Cloud Expo 2017: State of the Cloud met Interoute, Outlyer en Loom Systems

Microservices, DevOps, Open Analytics, Bluemix, & Nutanix Highlight Keynotes op Cloud Expo 2017

Twee van de beste bronnen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en platforminnovatie in cloudwebhosting zijn de jaarlijkse RightScale "Staat van de cloud" rapport en de Cloud Expo-congres seminars die op verschillende locaties door IBM worden gesponsord. De opening keynote van de Cloud Expo in New York 2017 werd gehouden door Michael Maximilien op Bluemix, waarin IBM’s inspanningen om de "Perfect cloudbesturingssysteem voor de onderneming" door een overvloed aan XaaS-producten gecombineerd met Watson & Cloud Foundry. Jason McGee van IBM hield ook een lezing over "Microservices: de juiste cloudservices en tools kiezen." De keynote van dag 2 werd gegeven door Jeff Scheaffer, de Senior Vice President en General Manager van de Application Delivery Business Unit bij CA Technologies, over het onderwerp "DevOps en het tijdperk van cloud-vakmanschap." De keynote van de laatste dag op de Cloud Expo 2017 werd gehouden door Chris Brown & Mark Lavi van Nutanix op de nieuwe "Nutanix Enterprise Cloud voor DevOps." Een ander belangrijk thema dat trending was op de Cloud Expo 2017 was de ontwikkeling van "serverloos" oplossingen gebaseerd op het Function as a Service (FaaS) -model, gebouwd op AWS Lambda en Apache OpenWhisk.


Microservices, DevOps, Open Analytics, Bluemix en Nutanix Highlight Keynotes op Cloud Expo 2017

Cloud Expo 2017: vergelijking van RightScale-enquêtes over meta-trends in cloudoplossingen in Enterprise IT

De RightScale "State of the Cloud 2017" rapport is een uitstekende gids voor de belangrijkste trends in IT-afdelingen van ondernemingen in de Fortune 500, zelfs als de steekproefbasis slechts 1000 deelnemers aan de enquête omvat. Wat de RightScale-enquête laat zien, is dat de meeste complexe bedrijfsorganisaties tegenwoordig een combinatie van openbaar en privé gebruiken, & hybride cloudoplossingen voor het beheren van de verschillende vereisten van de dagelijkse bedrijfsvoering tussen serviceafdelingen. Belangrijk is dat ongeveer 57% van de totale IT-uitgaven voor cloudoplossingen naar AWS gaat, 34% naar Azure, 15% naar Google Cloud en ongeveer 8% naar IBM. Docker is de meest populaire DevOps-tool, gevolgd door Chef, Puppet, Ansible, Kubernetes, Salt, Docker Swarm, Mesosphere, & Rancher. Jenkins en Travis zijn de favoriete DevOps-keuzes voor continue integratie. VMware domineert in de private cloud-orkestratie van bedrijven met 42% van de bedrijven die vSpehere gebruiken & 19% gebruikt vCloud Suite. OpenStack heeft ongeveer 20% totaal gebruik in private zakelijke cloudimplementaties met Microsoft System Center gebruikt voor datacenterbeheer in 16% van de ondervraagde ondernemingsgroepen. Microsoft Azure Stack is in opkomst bij zakelijk gebruik, terwijl CloudStack afneemt in de periode 2016-2017.

Over het algemeen worden SaaS-oplossingen tegenwoordig veel breder geaccepteerd in IT-afdelingen van bedrijven in vergelijking met 10 jaar geleden, wat neerkomt op het wijdverbreide gebruik van cloud computing op de dagelijkse werkplek in de Fortune 500. Enkele van de belangrijkste trends in de sector die door de Cloud Expo 2017-organisatie zijn geïdentificeerd, zijn :

 • Enterprise Cloud & Digitale transformatie: Zakelijke IT & Cloud PaaS / IaaS / SaaS-software
 • FinTech: Nieuwe applicaties voor Blockchain, e-commerce, gegevensbeveiliging, & Quant Trading
 • Cross-platform, open source ontwikkelingsstandaarden: API’s, cloudbeveiliging, & Datamobiliteit
 • DevOps-programmeertools: Versiebeheer, stapelbeheer, containers, & Microservices
 • Apache Hadoop Ecosysteem: Big data-analyse & Open Source Data Center Monitoring Tools
 • Cognitieve informatica: Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (ML), & Diep leren (DL)
 • Enterprise IoT: IoT voor ontwikkelaars / consumenten | IIoT – Verwerking & Opslag voor apparaatgegevensstromen

