Interview met Łukasz Gawior, CEO van GetLark

Als Lukasz Gawior GetLark in één woord moest inkapselen, hij’d zeggen ‘eenvoud.’ We kregen de kans om meer te leren over dit Poolse hostingplatform en ontdekten hoe ze deze overtuiging in de praktijk brachten en tegelijkertijd een veelzijdig product voor zowel webontwikkelaars als een breder publiek leverden.


Interview met Łukasz Gawior, CEO van GetLark

HA: Vertel me iets over je achtergrond en hoe je de CEO van GetLark bent geworden.

Zeker. Jarenlang heb ik gewerkt op het gebied van webservices, in eerste instantie bij een klein bedrijf waar ik veel klanten heb behandeld in een klantenservice rol. Tegelijkertijd werd ik blootgesteld aan veel leren over zakelijke communicatie met klanten uit veel verschillende industrieën. Gedurende deze tijd ontmoette ik mensen van grote bedrijven en zij boden mij de mogelijkheid om betrokken te raken bij hun bedrijf. Ik koos ervoor om betrokken te raken bij bedrijven waarmee ik een toekomst zag. Daarnaast heb ik twee jaar in Nederland doorgebracht en veel ervaring opgedaan bij opdrachtgevers.

De afgelopen twee jaar realiseerde ik me dat ik onafhankelijk wilde zijn. Het vooruitzicht om voor een grote webontwikkelaar en zijn klanten te werken was opwindend, evenals de mogelijkheid voor mij om mijn eigen product naar de industrie te brengen.

Ik werd mede-oprichter van GetLark met twee anderen: Konrad Keck en Michał Kokoszkiewicz. ik’m verantwoordelijk voor bedrijfsontwikkeling en marketing, terwijl de anderen verantwoordelijk zijn voor het bouwen van het platform zelf en het bieden van een passend serviceniveau aan onze klanten.

Op dit moment is ModulesGarden (eigendom van onze mede-oprichter Konrad Keck) de grootste integrator van ons product ter wereld met meer dan 50 werknemers en aangepaste projecten over de hele wereld.

HA: GetLark gelooft dat “de toekomst van webhosting is eenvoud.” Hoe is uw product ontworpen om eenvoud te stimuleren??

Wij’we weten al een tijdje dat eenvoud de sleutel is, dus we werken er hard aan om alle onnodige functionaliteiten te verwijderen. We overleggen met mensen die dat niet zijn’t ontwikkelaars en hebben helemaal geen kennis van de branche. Dit is belangrijk voor ons omdat we willen dat mensen onze webservice in ongeveer 20 seconden kunnen gebruiken zonder enige configuratie.

Dat’s waarom het’Het is voor ons erg belangrijk om dit product intuïtief te bouwen.

Interview met Łukasz Gawior, CEO van GetLark

HA: Jij’opnieuw een Pools bedrijf. Hoe zie je jezelf in de webhostingruimte in zo’n concurrerende markt? Wat is de meerwaarde die GetLark biedt aan uw klanten?

We zijn gefocust op de internationale markt. Hoewel we trots zijn dat we uit Polen komen, doen we dat niet’We willen ons niet beperken tot de Poolse markt omdat het een kleine markt is voor ons product. We denken ook dat klanten uit de VS meer openstaan ​​voor onze nieuwe producten dan mensen in Polen, dus dat is het’Het is voor ons gemakkelijker om ons klantenbestand in de VS op te bouwen dan in Polen.

We bieden een concurrerende oplossing in vergelijking met andere bedrijven, met ons unieke voordeel dat onze webontwikkelaars toegang kunnen krijgen tot klantgegevens. Dit is een veelvoorkomend probleem dat onze klanten hebben – dat en toegang krijgen tot hun gegevens.

We willen dat klanten ons alleen beoordelen op basis van het prisma van de diensten die we aanbieden. Ons unieke voordeel is de functionaliteit waarmee webmasters extra toegangsniveaus kunnen krijgen voor de webhosting van hun klanten om het veelvoorkomende probleem van toegang tot gegevens te elimineren. Daarnaast kan de webontwikkelaar gratis hosting activeren voor het ontwikkelen van een website voor de klant, en vervolgens eenvoudig de rechten op deze hosting overdragen aan de klant door simpelweg zijn e-mailadres in te voeren. Onthoud dat voor elke hosting die op deze manier wordt aanbevolen, een ontwikkelaar een commissie ontvangt, dus dit maakt het mogelijk om een ​​solide inkomstenstroom op te bouwen.

HA: Neem me alsjeblieft door je productaanbod. Hoe wordt elk product afgestemd op een ander type klant?

