Intervju s Shivenom Ramji, podpredsednikom izdelka Product for DigitalOcean

Medtem ko mnoga spletna ponudnika gostovanja ponujajo rešitve za stranke z malo tehničnega znanja, vendar DigitalOcean navdušuje s poenostavitvijo spletne infrastrukture in gradnjo izdelka, ki ga radi razvijajo uporabniki. Z več kot 2,5 milijona edinstvenih obiskovalcev na mesec in 1700 vadnic je ena najobsežnejših knjižnic odprtokodnih virov na voljo, hkrati pa omogoča preglednost in dobre cene. Z VP-jem produkta Shivenom Ramji smo se imeli priložnost pogovarjati o prihodnosti tega hitro rastočega podjetja.


Intervju s Shivenom Ramji, podpredsednikom izdelka Product for DigitalOcean

HA: Živjo Shiven! Povejte mi nekaj o sebi, svojem ozadju in o tem, kako ste postali VP produkta za DigitalOcean.

Moje ozadje vključuje različne discipline, med katerimi je bila večina s področja upravljanja izdelkov. Imam srečo, da sem imel v preteklosti tudi izkušnje s področja trženja, analitike, podatkovnih znanosti in inženiringa. Pred tem sem imel izvršne vloge v Amazonu, LiveIntentu, Comcast / NBC in Nielsen.

DigitalOcean sem se pridružil marca letos. Pridružil sem se ideji in trdnemu prepričanju, da razvijalci niso samo kupci, so inovatorji, distributerji in novi odločevalci.

Navdušen sem, da delam na stičišču izdelkov, dizajna in tehnologije ter dajem razvijalcem možnost za reševanje težav.

Poleg nadzora nad upravljanjem izdelkov imam v lasti tudi funkcije za odnose z razvijalci in partnerstva. To je komponenta, ki razvija, pomaga in vrača razvijalcem.

HA: DigitalOcean ste novi kot VP izdelka. Kakšni so prihodnji načrti za podjetje z vidika izdelka?

Seveda. Za razvijalce se je pojavilo veliko novih izdelkov in funkcij. Če pogledamo preteklo leto, ki je vključevalo tri velike predstavitve in večje nadgradnje, smo razširili razpoložljivost našega blokovskega pomnilnika na druge podatkovne centre in predstavili nove izdelke, kot so Firewall v oblaku, izravnalne obremenitve, pa tudi storitev spremljanja v oblaku z zmožnosti opozarjanja. Naš objekt skladiščenja je še en velik nov izdelek, ki je trenutno v zgodnji različici beta.

Vsi ti izdelki so del naše strategije zagotavljanja razširljivih, varnih, visoko dostopnih in zanesljivih rešitev za oblačno infrastrukturo.

Za preostalo letošnje leto bodo kupci naših razvijalcev še naprej videli nove funkcije in izboljšano izkušnjo na naši platformi. Za razvijalce imamo tudi nekaj zanimivih načrtov za naše rešitve z enim klikom.

HA: Vidim, da ste pripeljali Block Storage v Toronto in Singapur. Lahko podrobneje razložite to?

Vsako četrtletje zaženemo nove podatkovne centre z Block Storage. Napovedali smo še štiri podatkovne centre, ki bodo med Q3 in Q4 dobili Block Storage. Trenutno imamo 12 podatkovnih centrov v različnih mestih po vsem svetu.

Obstajajo tri osnovne komponente oblaka: računalništvo, mreženje in shranjevanje. Za naše računalniške zmogljivosti je naš vodilni izdelek Droplet, naše ime za strežnike v oblaku, nato pa ponujamo tudi mrežne funkcije, ki omogočajo spreminjanje in zaščito aplikacij. Block Storage zagotavlja shranjevanje vaših aplikacij v oblaku.

Razlog, da v svoje centre podatkov pripeljemo Block Storage je, da imamo svetovno bazo razvijalcev. Imamo razvijalce z aplikacijami, ki morajo biti na voljo v različnih regijah, pa tudi razvijalce, ki se dejansko nahajajo v teh regijah, zato je ključnega pomena regionalna in globalna razpoložljivost za vse naše izdelke.

Intervju s Shivenom Ramji, podpredsednikom izdelka Product for DigitalOcean

HA: Ponudba izdelkov DigitalOcean vključuje omrežje, shranjevanje, obdelavo podatkov in orodja za razvijalce. Te presegajo skupno gostovanje, namenske strežnike in VPN storitve, ki jih na splošno ponujajo podjetja za spletno gostovanje. Komu tržite te izdelke?

Seveda. Glede vsega, kar gradimo, si mislimo: kakšne so različne perspektive razvijalcev ali uporabljamo primere, ki jih želimo obravnavati, in od tam delamo nazaj. Na naši platformi imamo vse vrste razvijalcev, kot si lahko predstavljate – sisteme administratorjev, razvijalce aplikacij, podatkovne inženirje, podatkovne strokovnjake in celo študente, ki se udeležujejo pouka računalništva.

