Interview met Shiven Ramji, VP of Product voor DigitalOcean

Hoewel veel webhostingbedrijven oplossingen bieden voor klanten met weinig technische kennis, is DigitalOcean gepassioneerd over het vereenvoudigen van de webinfrastructuur en het bouwen van een product waar ontwikkelaars dol op zijn. Met meer dan 2,5 miljoen unieke bezoekers per maand en 1700 tutorials is het een van de meest uitgebreide bibliotheken met open source-bronnen die beschikbaar zijn, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor transparantie en goede prijzen. We kregen de kans om met VP van Product Shiven Ramji te praten over de toekomst van dit snelgroeiende bedrijf.


Interview met Shiven Ramji, VP of Product voor DigitalOcean

HA: Hallo Shiven! Vertel me iets over jezelf, je achtergrond en hoe je de VP van Product voor DigitalOcean bent geworden.

Mijn achtergrond omvat verschillende disciplines, waarvan de meeste specifiek in productmanagement waren. Ik heb het geluk dat ik in het verleden ook ervaring heb opgedaan met marketing, analyse, data science en engineering. Voordien had ik leidinggevende functies bij Amazon, LiveIntent, Comcast / NBC en Nielsen.

Ik ben in maart van dit jaar bij DigitalOcean gekomen. Ik sloot me aan bij het idee en de vaste overtuiging dat ontwikkelaars niet alleen klanten zijn, het zijn innovators, distributeurs en de nieuwe beslissers.

Ik vind het geweldig om op het snijvlak van product, ontwerp en technologie te werken en ontwikkelaars in staat te stellen problemen op te lossen.

Naast het toezicht houden op het productbeheer, ben ik ook eigenaar van de functies voor ontwikkelaarsrelaties en partnerschappen. Dit is een component die de ontwikkelaars voedt, helpt en teruggeeft.

HA: Je bent nieuw bij DigitalOcean als de VP van Product. Wat zijn de toekomstplannen voor het bedrijf, vanuit de productkant?

Zeker. Er zijn veel opwindende nieuwe producten en functies voor ontwikkelaars beschikbaar gekomen. Voorbij dit lopende jaar, dat drie grote lanceringen en grote upgrades omvatte, hebben we de beschikbaarheid van onze Block Storage uitgebreid naar andere datacenters en nieuwe producten geïntroduceerd, zoals Cloud Firewalls, Load Balancers en een Cloud Monitoring-service met waarschuwingsmogelijkheden. Onze Object Storage is een ander belangrijk nieuw product dat momenteel in de vroege bèta is.

Al deze producten maken deel uit van onze strategie om schaalbare, veilige, zeer beschikbare, betrouwbare oplossingen voor cloudinfrastructuur te bieden.

De rest van dit jaar zullen onze ontwikkelaarsklanten nieuwe functies en een verbeterde ervaring op ons platform blijven zien. We hebben ook enkele interessante plannen voor onze One-Click Solutions voor ontwikkelaars.

HA: Ik zie dat je Block Storage naar Toronto en Singapore hebt gebracht. Kunt u daar wat meer over vertellen?

Elk kwartaal lanceren we nieuwe datacenters met Block Storage. We hebben nog vier datacenters aangekondigd die Block Storage krijgen in Q3 en Q4. We hebben momenteel 12 datacenters in verschillende steden over de hele wereld.

Er zijn drie kerncomponenten van de cloud: computers, netwerken en opslag. Voor onze rekenmogelijkheden is ons vlaggenschip de Droplet, onze naam voor cloudservers, en dan bieden we ook netwerkfuncties waarmee u uw applicaties kunt schalen en beveiligen. Block Storage biedt de opslag voor uw applicaties in de cloud.

De reden dat we Block Storage naar onze datacenters brengen, is dat we een wereldwijde ontwikkelaarsbasis hebben. We hebben ontwikkelaars met applicaties die beschikbaar moeten zijn in verschillende regio’s, evenals ontwikkelaars die zich daadwerkelijk in die regio’s bevinden, dus het is van cruciaal belang dat al onze producten regionaal en wereldwijd beschikbaar zijn.

Interview met Shiven Ramji, VP of Product voor DigitalOcean

HA: Het productaanbod van DigitalOcean omvat netwerken, opslag, gegevensverwerking en ontwikkeltools. Deze gaan verder dan de shared hosting, dedicated servers en VPN-services die doorgaans worden aangeboden door webhostingbedrijven. Aan wie breng je marketing met deze producten?

Zeker. Voor alles wat we bouwen, denken we: wat zijn de verschillende ontwikkelaarspersona’s of use-cases die we willen aanpakken, en we werken vanaf daar achteruit. We hebben allerlei soorten ontwikkelaars op ons platform, zoals u zich kunt voorstellen: systeembeheerders, applicatieontwikkelaars, data-ingenieurs, data-wetenschappers en zelfs studenten die informatica-lessen volgen.

