Cloudovergang: de meerderheid van de GoDaddy-webhostingservices wordt uitgevoerd op AWS met Kubernetes

GoDaddy maakte deze week een gezamenlijke aankondiging met AWS in een persbericht waarin stond dat het bedrijf, bekend als ‘s werelds grootste domeinnaamregistrar en het meest erkende merk in de webhosting-industrie, een meerjarige transitie zou uitvoeren van een onafhankelijk privaat clouddatacenter management om te investeren in openbare cloudhardware en softwarediensten van Amazon.com voor bedrijfsactiviteiten.


Er kan worden gesteld dat de investering in en het onderhoud van grootschalige datacenteroperaties op privébasis door webhostingbedrijven een van de meest onderscheidende kenmerken in de branche is geweest onder de grote merken.

GoDaddy is een van de grootste van de grootste webhostingbedrijven die overstapt op AWS voor hardware- en platformtools waarmee ze op enorme schaal kunnen werken met meer dan 17 miljoen geregistreerde gebruikers. Opgemerkt moet worden dat GoDaddy hun beheerde WordPress-hostingplannen al uitvoert op AWS-hardware met behulp van aangepaste webserverstacksoftware die is geoptimaliseerd voor het CMS, zoals WPengine, Pantheon, Acquia, & veel andere startende bedrijven doen momenteel ook aan concurrentie. GoDaddy zal doorgaan met het beheren van de registratiedata van de domeinnaam van de klant op de hardware van het datacenter & faciliteiten terwijl de meeste van de gedeelde, VPS, & dedicated server webhostingplannen worden overgezet naar AWS public cloud-hardware voor eenvoudiger onderhoud met betere prijzen en beveiliging, & upgrades. GoDaddy probeert ook gebruik te maken van de beschikbare AWS’s "machine learning, analyses, databases en containers" platforms zoals Amazon Elastic Container Service voor Kubernetes (Amazon EKS), Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), & P3 Instances for AI / ML / DL genereerden productaanbevelingen voor domeinbeoordelingen. Hoewel dit voor beide bedrijven een grote deal is, zijn de financiële voorwaarden van de overeenkomst niet bekendgemaakt. Het ziet eruit als een grote capitulatie van GoDaddy / MediaTemple voor AWS.

Cloudovergang: de meerderheid van de GoDaddy-webhostingservices wordt uitgevoerd op AWS met Kubernetes

GoDaddy After Bob Parsons: domeinnaamregistratie, cloudservers, & Beheerde WordPress PaaS

GoDaddy is een van de meest populaire webhostingbedrijven sinds het werd opgericht in Web 1.0 of "Puntcom" tijdperk van Bob Parsons in 1997. Het bedrijf gebruikte grote mediamarketingcampagnes om een ​​nationaal merk te creëren met tv-commercials, vergelijkbaar met ETRADE, terwijl het ook zeer actief was in resellerhosting en online affiliate marketing. GoDaddy heeft vandaag een marktkapitalisatie van $ 9,8 miljard USD en handelt op de New York Stock Exchange (NYSE: GDDY). Amazon.com is in 1994 opgericht door Jeff Bezos, met AWS in 2006 aan het begin van het tijdperk van cloudhosting. Amazon.com heeft een marktkapitalisatie van $ 692 miljard vandaag, waar de aandelenkoers (NASDAQ: AMZN) is gestegen van $ 40 in 2006 tot $ 1430 in maart 2018. Een groot deel van de stijging van de inkomsten en winstgevendheid bij Amazon.com in de afgelopen 12 jaren zijn voortgekomen uit de enorme groei van AWS, dat grotendeels een pionier was in het public cloud-model en momenteel ongeveer 62% -68% van de totale zakelijke IT-uitgaven voor cloudhosting heeft. Net zo populair als een website voor e-commerce die Amazon.com is, heeft AWS nog grotere schaal ter ondersteuning van de grootste bedrijven ter wereld voor webhosting en datacenter-vereisten, waar al het mediaverkeer van Netflix en al de domeinnaam of het web het hostingverkeer van GoDaddy samen zou nog steeds slechts een klein percentage van de totale datacentercapaciteit van AWS vertegenwoordigen. Andere bedrijven kunnen financieel niet concurreren met AWS in het onafhankelijk opereren van datacenterhardware voor webhosting & software ontwikkeling. De aankondiging van GoDaddy is symbolisch voor de voortdurende verandering van het public cloud-model dat zelfs de grootste of meest gevestigde IT-merken beïnvloedt. AWS is de belangrijkste marktleider en concurreert met Google, Microsoft, IBM, Apple, & Oracle voor de titel van grootste public cloud-bedrijf, waar dit afhankelijk is van verkooppercentages in de onderneming, kleine bedrijven, overheid, onderwijs, & NGO-sectoren.

