja za razvoj programske opreme pri gradnji spletnih / mobilnih aplikacij, kjer ima AWS največ možnosti za programerje. Tekmovalci v industriji trenutno preganjajo & posnemajo AWS storitve gostovanja v oblaku, ne da bi lahko ponudili enake zmogljivosti platforme.

AWS Platform Diversity: Compute, Database, Containers, ML, brez strežnika, ARM, & GPU

Generalni direktor AWS Andy Jassy je vodil re: Invent 2018 Keynote Address in poudaril veliko raznolikost platforme, ki jo AWS ponuja za stranke. Zaradi varnosti ima AWS na voljo več kot 117 šifrirnih izdelkov, ki jih lahko podjetja izbirajo glede na zahteve podatkovnega centra v oblaku. AWS ima 11 glavnih možnosti baze podatkov z dodatnimi migracijskimi storitvami za podjetja, ki pretvarjajo starejše operacije ali programsko opremo. AWS ima edinstvene platforme za računanje, zabojnike, brez strežnika, strojno učenje, ARM strežnike, & GPU obdelava. Storitev Kubernetes (EKS), ki jo upravlja AWS, se je v zadnjem letu močno povečala. Platforma AWS Lambda se je razširila in se vključila v 47 različnih mikroservisov.

AWS pri shranjevanju zagotavlja shranjevanje blokov & hitrosti prenosa podatkov, ki vodijo v panogi. AWS ima najbolj veliko količino za shranjevanje v gostinskih načrtih z možnostjo elastičnega spreminjanja velikosti vsakega nosilca. Trenutno obstaja 11 načinov prenosa podatkov iz lokalnega delovanja podatkovnega središča na AWS, kot so DirectConnect, FireHose, SnowBall itd. Merila AWS DataSynch 10-krat hitreje od odprtokodnih orodij. Amazon je dodal varen FTP v shrambo objektov S3, ki zdaj podpira več kot 10.000 jezer s podatki o strankah s podvojenim podvajanjem v območjih razpoložljivosti.

Amazon S3 ponuja tudi paketne operacije pri shranjevanju predmetov prek API-jev in shranjevanja v ledeniku za arhivske stopnje. Jassy je napovedal novo možnost za shranjevanje predmetov Machine Learning, ki temelji na vzorcih dostopa za inteligentno stopnjo, pa tudi novo storitev Glacier Deep Archive, ki je cenejša od pogonov za shranjevanje trakov, ki se uporabljajo v poslovnih prostorih v podjetniških podatkovnih centrih – manj kot 10/10 od 1 centa na GB mesečno. Ta storitev ponuja obnovitev podatkov v urah namesto v tednih.

Amazonski elastični datotečni sistem (EFS) podpira podatke, shranjene na treh območjih razpoložljivosti, da se elastično povečuje navzgor / navzdol glede na povpraševanje po spletnem prometu. Ta storitev se je v podjetju Linux močno povečala, zato je AWS napovedal tudi novo možnost Windows. AWS zdaj izvaja 57,7% primerov Windows IaaS v primerjavi s 30% za Microsoft Azure po vsem svetu. Nauči se več.

AWS Inferentia: ML Inference Chip za TensorFlow, MXNet, & PyTorch

Še ena večja napoved AWS na re: Invent 2018 je bila novica, da bo Amazon predstavil svoj čip strojnega učenja za konkurenco z Googlom & IBM v razvoju TPU AWS je ponudil predvsem GPU & Storitve gostovanja v oblaku ML, ki so že temeljile na strojni opremi Nvidia. V sporočilu za javnost AWS piše:

"AWS Inferentia je čip za sklepanje strojev za učenje, zasnovan za zagotavljanje visokih zmogljivosti z nizkimi stroški. AWS Inferentia bo podpirala okvire učenja globokega učenja TensorFlow, Apache MXNet in PyTorch, pa tudi modele, ki uporabljajo format ONNX … AWS Inferentia zagotavlja visoko zmogljivost, nizko zmogljivost sklepanja z izjemno nizkimi stroški. Vsak čip ponuja na stotine TOPS-a (tera operacij na sekundo) pretočnega rezultata, kar omogoča kompleksnim modelom, da hitro napovedujejo."

Amazon si prizadeva zmanjšati stroške za AI / ML aplikacije z velikim povpraševanjem z uvedbo namenskega čipa za sklepanje. Po internih raziskavah lahko namenski čip, kot je Inferentia, zmanjša stroške za kar 90% v primerjavi s standardnimi spletnimi strežniki ali 75% v primerjavi s strojno opremo, ki deluje na GPU. Platforma AWS Inferentia bo interoperabilna s standardoma Amazon EC2 in AWS SageMaker.

Amazon Aurora: Fundacija za inovacije DB v oblaku

AWS CTO Werner Vogels je predstavil svoj glavni del AWS re: Invent 2018 s pregledom, kako so izzivi Amazon.com pri upravljanju delovanja podatkovnega centra za e-trgovino v božični sezoni vplivali na oblikovanje novih baz podatkov & celični arhitekturni sistemi. Amazon Aurora predstavlja razširjeno razširjeno arhitekturo, ki je najhitreje rastoča storitev v zgodovini AWS. AWS Aurora lahko podpira internetne obremenitve, ki jih ne podpira nobena druga baza podatkov.

