Container-as-a-Service (CaaS), SSD-opslag, & Open Baseboard Management Controllers

Ubuntu OpenStack heeft vorige week statistieken vrijgegeven die de Linux-softwaredistributie positioneerden als nummer 1 in marktaandeel voor clouddatacenterbeheer gebouwd met OpenStack voor netwerkbeheer. Ubuntu claimde 55% van de totale bedrijfsinvestering in deze sector in 2017 via concurrerende Linux-platformdistributies van Red Hat OpenShift en SUSE Cloud 7 met MicroOS. In India kondigde het outsourcingbedrijf voor softwareontwikkeling Tata Communications nieuwe ondersteuning aan voor een Cloud Container-as-a-Service (CaaS) -platform dat door hun programmeerteams is ontwikkeld als oplossing voor:


 • Enterprise-bedrijven zoals telecom, bankieren / financiën, productie of e-commerce om snel te adopteren bij het moderniseren van databases;
 • De productie van op maat gecodeerde web / mobiele apps met hoogwaardige cloudhostingondersteuning op het hoogste gebruikersverkeer;
 • Beheer van openbare / privé / hybride cloudnetwerkhardware voor webpublicatie, mobiele applicatie, & Productvereisten voor SaaS.

Tata Communications zet een trend voort die door Infosys en Wipro is ingezet bij het bouwen van eigen private cloud-softwareoplossingen die kunnen worden gebruikt door outsourcingteams om tegelijkertijd veel ondernemingen bij operaties te ondersteunen. Integratorbedrijven kunnen Red Hat OpenShift, Ubuntu OpenStack, SUSE Cloud 7, CoreOS of RancherOS met Docker-virtualisatie installeren om complexe oplossingen voor zakelijke klanten te beheren met behulp van open source softwaretools. Andere belangrijke aankondigingen deze week waren de nieuwe VMware, IBM, & AWS-samenwerking in cloudplatformoplossingen; Microsoft stelt nieuwe SSD / BMC-normen vast voor hardwarefabrikanten & datacenters (Project Denali / Project Cerberus); en de voortdurende gevolgen van insiders over de overname door Google van het data science-bedrijf Kaggle, inclusief hun deskundige programmeerteam, archieven van onderzoeksgegevens, & miljoenen klanten van het AI / ML / DL-platform. Apache Hadoop-acceptatie groeit nog steeds snel als een oplossing voor "big data" vereisten, waaronder IoT, e-commerce, zelfrijdende auto’s, cloudnetwerkanalyse, & zoektechnologie.

Container-as-a-Service (CaaS), SSD-opslag en Open Baseboard Management Controllers

Ubuntu OpenStack: 55% van marktaandeel vs. Red Hat OpenShift & SUSE Cloud 7 Distros

OpenStack is ontwikkeld door Rackspace & NASA rond 2010 als een geavanceerd datacenterbesturingssysteem voor grootschalige cloud computing-vereisten. Het platform is modulair en uitbreidbaar, zodat bedrijven of andere organisaties het kunnen aanpassen aan hun specifieke datacenter- of cloudhostingvereisten, dwz gebruik voor webservers om informatie openbaar te maken of databaseservers te hosten voor interne operaties, enz. Software van derden ontwikkelingsbedrijven kunnen tools bouwen die OpenStack op nieuwe manieren uitbreiden: netwerkbewaking, load balancing, externe opslag, API’s, webserverbeheer, data-analyse, firewalls, encryptie, & veiligheid. Ubuntu is nu "de meest gebruikte Linux-distributie voor OpenStack." BIJ&T, Bloomberg, Paypal, eBay, Sky, & Walmart beheert momenteel hun datacenters en cloudhosting voor web / mobiele apps met Canonical met behulp van Ubuntu / OpenStack op het hoogste niveau van webverkeer. De combinatie van de volgende 5 concurrenten in de sector: Red Hat, SUSE, HP, Oracle, & IBM evenaart niet eens het totaal geïnstalleerde gebruikersbestand van Ubuntu in vergelijking met de meeste cloudserverhardware die OpenStack momenteel in datacenterproductie draait voor webhostingservices op ondernemingsniveau, voornamelijk op private cloudarchitectuur voor Fortune 500-bedrijven. Momenteel zijn de belangrijkste open source Linux-distributies van OpenStack:

