Eenvoudige HTTPS-serverinstellingen voor Caddy Boosts-gebruikers – RancherOS om vee te verlaten

Het Caddy-webserverpakket is een van de sterkste nieuwe trends in het datacenterlandschap dit jaar, met hoge gebruikerspercentages als gevolg van de lage installatie-footprint & gemak van het configureren van HTTPS met Let’s Encrypt SSL / TLS-certificaten. Caddy kan worden geautomatiseerd met een configuratiebestand met drie regels dat containerorkestratie op bedrijfsschaal efficiënter maakt. Caddy kan worden geoptimaliseerd als stacksoftware voor het laden van cloud SaaS / PaaS-applicaties vanuit containers. RancherOS kondigde deze week aan dat ze hun eigen gepatenteerde Cattle-applicatie voor containerorkestratie zouden stopzetten en deze zouden vervangen door een Kubernetes-native aanpak. Dit vereist dat sommige bestaande toepassingen die vee gebruiken, worden geporteerd & opnieuw gecodeerd voor toekomstige upgrades. Rundvee werd niet algemeen gebruikt in datacenters wereldwijd en werd overspoeld door het marktaandeel van Kubernetes in de cloud-orchestration engine-sector. RancherOS streeft ernaar om als Docker-containeroplossing populair te blijven door zich te specialiseren in Kubernetes-integratie met het kerndistributiepakket. Systeembeheerders & ontwikkelaars van web- / mobiele apps zullen worden aanbevolen om de ontwikkelingen in het Rancher-ecosysteem te volgen voor het gebruik van hun compacte Linux-besturingssysteem in containers. Het implementeren van Caddy is een geweldige oplossing waarbij meerdere domeinnamen of subdomeinen gratis coderingsondersteuning nodig hebben op een webserver of voor Software Defined Networking (SDN) tussen multi-cloud hardware-elementen ter ondersteuning van afhankelijke microformat-installaties.


Eenvoudige HTTPS-serverinstellingen voor Caddy Boosts-gebruikers - RancherOS om vee te verlaten

Caddy-server: elke site op HTTPS-codering met gratis Let’s Encrypt-certificaten

Caddy Server maakt het systeembeheerders gemakkelijk om webserverhardware op partities uit te bouwen met behulp van VM’s, VPS, & containers. Caddy voert een compleet webserverpakket uit met gratis Let’s Encrypt SSL / TLS-certificaten die standaard zijn ingeschakeld voor elk domein dat binnen enkele seconden na het laden in productie volledig operationeel is. Dit vergemakkelijkt het gebruik van Caddy in containers waar Software Defined Networking (SDN) -functies complexe app-code bouwen voor microservices die moeten worden samengesteld om verschillende apparaten te ondersteunen & weergaven weergeven. Mobiel & desktop app-code kan worden uitgevoerd vanuit een enkele database of een bedrijf kan een wildgroei aan websoftwareservices hebben die voorzien in specifieke institutionele of organisatorische behoeften, variërend van multi-cloud hardware.

Caddy Server maakt de installatie van een veilige webserver met een domeinnaam of IP-adres eenvoudig door automatiseringsprogramma’s die schaalbaar zijn met elastische clusterondersteuning. Voer geïsoleerde app-componenten uit in containers, VM’s, & VPS-partities over beschikbare hardware met gecodeerde SDN, API, & HTTPS-verbindingen tussen hen. DevOps-teams gebruiken deze combinatie om Caddy als een reverse-proxyserver samen met beide Apache uit te voeren & NGINX op dezelfde hardware voor multi-core beheer van CPU-procesaanvragen, monitoring van datapakketaanvragen, & file caching over datacenter hardware bronnen. Zorg waar nodig voor HTTPS-verbindingen in een netwerk en bouw de dynamische adresseringsfunctionaliteit op basis van aangepaste code.

Objectief gezien is Caddy een HTTPS / 2-webserverframework dat native is geschreven in Go en dat kan worden vergeleken met het Apache HTTP Server-pakket dat de basis vormt van de LAMP-stack. Caddy draait op elk besturingssysteem: Windows, Linux, Mac, BSD, etc. Ondersteuning van TLS-certificaten is verplicht op Caddy met failover-mechanismen voor ingetrokken certificaten. HTTP / 2 & IPv6-ondersteuning is native met reverse-proxy-cachefuncties die concurreren met NGINX. Datacenters kunnen profiteren van de nieuwste standaarden voor load balancing voor webverkeer & datapakketaanvragen op een netwerk. Plan .htaccess-bestand herschrijft voor populaire CMS-scripts zoals Drupal, WordPress, Joomla, Magento, etc. Caddy heeft een geautomatiseerd conversiescript voor .htaccess.

