Interview met Cory LaViska van Particle, SurrealCMS en A Beautiful Site-faam

Een mooie site is, nou ja, mooi. De maker, Cory LaViska, heeft zich onafhankelijk in veel uitstekende projecten gestort en het was erg leuk en spannend om over zijn reis te horen en zelfs om hem te helpen bij een aantal volgende stappen!


Cory bouwt momenteel aan een nieuw CMS-platform genaamd Particle dat er geweldig uitziet (screenshots na de sprong) en hij heeft veel geweldige dingen gedaan. Ik moet zeggen dat ik erg opgewonden ben om hem te ontmoeten en hem te leren kennen en zijn plannen voor zijn projecten te bespreken. Hier is meer over Cory.

Interview met Cory LaViska van Particle, SurrealCMS en A Beautiful Site-faam

Vertel ons iets over hoe je A Beautiful Site hebt opgericht.

Ik begon ABS in 2007 als een klein webdesignbedrijf. Ik realiseerde me al snel dat de meeste klanten een tool nodig hadden om hun websites na de lancering te bewerken, maar veel van de bestaande opties waren voor hen te complex. Dus begon ik met het ontwikkelen van wat Surreal CMS zou worden, dat in november 2008 werd gelanceerd. Sindsdien ben ik gestopt met freelancen en richt ik al mijn inspanningen op surrealistische, open source-projecten en andere dingen die mij interesseren.

Vertel ons iets over hoe je A Beautiful Site hebt opgericht.

En vertel ons alsjeblieft over je ervaring als een "oprichter en bootstrapper."

Ik heb nooit overwogen om iemand om geld te vragen. Ik vond een niche die een oplossing nodig had en ik bouwde er een. Het kostte veel tijd en moeite – fulltime werken van 20.00-17.00 uur en vervolgens in de ontwikkeling van ongeveer 19.00 uur tot middernacht of later (dit duurde ongeveer een jaar) – maar het heeft zeker zijn vruchten afgeworpen.

Kun je ons iets vertellen over enkele van de projecten die je hebt gemaakt? Wat inspireerde hun creatie?

Ik heb al gesproken over mijn vlaggenschip, Surreal CMS. Ik heb in de loop der jaren een aantal andere gratis tools uitgebracht, maar mijn focus was vooral Surrealistisch. Maar mijn laatste project is nu ongeveer anderhalf jaar in de maak. Het is een blog- / publicatieplatform genaamd Particle, dat is geïnspireerd op dingen die ik mis in bestaande systemen, namelijk snelheid en eenvoud. Het kan ook het eerste installeerbare publicatieplatform zijn met inline bewerking.

Kun je ons iets vertellen over enkele van de projecten die je hebt gemaakt? Wat inspireerde hun creatie?

Je site is echt prachtig. Hoe heb je webdesign geleerd en welke principes pas je het meest toe bij het bouwen van sites?

Dank u! Ik ben eigenlijk meer een ontwikkelaar met oog voor design. Het ontwerpen van websites duurt veel langer dan het waarschijnlijk zou moeten. Het thema voor ABS is eigenlijk een premium thema omdat ik geen tijd had om het zelf te ontwerpen. Ik heb echter www.surrealcms.com ontworpen.

Ik begon webdesign / ontwikkeling te leren terwijl ik in het leger zat. We hebben een veldoefening gedaan en ik heb veel foto’s gemaakt. Iedereen wilde een cd met de foto’s, maar ik dacht dat er een gemakkelijkere manier moest zijn, dus kocht ik mijn eerste domein en webhosting en begon te knutselen. Ik denk dat ik met FrontPage ben begonnen, daarna naar DreamWeaver ben gegaan, en uiteindelijk besefte ik hoeveel gemakkelijker het kan zijn om alles met de hand te coderen, wat ik nog steeds doe voor de meeste projecten.