GoDaddy After Bob Parsons: domeinnaamregistratie, cloudservers en beheerde WordPress PaaS

Over de deal verklaarde Charles Beadnall, de Chief Technology Officer bij GoDaddy:

“Als technologieleverancier met meer dan 17 miljoen klanten was het voor GoDaddy erg belangrijk om een ​​cloudprovider te selecteren met diepgaande ervaring in het leveren van een zeer betrouwbare wereldwijde infrastructuur, evenals een ongeëvenaard trackrecord van technologische innovatie, om onze snel groeiende onderneming te ondersteunen . AWS biedt een superieure wereldwijde voetafdruk en een reeks cloudcapaciteiten.Daarom hebben we ze geselecteerd om aan onze behoeften van vandaag en in de toekomst te voldoen. Door op AWS te werken, hebben we’ln staat om te innoveren op de snelheid en schaal die we nodig hebben om krachtige nieuwe tools te leveren die onze klanten zullen helpen hun eigen onderneming te leiden en online succesvol te zijn.”

Het gebruik van AWS-cloudhardware voor webhosting is de afgelopen 10 jaar toegenomen, waar het vaker voorkomt bij startende bedrijven dan bij grote merken die hun eigen hardware bezitten. Bij veeleisende 24/7/365 datacenteractiviteiten kan cloud-provisioning bij AWS goedkoper zijn "pay-as-you-go" facturering op basis van bulktarief met upgrade-kosten voor serverhardware die al in de onderste regel zijn geprijsd, samen met toegewijde deskundige beveiligingsteams. Het public cloud-model legt de lat lager voor ondernemers in de webhostingindustrie, waar programmeurs hun code geleidelijk of snel kunnen schalen, afhankelijk van het gebruik van de klant, op de AWS-architectuur. Dit elimineert de noodzaak van grote voorinvesteringen in webserverhardware en onroerend goed voor het opstarten van software voor bedrijfsactiviteiten, en vereist ook minder fulltime systeembeheerpersoneel dat wordt gehuurd bij grote ondernemingen. Een ander onderdeel van de overeenkomst is dat "AWS zal enkele GoDaddy-producten verkopen, zoals Managed WordPress en GoCentral voor domein- en website-beheer." Dat GoDaddy de AWS-markt betreedt om te concurreren voor de detailhandel, kan worden gezien als een slimme zet, omdat er niet veel cross-over is tussen AWS en retailhostingplannen vanwege de complexiteit van systeembeheer, maar het platform heeft een brede populariteit in de consumentensector. De markt heeft de volwassen en verlaten "openbaar vermeld op NYSE" GoDaddy Corporation tegen ongeveer dezelfde waardering als een open source eenhoorn in de startup-wereld van durfkapitaal na het vertrek van Parson & KKR’s rentmeesterschap in de afgelopen 7 jaar.

