Google običajno skriva, kako delujeta SEO in razvrstitev spletnih mest. Vendar pa je vsekakor eno: hitrost strani je velik dejavnik. Rekel je behemoth iskalnika, “Razvijamo algoritme za promocijo bolj uporabnih strani na manj uporabnih, vse ostale stvari pa so enake. Ti algoritmi analizirajo signale, ki kažejo, ali so vsi naši uporabniki sposobni videti rezultat, kot npr… ali časi nalaganja strani delujejo dobro za uporabnike s počasnimi internetnimi povezavami.”


Za uspeh vašega spletnega mesta je bistvenega pomena zelo hitro spletno mesto – tako namizna kot mobilna različica. 70% kupcev na spletu pravi, da bo hitrost nalaganja spletnega mesta negativno vplivala na njihovo pripravljenost za nakup s tega spletnega mesta. Zadnja stvar, ki jo želite, je izgubiti stranke do svojih konkurentov, ker se vaše spletno mesto nalaga prepočasi.

Vodili vas bomo po korakih po korakih, kako izboljšati hitrost svojih spletnih mest, vključno z vsem, od tega, kako izbrati pravi načrt gostovanja za optimizacijo spletnega mesta.

1. Nadgradnja načrta gostovanja

Ko izberete načrt gostovanja, vas bo morda zamikalo, da bi izbrali najcenejši načrt. Načrti za skupno gostovanje ponavadi ponujajo najnižje stroške, lahko pa tudi upočasnijo vaše spletno mesto. S skupnim načrtom gostovanja morate deliti vire strežnika z nešteto drugimi strankami.

Če imate višji nivo prometa ali potrebujete več virov, kot jih lahko ponuja skupno gostovanje, potem boste morda želeli nadgraditi svoje gostovalne načrte. Tu je nekaj možnosti:

  • Namenski strežniki. Namenski strežniki so elite v gostujočem vesolju. Ponujajo obsežne vire celotnega fizičnega strežnika, ki deluje samo tako, da izpolnjuje zahteve vašega spletnega mesta. Posledično ni nevarnosti, da bi na drugih spletnih mestih prišlo do počasne hitrosti’ delovna obremenitev. Poleg tega so na voljo tudi strojna oprema na ravni podjetja, ki samodejno pospeši delovanje vašega spletnega mesta. Lahko ga tudi prilagodite tako, da ustreza vašim natančnim specifikacijam. Največja pomanjkljivost pa je, da gre za najdražjo vrsto gostovanja.
  • VPS gostovanje. Za tiste, ki si še ne morete privoščiti namenskega gostiteljskega načrta, obstaja možnost izvedbe virtualnega zasebnega strežnika (VPS). Tovrstno gostovanje ponuja veliko namenskih strežniških ugodnosti po veliko nižjih cenovnih točkah. Imeli boste popoln korenski dostop za konfiguriranje in nadzor vseh določenih virov strežnika vašega virtualiziranega strežnika. Tako lahko vaše spletno mesto porabi vsako enoto dodeljenih virov, kot so RAM, jedra CPU-ja in pasovna širina. Kot kaže naslednja slika, ki temelji na testu AccuWeb, lahko VPS naloži spletna mesta z veliko večjo hitrostjo kot gostovanje v skupni rabi:

Nadgradnja načrta gostovanja

2. CDN

CDN ali omrežje za pošiljanje vsebine je storitev, ki je odgovorna za dostavo spletnih strani in druge spletne vsebine uporabniku. Sestavljen je iz mreže lokalnih strežnikov, ki imajo vse kopije "težka" vsebino vašega spletnega mesta – slike, statične datoteke itd. Ko uporabnik prehaja na vaše spletno mesto, mu podatkovni center CDN, ki je najbližje uporabniku, služi vsebina spletnega mesta.

Kateri CDN morate uporabiti? Priporočamo, da začnete z Cloudflare, preprosto zato, ker je njihova storitev zanesljiva, enostavna za konfiguriranje in ima brezplačen osnovni načrt, ki podpira SSL.

Nekaj ​​nasvetov naših strokovnjakov: "Uporaba CDF-ja Cloudflare pomaga tudi pri selitvi vašega spletnega mesta na

hitrejši gostitelj, plus, izpadov ni. Zamenjati gostitelja s hitrejšim je nekaj, kar morate vedno upoštevati. Ne pozabite pa na to: če na svojem spletnem mestu spreminjate pomembne spremembe, očistite datoteke ali zaustavite storitev, ko je vaša ekipa tam. Če so spremembe le besedilne, boste v redu, kot je."

Večkrat vam bo ponudnik gostovanja ponudil Cloudflare brezplačno. Preden izberete ponudnika gostovanja, preberite drobni tisk, če želite videti, ali imate dostop do te ugodnosti.

