HostGator werd opgericht door Brent Oxley in zijn studentenhuis in 2002. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de meest populaire hostingproviders. Ze bieden shared, VPS, dedicated en cloud hosting aan als hun diensten en hebben zeer concurrerende prijzen.


Ze hebben momenteel meer dan 12.000 servers in beheer en hosten meer dan 2,3 miljoen domeinen. Sinds augustus 2015 hebben ze echter meer dan 600.000 domeinen verloren. Hoewel hun aantal is gedaald, zijn ze nog steeds enorm populair.

Hier bij Host Advice hebben we een uitgebreide review van HostGator gedaan om te zien hoe ze zich meten en of het de moeite waard is om uw website aan hen toe te vertrouwen. Voor het grootste deel zullen we ons concentreren op hun gedeelde hostingservices, maar we zullen ook praten over algemene HostGator-informatie,

Snelheid

Snelheid is niet iets waar HostGator bijzonder goed in is, maar ze zijn de afgelopen jaren verbeterd. Met hun gedeelde plannen is hun gemiddelde ongeveer 991 ms, wat meer dan 10% langzamer is dan de norm. Hoewel het geen enorm verschil is, kan het uw rangschikking in de SEO verlagen, omdat snelheid iets is dat Google in hun classificatiesysteem meet.

Websitesnelheid is voor veel mensen van vitaal belang en als u een snelle laadtijd voor uw website nodig heeft, is het misschien beter om ergens anders te zoeken.

Uptime-garanties

HostGator biedt de standaard 99,9% uptime-garantie op hun plannen. Als bonus ontvangt u, als de gedeelde of resellerserver na één maand die garantie niet haalt, één maand krediet voor dat pakket op uw account. Het geplande serveronderhoud telt echter niet als downtime.

Kosten

HostGator staat bekend om hun goedkope pakketten. Hun meest betaalbare abonnement kost $ 2,75 per maand, maar het is essentieel op te merken dat deze prijs alleen geldig is voor uw eerste eerste contract van één tot drie jaar. Na uw verlenging moet u hun normale tarieven betalen in plaats van de sterk verlaagde initiële abonnementstarieven. Als u iemand bent met een beperkt budget, dan is HostGator een provider die u moet overwegen.

Klantenservice

Zoals bijna alle hostingproviders, heeft HostGator 24/7 ondersteuning via telefoon, livechat en e-mail. Er zijn echter overal op internet veel klachten over trage klantenservice en gebrek aan ondersteuning als er technische problemen zijn. Overdag kunnen er ook erg lange wachttijden zijn om met een agent te praten.

Als u een factureringsprobleem heeft of met een supervisor wilt praten, kan de medewerker van de klantenservice u niet naar andere afdelingen doorverbinden. Het beste wat ze kunnen doen is u een e-mailadres geven om u te helpen bij het oplossen van uw problemen.

HostGator heeft ook hun ticketsysteem verwijderd, dus nu gebeurt alles via e-mail. Het gebrek aan communicatie en vooruitgang kan voor sommige klanten ongelooflijk frustrerend zijn.

Veiligheid

Volgens de HostGator-website is het bedrijf beschermd tegen DDoS-aanvallen dankzij hun uitgebreide aangepaste firewall en grote modsecurity-regelsets.

Als u een van hun premium-abonnementen krijgt, ontvangt u gratis automatische dagelijkse databaseback-ups (gratis wekelijkse back-ups voor de gedeelde abonnementen), automatische malwareverwijdering en een gratis SSL-certificaat om websitetransacties veilig en beveiligd te houden.

Als uw site wordt aangevallen, werkt HostGator samen met SiteLock om uw website te helpen beschermen en opschonen. Als ze vermoeden dat uw account malware bevat, zullen ze uw account vaak onmiddellijk opschorten en u vervolgens vragen zich aan te melden voor SiteLocks’s services, die $ 200 kost voor een eenmalige schoonmaakkosten. Er zijn echter veel meldingen dat mensen worden gehackt na het gebruik van SiteLock, en dat is precies waartegen het zou moeten beschermen, en ze hebben problemen met het verkrijgen van snelle klantenservice.

Wat biedt HostGator nog meer??

HostGator biedt een garantie van 45 dagen, dat is 15 dagen meer dan de standaard 30 dagen garantie. Die extra tijd geeft u de kans om hun diensten echt uit te testen voordat u vast komt te zitten in een contract van één of drie jaar.

Er zijn echter enkele beperkingen van toepassing als u in aanmerking wilt komen voor de terugbetaling.

  • Uw terugbetaling kan alleen worden toegepast op gedeelde, reseller- of VPS-hosting. Kosten met betrekking tot dedicated servers, administratieve kosten, installatiekosten voor aangepaste software of aankopen van domeinnamen kunnen niet worden geretourneerd.
  • Om in aanmerking te komen voor een terugbetaling, moet u voor uw HostGator-pakket betalen met een bankpas, creditcard, PayPal of contant. Als u voor uw abonnement heeft betaald met een cheque, postwissel of bankoverschrijving, komt u niet in aanmerking voor restitutie.
  • Restituties voor bestellingen van slechts $ 0,01 komen niet in aanmerking (wat hopelijk geen aanzienlijk verlies voor u is!)

Dus hoewel HostGator genereus is met het tijdvenster dat u een terugbetaling kunt krijgen, hebben ze strikte regels over wanneer u de terugbetaling krijgt.

HostGator maakt ook wekelijks een back-up van al hun accounts (behalve dedicated servers). Als er iets misgaat met uw site en u een herstel nodig heeft, brengt HostGator $ 15 in rekening. U kunt deze kosten echter omzeilen door zelf de back-up uit te voeren.

cPanel is hun belangrijkste configuratiescherm dat wordt geleverd met een installatieprogramma met één klik voor scripts zoals WordPress, Weebly en Joomla. Omdat het zo eenvoudig is om deze populaire scripts te installeren, is HostGator erg beginnersvriendelijk en heeft het video-tutorials op hun site om nieuwe gebruikers bekender te maken. Elk gedeeld hostingplan wordt geleverd met een ingebouwde Website Builder met meer dan 4.000 sjablonen waarmee u gemakkelijk aan de slag kunt met uw website.

Overzicht

HostGator is zeer gebruiksvriendelijk voor mensen die nieuw zijn of technische vaardigheden op laag niveau hebben. HostGator biedt gratis back-ups en heeft een eenvoudig te gebruiken configuratiescherm en Website Builder om uw site zo snel mogelijk in de lucht te krijgen. Hoewel ze niet de snelste of zelfs de meest betrouwbare provider zijn, is HostGator zeer betaalbaar en kan het een goede optie zijn voor u en uw website.

Overzicht

Beginprijs:
$ 3,95


Betrouwbaarheid
5.0


Prijzen
5.6


Gebruikersvriendelijk
5.2


Ondersteuning
4.3


Kenmerken
5.2

Lees recensies

Bezoek HostGator

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me