 • Ubuntu OpenStack
 • Red Hat OpenShift & Red Hat OpenStack
 • SUSE Cloud 7 (MicroOS)
 • HP Helion OpenStack
 • Oracle OpenStack
 • IBM Cloud Manager met OpenStack

Het voordeel van de adoptie van datacenters voor software- en hardwareontwikkelingsbedrijven in IT is gebaseerd op het feit dat de bedrijven met de grootste bedrijfsactiviteiten ook de hoogste budgettaire uitgaven hebben voor de aankoop van clouddiensten. Afgezien van grote overheids- en onderwijsinstellingen, vertegenwoordigen de IT-budgetten van de Fortune 500-bedrijven de meest lucratieve contracten voor IT-hardware, softwareontwikkelingsbedrijven, & cloudserviceproviders. Integratorbedrijven zijn uitgebreid in het OpenStack-ecosysteem, waarbij softwarecode wordt vrijgegeven onder abonnementskosten of licenties voor licentiegebruik, wat complexere opties toevoegt voor bedrijfsdatacenterimplementaties, bijvoorbeeld: webhostingbedrijf gerichte installaties van OpenStack met een Linux OS- en containerorkestratie-engine. Integratorbedrijven leveren consulting, contracting, softwareontwikkeling of DevOps-outsourcingdiensten aan Fortune 500-bedrijven als leveranciers van outsourcingoplossingen. Tata Communications heeft onlangs een Container-as-a-Service (CaaS) -platform aangekondigd dat is gebaseerd op IZO ™ Private Cloud en dat zal worden gebruikt om IT-services in zakelijke organisaties te ondersteunen. Deze private clouddiensten concurreren met public cloud-opties voor IT-organisaties met verschillende synergieniveaus & investeringskosten voor complexe organisaties die gedistribueerde teambeheertools nodig hebben voor CI / CD-softwareproductie die duizenden producten of miljoenen gehoste domeinen kan bevatten.

Ubuntu OpenStack: 55% van marktaandeel vs. Red Hat OpenShift & SUSE Cloud 7 Distros

CI / CD integreren met Docker:

Continuous Integration (CI) en Continuous Delivery (CD) methodologieën zijn sleutelkenmerken van een moderne softwareontwikkelingspraktijk. Docker Enterprise Edition (Docker EE) kan een katalysator zijn voor deze DevOps-mentaliteit en integreert met uw favoriete tools en bestaande praktijken om de kwaliteit en snelheid waarmee innovatie wordt geleverd te verbeteren.

Meer informatie over Docker & Gitlab CI / CD.

Tata Communications: Containers-as-a-Service (CaaS) in IT-outsourcingbedrijven

Met het Tata Communications Container-as-a-Service (CaaS) -platform kunnen systeembeheerders de wendbaarheid van projectbeheer in evenwicht houden met behulp van DevOps-opdrachtregelprogramma’s. Het Tata CaaS-platform bevat alle vereiste software-abonnementen & handmatige afhankelijkheden voor het uitvoeren van microservicescripts in gecontaineriseerde virtualisatie. Het Tata CaaS-platform bevat een Secure Image Registry voor het leveren van snapshots van hardware op webserver-schijfafbeeldingen in elastische clusters. De softwaresuite bevat op rollen gebaseerde toegang op verticale clusters die parallel lopen voor Agile-ontwikkelaars met meerdere teams met veel ondersteunde producten om CI / CD-versiebeheer en sandbox-testen te oefenen. Containerbeveiliging wordt beheerd door toegangsrechten voor gebruikers in elke omgeving afzonderlijk voor privécloudbeheer. Meer informatie over het Tata Communications Container-as-a-Service (CaaS) -platform.

