Interview met Gideon Greenspan, medeoprichter en CTO Copyscape Indigo Stream Technologies

Gideon Greenspan kan het beste worden omschreven als een seriële ondernemer. Hij creëerde het beroemde Copyscape en is bij meer projecten betrokken dan de meesten van ons kunnen rekenen. We gingen met hem zitten om meer te weten te komen over zijn ervaringen en hoe hij onder meer ging plagiaatcontrole – en hoe (en waarom) hij promoveerde, en natuurlijk zijn ondernemende talenten.


Interview met Gideon Greenspan, medeoprichter en CTO Copyscape Indigo Stream Technologies

Hey Gideon – geweldig om met je in contact te komen. Copyscape is tegenwoordig alomtegenwoordig. Wat inspireerde je om het te creëren?

Indigo Stream Technologies, het bedrijf achter Copyscape, ontwikkelde eerst een product genaamd Google Alert (nu Giga Alert), een algemene zoekwaarschuwingsservice die een e-mail verzendt wanneer er nieuwe resultaten worden gevonden voor door de gebruiker gedefinieerde zoektermen. Mensen gebruiken het om vermeldingen van hun bedrijf, producten of persoonlijke namen bij te houden.

In 2003/4 kregen we een paar e-mails van Google Alert-gebruikers die ons vertelden dat het hen had geholpen gevallen van plagiaat van hun inhoud te vinden. Een plagiaatman had wat tekst van hun site gekopieerd en op hun eigen site gebruikt, maar was te lui om zelfs de bedrijfs- of productnaam in de door hen gestolen tekst te wijzigen. Een beetje belachelijk als je erover nadenkt.

Hoe dan ook, na het ontvangen van een paar e-mails zoals deze, deden we denken dat er misschien ruimte op de markt was voor een dienst die specifiek is gericht op het controleren op plagiaat van online inhoud.

Je hebt een doctoraat in de informatica (vandaar het doctoraat) en een master in de informatica. Waarom ben je naar de graduate graden gegaan die je hebt?

ik’Ik programmeer al sinds ik een kind was, dus ik voelde me natuurlijk aangetrokken om het onderwerp op een meer academische manier te bestuderen. Hoewel ik een behoorlijke programmeur was voordat ik aan de universiteit studeerde, maakte het verwerven van de theoretische achtergrond een groot verschil in termen van mijn vermogen om efficiënte algoritmen, schaalbare systemen en dergelijke te ontwikkelen. Ik heb het doctoraat specifiek gestudeerd omdat ik overwoog een academische carrière na te streven, maar besloot dat uiteindelijk niet. Maar ik heb veel gebruikt van wat ik tijdens mijn doctoraat heb geleerd bij het ontwikkelen van Copyscape en andere diensten.

Je hebt veel bedrijven opgericht. Kunt u ons vertellen over uw ervaringen hierin?

Elk is anders, maar waar die bedrijven succesvol zijn geweest, zou ik het pad als volgt beschrijven: Kies een interessant opkomend gebied en ontwikkel een goed product dat gerelateerd is aan dat gebied. Uw eerste productidee heeft waarschijnlijk gewonnen’Het is geen succes, maar het zal je in staat stellen om wat aanwijzingen te krijgen over marktbehoeften die gerelateerd zijn aan wat je hebt ontwikkeld, en hopelijk te ontdekken waar een veel grotere (maar goed verborgen) kans ligt. Dit tweede product zal het bedrijf tot een succes maken. Dit is precies het verhaal van Copyscape en is mij verschillende andere keren overkomen.

Zou je jezelf een a vinden "serie ondernemer?" Welke tips kun je aankomende ondernemers geven die op jou willen lijken?

Ik denk dat ik een seriële ondernemer ben, maar dat doe ik niet’Ik denk niet dat ik iemand tips kan geven “wil” om zo te zijn. Het is gewoon mijn natuurlijke manier van zijn en het is mij bij toeval overkomen bij mijn eerste bedrijf (Macintosh shareware). Het is het resultaat van een instinctief verlangen om onvervulde marktbehoeften te vinden en producten te bouwen die daarop inspelen. Maar als iemand dit wel in zijn genen heeft, dan zou mijn advies zijn: werk hard, wees een perfectionist in code en woord, let goed op feedback van gebruikers, houd vol met een idee maar niet te lang, zoek naar verborgen gouden kansen, en hoe meer je geeft, hoe meer je terugkrijgt.