Enkele van de seminaronderwerpen op de Cloud Expo 2017 waren: Persistent Storage for Containers; Een hybride datapijplijn bouwen voor Salesforce en Hadoop; Value Stream Mapping; Deep Learning Training Workloads en Supermicro Advanced GPU Server Architectures; Watson IoT; Amazon Lambda; Cyberaanvallen bestrijden; OpenStack-integratie; Fintech Security; Cognitive Computing; DevOps Evolution; Beveiliging van big data; Streaming-analyse; Databases draaien in containers; MongoDB op AWS; Microservices; Opschalen van architecturen; Edge, Cloud en Fog Computing; Cloud Sprawl; Nutanix Enterprise Cloud voor DevOps; SAP in de cloud; WebRTC voor IoT; & Multi-Cloud flexibiliteit.

Microservices, DevOps, Open Analytics, Bluemix en Nutanix Highlight Keynotes op Cloud Expo 2017

Introductievideo – Cloud Expo New York 2017

SYS-CON.TV – "De wereld van cloud computing op één plek! Cloud computing – internet der dingen | Big Data | Analytics – FinTech – DevOps – Containers – Microservices – Bezoek ons ​​op Cloud Expo New York van 6-8 juni." Meer informatie over Cloud Expo 2017.


DevOps – Agile & Scrum-projectbeheer met continue levering in elastische cloudnetwerken

Een van de belangrijkste afhaalrestaurants van de Cloud Summit 2017 in NYC is dat "DevOps" is volledig overgenomen in ondernemingen als de beste manier om online bedrijfsactiviteiten uit te bouwen met behulp van Agile / Scrum-projectmanagementtechnieken en een nieuwe set gestandaardiseerde webpublicatietools. Hoewel er nog steeds veel innovatie is in de sector en nieuwe startende bedrijven een breed scala aan cloudoplossingen ontwikkelen voor de SaaS-markt, zijn de traditionele aspecten van webdesign, softwareontwikkeling en systeembeheer allemaal geïntegreerd in DevOps in enterprise IT rond een nieuwe reeks platformtools voor programmeren, netwerkbeheer en datacenterbeheer. Enkele van de meest populaire nieuwe DevOps-tools die vaak werden besproken op de Cloud Expo 2017 waren:

 • OpenStack – / CloudStack – Openbaar, privé, gemeenschap, & Hybrid Cloud Orchestration-software
 • Apache Hadoop Ecosysteem – Open source serverplatform voor schalen "Big data" Toepassingen
 • Docker-containers / Kubernetes – Containers voor draagbaarheid van webserverstacks & Elastische schaalverdeling
 • AWS / Google Cloud / Azure / Bluemix – Grote aanbieders van openbare cloud-hostingservices
 • Jenkins / Travis – Versiebeheerhulpmiddelen voor het gebruik van Git in Agile / Scrum-programmeerteams
 • Docker Swarm / Mesosfeer / Rancher – Elastische container & Data Center Management Tools
 • Chef / Marionet / Ansible / SaltStack – Infrastructuurautomatisering met continue integratie

OpenStack, CloudStack, OpenShift, Mesosphere, Rancher en andere cloud OS-platformsoftware worden grotendeels gebruikt bij het bouwen van private, publieke, community- en hybride cloud-implementaties in een datacenter voor IT-vereisten van ondernemingen. Het Apache Hadoop-ecosysteem is open source en modulair, waardoor een breed scala aan ontwikkeling mogelijk is van grote IT-bedrijven en startende software binnen zijn luifel om een ​​nieuwe categorie van web- en mobiele applicaties te creëren op basis van "Big data" op elastische schaal. Fortune 500-bedrijven besteden interne IT-afdelingen uit aan AWS, Google Cloud, Azure, & IBM’s Bluemix om geld te besparen op hardwarekosten en flexibelere softwareontwikkelingsroutines mogelijk te maken. Containersystemen zoals Docker en Kubernetes hebben de voorkeur voor zakelijke IT-implementaties van online softwaretoepassingen, waarbij Jenkins, Travis, Chef, Puppet, Ansible, & SaltStack zijn allemaal belangrijke hulpmiddelen voor gedistribueerde programmeerteams om samen te werken aan complexe webpublicaties & ontwikkelingsapplicaties voor mobiele applicaties op basis van aangepaste code en unieke webserversoftware-stackomgevingen.