Reverse-proxy caching ondersteunt meerdere microservice-implementaties op dezelfde hardware. De uitdaging voor systeembeheerders is het combineren van de beste elementen van Caddy met Apache & NGINX draait op dezelfde hardware in VM’s, VPS, & containers. Het voordeel voor gebruik met Caddy is voor webservers op het netwerk die verplichte codering moeten hebben met standaard TLS-certificaten ingeschakeld. Het secundaire voordeel is een gehercodeerd webserverraamwerk met een kleinere installatiegrootte & snellere runtime-verwerking voor bestanden / verzoeken. Ontwikkelaars geven de voorkeur aan de Caddy-serversnelheid boven Apache met een lagere totale geïnstalleerde bestandsgrootte in containers.

Caddy-server: elke site op HTTPS-codering met gratis Let's Encrypt-certificaten

RancherOS: Cattle App wordt verlaten voor ‘Kubernetes-First!’ Nadering

RancherOS wordt geïnstalleerd met de Cattle-applicatie als de standaard containerorkestratie-engine, die een vergelijkbare functieset bevat voor Docker Swarm of het CoreOS Tectonic-framework. Deze aanpak wordt nu door het bedrijf opgegeven voor een ‘Kubernetes-First!’ strategie die een volledige build zal omvatten voor een gepatenteerd Kubernetes-orkestratiepakket met de enterprise RancherOS-distributie. De mogelijkheid om een ​​geïntegreerde Docker-Rancher-Kubernetes-pijplijn uit te voeren, is erg belangrijk voor de manier waarop openbare cloud-orkestratie op grote schaal werkt bij AWS, Google Cloud, & Azure. RancherOS worstelt om hun vroege positie als marktleider in containers te behouden en moet nu concurreren met een breed scala aan gevestigde Kubernetes-engine-oplossingen van alle grote merken voor cloudhosting, Linux-platformontwikkelaars, & integratiebedrijven.

Volgens Prachi Damle, een toonaangevende programmeur bij RancherOS Labs:

Vee wordt veel gebruikt door Rancher-gebruikers om applicaties te maken en te beheren op basis van Docker-containers. Een van de belangrijkste redenen voor de uitgebreide acceptatie ervan is de compatibiliteit met de standaard Docker Compose-syntaxis. Met de release van Rancher 2.0 zijn we overgestapt van Cattle als het basisorkestratieplatform naar Kubernetes. Kubernetes introduceert zijn eigen terminologieën en yaml-specificaties voor het implementeren van services en pods die verschillen van de Docker Compose-syntaxis. Ik moet zeggen dat het echt een grote leercurve is voor Cattle-ontwikkelaars zoals ik en onze gebruikers om manieren te vinden om apps te migreren naar het Kubernetes-gebaseerde 2.0-platform.

Aangezien momenteel ongeveer 80% van het containerverkeer wordt gemigreerd naar Kubernetes, staat RancherOS klaar om nieuwe business op te bouwen rond hun oplossingen met belangrijke klanten die de software al in productie hebben. Aan de andere kant moet RancherOS rechtstreeks concurreren met Kubernetes-oplossingen van Google, AWS, Red Hat, Azure, SUSE, IBM, Oracle, & andere IT-majors. Rancher is een belangrijk acquisitiedoel in deze sector omdat de OS + Kubernetes-oplossing volledig volwassen is op het platform en een kant-en-klare toevoeging is aan een groot softwareportfolio, d.w.z. RHEL + CoreOS.

RancherOS: Cattle App wordt verlaten voor 'Kubernetes-First!' Nadering

Laten we SSL / TLS-certificaten versleutelen: containers, VM’s, & VPS

Let’s Encrypt biedt gratis TLS-certificaten voor elke domeinnaam voor het instellen van webversleuteling en is een eenvoudig te gebruiken oplossing voor websites op gedeelde hosting. Waar nieuwe browserregels voor HTTPS-versleuteling het prijsvoordeel voor hosting met meerdere domeinen op gedeelde Linux-servers dreigden te breken met nieuwe vereisten voor speciale IP-adressen en SSL / TLS-certificaten, bieden veel webhosts nu Let’s Encrypt-certificaten gratis aan voor elk domein, wat kan zijn automatisch geïnstalleerd. Systeembeheerders die Let’s Encrypt-certificaten willen gebruiken in privé-, openbare of multi-cloudconstructies, kunnen de Caddy-server met container, VM gebruiken, & VPS-partities als een effectieve methode voor het instellen van alomtegenwoordige codering voor weboverdracht via HTTPS. De mogelijkheid om de implementatie van Let’s Encrypt-certificaten te automatiseren, maakt het gebruik ervan met Caddy effectiever voor websites & portefeuilles met meerdere domeinen in actieve productie of voor platformupgrades.