GoDaddy After Bob Parsons: domeinnaamregistratie, cloudservers en beheerde WordPress PaaS

KKR, Silver Lake Partners en Technology Crossover Ventures betaalden naar verluidt in 2011 $ 2,25 miljard USD voor 65% van de GoDaddy-aandelen, met de IPO in 2015. GoDaddy verwierf MediaTemple in 2013. Van 2016 tot 2017 beheerde GoDaddy een Cloud Servers-platform gebouwd met OpenStack met Bitnami-snapshots voor volledige stack-webserver-provisioning die zeer uniek, goed gemaakt en innovatief was.

"…de Cloud Servers-business werd oorspronkelijk gelanceerd in maart 2016 als een manier om GoDaddy-services in AWS-stijl aan te bieden’s 17 miljoen hostingklanten. Het idee was om gebruik te maken van de recente mode voor cloudservices en nieuwe klanten binnen te halen van klanten die overwogen of begonnen met het maken van vroege stappen naar cloudgebaseerde apps en services, voordat ze de sprong maakten naar AWS, Google, Microsoft of anderen in de ruimte."

Dit volgde op belangrijke upgrades in hun VPS-infrastructuur op basis van Parallels-softwareoplossingen voor virtualisatie met behulp van het MediaTemple-talent om te implementeren in het grote aantal geregistreerde klanten van GoDaddy. GoDaddy is altijd achtergebleven bij het upgraden van hardware en software op hun gedeelde hostingplannen in vergelijking met andere webhostingbedrijven. In 2017 kozen ze er onverklaarbaar voor om het Cloud Servers-platform te sluiten. Analisten suggereerden dat het oorspronkelijk meer bedoeld was als een experiment om te concurreren met DigitalOcean, Dreamhost, & Linode en daag AWS, Google Compute Engine of Microsoft Azure niet uit als een openbare cloudserviceprovider. Cloud Servers was een van de beste voorbeelden van hoe krachtig een OpenStack-omgeving zou kunnen zijn voor webhosting, met behulp van Bitnami-stack-snapshots, maar blijkbaar had GoDaddy het vertrouwen bij veel innovators verloren aan andere bedrijven vanwege het aantasten van het merk en de reputatie voor prestaties, waar de detailhandel de hostingsector had weinig reden om over te stappen en complexere tools te gebruiken voor webontwikkeling tegen hogere kosten. TechCrunch (2017) merkte op:

"Het bedrijf heeft bedrijven overgenomen in andere categorieën: ze hebben Sucuri opgenomen om ‘klanten in staat te stellen websites te beveiligen zonder beveiligingsdeskundigen te zijn’; ManageWP en WP Curve voor klanten om sites te beheren die zijn gebouwd op publicatieplatform WordPress; en FreedomVoice voor communicatiediensten op websites. Dit alles wijst op meer functies en ondersteuning van websites zelf dan op een diepere overstap naar cloud-apps voor bedrijven."

Het voorstel om de AI-tools van AWS te gebruiken om machine learning-capaciteit toe te voegen aan GoDaddy’s domeinbeoordeling en veilingaanbevelingsengine is niet overdreven belangrijk, aangezien maar heel weinig mensen nog steeds GoDaddy’s domeinverkoopdiensten gebruiken. Het wijst er meer op hoe vaak de AI-apps in bedrijfssoftware voorkomen en hoe gemakkelijk het is om de functies via API’s op het AWS-platform te integreren. Google zit in de eerste fase van een 10-jarige "AI eerst!" bedrijfscyclus die belooft net zo veranderend in de branche en sociaal transformerend als mobiel te zijn, maar deze aankondigingen camoufleren in feite het punt dat GoDaddy zaken en geld verliest in zijn kernsector, waardoor in wezen de werking van meerdere onafhankelijke datacenters wordt stopgezet in ruil voor het draaien op AWS hardware betaalbaarder & efficiënt.

