Contents

Een interview met Duane Tharp, VP van Technical Services bij Cloud Elements

Cloud Elements is een klein bedrijf dat grote golven maakt op het gebied van integratie van webapplicaties – voor zowel zakelijke klanten als Independent Software Vendors (ISV’s). In deze chat met Duane Tharp, VP van Technical Services bij Cloud Elements, krijgen we een goed begrip van hun benadering van webapplicatie-integratie en de voordelen ervan, wat ze al hebben bereikt en wat hun visie is voor de toekomst.


Een interview met Duane Tharp, VP van Technical Services bij Cloud Elements

HostAdvice: ik’Ik zou willen beginnen met je te vragen iets over jezelf en je achtergrond te vertellen. Wanneer en waarom besloot je lid te worden van Cloud Elements?

ik’We zijn eigenlijk opgericht en betrokken geweest bij verschillende software-startups. Een van mijn bedrijven, mValent, werd uiteindelijk gekocht door Oracle. Een ander bedrijf dat ik heb opgericht – StreamStep – is het bedrijf dat me uiteindelijk naar Cloud Elements heeft geleid.

Bij StreamStep hebben we ons gericht op DevOps, de samenwerking die nodig is om het proces van softwarelevering en infrastructuurwijzigingen te ondersteunen. Het bedrijf is overgenomen door BMC, waar ik vervolgens bijna vier jaar heb gewerkt aan DevOps-oplossingen. Een van de dingen die ik in die tijd begon te onderzoeken, waren de API’s van verschillende grote softwaretoepassingen. Dat was toen ik Cloud Elements ontdekte, waar ik nu iets meer dan een jaar VP van Technical Sales ben.

HostAdvice: Dat betekent dus dat u bent begonnen als potentiële klant van Cloud Elements en vervolgens in een werknemer bent veranderd?

Precies!

HostAdvice: als ik denk aan integratie van webapplicaties, denk ik aan tools als If This, Then That of Zapier.

Dergelijke tools zijn consumentgericht – dat doen ze niet’t echt de problemen van de onderneming aanpakken. IT-afdelingen van bedrijven zijn erg bezorgd als het gaat om het loslaten van data en applicatiebeheer, controle en beveiliging. Dat is waar we anders zijn.

De use-cases lijken erg op elkaar, maar dat doen we niet’niet rechtstreeks aan eindgebruikers verkopen. We hebben eigenlijk twee verschillende doelgroepen:

 1. Enterprise IT-afdelingen
 2. ISV’s (Independent Software Developers) die een API willen publiceren om hun data toegankelijk te maken voor vele andere applicaties.

HostAdvice: Wie is echt uw doelklant? Hoe bereik je ze normaal gesproken?

Onze doelklant is softwareontwikkelaars – in de bedrijfsomgeving of bij een softwareproductbedrijf. Ontwikkelaars zijn echter meestal niet de daadwerkelijke besluitvormers. We moeten ook verkopen aan Product- en Projectmanagers – de mensen die verantwoordelijk zijn voor het creëren van waarde voor hun bedrijf.

Om beide groepen mensen te bereiken, hebben we een directe verkoopafdeling, wonen we veel vakbeurzen bij en ontwikkelen we relaties met SaaS-softwareleveranciers.

Onze eerste intrede in deze markt was gericht op het ISV-publiek, dat vandaag ongeveer 70% van onze omzet uitmaakt. Het zakelijke IT-publiek is echter waar we vandaag de grootste groei zien.

HostAdvice: Zo beschrijft uw website uw product:

GEÏNTEGREERDE CATEGORIEËN CLOUD-DIENSTEN
Lang geleden zijn de dagen van single point-to-point integraties die verwarrende webs van complexiteit creëren. Denk maar eens aan alle API’s waar u momenteel op vertrouwt, en hoe eenvoudig het leven zou zijn als ze zouden worden genormaliseerd in uniforme API’s.

Wij’We hebben API Hubs gemaakt om volledige categorieën services te integreren, elk via een uniforme REST API.

Kunt u mij dat alstublieft uitleggen??