Microservices, DevOps, Open Analytics, Bluemix en Nutanix Highlight Keynotes op Cloud Expo 2017
DevOps: storend maar essentieel in een cloud computing-universum – "Het wijdverbreide succes van cloud computing is de motor achter de DevOps-revolutie in enterprise IT. Nu als nooit tevoren moeten ontwikkelteams communiceren en samenwerken in een dynamische, 24/7/365 omgeving … DevOps op Cloud Expo – te houden van 6 tot 8 juni in het Javits Center in New York, NY – zal uitbreiden de DevOps-gemeenschap, maakt een brede uitwisseling van kennis mogelijk en leidt afgevaardigden en technologieleveranciers op." Lees meer over de DevOps Summit 2017.

Video van Cloud Expo 2017 | Matthew Finnie, CTO van Interoute

SYS-CON.tv – ‘"Wanneer we zonder compromis over cloud praten, hebben we het over wanneer mensen denken aan ‘ik heb de flexibiliteit van de cloud nodig’: het is de mogelijkheid om applicaties te maken en deze in een veel flexibelere cloudomgeving uit te voeren,” legde Matthew Finnie, CTO van Interoute, uit in dit SYS-CON.tv-interview op 20th Cloud Expo, gehouden van 6-8 juni 2017, in het Javits Center in New York City, NY. ‘ Lees meer over de 20th Cloud Expo.

Microservices, DevOps, Open Analytics, Bluemix en Nutanix Highlight Keynotes op Cloud Expo 2017

Nutanix Enterprise Cloud – Full Stack Infrastructure Management Platform voor datacenters

Chris Brown en Mark Lavi van Nutanix gaven een keynote-toespraak op de Cloud Expo 2017 over het gebruik van de "Nutanix Enterprise Cloud voor DevOps" in zakelijke IT-afdelingen. De belangrijkste voordelen van een enterprise cloud-model is dat infrastructuur snel kan worden geïmplementeerd en tegen een fractie van de kosten (op basis van runtime-verbruik) van andere IT-resource-uitgaven. Enterprise-clouds kunnen ook worden geconfigureerd volgens de exacte behoeften of vereisten van een bedrijf om gegevensbeveiliging en wettelijke naleving van branchevoorschriften te handhaven. Nutanix bouwt enterprise cloud-oplossingen voor klanten op basis van aangepaste hardware, datacenterbeheertools en elastische serverstackhardware. Nutanix-adviesdiensten omvatten AWS, Azure, VMware, Hadoop, Oracle, OpenStack, Docker, Xen en SAP-oplossingen met een breed scala aan klanten in ondernemingen, waaronder Yahoo !, Toyota, Staples, Panasonic, L’Oreal, Mary Kay, New York Life, Gazprom, Hallmark, Tata, Nasdaq, Honda, AT&T, Airbus, & Andere bedrijven.

Video van Cloud Expo 2017 | David Gildeh, mede-oprichter en CEO van Outlyer

SYS-CON.tv – ‘"Wij zijn een monitoringbedrijf. We werken samen met Salesforce, BBC en een flink aantal andere grote logo’s. We bieden in feite monitoring voor hen, structuur voor hun clouddiensten en we passen in de DevOps-wereld" legde David Gildeh, mede-oprichter en CEO van Outlyer, uit in dit SYS-CON.tv-interview op DevOps Summit op 20th Cloud Expo, gehouden van 6-8 juni 2017, in het Javits Center in New York City, NY. ‘ Lees meer over de DevOps Summit 2017 op SYS-CON.

Cloud Expo 2017 Platform Innovation Focus – Interoute, Outlyer, & Weefgetouwsystemen

Drie prominente bedrijven op de Cloud Expo in NYC 2017 die het scala aan nieuwe diensten en specialisaties illustreren die worden ontwikkeld door zowel gevestigde bedrijven als startende bedrijven in de sector waren Interoute, Outlyer en Loom Systems. Interoute is een van de grootste leveranciers van cloudoplossingen in Europa. Het bedrijf bouwt publieke, private en hybride cloudimplementaties voor klanten met een focus op Europese wettelijke naleving voor bedrijven met webactiviteiten. Interoute combineert SaaS-tools zoals e-mail en payroll met aangepaste cloudoplossingen op basis van containers voor het moderniseren van verouderde bedrijfstoepassingen, het versterken van webbeveiliging en het upgraden van zakelijke IT-services. Volgens Matthew Finnie, CTO van Interoute, is IT-infrastructuur nu grotendeels irrelevant (gecommodificeerd) met de belangrijkste focus voor professionals op "hoe het wordt gebruikt" bij het ondersteunen van softwaregestuurde webactiviteiten. Cloudarchitectuur abstraheert steeds meer weg van overmatig vertrouwen in de aard van de infrastructuur om ontwikkelaars meer vrijheid te geven & programmeurs bij het bouwen van aangepaste stapelomgevingen met microservices. "Cloud stof" is een term die door Interoute-technici wordt gebruikt voor een geïntegreerd netwerk dat alle bedrijfsactiviteiten, databases, mobiele applicaties en websites die door een bedrijf worden gebruikt, combineert tot één, met elkaar verweven datacenterarchitectuur.