Al met al heeft het meer dan een decennium geduurd om de vaardigheden te vergaren die nodig zijn om een ​​goede webdesigner en een geweldige webontwikkelaar te zijn. Het is niet iets dat je onder de knie krijgt in een klaslokaal.

Kunt u ons vertellen over uw bedrijfssamenstelling? Waar zit je? Hoeveel mensen zitten er in uw team?

ABS ben ik gewoon. Ik heb in de loop der jaren met aannemers gewerkt, maar ik beheer de belangrijke dingen zelf. Ik ben in de loop der jaren ook behoorlijk verhuisd, wat niet heeft geholpen. (Achteraf gezien had ik een digitale nomade moeten zijn!) Ik ben momenteel in Orlando, Florida, maar ik ben in de loop der jaren ook heen en weer geweest naar New Hampshire.

Kunt u ons vertellen over uw bedrijfssamenstelling? Waar zit je? Hoeveel mensen zitten er in uw team?

Hoewel ABS van oudsher alleen ik was, zal ik, als Particle zijn plaats in de wereld vindt, proberen het bedrijf uit te breiden tot een klein team.

Neemt u klanten of bouwt u projecten van derden uit? Aan welke eisen moet je voldoen om een ​​klant aan te nemen?

Ik accepteer geen klanten. Ik verwijs bijna altijd mensen die naar iemand anders vragen. Aangezien ik alles zelf beheer, is mijn tijd zeer beperkt.

Je bent ook actief op Github. Vertel ons iets over uw betrokkenheid daar.

Ik zou nog actiever willen zijn in de open source-gemeenschap, maar er zijn tijdsbeperkingen en helaas betalen open source-projecten mijn rekeningen niet. Ik denk dat de reden dat ik betrokken raakte, was omdat ik in het verleden zoveel open source-projecten heb gebruikt. Het is als een "betaal het vooruit" ding. Je hebt wat vrije tijd om aan een code te werken, waarom laat je anderen daar niet van profiteren en helpen om het te verbeteren? Open source is in die gevallen een win-winsituatie.

Je hebt zeker oog voor design. Hoe volg je de trends?

Eerlijk gezegd wacht ik tot designtrends vrij gewoon worden. Ik probeer niet scherp te blijven. Ik zoek naar wat werkt en wat eenvoudig is, en ik ga ermee akkoord. Ik ben een grote fan van de platte designbeweging die gaande is.

Je hebt zeker oog voor design. Hoe volg je de trends?

Hoe beoordeelt u webhosts voor projecten van klanten of bedrijven??

Ik bevind me in een unieke positie waar veel van mijn gebruikers ervaring hebben met verschillende hostingproviders, dus ik zie uit de eerste hand enkele problemen en hoe ze reageren op ondersteuningstickets. Desgevraagd raad ik over het algemeen hosts aan die hun eigen infrastructuur onderhouden (d.w.z. geen resellers) en een goede geschiedenis van ondersteuning hebben. Afgezien daarvan varieert de host en het type service sterk, afhankelijk van het project, de behoeften van de klant en hun vaardigheidsniveau.

Voor mijn eigen projecten gebruik ik uitsluitend DigitalOcean. Ze hebben een van de beste zelfbeheerde services, concurrerende prijzen en verreweg de schoonste interface! Voordien was ik ongeveer acht jaar klant van Media Temple DV. Voor ander gebruik (testen, persoonlijk, etc.) gebruik ik een gedeeld DreamHost-account.

Bonusvraag! Beschouwt u zichzelf als ontwerper en ontwikkelaar?

Ik zei altijd dat ik 70% ontwikkelaar en 30% ontwerper was, maar ik denk dat het nu echt om 90/10 gaat. Ik heb altijd oog gehad voor design, wat volgens mij bij veel ontwikkelaars ontbreekt, maar als ik ga zitten om zelf iets te ontwerpen duurt het een eeuwigheid. Ik ben een veel betere ontwikkelaar dan ontwerper!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me