3. Vtičniki za predpomnjenje

To je verjetno najbolj znana taktika pri optimizaciji spletnih strani za hitrost. Čeprav so na voljo super brezplačni vtičniki za predpomnjenje, na primer WP Total Cache ali WP Super Cache, boste morda želeli razmisliti o plačilu premium različice, če vaše spletno mesto poskuša doseči višjo uvrstitev ali ima dobro določeno prodajo / marketinški lijak na mestu.

Previdna beseda: "Nekatere funkcije vtičnika za predpomnilnik prinašajo minimalna izboljšanja glede časa nalaganja in se lahko zmešajo z drugimi vtičniki, nameščenimi na vašem spletnem mestu WordPress. Upoštevajte to in vedno preverite, kako vplivajo na vaše spletno mesto.

Za merjenje hitrosti mesta Booster Monster večinoma uporablja Pingdom, občasno pa tudi GTMetrix. Prepričajte se, da ste spletno mesto preizkusili na lokaciji, ki je najbližje vašemu gostitelju."

Konfiguracija vtičnika za predpomnilnik se morda zdi zastrašujoča – vendar preprosto preizkusite funkcionalnost svojega spletnega mesta in se prepričajte, da je vse na svojem mestu. Če se ni nič spremenilo in Pingdom pokaže, da se je vaša hitrost povečala – dobro opravljeno, vi!

To je’Pomembno je upoštevati, da predpomnjenje lahko’ne storim veliko za ljudi, ki bodo obiskali vaše spletno mesto prvič. Za nove obiskovalce mora brskalnik vsako komponento na spletno stran naložiti iz podatkov strežnika.

4. poteče glave

Če imate več kot 10% vračajočih se obiskovalcev (kar lahko preverite s storitvijo Google Analytics), razmislite o uporabi .htaccess za konfiguracijo glav poteče. Ročno to ni veliko zabavno, a na srečo lahko nekateri vtičniki to storijo za vas.

Uporabite ta vtičnik kot bližnjico:

https://wordpress.org/plugins/far-future-expiry-header/

Ne pozabite, da lahko ta ustvari konflikt s predpomnilnikom za predpomnjenje WP Rocket (če pa imate premijski vtičnik, morate iti).

5. Svoje spletno mesto stisnite z gzip

Če danes od tega članka odvzamete samo eno stvar, bi to moral biti nasvet CDN. Če pa želite nekaj hitrega in zanesljivega, kar bo hitro izboljšalo hitrost vašega spletnega mesta – bi to omogočilo stiskanje gzipa.

Gzip lahko vašemu spletnemu mestu prihrani pasovno širino in pospeši s stiskanjem odzivov HTTP, ki temeljijo na brskalniku. Tu poišče ponavljajoče se nize in vsakega od njih nadomesti s kazalci, ki usmerjajo na prvo stopnjo. S tem lahko na koncu zmanjšate velikost HTTP odzivov za kar 70%. Z njim lahko zmanjšate določene vrste datotek ali določene jezike, kot so HTML, XML, CSS, JavaScript itd.

V tem posnetku je prikazano, kako urediti datoteko .htaccess. Bodite previdni in varnostno kopirajte datoteko, preden jo spremenite. To lahko storite z uporabo spletnih mest cPanel upravitelj datotek ali prek FTP.

6. Zmanjšajte datoteke CSS in JS

Minifikacija je postopek, podoben Gzip stiskanju. V bistvu minifikacija pomeni, da se znebite komentarjev in presledkov (ali direktiv v kodi, ki se nikoli ne uporabljajo), da bi vaša koda postala veliko lažja. To načelo na splošno velja: če je vaše spletno mesto manjše od 1mb, ima večjo možnost hitrega nalaganja. Številni vtičniki pomagajo pri minifikaciji, nekateri predpomnilni vtičniki pa jo izredno dobro podpirajo.

Zakaj ne bi razmislili o vtičniku, ki ga večinoma uporabljamo na naših spletnih straneh? Če želite poskusiti, pojdite sem.

7. Uporabite ključe CSS

Morda bo najtežji nasvet za prijavo s tega seznama uporaba CSS Sprites. To običajno zahteva pomoč razvijalca in večinoma pomaga spletnim mestom z dnevniki grafike. CSS Sprites pomaga ustvariti eno veliko sliko iz vseh majhnih slik in ikon, nato pa vaše spletno mesto nauči, kako najti posamezno sliko znotraj večje slike.

Ne moremo dovolj poudariti, koliko zahtevkov HTTP prihrani ta tehnika. Če želite, da se vaše spletno mesto naloži hitro kot šef, naročite svojega fanta ali ga najemite pri Upwork.