Zeker. Het primaire doel van ons platform is het integreren van categorieën van clouddiensten. Maar in plaats van voor elke nieuwe integratie een nieuwe point-to-point-oplossing en -interface te moeten ontwikkelen, definiëren we gemeenschappelijke functies voor alle categorieën services. Wij’hebben gemaakt wat we noemen hubs om volledige categorieën van diensten te integreren, elk via een uniforme REST API.

Voorbeelden van enkele van onze huidige hubs zijn:

 • Cloud opslag
 • CRM (Customer Relationship Management)
 • Financiën & Boekhoudsystemen
 • Marketing
 • Menselijk vermogen

Het andere belangrijke onderdeel van onze architectuur is de Element of “aansluiting”. Een Element is een verbinding met een specifieke clouddienst. Elk Element kent de unieke API’s, objecten en gegevenstypen die aan zijn cloudservice zijn gekoppeld. Voor CRM-hub hebben we momenteel bijvoorbeeld ongeveer 20 verschillende elementen geïmplementeerd, waaronder:

 • Salesforce.com
 • SugarCRM
 • Microsoft Dynamics CRM
 • Zoho CRM
 • NetSuite CRM
 • Hubspot CRM
 • Oracle Sales Cloud

Onze catalogus met elementen en hubs telt ongeveer 200, vertegenwoordigt 200 particuliere en openbare API’s en groeit elk kwartaal met ongeveer 30 elementen.

Alle verschillende elementen zijn toegankelijk via een enkele, gemeenschappelijke API voor die categorie / hub. We voegen altijd nieuwe elementen toe, zodat u uw klanten meer connectie / service-opties kunt bieden.

Kun je me dat alsjeblieft uitleggen?

HostAdvice: was aan het beslissen over REST voor uw API-interface a “gegeven” of was er een intern debat om iets anders te overwegen, zoals XML of SOAP?

Iedereen kijkt tegenwoordig echt naar REST, vooral vanwege het gebruiksgemak en de consistentie. Het gebruik van REST, samen met JSON en JavaScript, biedt een veel kortere tijd om te waarderen dan zoiets als XML en SOAP.

HostAdvice: Hoe verloopt het proces als ik Cloud Elements in mijn applicatie wil integreren? Hoe lang duurt het meestal?

Niet erg lang! Als u een dag of twee besteedt aan het trainen en leren van het product, kunt u binnen een paar dagen iets laten werken en binnen een week in productie. Onze website heeft veel geweldige informatie over training en tutorials. We bieden ook een interactieve documentatie- en testconsole om het leerproces te versnellen.

Een van de dingen die de leercurve verkort, is dat er geen specifieke tool of IDE (Interactive Development Environment) is die je moet leren. Het is gewoon een API-platform dat u eenvoudig aanroept vanuit uw eigen ontwikkelomgeving die u al gebruikt.

HostAdvice: Hoe verloopt het proces als ik Cloud Elements in mijn applicatie wil integreren? Hoe lang duurt het normaal gesproken?

HostAdvice: wat zijn enkele van de bekendere applicaties die de Cloud Elements API hebben geïmplementeerd?

Ik ben niet vrij om ze allemaal te noemen, maar hier is een korte lijst van bedrijven die Cloud Elements in hun product hebben geïmplementeerd, die ik kan noemen:

 • Avalara
 • BrightTalk
 • FieldAware
 • Influitief
 • Kiss-statistieken
 • Leadspace
 • Namelijk
 • SailThru
 • Snelle pagina
 • Totaal aantal banen
 • Als ik werk
 • Zendesk

HostAdvice: wat zijn enkele van de belangrijkste elementen of integraties die u al hebt geïmplementeerd?

Hoe’s dit voor starters:

HostAdvice: Wat zijn enkele van de belangrijkste elementen of integraties die u al hebt geïmplementeerd?

HostAdvice: Wie zijn uw belangrijkste concurrenten? Hoe voelt u zich beter of anders dan hen?

Waarschijnlijk zijn onze twee belangrijkste concurrenten Jitterbit en MuleSoft. Ze zijn meer gericht op de onderneming, terwijl we sterker zijn in de ISV-ruimte. Ze zijn bijvoorbeeld meer document XML en EDI (Electronic Data Interchange) gedreven dan wij.