Hoe heb je CopyScape op de markt gebracht – of korter gezegd, hoe is Copyscape zo groot geworden als het nu is?

Het enige wat we hebben gedaan, dat kun je overwegen “marketing” zijn de Copyscape-banners, die we mensen aanbieden om op hun site te plaatsen. Ik denk dat die deel uitmaken van het groeiverhaal, maar verder was het gewoon een kwestie van mond-tot-mondreclame, van inhoudsauteur tot agent tot koper tot agent tot auteur, heen en weer, vele jaren lang. ik’d zeggen dat het ongeveer 8 jaar duurde vanaf het moment dat we Copyscape lanceerden tot het moment waarop het het grootste deel van de markt was binnengedrongen, gestaag groeiend met 70% per jaar.

Kun je ons iets vertellen over het premiumplan van Copyscape en hoe dat zich onderscheidt van het onbetaalde plan?

Met de onbetaalde Copyscape-zoekopdracht kunt u alleen inhoud invoeren via URL, een minder grondige zoekopdracht uitvoeren en is beperkt tot een klein aantal controles per maand, beperkt per domein en IP. Het’is eigenlijk gewoon een manier om een ​​voorproefje te krijgen voor Copyscape, en tegenwoordig wordt het grootste deel van ons gebruik gemaakt door de betaalde diensten. Copyscape Premium kost een simpele en duidelijke 5 cent per zoekopdracht (van welke aard dan ook), voert een grondiger plagiaatcontrole uit en heeft geen gebruikslimieten.

Wat is Copysentry?

Copysentry is een waarschuwingsservice waarmee u uw webpagina’s één keer kunt instellen en vervolgens automatisch dagelijkse of wekelijkse zoekopdrachten naar kopieën van uw inhoud uitvoert, en u per e-mail waarschuwt wanneer een nieuwe kopie online verschijnt. Het’lijkt erg op het idee van Giga Alert, maar voor het vinden van nieuwe gevallen van plagiaat in plaats van voor algemene zoekopdrachten.

Ik zie dat je ook in de blockchain-wereld werkt. Vertel ons daar wat meer over en welke belofte je voor deze technologie in de toekomst ziet.

Blockchains zijn een zeer interessante technologie, maar helaas zijn ze ook ernstig overhyped. Als wij’Als we het hebben over gesloten blockchains in plaats van over openbare netwerken zoals bitcoin, zijn ze een manier om een ​​database direct en veilig – in schrijfwijze – te delen tussen meerdere partijen, zonder dat er een centrale beheerder nodig is. Dit is handig voor allerlei doeleinden, zoals het creëren van lichtgewicht financiële systemen of bedrijfsoverkoepelende records. Kortom, het’is een nieuw type database en in die zin analoog aan de NoSQL-categorie.

Hoe vereenvoudig je Bitcoin en vergelijkbare technologieën voor mensen die het niet begrijpen? Het lijkt nog steeds moeilijk te bereiken en daarom heeft het niet de goedkeuring die het zou kunnen hebben.

ik’Ik ben niet zo bezorgd over deze vraag omdat ik denk dat bitcoin een fascinerende technologie is met enkele echte use-cases, maar dat doe ik niet’Ik geloof niet dat het de kenmerken heeft die het ooit populair zullen maken voor reguliere adoptie. Voor vaste consumenten wel’s erger dan door de overheid uitgegeven geld dat op een bankrekening staat en kan worden uitgegeven met een creditcard.

Hoe heb je voor alles tijd? 🙂

Ik werk graag hard en ik haat het om tijd te verspillen of taken uit te voeren die kunnen worden geautomatiseerd met een beetje computercode.

Is er nog iets waar je aan werkt of waarvan we iets moeten weten?

Uw lezers zijn mogelijk ook geïnteresseerd in Cloudlook, dat live prestatievergelijkingen biedt voor populaire cloudhostingproviders en waarmee gebruikers hun eigen servers kunnen vergelijken’ prestaties met behulp van een eenvoudig PHP-script.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me