Tata Communications: Containers-as-a-Service (CaaS) in IT-outsourcingbedrijven

Stichting Cloud Build & BootStack:

Canonical ontwerpt, bouwt en exploiteert een productie-OpenStack-cloud op uw locatie vanaf $ 15 per server per dag. Wij’Ik train en draag de controle op verzoek over aan uw team. Dit is de aanbevolen manier om snel naar de productie te gaan, zodat u uw workloads efficiënt kunt verhogen en u kunt concentreren op cloudconsumptie, niet op infrastructuur … Gebruik Canonical’s toveren om een ​​OpenStack met meerdere knooppunten te implementeren. Met LXD-containers past het allemaal op uw laptop, in VMware of zelfs in een openbare cloud. Ideaal voor nieuwe gebruikers of ontwikkelaars die de componenten van OpenStack in actie willen bestuderen. Gebruik het met MAAS (‘Metal as a Service’) voor gebruik op meerdere servers en schaal het naar vele racks.

Meer informatie over Ubuntu OpenStack.

Met containerhosting kunnen bedrijven kiezen voor een Kubernetes-abonnement bij een grote cloudhost zoals AWS, GCP of Microsoft Azure versus het onafhankelijk of in een privé clouddatacenter installeren van een OpenStack-netwerk op AWS EC2. Het belangrijkste voordeel van de grote Linux-distributies op basis van OpenStack (SUSE, Red Hat, & Ubuntu) is dat de platformbeveiliging vooraf is getest door experts en dat de pakketten een eenvoudige implementatie als een oplossing op schaal bieden, met inbegrepen klantenondersteuning, trainingshandleidingen, beheerpanelen en hulpprogramma’s voor netwerkbewaking. Met cloudinstallaties van OpenStack kan één server worden aangewezen als een host die de clusternetwerken bestuurt met behulp van gevirtualiseerde containerpartities. Het belangrijkste alternatief hiervoor is een private cloud met OpenStack & Kubernetes geïmplementeerd voor datacenterbewerkingen. Deze methoden zijn vrij populair in webhosting voor het uitvoeren van VPS-platforms en gedeelde CentOS-plannen samen op dezelfde datacenterhardware of op meerdere datacenterlocaties internationaal. De belangrijkste alternatieven voor OpenStack, Kubernetes, & Docker als open source-oplossingen zijn Mesosphere DC / OS, CoreOS Tectonic, & CloudStack. Het belangrijkste voordeel van deze platforms is dat ze een betere toewijzing van hardwarebronnen voor datacenters in productie mogelijk maken door middel van containervirtualisatie, en dat ze webserverimplementaties op grote schaal ondersteunen met aangepaste code en vereisten voor programmeertaalextensies waar web / mobiele apps van afhankelijk zijn om grote SaaS-functies voor het publiek. Apache Hadoop biedt tools voor een volgende generatie apps op basis van gegevensstromen, bijvoorbeeld om gebruikersanalyses van Amazon.com of zelfrijdende autonetwerken van stroom te voorzien.

Tata Communications Containers-as-a-Service (CaaS) Platform:

IZO ™ Private Cloud:

Integreer, beheer en beheer uw gedistribueerde IT-omgevingen met één enkel orkestratieplatform. Ons open en flexibele platform biedt u de keuze uit hypervisors, besturingssystemen en opslag. Onze speciale of virtueel geïntegreerde beveiligingsarchitecturen kunnen worden geconfigureerd met Roll-Based Access Control (RBAC) en Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) -integratie.

Meer informatie over Tata Communications.