Ons product is gebouwd om twee verschillende klantgroepen aan te kunnen. We proberen veel functionaliteit te implementeren voor webontwikkelaars om hun werk te verbeteren, maar aan de andere kant proberen we de maximale eenvoud van het platform te behouden, zodat webontwikkelaars hun services zonder problemen kunnen beheren. We vinden de dashboards van onze concurrenten veel te complex.

We richten ons op het bieden van functionaliteiten voor webontwikkelaars omdat we hun eerste keuze willen zijn voor een hostingbedrijf. We worden gedreven door de noodzaak om ons platform zo eenvoudig mogelijk te maken. Wij zijn van mening dat het werk van een webontwikkelaar op veel niveaus ingewikkeld is en dat er geen reden is om het nog ingewikkelder te maken. We willen alleen de webontwikkelaars maken’ baan gemakkelijker.

Aan de andere kant willen we voor iedereen webhosting aanbieden. Hoewel veel functies die we willen ontwikkelen, zijn bedoeld voor webontwikkelaars, weten we dat de gemiddelde persoon er geen gebruik van zal maken. Daarom ontwikkelen we ook een controlepaneel dat de klanten van webontwikkelaars probleemloos kunnen gebruiken. Wij zijn van mening dat de webontwikkelaar’s cliënt zou niet moeten’geen problemen hebben met ons platform, en dat’Daarom streven we ernaar hard te werken aan de eenvoud van het bedieningspaneel.

Interview met Łukasz Gawior, CEO van GetLark

HA: Wat voor soort klant heb je? Kunt u ons een overzicht geven van de geografische locatie van uw klanten?

We hebben zowel middelgrote als grotere klanten met wie we momenteel een groot project hebben, en we hebben veel geluk dat we ze hebben, aangezien we nog maar een paar maanden op de markt zijn! Het tempo van onze ontwikkeling is verbazingwekkend. Ons klantenbestand bevindt zich voornamelijk in de VS, het VK en India.

Hier is een uitsplitsing in percentage:

Geografisch gebiedPercentage klanten
Verenigde Staten van Amerika60%
UK15%
Duitsland5%
India10%
RIJ10%

HA: Wat zijn je toekomstige plannen voor GetLark?

Ons doel voor de volgende maand is om ons klantenbestand in de komende 6 maanden vanaf de lancering te vergroten. Met andere woorden: we willen ons platform op de markt brengen. Als we eenmaal weten welke marketingstrategieën het beste werken, kunnen we deze in de toekomst schalen.

Daarnaast denken we al na over het versnellen van onze ontwikkeling in de toekomst. We hebben veel ideeën over hoe we onze workflow met ontwikkelaars, met het product zelf, kunnen verbeteren. Simpel gezegd, we willen de fouten van onze concurrenten vermijden en we zijn van mening dat de manier om dit te doen is om ons te concentreren op webontwikkelaars. We willen een eenvoudig webhostingplatform van de toekomst hebben, dus bouwen we het met het idee van topfunctionaliteit voor de webontwikkelaar.

Ik denk dat de meest gemaakte fout van onze concurrenten is dat ze een te ingewikkeld product ontwikkelen. Ze willen een product bouwen dat de concurrentie overtreft, met nieuwe functies voor het platform, maar het wordt uiteindelijk te ingewikkeld voor de meerderheid van hun klanten. Bijvoorbeeld Amazon. Het is echt ingewikkeld, met een complex bedieningspaneel en ze richten zich op zeer complexe oplossingen. We zijn van mening dat er boven de andere een eenvoudig platform met een goede prijs zal worden gekozen. Een goed voorbeeld is DigitalOcean.

HA: Waar is je hoofdkantoor? Hoeveel werknemers heeft u en waar zijn ze gevestigd??

Ons hoofdkantoor bevindt zich in Polen, met één kantoor in Krakau en een ander in Rzeszow. Samen met ModulesGarden hebben we momenteel meer dan 50 werknemers, waaronder systeembeheerders, ontwikkelaars en ontwerpers. Ons team werkt 24/7. We hebben het geluk dat we zo’n getalenteerd personeel hebben.

HA: Kunt u de bedrijfscultuur beschrijven??

Alle klantinteracties met ons bedrijf (inclusief ondersteuning, dashboard, marketing, enz.) Moeten zo eenvoudig en nauwkeurig mogelijk zijn en moeten concrete informatie opleveren.

Mijn vereiste is ook dat onze medewerkers eenvoudig met onze klanten communiceren. Alles moet eenvoudig zijn.

HA: Ben je nog iets anders?’d graag toevoegen?

Ja, heel erg bedankt voor de gelegenheid om met HostAdvice te praten. We waarderen de dekking voor onze startup enorm.

Ik zou onze lezers ook willen aanmoedigen om ons platform een ​​paar maanden gratis te proberen. We hebben een heel eenvoudige registratie via Facebook!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me