We hebben veel ontwikkelaars die ons gebruiken voor persoonlijke projecten en voor het hosten van kritieke bedrijfstoepassingen.

De manier waarop we erover denken is dit: we zijn de cloud voor ontwikkelaars – zowel individuen als teams kunnen ons platform gebruiken om applicaties van elke omvang in de cloud te bouwen, te implementeren en te schalen. Er is iets voor iedereen.

HA: Kunt u uw belangrijkste diensten kort beschrijven? Welk specifiek publiek is elk gericht op?

Ja. Een volledige cloud computing-infrastructuur biedt drie kerncomponenten: computergebruik, opslag en veilig netwerken. We bieden de computerservices voor de servers, of Droplets, en opslag, waaronder Block Storage en in de toekomst Object Storage. We hebben ook een beveiligd netwerk, dat alles omvat, van zwevende IP’s en DNS tot Cloud Firewalls. Dit zijn de essentiële bouwstenen die een ontwikkelaar nodig heeft. Dit is de basis.

Bovendien bouwen we software en services die het beheer en de bouw van deze applicaties eenvoudiger maken. Enkele voorbeelden hiervan zijn: One-Click Solutions, integraties met Terraform, Cloud Monitoring, Load Balancers en het beveiligen van uw applicaties met Cloud Firewalls.

Ontwikkelaars hebben de mogelijkheid om al deze aanbiedingen samen met hun applicaties te gebruiken, maar het hangt echt af van het type applicatie dat ze bouwen. Voor sommige soorten applicaties kan load balancing belangrijk zijn, omdat er veel verkeer is. Andere toepassingen hebben mogelijk meer rekenkracht nodig, dus hebben ze een hoog CPU-plan nodig voor CPU-intensieve workloads.

Het is echt afhankelijk van de use case. Het enige dat we in alle use-cases garanderen, is dat we de complexiteit minimaliseren en ons richten op transparante en betaalbare prijzen. We bieden het beste aanbod op de eenvoudigste manier mogelijk. Dat’is ons grote voordeel.

HA: Hoeveel klanten heb je momenteel? Dat zijn enkele van uw grootste of meest opmerkelijke klanten?

We hebben een miljoen gebruikers, wat betekent dat klanten die een druppel hebben opgevoerd. We hebben ook 64.000 technische teams die actief zijn op ons platform. Onze teamsfunctie maakt samenwerking mogelijk, omdat het vaak zo is dat onze klanten een team van ontwikkelaars zijn die samenwerken. Met onze teamsfunctie kunt u samenwerken aan uw zakelijke projecten en samenwerken om deze middelen te gebruiken.

Interview met Shiven Ramji, VP of Product voor DigitalOcean

HA: Waar zijn je hoofdkantoor en datacenters gevestigd? Kunt u de bedrijfscultuur kort omschrijven??

Ons hoofdkantoor bevindt zich in New York. We hebben onlangs een kantoor geopend in Cambridge, Massachusetts.

We hebben 12 datacenters in 8 steden: New York, Toronto, San Francisco, Londen, Amsterdam, Frankfurt, Bangalore en Singapore.

We hebben een zeer interessante bedrijfscultuur, maar ik zal proberen drie belangrijke afhaalrestaurants te benadrukken. Ten eerste richten we ons op innovatie en vereenvoudiging. We streven echt naar eenvoudige en elegante oplossingen. Dit begint met het merk, de kleur en de toon van de website, via aanmeldingen in het configuratiescherm en helemaal tot interactie met de community. We streven echt naar eenvoud door alle contactmomenten met een ontwikkelaar.

De tweede afhaalmaaltijd is het idee van liefde voor onze klanten en medewerkers. We doen de extra dingen die we misschien niet hoeven te doen om onze klanten te verrassen en een betere ervaring te bieden. Zodra u wrijving wegneemt, wordt het werken met uw product en services een heerlijke ervaring. We maken bijvoorbeeld aangepaste illustraties van hoge kwaliteit voor de meeste van onze community-tutorials, aankondigingen van sociale media en website. We luisteren ook naar ontwikkelaars en hun meest gevraagde functies via onze gebruikersforums.

De laatste afhaalmaaltijd is gemeenschap. We zijn ons zeer bewust van de gemeenschap van ontwikkelaars. We geloven echt in zowel de ontwikkelaar als de open source-community. We bieden tutorials met het idee om wrijving te verwijderen en ontwikkelaars te helpen hun applicaties sneller te maken en te schalen.

Interview met Shiven Ramji, VP of Product voor DigitalOcean

HA: Is er nog iets dat je voor onze lezers wilt toevoegen?

Ik wil herhalen dat we om ontwikkelaars geven – we willen dat ze de beste software ontwikkelen die ze in de cloud kunnen gebruiken, en dat ze zeker van ons kunnen zijn in termen van wat we leveren. We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat onze services transparant en betaalbaar zijn en we bouwen de beste community zodat onze klanten succesvol kunnen zijn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me