Kontejner kot storitev (CaaS), SSD Storage, & Odprti krmilniki za upravljanje osnovne plošče

Ubuntu OpenStack je prejšnji teden objavil statistiko, ki je distribucijo programske opreme Linux postavila kot prvo mesto v skupnem tržnem deležu za upravljanje podatkovnih centrov v oblaku, zgrajenega z uporabo OpenStack-a za omrežno administracijo. Ubuntu je zahteval 55% celotnih poslovnih naložb v tem sektorju v letu 2017 v primerjavi s konkurenčnimi podjetniškimi distribucijami Linux platform iz Red Hat OpenShift in SUSE Cloud 7 z MicroOS-om. V Indiji je podjetje za zunanje izvajanje programske opreme Tata Communications napovedalo novo podporo za oblak platformo Container-as-a-Service (CaaS), ki so jo razvili njihovi programerski skupini kot rešitev za:


 • Podjetniška podjetja, kot so telekomunikacije, bančništvo / finance, proizvodnja ali e-trgovina, se hitro posodobijo pri posodabljanju baz podatkov;
 • Izdelava spletnih / mobilnih aplikacij, prilagojenih po meri, z visoko zmogljivo podporo v gostovanju v oblaku na najvišjih ravneh uporabniškega prometa;
 • Upravljanje javne / zasebne / hibridne strojne opreme v oblaku za spletno založništvo, mobilne aplikacije, & Zahteve za izdelke SaaS.

Tata Communications nadaljuje trend, ki sta ga uvedla Infosys in Wipro pri gradnji lastniških zasebnih programskih rešitev v oblaku, ki jih lahko zunanje izvajalce uporabljajo pri podpori številnih podjetniških družb pri poslovanju hkrati. Podjetja za integracijo lahko namestijo Red Hat OpenShift, Ubuntu OpenStack, SUSE Cloud 7, CoreOS ali RancherOS z virtualizacijo Docker za upravljanje kompleksnih rešitev za poslovne odjemalce z uporabo odprtokodnih programskih orodij. Druge večje napovedi v tem tednu so vsebovale novo VMware, IBM, & AWS sodelovanje pri rešitvah platforme v oblaku; Microsoft je vzpostavil nove standarde SSD / BMC za proizvajalce strojne opreme & podatkovni centri (Project Denali / Project Cerberus); in nenehno izpadanje iz notranjosti zaradi Googlovega pridobivanja podatkovno znanstvenega podjetja Kaggle, vključno z njihovim strokovnim programskim osebjem, arhivi raziskovalnih podatkov, & na milijone kupcev platforme AI / ML / DL. Sprejetje Apache Hadoop še vedno hitro raste kot rešitev za "veliki podatki" zahteve, vključno z IoT, e-trgovino, osebnimi vozili, analitiko v oblaku, & iskalna tehnologija.

Kontejnerji kot storitev (CaaS), SSD-shramba in krmilniki za upravljanje odprte osnovne plošče

Ubuntu OpenStack: 55% tržnega deleža v primerjavi z Red Hat OpenShiftom & SUSE Cloud 7 Distros

OpenStack je razvil Rackspace & NASA okoli leta 2010 kot napreden operacijski sistem za podatkovne centre za obsežne potrebe računalništva v oblaku. Platforma je modularna in razširljiva, tako da jo lahko podjetja ali druge organizacije prilagodijo glede na svoje specifične zahteve po podatkovnem centru ali gostovanju v oblaku, tj. Za spletne strežnike za javno objavo informacij ali strežnike baz podatkov gostitelja za notranje delovanje itd. Programska oprema tretjih strank razvojna podjetja lahko gradijo orodja, ki razširjajo OpenStack na nove načine: nadzor omrežja, uravnoteženje obremenitev, oddaljeno shranjevanje, API-ji, administracija spletnega strežnika, analiza podatkov, požarni zidovi, šifriranje, & varnost. Ubuntu je zdaj "najbolj razširjena distribucija Linuxa za OpenStack." AT&T, Bloomberg, Paypal, eBay, Sky, & Walmart trenutno upravljajo svoje podatkovne centre in gostovanje v oblaku za spletne / mobilne aplikacije s Canonicalom z uporabo Ubuntu / OpenStack na najvišjih ravneh spletnega prometa. Kombinacija naslednjih 5 tekmovalcev v sektorju: Red Hat, SUSE, HP, Oracle, & IBM niti ne enači s skupno nameščeno uporabniško bazo Ubuntuja v primerjavi z večino strojne opreme strežnika v oblaku, ki izvaja OpenStack v proizvodnji podatkovnih centrov danes za storitve spletnega gostovanja na ravni podjetij, predvsem na zasebni arhitekturi oblaka za podjetja Fortune 500. Trenutno so glavne odprtokodne distribucije Linuxa OpenStack naslednje:

