Als u op zoek bent naar een webhostingprovider, heeft u waarschijnlijk van SiteGround gehoord. Het is een van de grootste hostingbedrijven die er zijn, met meer dan 2 miljoen sites. Deze hostingprovider bestaat al meer dan tien jaar en levert hoogwaardige service aan startups, hobbyisten en groeiende bedrijven.


SiteGround biedt een breed scala aan hostingplannen voor veel verschillende soorten en formaten sites. Sommige van de hostings omvatten WooCommerce- en WordPress-hosting, evenals een scala aan servers, waaronder cloudhosting, resellerhosting en dedicated hosting. U kunt desgewenst ook kiezen voor een beheerd of onbeheerd plan.

SiteGround heeft misschien een goede reputatie, maar wat zijn de voor- en nadelen van het toonaangevende webhostingplatform?

Voordelen van SiteGround

 1. Snelheid en prestaties Een van SiteGround’De belangrijkste voordelen zijn de snelheid en prestaties. SiteGround hosting gebruikt een verscheidenheid aan technieken om ervoor te zorgen dat het de hoogste kwaliteit website hosting aan zijn klanten levert. SiteGround maakt gebruik van Solid State Drive (SSD), wat veel efficiënter is dan HDD. Deze technologie voor gegevensopslag kan ervoor zorgen dat uw site veel sneller laadt. Ongeacht het plan dat u kiest, SiteGround biedt SSD aan zijn klanten.
  SiteGround gebruikt NGINX, een krachtige server die het alternatief is voor een Apache-server. Dit type server levert hoge snelheden en betrouwbaarheid aan zijn hostingklanten. Nginx is, in tegenstelling tot Apache, gebouwd op een magere architectuur, waardoor de laadsnelheden van de pagina worden verhoogd.
  Een andere manier waarop SiteGround websites versnelt, is door CDN (content delivery network) te gebruiken. Dit systeem levert pagina’s en webcontent aan sitebezoekers op basis van de geografische locatie van de gebruiker. CloudFlare is het CDN dat SiteGround implementeert.
  Voor SiteGround’s WordPress-hostingklanten hebben toegang tot SuperCacher, waarmee sites kunnen worden versneld via drie caching-niveaus.
 1. Uptime-garantie Een hoge uptime-garantie is voor veel mensen essentieel. Een hogere uptime-garantie betekent dat uw website minder tijd offline doorbrengt. SiteGround garandeert aan al hun klanten een garantie van 99,99%, wat neerkomt op ongeveer 4 minuten downtime per maand.Het SiteGround-platform is gebouwd op LXC (Linux containers) -technologie, die efficiënter en flexibeler is dan andere platforms.

  SiteGround heeft een actief serverbewakingsteam dat kan helpen om problemen op te sporen en de nodige stappen te ondernemen om ze te voorkomen voordat ze een probleem voor u worden. Als er problemen optreden, lost het DevOps-team de problemen zo snel mogelijk op, waardoor de downtime die u ervaart wordt verminderd.

 1. Data herstel Als het ergste gebeurt met uw website, heeft SiteGround u gedekt. De hostingservice heeft in 2015 een eigen back-upsysteem gemaakt om de tijd die nodig is om sites te herstellen te verminderen.
 1. Veiligheid Elke dag worden grote en kleine websites aangevallen door malware. U moet ervoor zorgen dat de hostingprovider die u kiest, uw website uitstekend beschermt. SiteGround heeft een eigen accountisolatie ontwikkeld op gedeelde servers om ervoor te zorgen dat uw website altijd veilig is. U kunt er ook voor kiezen om een ​​aantal extra beveiligingsfuncties toe te voegen, zoals de HackAlert-monitoring, die u op de hoogte houdt als er aanvallen op uw site zijn. Het kost slechts $ 1 per maand, maar kan uw website beschermen.

  Afhankelijk van uw abonnement ontvangt u mogelijk ook een gratis SSL-certificaat. Het hebben van één is essentieel om gegevens zoals wachtwoorden en creditcardnummers te beschermen.

 1. Gratis domein Het maakt niet uit welk hostingplan u kiest, u krijgt een gratis domein inbegrepen. Zolang u bij SiteGround blijft, hoeft u nooit voor uw domein te betalen, wat u geld bespaart en de moeite kost om het later te verlengen.
 1. Klantenservice Toegang hebben tot responsieve klantenondersteuning is essentieel. Hoewel je hoopt dat er niets misgaat, is de kans groot dat je hulp nodig hebt. Ongeacht of u eenvoudige accountondersteuning of meer technische assistentie nodig heeft, SiteGround kan u helpen. Wanneer u voor het eerst begint, is SiteGround uiterst nuttig en kan het zelfs uw site gratis migreren. Het bedrijf’De ondersteuning is 24/7 beschikbaar en u kunt ze bereiken via chat, telefoon of via het ticketsysteem. Het team van SiteGround-experts reageert binnen tien minuten of minder op elk ondersteuningsverzoek.

  Alle klanten hebben ook toegang tot vooraf opgenomen webinars die helpen de hostingfuncties beter uit te leggen.

Nadelen

 1. Beperkte opslag

Hoewel SiteGround veel voordelen heeft, heeft het wel een aantal nadelen. Als u zich wilt committeren aan een gedeeld hostingplan, krijgt u slechts een bepaalde hoeveelheid opslagruimte. Hoewel dit voor u misschien geen probleem is, zult u moeten kijken hoeveel inhoud u naar uw website uploadt. Als u meer dan 10-30 GB aan ruimte nodig heeft, wilt u misschien een andere hostingprovider kiezen voor uw gedeelde hostingplan.

 1. Basic UX van het cPanel

Dit won’Dit heeft geen invloed op sommige site-eigenaren, maar de UX van het cPanel is vrij eenvoudig. Als SiteGround het opnieuw zou ontwerpen, zou het visueel aantrekkelijker zijn en de navigatie eenvoudiger maken.

 1. Verlengingsprijs

SiteGround biedt aantrekkelijke prijzen wanneer u zich aanmeldt voor uw eerste plan. De deals zijn zeer aantrekkelijk, vooral voor site-eigenaren met een beperkt budget. Zodra u echter uw hostingcontract gaat verlengen, zult u snel merken dat de prijzen aanzienlijk stijgen.

 1. Instelkosten voor maandelijkse facturering

SiteGround verschilt een beetje van andere grote hostingproviders omdat de hostingservice u in staat stelt om uw hostingplan maandelijks te betalen, in plaats van het volledige contractfactuurbedrag vooraf te betalen. Als u echter wilt instellen dat uw account maandelijks moet worden betaald, moet u een eenmalige instelkosten van $ 14,95 betalen.

SiteGround is een van de grootste hostingproviders en heeft zijn voor- en nadelen. Het is echter geweldig voor site-eigenaren die een WordPress-site, Joomla-site, Drupal-site, een blog hebben of beheerde webhosting willen. Voordat u zich tot SiteGround verbindt, moet u hun site bekijken en met hun live agents praten om erachter te komen of de hostingprovider geschikt voor u is.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me