Imamo veliko razvijalcev, ki nas uporabljajo za osebne projekte in za gostovanje kritičnih poslovnih aplikacij.

Način, kako razmišljamo o tem, je to: smo oblak za razvijalce – posamezniki in tudi ekipe lahko svojo platformo uporabljajo za gradnjo, uporabo in obseg aplikacij poljubne velikosti v oblaku. Za vsakogar je nekaj.

HA: Ali lahko na kratko opišete svoje glavne storitve? Na katero točno ciljno skupino je vsak ciljno usmerjen?

Da. Popolna računalniška infrastruktura v oblaku ponuja tri osnovne komponente: računalništvo, shranjevanje in varno omrežje. Ponujamo računalniške storitve za strežnike ali kapljice in shrambo, ki vključuje shranjevanje blokov, v prihodnosti pa objektno shrambo. Imamo tudi varno mreženje, ki vključuje vse, od plavajočih IP-jev in DNS-a do oblakov Firewall. To so bistveni gradniki, ki jih potrebuje razvijalec. To je temelj.

Poleg tega gradimo programsko opremo in storitve, ki olajšajo upravljanje in gradnjo teh aplikacij. Nekaj ​​primerov tega so: rešitve z enim klikom, integracije s Terraform, nadzor oblaka, nalaganje izravnalnikov in zavarovanje vaših aplikacij z oblačnimi požarnimi zidovi.

Razvijalci lahko vse te ponudbe uporabljajo skupaj s svojimi aplikacijami, vendar je to res odvisno od vrste aplikacije, ki jo gradijo. Pri nekaterih vrstah aplikacij je uravnavanje obremenitve morda pomembno, saj je veliko prometa. Druge aplikacije bodo morda zahtevale več računalniške moči, zato bodo potrebovale visoko CPU-načrt za veliko obremenitev CPU-ja.

Res je odvisno od primera uporabe. Ena stvar, ki jo zagotavljamo pri vseh primerih uporabe, je, da zmanjšamo zapletenost in se osredotočimo na pregledne in cenovno ugodne cene. Ponujamo najboljšo ponudbo na najpreprostejši možni način. To’je naša velika prednost.

HA: Koliko kupcev imate trenutno? Kdo so nekateri od vaših največjih ali najpomembnejših kupcev?

Imamo milijon uporabnikov, kar pomeni stranke, ki so predvajale kapljico. Imamo tudi 64.000 inženirskih ekip, ki delujejo na naši platformi. Funkcija naših ekip omogoča sodelovanje, saj je pogosto to, da so naše stranke skupina razvijalcev, ki sodelujejo. Funkcija naših ekip vam omogoča sodelovanje pri vaših poslovnih projektih in sodelovanje pri uporabi teh virov.

Intervju s Shivenom Ramji, podpredsednikom izdelka Product for DigitalOcean

HA: Kje sta sedež in podatkovni centri? Lahko na kratko opišete kulturo podjetja?

Naš sedež je v New Yorku. Pred kratkim smo odprli pisarno v Cambridgeu v Massachusettsu.

V 8 mestih imamo 12 podatkovnih centrov: New York, Toronto, San Francisco, London, Amsterdam, Frankfurt, Bangalore in Singapur.

Imamo zelo zanimivo kulturo podjetja, vendar bom poskušal izpostaviti tri glavne primere. Najprej se osredotočimo na inovacije in poenostavitev. Resnično si prizadevamo za preproste in elegantne rešitve. To se začne z blagovno znamko, barvo in tonom spletnega mesta, s prijavami na nadzorni plošči in vse do interakcije s skupnostjo. Resnično si prizadevamo za preprostost skozi vse točke dotika z razvijalcem.

Drugi način je pojem ljubezni do naših kupcev in zaposlenih. Delamo dodatne stvari, ki jih morda ne bomo morali, da bi navdušili naše stranke in zagotovili boljšo izkušnjo. Ko odstranite trenje, postane delo z vašim izdelkom in storitvami prijetna izkušnja. Na primer, ustvarjamo kakovostne ponazoritve po meri za večino naših vaj v skupnosti, objav v družabnih medijih in spletnega mesta. Razvijalce in njihove najbolj iskane funkcije poslušamo tudi na naših forumih za uporabnike.

Zadnji odvzem je skupnost. Zelo se zavedamo skupnosti razvijalcev. Resnično verjamemo tako v razvijalce kot v odprtokodno skupnost. Vadnice ponujamo idejo, kako odstraniti trenje in pomagati razvijalcem, da pospešijo in zmanjšajo svoje aplikacije.

Intervju s Shivenom Ramji, podpredsednikom izdelka Product for DigitalOcean

HA: Ali bi radi dodali še kaj za naše bralce?

Ponovno želim poudariti, da nam je mar za razvijalce – želimo, da v oblaku razvijejo najboljšo programsko opremo, ki jo lahko, in prepričani, da se lahko zanesejo na nas v smislu, kar ponujamo. Trudimo se po svojih najboljših močeh, da so naše storitve pregledne in cenovno dostopne ter da zgradimo najboljšo skupnost, da bodo naše stranke uspešne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me