 • Ubuntu OpenStack
 • Red Hat OpenShift & Red Hat OpenStack
 • SUSE Cloud 7 (MicroOS)
 • HP Helion OpenStack
 • Oracle OpenStack
 • IBM Cloud Manager z OpenStackom

Prednost sprejetja podatkovnih centrov za podjetja za podjetja za razvoj programske in strojne opreme v IT temelji na dejstvu, da imajo podjetja z največjimi poslovnimi operacijami tudi največ proračunskih porab za nakup storitev v oblaku. Razen velikih vladnih in izobraževalnih ustanov, korporativni IT-proračuni Fortune 500 predstavljajo najbolj donosne pogodbe za IT strojno opremo, podjetja za razvoj programske opreme, & ponudniki storitev v oblaku. Podjetja integratorjev so se razširila v ekosistem OpenStack in sprostila programsko kodo pod naročnino ali licenčno uporabo, kar dodaja bolj zapletene možnosti za uvajanje poslovnih podatkovnih centrov, na primer: podjetje za spletno gostovanje ciljano namešča OpenStack z operacijskim sistemom Linux in zabojnikom za orkestracijo vsebnikov. Podjetja za integracijo ponujajo svetovanje, sklepanje pogodb, razvoj programske opreme ali storitve zunanjega izvajanja DevOps podjetjem Fortune 500 kot ponudniki rešitev za zunanje izvajanje. Tata Communications je pred kratkim napovedala platformo Container-as-a-Service (CaaS), ki temelji na IZO ™ Private Cloud, ki se bo uporabljala za podporo IT storitev v podjetniških poslovnih organizacijah. Te zasebne storitve v oblaku tekmujejo z možnostmi javnega oblaka za IT organizacije z različnimi nivoji sinergije & stroški naložb za zapletene organizacije, ki potrebujejo razporejena orodja za upravljanje skupin za izdelavo programske opreme CI / CD, ki lahko vključujejo na tisoče izdelkov ali na milijone gostovanih domen.

Ubuntu OpenStack: 55% tržnega deleža v primerjavi z Red Hat OpenShift & SUSE Cloud 7 Distros

Vključitev CI / CD v Docker:

Metodologije nenehne integracije (CI) in neprekinjena dobava (CD) so ključne lastnosti sodobne prakse razvoja programske opreme. Docker Enterprise Edition (Docker EE) je lahko katalizator za to miselnost DevOps, saj se integrira s svojimi prednostnimi orodji in obstoječimi praksami za izboljšanje kakovosti in hitrosti, s katero se zagotavljajo inovacije.

Več o Dockerju & Gitlab CI / CD.

Tata Communications: Containers-as-a-Service (CaaS) v podjetjih za zunanje izvajanje IT

Platforma Tata Communications Container-as-a-Service (CaaS) sistemskim administratorjem omogoča uravnoteženje spretnosti upravljanja projektov z uporabo orodij ukazne vrstice DevOps. Platforma Tata CaaS vsebuje vse potrebne naročnine na programsko opremo & ročne odvisnosti za skripte mikroservisov, ki se izvajajo v zabojniški virtualizaciji. Platforma Tata CaaS vključuje varen registrski slikovni zapis za sliko posnetka diska spletnega strežnika, ki vsebuje strojno opremo v elastičnih grozdih. Programski paket vključuje dostop na podlagi vlog na vertikalnih grozdih, ki delujejo vzporedno za več-timske razvijalce Agile z mnogimi podprti izdelki za izvajanje različic CI / CD in testiranja peskovnika. Varnost vsebnika se upravlja z dovoljenji za dostop uporabnikov do vsakega okolja posebej za zasebni nadzor v oblaku. Preberite več o platformi Tata Communications Container-as-a-Service (CaaS).

