Is Bluehost de juiste hosting voor jou?


Bluehost is een van de meest populaire webhostingproviders; ze voeden meer dan twee miljoen sites wereldwijd en zijn de nummer één aanbevolen webhosting door WordPress.org. Ze bieden gedeelde hosting, VPS-hosting, dedicated serverhosting en cloudhostingplannen variërend in prijs van $ 2,95 tot $ 119,99 per maand. Maar hoe verhouden ze zich tot andere hostingproviders?

Snelheid

Zoals veel hostingbedrijven streeft Bluehost ernaar hoge snelheden te leveren. Het lijkt erop dat ze onlangs hun serverhardware hebben bijgewerkt, waardoor de algehele prestaties voor hun gebruikers zijn verbeterd. De prestatieverbetering is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van wat het in het verleden was, omdat Bluehost werd beschuldigd van overselling en overbezetting van hun servers op een gegeven moment.

Hoewel Bluehost niet de snelste is van alle gedeelde hosts, kan het goed presteren. De initiële servertijd is gemiddeld minder dan 200 ms, wat een nuttige statistiek is voor een gedeelde host. Maar omdat hun servers niet over de nieuwste technologieën zoals LiteSpeed ​​beschikken, zullen ze niet zo goed presteren als andere servers. Hun snelheid en prestaties moeten echter passen bij een kleine of middelgrote website, zolang u dat niet bent’t te veel bronnen gebruikt.

Uptime-garanties

In tegenstelling tot veel hostingbedrijven geeft Bluehost geen uptime-garantiepercentage uit.

Uptime is een enorme zorg voor website-eigenaren, want hoe lager het uptime-percentage, hoe vaker uw website down zal zijn. Vooral voor gedeelde hosts kan de uptime een groot probleem zijn vanwege onverwachte pieken in het verkeer, hardwarefouten en bestandsbeschadiging.

Op hun website stelt Bluehost dat:

  1. Ondersteuning lost de meeste problemen op in 15 minuten of minder, maar soms kan dit tot 8 uur duren
  2. Ze vergoeden u niet voor downtime, maar als u uw contract vroegtijdig opzegt vanwege downtime, heeft u gewonnen’er worden geen kosten in rekening gebracht en Bluehost geeft u een pro rata restitutie
  3. Ze stellen hun klanten ook op de hoogte van aankomend onderhoud dat stilstand kan veroorzaken
  4. Onderhoud dat downtime kan veroorzaken, is gepland om het minste aantal klanten te beïnvloeden.
  5. Als er een noodbeveiligingsoplossing is, zullen ze u zo ver mogelijk van tevoren op de hoogte stellen.

Bluehost meldt dat ze miljoenen dollars hebben geïnvesteerd in het installeren van zoveel mogelijk redundante systemen zoals routers, internetconnectiviteit, back-ups van stroomvoorziening en back-upgeneratoren. Ze bieden echter geen redundante of geclusterde servers aan omdat ze hun kosten dan niet laag kunnen houden.

Kosten

Bluehost is scherp geprijsd en ze bieden een breed scala aan abonnementen, afhankelijk van de extra functies die u wilt.

Met hun meest eenvoudige abonnement bieden ze één website, 50 GB website-ruimte, onbeperkte bandbreedte en vijf e-mailaccounts. Je krijgt ook een inbegrepen domein. Als u plannen upgradet, krijgt u meer marketingaanbiedingen, e-mailopslag en websiteruimte, extra beveiliging en back-up en een onbeperkt aantal geparkeerde en subdomeinen.

Met al hun plannen bieden ze een gratis SSL-certificaat en 1-klik WordPress-installatie met toegang tot hun 24-uurs klantenservice.

Een plek waar ze je wel krijgen, is dat hun korting alleen goed is voor je eerste contract. Wanneer uw plan moet worden verlengd, gaat u standaard terug naar hun niet-gereduceerde prijs voor dat plan, wat doorgaans veel duurder is dan uw oorspronkelijke plan.

Klantenservice

Bluehost biedt 24/7 telefonische, chat- en e-mailondersteuning. Hun ondersteuningsafdeling reageert vrij snel en doet goed werk bij het beantwoorden van algemene vragen of sitespecifieke problemen.

Het probleem ligt echter in de responstijd van hun ondersteuning, die sterk kan variëren van 10 minuten tot twee uur (of meer!). De trage ondersteuningstijden zijn hoogstwaarschijnlijk omdat ze een goedkope hostingprovider zijn die bekend staat om het uitbesteden van technische ondersteuning.

Ze hebben een videokennisbank met informatie om u te helpen bij het hosten van uw website via Bluehost. De videoselectie is echter niet erg sterk en u moet mogelijk rechtstreeks met ondersteuning omgaan in plaats van het probleem zelf op te lossen.

Veiligheid

Beveiliging is iets dat Bluehost serieus neemt. Ze bieden SpamAssassin, Spam Hammer en Spam Experts om de hoeveelheid spam die u ziet te verminderen. Bovendien bieden ze hotlink-bescherming om te voorkomen dat iemand uw gehoste afbeeldingen of bestanden steelt en uw bandbreedte leegmaakt.

Met Bluehost’s twee-factor authenticatie (2FA) setup, u kunt gerust zijn wetende dat niemand kan inloggen op uw Bluehost-account zonder ook toegang te hebben tot uw telefoon.

Een andere beveiligingsfunctie die Bluehost biedt, is een “account token validatie” functie, wat betekent dat u een zescijferige tokencode voor uw account moet indienen bij hun ondersteunend personeel. Het token valideert uw identiteit voordat u vertrouwelijke informatie moet verzenden.

Wat biedt Bluehost nog meer??

Bluehost gebruikt het populaire en gebruiksvriendelijke cPanel dat wordt geleverd met veel verschillende app-integraties. U kunt bijna elk favoriet script zoals WordPress, Joomla, Drupal of Magento eenvoudig installeren.

Als u via Bluehost een e-commerce site wilt hosten, ontvangt u een gratis SSL-certificaat, dat de gegevens van uw bezoekers versleutelt. Ze bieden ook OpenPGP / GPG-codering voor extra beveiligingslagen.

Met Bluehost kun je redelijk snel schalen van je huidige plan naar een VPS of dedicated serverplan. U kunt uw site ook behoorlijk goed aanpassen.

Bluehost voert geen gratis sitemigratie uit. Hoewel veel andere hostingproviders dit gratis zullen aanbieden, is Bluehost niet zo genereus. Ze rekenen een flinke $ 149,99 om maximaal vijf websites en 20 e-mailaccounts over te zetten.

Overzicht

Omdat Bluehost niet rechtstreeks op nieuwkomers inspeelt en hun ondersteuningsteam een ​​beetje zwakker lijkt te zijn dan andere, is het misschien beter om naar andere opties te kijken. Vanwege hun langzamere responstijden op onderhoudsproblemen, kan downtime buitengewoon kostbaar zijn voor een bedrijf dat een betrouwbare host nodig heeft om de kost te verdienen.

Met hun goedkope pakketten, onbeperkte essentiële functies en installatie van WordPress- en e-commerce-oplossingen met één klik is het echter de moeite waard om Bluehost te onderzoeken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me