Platforma zbirke podatkov Amazon Aurora:

 • Zelo zanesljiv in odporen na zapletene scenarije neuspeha
 • Zelo hiter čas za popravilo v ekstremnih primerih okvare
 • Ločite se od zelo razširljive in zanesljive storitve skladiščenja
 • Storitev shranjevanja naj bo inteligentna tako, da se zavedate zapisa DB
 • Zmanjšajte zamudo pri pisanju in izumite tisto, kar dobi pisanje
 • Zmanjšajte zamudo pri branju z izogibanjem kvorumskim odčitkom

DynamoDB je vodil nerelacijsko gibanje baz podatkov za razvijalce spletnih / mobilnih aplikacij. Štirje stebri DynamoDB so:

 • Zmogljivost na lestvici
 • Popolnoma upravljan
 • Celovita varnost
 • Izdelana za sodobne aplikacije

DynamoDB ima celično arhitekturo z mrežno strukturo za obdelavo drobcev. Zmogljivost prilagodljivega razpoka omogoča DynamoDB-ju, da raste s samodejnim ponovnim ostrenje.

AWS namenske platforme zbirke podatkov:

 • Amazonska Aurora
 • Amazon RDS
 • Amazon DynamoDB
 • Amazon ElastiCache
 • Amazonski Neptun
 • Amazon Timestream
 • Amazon QLDB

Storitve selitve podatkovnih baz Oracle so na voljo za aplikacije v živo in za postopno pretvorbo uporabljajo postopek za dolivanje. DynamoDB je kompatibilen z blokom za shranjevanje v Amazonu S3, za strojno učenje, & stroškovne koristi.

AWS re: Invent 2018 – Keynote z generalnim direktorjem Andyjem Jassyjem

AWS Firecracker: "Ob re: Invent 2018 je Amazon veliko prispeval k odprtokodni skupnosti prek Firecrackerja – upravitelja navideznih strojev, ki lahko brez strežnika izvaja delovne obremenitve brez strežnika, kot so funkcije. To je’je zasnovan na isti tehnologiji, ki pooblašča storitve AWS Lambda in AWS Fargate … Firecracker lahko poruši ekosistem zabojnikov. Združuje varnost virtualnih strojev s hitrostjo zabojnikov, da bi zagotovili edinstveno izvedbeno okolje, primerno za tehnologijo brez strežnika. Firecracker učinkovito zamegljuje mejo med VM-ji in zabojniki, saj prinaša najboljše iz obeh svetov." Več o AWS re: Invent 2018.

AWS re: Invent 2018 – Osrednja beseda s CTO Dr. Werner Vogels

AWS Lambda: "Kot je v četrtek poudaril Amazon CTO Werner Vogels, razvijalci razpravljajo o orodjih in vsakdo ima svojo predstavo o tem, katera orodja vsak dan prinesejo nalogo. Za začetek so se odločili, da bodo zadovoljili jezike, ki so uvajali podporo za nove jezike. Tisti razvijalci, ki uporabljajo Ruby, lahko zdaj uporabljajo Ruby podporo za AWS Lambda … Če je C ++ vaša stvar, je AWS napovedal C ++ Lambda Runtime. Če se noben od teh ne ujema z okusom vašega programskega jezika, ga je AWS odprl za skoraj katerikoli jezik z novim API-jem izvajanja Lambda … Za ljudi, ki imajo v IDE-ju (integrirana razvojna okolja) različne okuse, je AWS napovedal podporo Lambda za več priljubljenih vključno s PyCharm in IntelliJ v predogledu in Visual Studio." Več o AWS re: Invent 2018.

Analiza podatkov & Aplikacije Java: "Amazon Kinesis olajša zbiranje, obdelavo in analizo pretočnih podatkov v realnem času, tako da lahko dobite pravočasen vpogled in hitro odzivanje na nove informacije. Amazon Kinesis Data Analytics … obljublja, da vam bo pomagal obdelovati podatke v realnem času s standardnim SQL. AWS uvaja podporo Java v Amazon Kinesis Data Analytics. Kaj to točno pomeni? Skratka, zdaj lahko uporabite svojo kodo Java za ustvarjanje močnih aplikacij v realnem času, ki obdelujejo pretakanje podatkov." Več o AWS re: Invent 2018.

Začetek novega izdelka: pristajalne cone, kontrolni stolp, elastični sklep, & Oblikovanje jezera

V trenutnem upravljanju podjetij imajo podjetja več skupin z različnimi zahtevami po mikroservisih, zato AWS uvaja pristajalne cone z orodji za upravljanje več računov. AWS Control Tower je nov izdelek za zvezni dostop z enotno prijavo AWS za upravljanje identitete. AWS Lake Formation je nova storitev, ki pospeši obdelavo podatkov za strojno učenje. Amazon QLDB je v celoti upravljana baza knjig z osrednjim zaupnim organom. Amazon Elastic Inference dodaja pospešek GPU-ja vsakemu primerku Amazon EC2 za hitrejše sklepanje z do 75% nižjimi stroški. Ta večnamenski pristop k inovacijam na platformah je poudaril lansiranje novih izdelkov na AWS re: Invent 2018, ki industrijo vodi v obseg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me