Outlyer is een startend bedrijf dat zich richt op het monitoren van internetnetwerkverkeer en cloudhardwareprestaties. Het bedrijf vertegenwoordigt de voortdurende overgang van on-premise software-engineering naar het DevOps-cloudmodel met microservices en nieuwe datacenterarchitectuur die een groter vermogen vereist om live code in productieomgevingen te bewaken. Outlyer wordt momenteel gebruikt door Salesforce, BBC en andere bedrijven als een monitoringprogramma dat kan worden overgenomen en gemakkelijk kan worden geïntegreerd met bestaande activiteiten tegen lagere kosten dan interne softwareontwikkeling. David Gildeh, de mede-oprichter en CEO van Outlyer, heeft gesuggereerd dat DevOps het einde betekent van het oude systeembeheersmodel van het beheren van enkele servers voor een bedrijf, waar IT-professionals zich momenteel moeten bijscholen in scripting, automatisering en monitoring om succesvol zijn in ondernemen. AWS dreef grotendeels de DevOps "revolutie," Beweert Gildeh, waar het nu als strategisch wordt beschouwd voor bedrijven om containers, microservices te adopteren, & Agile methodologieën in de Fortune 500. Voortdurende innovatie op grote schaal heeft ertoe geleid dat grote bedrijven zoals Amazon, Walmart, Uber, enz. Allemaal methoden voor continue integratie van softwareontwikkeling hebben aangenomen om regelmatige upgrades te introduceren voor live e-commerce websites met enorme geregistreerde gebruikersverkeeractiviteiten.

Loom Systems is een netwerkbedrijf voor het monitoren van gegevens dat is gebaseerd op kunstmatige intelligentie en deep learning, & Datamining. AI maakt cloudomgevingen complexer en schaalvergroting betekent dat deze apps dagelijks betrouwbaar moeten functioneren voor grote aantallen professionele zakelijke gebruikers. Big Data leidt tot meer complexiteit in cloud-apps en de correlatie tussen cloud-ecosystemen wordt steeds uitdagender voor zakelijke IT-managers om te bouwen. Sabo Taylor Diab, vice-president marketing bij Loom Systems, heeft besproken hoe zijn bedrijf wilde veranderen van reactief naar proactief in realtime gegevensmonitoring, waarvoor op een geheel nieuwe architectuur moest worden voortgebouwd. Loom Systems past machine learning toe & data-analyse om netwerkhardwareproblemen te identificeren waarbij de software technici ook instrueert over het oplossen van de gediagnosticeerde problemen. Loom Systems lost ook problemen op met gegevensvoorbereiding, een vereiste voor een groot aantal IT-professionals, wat doorgaans veel tijd kost vanwege de complexiteit van de correlatie tussen gebeurtenissen in de analyse. Dit kan bijvoorbeeld helpen bij het beheren van de veranderende vereisten van online e-commerce websiteverkeer en gegevensstromen van grote online gebruikersgemeenschappen of IoT-apparaten.

Microservices, DevOps, Open Analytics, Bluemix en Nutanix Highlight Keynotes op Cloud Expo 2017

Cloud Foundry Silicon Valley Summit 2017 – "Cloud Foundry Summit Silicon Valley, 13-15 juni 2017 in Santa Clara, Californië, VS, is de zomer’s grootste evenement voor ontwikkelaars van bedrijfstoepassingen en de industrie’s meest vooraanstaande evenement voor ontwikkelaars die cloud-native vaardigheden willen verbeteren, met aanbiedingen die het on-site Developer Certification-programma omvatten en spreektracks gewijd aan specifieke talen, zoals Node.js en Java." Lees meer over Cloud Foundry Silicon Valley Summit 2017.