Tata Communications: Containers-as-a-Service (CaaS) v podjetjih za zunanje izvajanje IT

Temeljna oblačna zgradba & BootStack:

Canonical bo zasnoval, zgradil in upravljal proizvodni oblak OpenStack v vaših prostorih od 15 dolarjev na strežnik na dan. Mi’Na zahtevo bom treniral in prenesel nadzor v svojo ekipo. To je priporočljiv način za hitro proizvodnjo, ki vam omogoča učinkovito povečanje obsega dela in osredotočanje na porabo v oblaku, ne na infrastrukturo … Uporabite Canonical’s pripravo, da uvedete več vozlišč OpenStack. Z vsebniki LXD se vse prilega prenosniku, v VMware ali celo javnem oblaku. Idealno za prve uporabnike ali razvijalce, ki želijo preučiti komponente OpenStack v akciji. Uporabite ga z MAAS (‘Kovina kot storitev’) namestiti na več strežnikov in ga prilagoditi številnim stojalom.

Preberite več o Ubuntu OpenStack.

Z gostovanjem vsebnikov lahko podjetja izberejo načrt Kubernetes pri večjem gostitelju v oblaku, kot so AWS, GCP ali Microsoft Azure, v primerjavi z nameščanjem OpenStack omrežja na AWS EC2 neodvisno ali v zasebnem podatkovnem centru v oblaku. Glavna prednost glavnih distribucij Linuxa, ki temeljijo na OpenStacku (SUSE, Red Hat), & Ubuntu) je, da varnost platforme vnaprej preizkusijo strokovnjaki in paketi ponujajo enostavno uporabo kot rešitev v obsegu, z vključeno podporo za stranke, priročnike za usposabljanje, skrbniške plošče in pripomočke za spremljanje omrežja. Namestitve OpenStack v oblaku omogočajo, da je en strežnik označen kot gostitelj, ki nadzoruje mreže grozdov z uporabo virtualiziranih particij vsebnikov. Glavna alternativa temu je zasebni oblak z OpenStackom & Kubernetes, implementirani za delovanje podatkovnega centra. Te metode so zelo priljubljene pri spletnem gostovanju za zagon platform VPS in skupne načrte CentOS v skupni rabi strojne opreme podatkovnega centra ali na več mednarodnih lokacijah podatkovnih središč. Glavne alternative za OpenStack, Kubernetes, & Docker kot odprtokodne rešitve so Mesosphere DC / OS, CoreOS Tectonic, & CloudStack. Glavna prednost teh platform je, da omogočajo boljše dodeljevanje virov strojne opreme podatkovnega centra v proizvodnji z virtualizacijo vsebnikov, pa tudi podporo uvajanju spletnega strežnika v merilu s potrebami za razširitev kode in programskega jezika, od katerih so odvisne spletne / mobilne aplikacije. SaaS funkcije javnosti. Apache Hadoop ponuja orodja za naslednje generacije aplikacij, ki temeljijo na pretokih podatkov, na primer za napajanje uporabniške analitike Amazon.com ali avtomobilskih omrežij z lastno vožnjo.

Platforma Tata Communications Containers-as-a-Service (CaaS):

IZO ™ Zasebni oblak:

Z eno samo platformo za orkestracijo integrirajte, upravljajte in nadzirajte distribuirana IT okolja. Naša odprta in prilagodljiva platforma vam omogoča izbiro hipervizorjev, operacijskih sistemov in prostora za shranjevanje. Naše namenske ali virtualne integrirane varnostne arhitekture je mogoče konfigurirati z uporabo integriranega nadzora dostopa (RBAC) in integracije lahkega imenika (LDAP).

Preberite več o komunikaciji Tata.