Bekijk het e-boek van Mirantis voor meer informatie over OpenStack: "OpenStack: The Path to Cloud" (2017). Verder heeft VMware deze week een aantal belangrijke aankondigingen gedaan over de samenwerking met IBM op hun cloudservicesplatform, evenals met op afstand gehoste vSphere-installaties op AWS voor grootschalige bedrijfsoplossingen. Ook trending in "Big data" platformnieuws is Apache HiveMall, waarmee programmeurs Machine Learning-apps met SQL-databases kunnen bouwen. JFrog heeft een demo gepubliceerd over hoe programmeurs C en C ++ gebruiken met Jenkins, Conan en de JFrog Artifactory om webservers te voorzien voor complexe web / mobiele app-ondersteuning in hostingomgevingen. Brigade heeft een nieuwe event scripting-app voor Kubernetes uitgebracht.

Tata Communications Containers-as-a-Service (CaaS) Platform:

Apache Hadoop:

Het Apache ™ Hadoop®-project ontwikkelt open-source software voor betrouwbaar, schaalbaar, gedistribueerd computergebruik. De Apache Hadoop-softwarebibliotheek is een raamwerk dat de gedistribueerde verwerking van grote datasets over clusters van computers mogelijk maakt met behulp van eenvoudige programmeermodellen. Het is ontworpen om op te schalen van enkele servers naar duizenden machines, elk met lokale berekeningen en opslag. In plaats van te vertrouwen op hardware om hoge beschikbaarheid te leveren, is de bibliotheek zelf ontworpen om fouten op de applicatielaag te detecteren en af ​​te handelen, en dus een zeer beschikbare service te leveren bovenop een cluster van computers, die elk gevoelig zijn voor fouten.

Meer informatie over Apache Hadoop.

Microsoft heeft API-ondersteuning aangekondigd voor ontwikkelaars om hun Custom Vision-, Face API- en Bing Entity Search-service te gebruiken bij het bouwen van web / mobiele applicaties. Volgens ZDnet:

"Deze API’s en services maken allemaal deel uit van de meer dan 25 Cognitive Services waaraan Microsoft werkt. Afgelopen mei zeiden Microsoft-functionarissen dat 568.000 ontwikkelaars hun Cognitive Services gebruikten om AI-smarts toe te voegen aan hun eigen apps en services. Deze week zeiden functionarissen dat meer dan een miljoen ontwikkelaars zich hebben aangemeld en gebruik hebben gemaakt van de Cognitive Services van Microsoft."

CMSwire schrijft dat 80% van de bedrijven in AI investeert en dat dit IT-gebied de komende 10-20 jaar een exponentiële groei zal zien. In de eerste plaats is er grote behoefte aan AI / ML / DL-verwerking in autonome voertuig- en zelfrijdende autonetwerken, die op continentale schaal zullen worden beheerd door render-AI-serverbanken, cloudwebhosts, & IT Majors. Ten tweede kan dezelfde hardware worden gebruikt in Bitcoin, Blockchain en virtuele valutamining, evenals in gaming & VR / AR-apps, d.w.z. GPU’s & machine learning TPU’s. Google, AWS en IBM bieden ontwikkelaars al toegang tot TensorFlow-servers op het webhostingmodel, dat kan worden geïntegreerd in apps en zakelijke services via API’s en aangepaste softwareontwikkeling. Het gebruik van mobiele apparaten en tablets verandert ook wat programmeurs op creatieve of ontwrichtende manieren met deze tools kunnen doen. Quantum supremacy, 3D-metaalprinten, & Higgs-bosononderzoek zijn enkele voorbeelden van de meest geavanceerde toepassingen die tegenwoordig gebruik maken van AI / ML / DL-servers in superclusters.