8. Uporabite mod_pagespeed

Googlov mod_pagespeed modul pravzaprav ni značilnost vašega spletnega mesta, ampak je lastnost vašega gostitelja. Toplo priporočamo, da razmislite o njegovem aktiviranju in preizkusite, ali ustreza potrebam vašega spletnega mesta.

9. Odstranite vse zunanje JS / CSS

Ta namig omenja Google Page Speed ​​Insights veliko in ga podrobno razpravlja po spletu. Torej, namesto da bi vdrli v bite in bajte, bomo to tukaj dali le za razmislek:

http://wordpress.org/plugins/footer-javascript/

10. Optimizirane slike

Dobre slike visoke ločljivosti naredijo velik vtis na spletni strani. Vendar pa njihova velika velikost tudi zavrne spletno stran’s splošno zmogljivostjo z znižanjem hitrosti.

Optimizirajte te slike, da bodo bolj prijazne do interneta s krčenjem njihovih velikosti. Če želite to narediti, lahko sliko stisnete, obrežete ali spremenite ločljivost.

Tinypng je izjemno spletno orodje, ki stisne slike, da jih optimizira za objavo v spletu.

Te optimizacije lahko izvedete ročno ali uporabite pomoč pri specializiranih orodjih, kot so Photoshop, Gimp, Picresize itd.

Na voljo je tudi brezplačni vtičnik za WordPress z imenom WP-Smushit, ki skenira sliko za skrite podatke in odstrani njene nepotrebne dele.

11. Zmanjšane zahteve HTTP

Eden glavnih razlogov za neverjetno nizko hitrost spletnega mesta je preveč zahtev HTTP, ki delujejo v ozadju. Točno število si lahko ogledate tako, da opravite test hitrosti na Pingdomu. Nato jih lahko razvrstite glede na velikost datoteke in čas nalaganja. Hitrost svojega spletnega mesta lahko povečate tako, da ugotovite, katera najbolj upočasni vaše spletno mesto in jih izbrišete.

12. Zmanjšane zunanje skripte

Za dodajanje značke ali prikazovanje pojavnih oken pogosto dodajamo veliko zunanjih skript. Lahko so to tudi ikoni, kot so Font Awesome, Facebook strani z všečki strani, spletna storitev analitike ali zunanji sistem za komentiranje, kot je Disqus.

Vse take dodatne funkcije prinašajo s seboj veliko količino dodatnih delcev kode. Posledično se skupna velikost strani poveča in zmanjša hitrost nalaganja. Odločite se, kateri od njih je nepotreben in zamuden skozi Pingdom in izbrišete tiste, ki so na seznamu.

13. Minimiziran TTFB

TTFB pomeni Time By First Byte, ki meri čakalno dobo brskalnika, da dobi informacije od strežnika. Po tem obdobju brskalnik prejme prvi bajt podatkov. V tem času se zgodijo tri stvari – iskanje DNS, obdelava strežnika in odziv.

Po Googlovem mnenju to obdobje ne bi smelo trajati več kot 200 ur. Preverite, koliko časa vaše spletno mesto traja prek WebPageTest ali Orodja za razvijalce v Chromu (možnost Slap na zavihku Network). Če vaše spletno mesto ne opravi preizkusa, omogočite predpomnjenje, da zmanjšate dinamično ustvarjanje vsebine na strani strežnika.

14. Asinhrono nalaganje

Skripti, kot sta JavaScript in CSS, se ponavadi nalagajo posamično s sinhronim nalaganjem. S tem, ko se bodo asinhrono naložili, bodo vsi hkrati dejanje in zmanjšali čas nalaganja spletnih strani. Za vtičnik WP Rocket obstaja možnost za to poleg možnosti CSS / JS, ki blokira upodabljanje, na zavihku Statične datoteke.

Izvedite trike ali rešitve, ki se zdijo najbolj praktične in najučinkovitejše za vaše spletno mesto. Izberite VPS ali namensko gostovanje ali se zanesite na svoje višine in se zanašajte na specializirane vtičnike in orodja.

Kaj lahko še storimo, da izboljšamo hitrost in ali lahko za to uporabimo še koga drugega?

Lastniki podjetij dosegajo boljše rezultate na svojih spletnih mestih, če storijo samo eno stvar – povečajo hitrost spletnega mesta. Ko izboljšuje vaše spletno mesto, poskrbi tudi za optimizacijo slik, urejanje svojega .htaccess za vas, konfiguriranje vtičnikov za boljše delovanje in odpravljanje morebitnih ovir ali ozkega grla na vašem spletnem mestu, da se prepričate, da se naloži čim hitreje..

Zabavajte se s pospeševanjem vaše spletne strani! Vaši kupci ga bodo zagotovo cenili.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me