Če želite izvedeti več o OpenStacku, si oglejte knjigo Mirantisa: "OpenStack: Pot do oblaka" (2017). Sicer je VMware ta teden objavil nekaj večjih napovedi o sodelovanju v sodelovanju z IBM-om na njihovi platformi za storitve v oblaku, pa tudi z oddaljenimi nameščenimi vSphere namestitvami na AWS za obsežne poslovne rešitve. Tudi v trendu "Veliki podatki" novice o platformi je Apache HiveMall, ki programerjem omogoča izdelavo aplikacij Machine Learning s bazami podatkov SQL. JFrog je objavil predstavitev o tem, kako programerji uporabljajo C in C ++ skupaj z Jenkinsom, Conanom in Artifaktorjem JFrog za zagotavljanje spletnih strežnikov za kompleksno podporo spletnim / mobilnim aplikacijam v okolju gostovanja. Brigade je izdala novo aplikacijo za scenarije za Kubernetes.

Platforma Tata Communications Containers-as-a-Service (CaaS):

Apache Hadoop:

Projekt Apache ™ Hadoop® razvija odprtokodno programsko opremo za zanesljivo, razširljivo računalništvo. Programska knjižnica Apache Hadoop je okvir, ki omogoča porazdeljeno obdelavo velikih nizov podatkov po grozdih računalnikov z uporabo preprostih modelov programiranja. Zasnovan je tako, da se poveča od enega samega strežnika do več tisoč strojev, pri čemer vsak ponuja lokalno računanje in shranjevanje. Namesto da bi se zanašali na strojno opremo za zagotavljanje visoke razpoložljivosti, je knjižnica sama zasnovana za zaznavanje in obravnavo napak na aplikacijskem sloju, tako da ponuja visoko dostopno storitev na vrhu kopice računalnikov, od katerih je vsak lahko nagnjen k napakam.

Preberite več o Apache Hadoop.

Microsoft je razvijal podporo za API razvijalcem za uporabo storitve Vision Custom, Face API in Bing Entity Search pri gradnji spletnih / mobilnih aplikacij. Glede na ZDnet:

"Ti API-ji in storitve so del 25-kognitivnih kognitivnih storitev, na katerih deluje Microsoft. Lani maja so uradniki Microsofta povedali, da 568.000 razvijalcev uporablja svoje kognitivne storitve za dodajanje pametnih aparatov AI v lastne aplikacije in storitve. Ta teden so uradniki povedali, da se je več kot milijon razvijalcev prijavilo in uporabljalo Microsoftove Cognitive Services."

CMSwire piše, da 80% podjetij vlaga v AI in da bo to področje IT v prihodnjih 10–20 letih opazilo eksponentno rast. V glavnem obstaja velika potreba po obdelavi AI / ML / DL v avtonomnih vozilih in avtohtonih avtomobilskih omrežjih, ki jih bodo v celinskem obsegu upravljale banke strežnikov render-AI, spletni strežniki v oblaku, & IT Majorji. Drugič, lahko se ista strojna oprema uporablja pri Bitcoin-u, Blockchainu in navideznem pridobivanju valut ter igranju iger & VR / AR aplikacije, to je GPU & strojno učenje TPU-jev. Google, AWS in IBM že ponujajo razvijalcem dostop do strežnikov TensorFlow v modelu spletnega gostovanja, ki jih je mogoče vgrajevati v aplikacije in poslovne storitve z API-ji in razvojem programske opreme po meri. Sprejemanje mobilnih in tabličnih naprav prav tako spreminja, kaj programerji lahko s temi orodji storijo na kreativen ali moteč način. Kvantna premoč, 3-D tiskanje kovin, & Higgsova raziskava bozona je nekaj primerov najnaprednejših aplikacij, ki danes v super-grozdih uporabljajo strežnike AI / ML / DL.