Apache Hadoop:

"Big data" & AI / Ml / DL:

Terugkerend naar de overname van Kaggle; de derde poot van de Google-strategiekruk berust op het verzorgen van een gemeenschap van datawetenschappers en machine learning-experts (toekomstig en nu) die gewend zijn aan en vertrouwd zijn met het machine learning-ecosysteem van Google. Of het nu gaat om de buitengewone ondersteuning die Google geeft aan het Tensorflow-project (meest recentelijk met deep learning-bibliotheek Keras) of het gratis onderwijs in de vorm van gezamenlijke cursussen over machine learning en deep learning met Udacity of nu de acquisitie van een half miljoen liefhebbers van machine learning via Kaggle zorgen deze bewegingen ervoor dat de toolbox voor beoefenaars gebaseerd zal zijn op de standaarden en technologie van Google. De eerste opdracht na de overname lijkt het verplaatsen van Kaggle’s Kernels "een combinatie van omgeving, invoer, code en uitvoer" naar de Google Cloud.

Meer informatie over de overname van Google van Kaggle.

Iedereen die meer wil weten over data science en machine learning, kan lezen:

 • Machine Learning Crash Course met TensorFlow API’s (2018)
 • Ranking ‘Introductions to Data Science’ (2017)
 • De beste data science-cursussen op internet, gerangschikt (2017)

Er zijn een groot aantal uitstekende bronnen online beschikbaar die ervaren programmeurs ertoe kunnen brengen snel met TensorFlow aan de slag te gaan in een taal die ze technisch al kennen. Kaggle data science-onderzoek wordt academisch gerespecteerd & professioneel wereldwijd, met geïntegreerde wervings- en wervingstools voor specialisten.

Microsoft & het Open Compute Project: nieuwe standaarden voor SSD-opslagfirmware

Microsoft en het Open Compute-project: nieuwe normen voor SSD-opslagfirmware

Project Denali:

Project Denali is een standaardisatie en evolutie van Open Channel die de rollen van SSD versus die van de host in een standaardinterface definieert. Mediabeheer, foutcorrectie, toewijzing van slechte blokken en andere specifieke functies voor de flitsgeneratie blijft op het apparaat terwijl de host willekeurige schrijfbewerkingen ontvangt, streams van opeenvolgende schrijfbewerkingen verzendt, de adreskaart onderhoudt en garbagecollection uitvoert. Denali zorgt voor ondersteuning van FPGA’s (field programmable gate arrays) of microcontrollers aan de hostzijde.

Meer informatie over het Open Compute-project.

Open Compute Project (OCP): Project Denali, Project Cerberus, & Project Olympus

Het OpenBMC-project & Linux Foundation bleef werken aan het vaststellen van industriestandaarden voor open source baseboard management controller (BMC) firmware. Microsoft kondigde Project Denali aan voor het standaardiseren van SSD-firmware-interfaces en de schenking van Project Cerberus, een cryptografische microcontroller, aan het Open Compute Project (OCP) voor verdere samenwerking. Volgens ZDnet:

"Ambtenaren van Microsoft beschreven vorig jaar Cerberus als de volgende fase van Project Olympus, het datacenter-serverontwerp dat het bedrijf heeft bijgedragen aan de OCP … Microsoft is in 2014 toegetreden tot het Open Compute Project (OCP) en is een van de oprichters van en bijdragers aan de Switch Abstraction Interface (SAI) -project van de organisatie. De OCP publiceert open hardware-ontwerpen die bedoeld zijn om relatief goedkoop datacenters te bouwen. De OCP heeft al specificaties vrijgegeven voor moederborden, chipsets, bekabeling en gemeenschappelijke sockets, connectoren en open netwerken en switches."

Datacenters kunnen de ontwikkelingen vanuit het Open Compute Project (OCP) blijven volgen om wijzigingen in de standaarden van webservers en netwerkapparatuur te volgen. Softwareontwikkelaars moeten deze wijzigingen volgen ter ondersteuning van de industriestandaarden in applicaties. SSD-opslag & gegevensversleuteling blijven twee van de snelst innoverende sectoren van cloudwebhosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me