Serverloze architectuur – Sterke groei in Function as a Service (FaaS) -oplossingen voor het datacenter

Een van de grootste nieuwe trends op de Cloud Expo 2017 was de toegenomen introductie van serverloze cloudoplossingen op basis van het Function as a Service (FaaS) -model. Alle grote cloud-operators ontwikkelen momenteel serverloze platforms waarmee een nieuw type applicaties kan worden gemaakt zonder afhankelijk te zijn van een enkele hardware-instantie of door de klant onderhouden softwarestack. AWS introduceerde de serverloze architectuur met Lambda, terwijl IBM een vergelijkbare versie heeft ontwikkeld onder open source-standaarden als onderdeel van de Apache Foundation, genaamd OpenWhisk. Google Cloud en het Azure-platform van Microsoft bieden nu beide "Functies" infrastructuur waarmee dezelfde serverloze apps functies kunnen aanroepen vanuit PHP, Python, Java, Node.js, Ruby, Perl, ASP.NET en andere webscripttalen zonder te zijn gevestigd in een vaste serveromgeving die door de klant wordt onderhouden. Serverloze apps kunnen ook worden gebouwd voor het IoT of als hulpprogramma’s voor bestaande websites die geld willen besparen op hardwarebronnen, samen met verbeterde webscript- en databaseverwerkingstijden.

 • Amazon Lambda: real-time bestands- en gegevensverwerking op basis van codetriggers & cloud-architectuur
 • Apache OpenWhisk-platform: open source framework voor het uitvoeren van code als reactie op gebeurtenissen

Joe Sepi Crane-Messina, hoofdontwikkelaar & Tech Evangelist bij IBM, sprak op de Cloud Expo 2017 op "Serverloze applicaties bouwen op het Apache OpenWhisk-platform". Het OpenWhisk-programmeermodel maakt de implementatie van REST-API’s en de verwerking van niet-HTTP-gebeurtenissen op schaal mogelijk. Deven Samant, Director Enterprise Cloud and Mobility Solutions bij Infostretch, gaf een presentatie over "Gebruik maken van serverloze computeroplossingen voor IoT-apparaatsimulatie". Dit seminar omvatte tutorials over het implementeren van een simulator om datasets in AWS IoT-gateways in te voeren en praktische tips om het gebruik van web- en mobiele applicaties in realtime te monitoren, inclusief datavisualisaties en hooks voor API’s. Chris Munns, Senior Developer Advocate for Serverless Applications bij Amazon Web Services, presenteerde een seminar over "Serverloze webapplicaties bouwen" gebaseerd op AWS Lambda, Amazon API Gateway, Amazon S3, Chalice en ClaudiaJS. In het algemeen zorgden serverloze oplossingen voor een aanzienlijke buzz op de Cloud Expo 2017, zowel in de ontwikkelaars- als IT-beheergemeenschappen, met Iron.io en Webtask.io goede voorbeelden van nieuwe startende bedrijven op dit gebied.

Microservices, DevOps, Open Analytics, Bluemix en Nutanix Highlight Keynotes op Cloud Expo 2017

Serverloos – de volgende grote verandering in cloud computing – "In 2014 kondigde Amazon een nieuwe rekenmethode aan, genaamd Lambda. We wisten het toen nog niet, maar dit betekende een fundamentele verschuiving in wat we van cloud computing verwachten. Nu willen alle grote leveranciers van cloud computing deelnemen aan deze ontwrichtende technologie. Wanneer het grootste deel van de industrie zijn blik op Docker en containers richt, zul je ontdekken waarom grote spelers zoals AWS, Microsoft Azure, IBM Bluemix en Google Cloud Platform allemaal VM’s en containers proberen te omzeilen met zware investeringen in serverloos computergebruik." Meer informatie over serverloze DevOps & Web Hosting-oplossingen.

Microservices, DevOps, Open Analytics, Bluemix en Nutanix Highlight Keynotes op Cloud Expo 2017

Video van Cloud Expo 2017 | Sabo Taylor Diab, VP Marketing bij Loom Systems

SYS-CON.tv – ‘"Loom past kunstmatige intelligentie en machine learning toe in het hele loganalyseproces, van begin tot eind en aan het einde krijgt u een menselijk tintje," verklaarde Sabo Taylor Diab, Vice President, Marketing bij Loom Systems, in dit SYS-CON.tv-interview op 20th Cloud Expo, gehouden van 6-8 juni 2017, in het Javits Center in New York City, NY. ‘ Lees meer over de Cloud Computing Expo 2017.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map