Apache Hadoop:

"Veliki podatki" & AI / Ml / DL:

Kroženje nazaj do pridobitve Kaggle; tretji del Googlovega strateškega stolčka temelji na oblikovanju skupnosti podatkovnih znanstvenikov in strokovnjakov za strojno učenje (prihodnjih in sedanjih), ki so vajeni in udobni znotraj Googlovega ekosistema strojnega učenja. Naj gre za izjemno podporo, ki jo Google daje projektu Tensorflow (nazadnje vključuje knjižnico globokega učenja Keras) ali brezplačno izobraževanje v obliki skupnih tečajev strojnega učenja in poglobljenega učenja z Udacityjem ali zdaj pridobitev pol milijona ljubiteljev strojnega učenja prek Kagglea te poteze zagotavljajo, da bo orodjarstvo praktikantov temeljilo na Googlovih standardih in tehnologiji. Prvo naročilo poslovanja po pridobitvi se zdi, da je premikanje Kaggle’s jeder "kombinacija okolja, vnosa, kode in izhoda" v Google Cloud.

Več o Googlovem nakupu Kaggle.

Kdor želi izvedeti več o podatkovni znanosti in strojnem učenju, lahko prebere:

 • Strojni tečaj Crash Crash z API-ji TensorFlow (2018)
 • Razvrstitev „Uvod v podatkovno znanost“ (2017)
 • Najboljši tečaji podatkov na internetu, uvrščeni (2017)

Na spletu je na voljo veliko število odličnih virov, zaradi katerih izkušeni programerji lahko hitro začnejo uporabljati TensorFlow z jezikom, ki ga tehnično že poznajo. Znanstvene raziskave Kaggle se akademsko spoštujejo & profesionalno po vsem svetu, z integriranimi orodji za najem in zaposlovanje specialistov.

Microsoft & projekt Open Compute: Novi standardi za vdelano programsko opremo za shranjevanje SSD

Microsoft in projekt Open Compute: Novi standardi za vdelano programsko opremo za shranjevanje SSD

Projekt Denali:

Projekt Denali je standardizacija in razvoj odprtega kanala, ki določa vloge SSD v primerjavi z gostiteljem v standardnem vmesniku. Upravljanje medijev, odpravljanje napak, preslikava slabih blokov in druge funkcije, značilne za generiranje bliskavic, ostanejo v napravi, medtem ko gostitelj sprejema naključne zapise, prenaša tokove zaporednih zapisov, vzdržuje zemljevid naslovov in izvaja odvoz smeti. Denali omogoča podporo FPGA (polja programabilnih vratnih nizov) ali mikrokontrolerjev na strani gostitelja.

Več o projektu Open Compute.

Projekt odprtih računov (OCP): Project Denali, Project Cerberus, & Projekt Olympus

Projekt OpenBMC & Linux Foundation si je še naprej prizadeval za oblikovanje industrijskih standardov za vdelano programsko opremo krmilnika krmilnika z odprtokodno programsko opremo (BMC). Microsoft je napovedal Project Denali za standardizacijo vmesnikov vdelane programske opreme SSD ter donacijo kriptografskega mikrokontrolerja Project Cerberus projektu Open Compute (OCP) za nadaljnji razvoj sodelovanja. Glede na ZDnet:

"Microsoftovi uradniki so lani Cerberus opisali kot naslednjo fazo Project Olympusa, njegovo zasnovo strežnika podatkovnih centrov, ki jo je podjetje prispevalo k OCP … Microsoft se je leta 2014 pridružil projektu Open Compute (OCP) in je bil ustanovni član in prispeva k projekt organizacije Switch Abstraction Interface (SAI). OCP objavlja odprte modele strojne opreme, ki naj bi jih razmeroma poceni uporabili za izdelavo podatkovnih centrov. OCP je že izdal specifikacije za matične plošče, čipset, kabli in skupne vtičnice, konektorje ter odprto omrežje in stikala."

Podatkovni centri lahko nadaljujejo z nadzorovanjem dogajanja v projektu Open Compute (OCP), da bi spremljali spremembe standardov v spletni strežnici in omrežni opremi. Razvijalci programske opreme bodo morali spremljati te spremembe za podporo industrijskim standardom v aplikacijah. Shramba SSD & Šifriranje podatkov ostajata dva najhitreje inovativna področja gostovanja v oblaku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me