Mike Clayville, de vice-president van Worldwide Commercial Sales bij AWS, merkte op: “Als een groot, snelgroeiend bedrijf zal GoDaddy AWS kunnen gebruiken om te innoveren voor zijn klanten over de hele wereld. Onze toonaangevende services stellen GoDaddy in staat om gebruik te maken van opkomende technologieën zoals machine learning, snel ideeën te testen en nieuwe tools en oplossingen aan hun klanten te leveren met grotere frequentie. We kijken uit naar de samenwerking met GoDaddy terwijl ze opnieuw bouwen in de cloud en nieuwe oplossingen innoveren om mensen te helpen hun ideeën online te realiseren.”

GoDaddy lijkt veel op EIG (Endurance International Group) dat honderden grote en kleine webhostingmerken heeft verzameld onder de paraplu van een beursgenoteerde / verhandelde onderneming, elk met onafhankelijke datacenteractiviteiten & personeel, het opbouwen van synergieën en efficiëntie tussen de organisaties. Beide bedrijven investeren zwaar in massamediamarketing voor hun webhostingmerken en gebruiken dit om de erfenis te behouden "puntcom" tijdperk klanten door middel van goodwill versus churn tarieven & promotiekortingen op bulk gedeelde hostingplannen voor klanten met meerdere domeinen. De zakelijke beslissing van GoDaddy om hun datacenters bij AWS te laten draaien in plaats van onafhankelijk, laat Bluehost, HostGator en Dreamhost achter als de belangrijkste webhostingbedrijven met de grootste eigen en geëxploiteerde datacenters buiten de public cloud-bedrijven en edge / CDN-startups zoals DigitalOcean of Cloudflare. De andere belangrijkste bedrijven die in deze sector actief zijn, zijn telco’s, colocatiecentra, SaaS-bedrijven en kleine merken voor webhosting. GoDaddy’s AWS-aankondiging vertegenwoordigt een vlak veldeffect voor ondernemers in de webhostingindustrie die nieuwe cloudoplossingen bouwen op AWS-platformtools, webserverhardware en aangepaste stack-software, of concurreren in het cloud-ecosysteem om IT-services te leveren.

GoDaddy After Bob Parsons: domeinnaamregistratie, cloudservers en beheerde WordPress PaaS

Amazon Guard Duty, Macie, & Inspecteur:

Amazon Web Services (AWS) heeft officieel aangekondigd dat al zijn producten en diensten volledig voldoen aan de AVG, wat betekent dat alle bedrijven die hun beleid voor de inkomende wetswijziging willen verbeteren, gedekt zijn als ze het platform gebruiken. Het bedrijf zei dat het zich had aangemeld "experts op het gebied van beveiliging en compliance" om zijn innerlijke werking als gegevensverwerker te controleren, die het als volledig compliant heeft goedgekeurd. AWS legde de aspecten uit die ervoor zorgen dat het voldoet aan de AVG, zoals de codering van persoonlijke gegevens, de verzekering dat alle gegevens die op haar platform worden verwerkt, voortdurende vertrouwelijkheid, integriteit, beschikbaarheid en veerkracht bieden en dat gegevens snel kunnen worden hersteld als er zich een fysiek of technisch incident voordoet. Het zei ook dat het regelmatig zijn werking test, beoordeelt en evalueert om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de beveiliging.

Meer informatie over naleving van de AVG.

GoDaddy & Kubernetes:

Nog maar een jaar geleden vertelde voormalig GoDaddy-CEO Blake Irving aan GeekWire dat het bedrijf overweegt om contact op te nemen met cloudproviders omdat het werkbelastingen toevoegt in nieuwe regio’s buiten de VS met behoud van zijn eigen infrastructuur in de VS, maar het lijkt erop dat er iets is veranderd onder nieuwe CEO Scott Wagner. AWS merkte op dat het van plan is om met GoDaddy samen te werken om domeingerelateerde diensten aan te bieden als onderdeel van de deal, wat de twee bedrijven mogelijk een extra stimulans zou hebben gegeven om samen te komen.

Meer informatie op GeekWire.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me