Interview met Peter Holden, CEO van Hostwinds

Een paar weken geleden hadden we de gelegenheid om te praten met Peter Holden, de twintigjarige CEO van Hostwinds, een hostingbedrijf dat een groeiend momentum heeft en tot de top behoort bij Inc 500.


Dat is best verbazingwekkend voor een bedrijf dat is gestart door een jong kind. Maar het hebben van jonger bloed opent vaak deuren voor kansen voor consumenten waar de oudere mensen (niet beledigend, mensen) anders misschien niet aan denken. Hostwinds staat bijvoorbeeld bekend om zijn Minecraft-hosting. Je kunt je voorstellen hoeveel mensen dat opeten.

Ik laat Peter je zijn verhaal vertellen.

Interview met Peter Holden, CEO van Hostwinds

Hallo Peter, bedankt dat je contact met ons hebt opgenomen. Kun je ons iets vertellen over hoe je het bedrijf hebt opgericht en waarom je Hostwinds hebt gemaakt??

Ik begon Hostwinds voor het eerst in oktober 2010. In die tijd werkte ik als backend-ontwikkelaar bij een webontwikkelingsbedrijf. We hadden veel problemen met hosting voor klanten en ik kreeg de opdracht om onze hosting van 1 te verplaatsen&1 tot een groot hostingmerk en veel communiceren met hostingondersteuning. Ik herinner me dat het een vreselijk, vreselijk proces was, zei ik, "Ik zou dit beter kunnen doen. Ik kan een betere klantenservice bieden dan wat ik krijg."

Ik zag een probleem in de webhostingruimte; er waren een paar bedrijven die goed werk leverden, gericht op klantenservice en ondersteuning. Degenen die goede ondersteuning boden, waren echter buitensporig duur. Ik wilde er een bouwen die kosteneffectief was en nog steeds kon worden gericht op klantenservice en ondersteuning, snelle reactietijden voor live chats, snelle reactietijden voor tickets en zonder dat klanten zich zorgen moesten maken over lange wachttijden en wachttijden.

Ik denk dat we dat doel goed hebben bereikt. Daar werken we elke dag aan; het is een eindeloos proces. We hebben onze ruimte gevonden en blijven werken aan geweldige klantenservice en ondersteuning. Uiteindelijk draait het allemaal om de klanten. We bieden 24/7 live ondersteuning zodat we er zijn voor onze klanten op elk moment dat ze ons nodig hebben, dag en nacht.

Welke services worden momenteel door Hostwinds aangeboden?

We kunnen absoluut alles doen, inclusief ononderbroken stroomvoorziening en snelle internetverbindingen. We bieden producten zoals Minecraft-servers, VPN-servers, VPS (KVM, OpenVZ, Windows), cloudimplementaties, redundantie voor meerdere locaties (dat is waar we klanten op verschillende locaties en op één IP-adres kunnen implementeren), aangepaste load balancing-oplossingen, gedeeld web hosting, reseller hosting en white label reseller hosting.

Voor onze white label reseller-hosting kan in principe iedereen zijn eigen hostingbedrijf hebben. We installeren en installeren onze API. U kunt al onze producten verkopen tegen een vergoeding die u in rekening wilt brengen. Dit werkt geweldig voor veel servicebedrijven, zoals bijvoorbeeld een webontwikkelingsbedrijf. De service wordt aan onze kant besteld en wordt opgezet alsof deze rechtstreeks door ons is gegaan, maar wordt door u beheerd (en door ons ondersteund). Iedereen ter wereld kan profiteren van onze uitgebreide infrastructuur om al onze producten te verkopen.

Kunt u ons vertellen over uw kantoren, aantal medewerkers en datacenters die bij Hostwinds worden gebruikt?

We hebben een datacenter in Dallas met personeel ter plaatse en een in Seattle, WA. We hebben een kantoor in Tulsa, oké. We hebben een nieuw kantoor dat we aan het uitbouwen zijn in Seattle. We hopen op de komende afwerkingen in de komende 3 weken – we hebben er 4-5 maanden aan gewerkt. We hebben de glasvezel vanuit het datacenter door het kantoor gehaald.

Het totale aantal werknemers is ongeveer 25-30.

Kun je ons iets meer vertellen over het VPN-serviceaanbod dat je aanbiedt??

Onze VPN-service is een tijdelijke VPN-service die traditionele codering biedt. We slaan geen logs op; we schakelen logging op de servers volledig uit om kosteneffectiever te zijn (we kunnen werken met 5 GB ruimte). We hebben 120 GB SSD’s in deze servers; elke VPN-gebruiker kan een poortsnelheid van 1 gbit gebruiken.

Vertel me over uw aangepaste cloudimplementaties.

We hebben onze dedicated servers en soms hebben we klanten met enorme webapplicaties die meer dan één server moeten schalen. We analyseren de webapplicatie en stellen een oplossing voor die we kunnen aanbieden met een 100% SLA. We overspannen minimaal twee datacenters met de oplossing. We zullen load balancing opzetten met automatische failover. We kunnen ook database load balancing opzetten op een redundante cluster. We kunnen de IP-ruimte op beide locaties aankondigen met verkeer dat geografisch naar het dichtstbijzijnde punt wordt geleid. Bij calamiteiten schakelen we over naar de dichtstbijzijnde locatie. De manier waarop we omgaan met de synchronisatie van de gegevens en de taakverdeling tussen locaties / servers is eigen. We gebruikten open source-technologieën en ontwikkelden er enkele intern. De implementatie is maatwerk voor elke klant / klant applicatie.