Gratis Let's Encrypt SSL / TLS Certificates: Containers, VMs, & VPS

  1. Laten we versleutelen:

Laat’s Encrypt is een gratis, geautomatiseerde en open certificeringsinstantie (CA), uitgevoerd voor het publiek’s voordeel. Het is een dienst van de Internet Security Research Group (ISRG). Iedereen die een domeinnaam bezit kan Let gebruiken’s Versleutel om kosteloos een vertrouwd certificaat te verkrijgen … Net zoals de onderliggende internetprotocollen zelf, Let’s Encrypt is een gezamenlijke inspanning voor de gemeenschap, buiten de controle van een organisatie."

Meer informatie over Let’s Encrypt Certificates.

Gratis Let's Encrypt SSL / TLS Certificates: Containers, VMs, & VPS

  1. Kubernetes:

"Rancher beheert centraal meerdere Kubernetes-clusters. Rancher kan cloud Kubernetes-services zoals GKE, EKS en AKS leveren en beheren of bestaande clusters importeren. Rancher implementeert gecentraliseerde authenticatie (GitHub, AD / LDAP, SAML, etc.) voor RKE of Cloud Kubernetes-services. Rancher biedt een intuïtieve gebruikersinterface, waarmee gebruikers containers kunnen uitvoeren zonder alle Kubernetes-concepten vooraf te leren … Met Rancher vermijdt u leveranciersvergrendeling, maar behoudt u de flexibiliteit om de tools en add-ons voor infrastructuur te gebruiken wanneer u maar wilt heb ze nodig.

Meer informatie over het gebruik van Kubernetes met Rancher.

Gratis Let's Encrypt SSL / TLS Certificates: Containers, VMs, & VPS

  1. RancherOS:

Een vereenvoudigde Linux-distributie opgebouwd uit containers, voor containers. Alles in RancherOS is een container die wordt beheerd door Docker. Het bevat alleen de minimale hoeveelheid software die nodig is om Docker uit te voeren. Al het andere kan dynamisch worden getrokken via Docker. RancherOS maakt het eenvoudig om containers op schaal uit te voeren bij ontwikkeling, test en productie.

Meer informatie over RancherOS.

Samenvatting: Gebruik Caddy voor Quick & Veilige HTTPS-implementaties.

Systeembeheerders wordt geadviseerd om de Caddy-server te evalueren en te kijken waar deze past bij de behoeften van hun datacenter of zakelijke netwerkvereisten. Gebruik Let’s Encrypt TLS-certificaten voor elk domein om installaties met meerdere domeinen te upgraden of voor SDN-vereisten in app-ondersteuning. Caddy biedt snelheid & hardware-efficiëntievoordelen ten opzichte van het gebruik van Apache in containers.

Samenvatting: gebruik Caddy voor snelle en veilige HTTPS-implementaties.

  1. Vee:

Het grootste voordeel voor bedrijven & datacenters is het gebruik van Kubernetes, Docker, & RancherOS samen in containerorkestratie. Hiervoor is het bedrijf opgericht en blinkt het fundamenteel uit. Veel andere bedrijven bieden nu micro-OS-distributies van Linux aan voor containergebruik die zijn gericht op RancherOS’s geïnstalleerde gebruikersbasis, zoals Oracle, Google, VMware, Microsoft, Red Hat, Ubuntu, & SUSE."

Meer informatie over vee, zwerm, & Rancher.

Voor RancherOS kan de focus op Kubernetes worden gezien als een belangrijk draaipunt voor het bedrijf, maar een punt dat volkomen logisch is voor hun bedrijfsplan en softwaredistributieklanten in de toekomst. Tenzij er belangrijke redenen zijn voor bedrijven om de RancherOS-oplossing te kiezen boven andere vergelijkbare producten die worden aangeboden door grote publieke cloudconcurrenten, is er geen duidelijke manier voor het bedrijf om marktaandeel te blijven winnen in deze sector anders dan het aantal installaties.

Conclusie: RancherOS zal het moeilijk hebben om te concurreren met IT-majors in de publieke cloud in de Kubernetes Engine-ruimte & verliezen marktaandeel in Container Linux-webserverinstallaties.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me