Ik denk echter dat hun aanpak ook complexer is – ze vereisen dat je hun componenten downloadt en dat je hun specifieke IDE gebruikt. We zijn in de cloud en lichter. We don’we willen onze klanten geen zware ontwikkelingsinfrastructuur opleggen. Bovendien moet u, eenmaal gedownload, handmatig de verbinding met elke API opbouwen, wat tijdrovend en foutgevoelig is in vergelijking met onze oplossing, waar deze mogelijkheid al kant-en-klaar is.

Onze verschillende prijsmethodes weerspiegelen ook op wie we ons voornamelijk richten. Ze gaan met het klassieke ondernemingsmodel van een grote betaling vooraf van een kleiner aantal klanten, terwijl we een microbetalingsmodel hebben om een ​​zeer klein bedrag te verdienen per interactie, over een zeer groot aantal klanten en integraties. Aangezien we per account rekenen via de integraties, hangt ons succes af van onze klanten’ succes. We maken het hen gemakkelijk om veel integraties aan hun eindgebruikers aan te bieden zonder hoge initiële kosten.

Ik moet ook vermelden dat we zowel Jitterbit als MuleSoft als elementen in ons systeem kunnen gebruiken, en bestaande gebruikers voor Jitterbit en Mulesoft kunnen al onze API’s gebruiken vanuit hun platform, waardoor deze oplossingen worden uitgebreid met snellere tijd voor toegang tot de API’s in onze Hubs.

HostAdvice: we hebben onlangs kennis gemaakt met Microsoft’s integratieplatform voor cloudapplicaties – Microsoft Flow genaamd. Wat doet Microsoft’s binnenkomst in dit veld betekent?

Het is niet alleen Microsoft – het is ook Google en Amazon. Ik denk dat dit een goede zaak is, omdat het brandstof aan het vuur toevoegt. Het maakt het veel gemakkelijker om meer API’s te publiceren en we ondersteunen dat ten zeerste. Microsoft Flow is een enabler – Flow maakt verbinding met Cloud Elements, b.v. naar de CRM of opslag of een van onze hubs en elementen.

HostAdvice: wat zijn uw projecties voor Cloud Elements’ toekomstige groei? Wat zijn enkele van uw ”grote plannen” voor de toekomst – naast meer integraties?

Een van de dingen die we willen doen, is om steeds meer een marktplaats te creëren voor onze klanten (en hun klanten) die API’s publiceren. We willen het universum en het ecosysteem van webservices uitbreiden, zodat Cloud Elements de meest gebruikte manier wordt om API-services te categoriseren, groeperen, publiceren en gebruiken.

HostAdvice: We don’Normaal gesproken hoort u niet veel hightechbedrijven in Denver, Colorado. Kun je daar een beetje over praten??

Denver, vergelijkbaar met andere steden zoals Austin, heeft veel van de kenmerken die zorgen voor een geweldige hightech-hub. Er is een groeiende risicokapitaalgemeenschap, veel jong talent en grote bedrijven zoals Oracle en verschillende Telco’s’s in de buurt. Het is echt een bloeiend en opkomend gebied, wat het voor ons gemakkelijker maakt om groot talent te werven dan in de Bay Area.

Bij Cloud Elements hebben we een zeer levendige, open kantooromgeving, met veel samenwerking, wat ik erg positief vind. We zijn net verhuisd naar een nog grotere kantoorruimte en iedereen is super enthousiast!

HostAdvice: Wanneer mensen tegenwoordig over Colorado praten, hebben ze het vaak over gelegaliseerde marihuana. Heeft u daarvoor een nieuw bedrijfsbeleid moeten ontwikkelen?

[Lacht] Nee, we zijn nog steeds een kleine startup en don’heb nog geen officieel beleidshandboek. Ik denk dat we het creatief vermijden.

HostAdvice: Wanneer mensen tegenwoordig over Colorado praten, hebben ze het vaak over gelegaliseerde marihuana. Heeft u daarvoor een nieuw bedrijfsbeleid moeten ontwikkelen?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me