Hoe zit het met uw Minecraft-servers?

Een van onze technici houdt echt van Minecraft en vroeg of we Minecraft-servers bij het bedrijf konden laten draaien. Een van onze cultuurpunten is het aanmoedigen van medewerkers om nevenprojecten na te streven, en voor hem was dit het. Ik denk dat het eindproduct heel goed is gelukt en onze Minecraft-servers worden steeds populairder.

We hebben implementatiemodellen getest en het aanbod door ons beoordeeld. Toen iedereen gelukkig was, hebben we het uitgerold. Het is een geweldig product voor ons; we hebben geen problemen met de bandbreedte omdat we al onze apparatuur voor 100% bezitten. We leasen niets. We wilden de controle hebben. We zijn niet van de mentaliteit van "Oh, je server is niet beschikbaar, we wachten tot iemand hem herstart."

Hoe evalueer je infrastructuur en hardware voor klanten?

We vertrouwen op een paar dingen: toen we voor het eerst begonnen, deden we dingen als CPU-benchmarking omdat we geen onbeperkt geld hadden. Naarmate we groeien, krijgen we voorbeelden van nieuwe CPU’s en hardware; we ontvangen technische monsters van bedrijven zoals SuperMicro die we onder belasting kunnen testen om te beslissen over onze volgende build. We houden over het algemeen een aantal builds onder een specifieke infrastructuur (dezelfde serverborden, enz.). Als er upgrades uitkomen, upgraden we die. Maar we hebben graag 5 koude reserveonderdelen op de site van elk stuk op een bepaalde grootte. Als er iets kapot gaat, willen we dat altijd meteen oplossen.

Voor aangepaste builds hebben we voldoende kennis van CPU-architectuur en kunnen we een oplossing identificeren en aanbevelen die aan de behoeften van de klant voldoet. De meeste mensen komen bij ons met behoeften uit de echte wereld. Ze hebben een zeer specifieke behoefte (een database met 1.000.000 zoekopdrachten per minuut) en we leveren onze kennis en geven ze een aanbeveling, en op basis van die koppeling zetten we de infrastructuur voor hen in.

Kun je ons wat meer vertellen over wat je voor Hostwinds deed??

Backend-ontwikkeling was mijn eerste baan. Ik ben 26. Ik begon Hostwinds toen ik 20 was. Ik heb altijd een heleboel klusjes gedaan met willekeurige dingen. Ik merkte dat ik geen erg goede werknemer ben. Ik moet de dingen op mijn manier doen. Ik was echter altijd al geïnteresseerd in computers en ik had altijd een ondernemersgeest. Ik begon mijn eerste bedrijf toen ik 10 was, een vBulletin-forum. Ik heb dat forum vrij groot gemaakt en verdiende $ 3k per maand op AdSense. Ik vond het altijd leuk om mijn eigen ding te doen en veel bijprojecten te hebben. De backend-ontwikkelingsbaan was gewoon om een ​​baan te hebben, niet iets waar ik vooral van genoot. Ik vond het altijd leuk om dingen te vinden die voldoening gaven om mensen te helpen. Ik doe graag elke dag nieuwe dingen en dat doe ik bij Hostwinds.

Waar komt de naam van uw bedrijf vandaan??

Ik heb geen idee 🙂 Ik vond het leuk hoe het klonk en het domein was beschikbaar en dat was het belangrijkste, dus ik heb het geregistreerd en zo is Hostwinds geboren.

Gefeliciteerd, ik zie dat u zich op de Inc 500 bevindt. Vertel ons iets over uw reis als bedrijf dat zich ontwikkelt tot een van de beste van Tulsa.

We waren nummer 1 voor Tulsa en # 98 voor de VS. Onze teammissie is om onze klanten de beste ondersteuning te bieden die we kunnen. Als we geweldige klantenservice en ondersteuning kunnen bieden, krijgen we meer klanten en zetten we de cyclus voort.

Voor het geval je het nog niet wist, de Inc 500 is gebaseerd op inkomsten. U stuurt hen informatie over bedrijfsgroei en op basis van groei krijgt u een bevestiging. We waren extatisch om # 98 te zijn.

Een nieuwsartikel laat u adverteren voor webhosting gericht op de millenniumgeneratie. Vertel me daar meer over.

We doen geen speciale advertenties voor een specifieke demografie. We willen dat iedereen onze klant is.

Sommige van onze baanbrekende producten zijn echter gericht op de millennial-demografie, zoals het Minecraft-serviceaanbod. Het is echt een gaaf product en er is veel voor getest.

Is er nog iets dat we moeten weten??

Het belangrijkste voor ons is klantenservice en ondersteuning. Als iemand me een e-mail stuurt en zegt dat ze van streek zijn, lees ik elke e-mail en beantwoord ik persoonlijk en zorg ik ervoor dat ze worden geëscaleerd. We hebben zoveel escalatiesystemen als mensen van streek zijn. Als u bij ons host en installeert, wat er ook gebeurt, kunt u altijd zeggen "hey, ik heb een probleem," en er zal daar iemand zijn die erom geeft en die zal luisteren. We kennen de waarde van een goede klantenservice en hoe belangrijk deze echt is in de zakenwereld; we willen ervoor zorgen dat we voor elke klant zorgen alsof ze een familielid zijn.

Voeg hier uw beoordeling over Hostwinds toe >>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me