Vodnik za začetnike spletnega gostovanja

Kako začeti s spletnim gostovanjem

Če želite objaviti spletno mesto, spletno gostovanje ni nujno. Toda kaj je v resnici spletno gostovanje? In kako izberete svoj prvi račun za gostovanje?


Priznamo, da je lahko takoj videti toliko možnosti. Tukaj smo razložili glavne kategorije gostovanja in najpomembnejše lastnosti osnovnega računa gostovanja, ki vam bodo pomagale do končne izbire.

Kaj je spletno gostovanje?

Najpreprosteje povedano, spletno gostovanje je, kako svet pozna obstoj vaše spletne strani. S širokim naborom vadnic, ki so danes prisotne za razvoj spleta, lahko vsakdo izdela osnovno spletno mesto. Toda to spletno mesto ne bo doseglo nikogar zunaj vašega lokalnega doma. Za objavo v spletu morate uporabiti spletno gostovanje.

Kaj je spletno gostovanje?

V tehničnem smislu je spletno gostovanje storitev, ki jo organizacije in posamezniki uporabljajo za objavo svojega spletnega mesta ali spletne strani na internetu. Podjetje, ki jim nudi takšno storitev, se imenuje spletni gostitelj ali ponudnik gostovanja. Ti spletni gostitelji imajo v lasti obsežne vire, ki lahko gostijo in upravljajo spletna mesta. Takšni viri so razdeljeni v določene kategorije, da lahko posamezni stranki zagotovi najustreznejšo storitev.

Kakšne so vrste spletnega gostovanja?

Obstajajo štiri glavne vrste spletnega gostovanja, odvisno od strukture strežnika in dela tega strežnika, dodeljenega odjemalcu. V nadaljevanju razlagamo vsakega od njih skupaj z drugimi manjšimi kategorijami spletnega gostovanja:

1. Skupno gostovanje

V deljenem gostovanju je en fizični strežnik razdeljen na več odsekov. Nato je vsak oddelek rezerviran za stranko. Torej se vsi viri v tem strežniku delijo med več odjemalcev. S tem se znižajo skupni stroški za vsako stranko, hkrati pa se zmanjša tudi uspešnost posameznih spletnih mest. Poleg tega lahko spletno mesto na skupnem strežniku porabi znatno količino svojih virov in povzroči poslabšanje drugih uporabniških mest, ki tam prebivajo.

Lahko je dobra možnost za mala podjetja ali startup podjetja, ki imajo težek proračun. Ustvarjalci ali nedavni diplomanti, ki želijo pokazati svoj talent in dosežke prek spletnega portfelja ali celovitega spletnega mesta, lahko izkoristijo tudi skupno gostovanje.

Prednosti:

 • Najcenejša cena
 • Idealno za začetnike

Slabosti:

 • Skupni viri
 • Zmanjšana zmogljivost
 • Prizadenejo druga spletna mesta
 • Ogromnega prometa ni mogoče obdelati

2. VPS gostovanje

VPS pomeni Virtual Private Server. VPS gostovanje je nekakšen hibrid med skupnim gostovanjem in namenskim gostovanjem. Lahko vam prinese veselje do lastnih strežniških virov, kot je namensko gostovanje, vendar po dostopnih stroških, kot je deljeno gostovanje. Tukaj lahko odjemalec uporabi le del fizičnega strežnika, kot je deljeno gostovanje. Toda ta del ima tudi svoj primerek operacijskega sistema in ustvari virtualiziran strežnik za odjemalca.

Nenadzorovano gostovanje VPS omogoča odjemalcu privilegij korenskega dostopa do strežnika. Po drugi strani ponudnik skrbi za vse tehnične gredice in zrnje v upravljanem VPS gostovanju. Za reševanje teh vprašanj dodeljujejo strokovnjake za upravljanje strežnikov in druge strokovnjake, da se lahko osredotočite na izboljšanje vašega podjetja. VPS je ponavadi dražji od skupnega gostovanja, vendar veliko cenejši od namenskega gostovanja.

Prednosti:

 • Root nadzor dostopa
 • Namenski viri
 • Zasebnost in prilagajanje
 • Zmerno cenovno

Slabosti:

 • Omejitve fizičnih strežnikov
 • Lahko zahtevajo tehnična znanja
 • Odvisnost od strežniškega strežnika

3. Namensko gostovanje

Namensko gostovanje je tisto za elite – velikanske korporacije in velika podjetja. Je najdražja vrsta gostovanja in prav je tako. Omogoča vam, da ste edini lastnik celotnega strežnika. Ne’ne bom moral nositi bremena delitve vašega strežnika in njegovih virov z nikomer drugim. Ker imate na voljo vse te vire, se izkaže, da ima vaše spletno mesto visoko hitrost in vrhunske zmogljivosti. Ta zmore ogromen neomejen promet in pritegne več obiskovalcev kot kateri koli drug gost. Tudi varnostni sistem je pri takšnem gostovanju precej močan.

Prednosti:

 • Popoln dostop do virov strežnika
 • Velika hitrost in prilagodljivost
 • Vrhunska izvedba
 • Zmogljivi varnostni sistemi
 • Lahko prenese ogromen promet

Slabosti:

 • Draga
 • Ni razširljivo
 • Ne za začetnike

4. gostovanje v oblaku

Gostovanje v oblaku je zadnji vpis v ligo kategorij gostovanja. Razlog za obstoj je sam internet, kjer lahko številne fizične naprave ostanejo povezane, tudi če niso drug drugemu. Vse je odvisno od osnovnega omrežja fizičnih strežnikov po vsem svetu, povezanih s programsko opremo. Na koncu se celotno omrežje obnaša kot ogromen fizični strežnik, ki ga je mogoče kadar koli spremeniti.

Če kateri koli strežnik v tem omrežju nepravilno deluje ali ga ne dostavi, takoj začne drug strežnik. Kot rezultat tega izkušnje končnih uporabnikov niso’ne vplivajte na kakršen koli način. To preprečuje, da bi spletno mesto izgubilo potencialne stranke in pritegnilo več obiskovalcev s svojim brezhibnim delovanjem.

Tukaj lahko dodate toliko virov, kot želite. Je najlažje razširljiva gostovalna možnost med vsemi. Je tudi najbolj stroškovno najučinkovitejša, saj plačate le za število dejansko uporabljenih virov. Lahko varnostno kopirate podatke

Prednosti:

 • Lahko razširljiv
 • Stroškovno učinkovit
 • Lahko prenese ogromen promet

Slabosti:

 • Zamudno obnavljanje podatkov
 • Omejen nadzor nad strankami
 • Zaklepanje prodajalca

5. Razno

Poleg teh štirih lahko iščete tudi gostovanje, specializirano za e-pošto, e-trgovino in bloganje. Zlasti na področju e-trgovine zdaj številni ponudniki ponujajo gostiteljske načrte, prilagojene najbolj priljubljenim sistemom za upravljanje vsebine, kot so Magento, Drupal, Joomla in WordPress. Takšne storitve lahko najdete tudi za določen operacijski sistem, kot sta Linux ali Windows.

Zahtevane funkcije na računu gostovanja

Računi za gostovanje se zelo razlikujejo glede na vrsto gostovanja in podprtih aplikacij, vendar je naslednjih osem funkcij najosnovnejše zahteve katerega koli načrta gostovanja:

Specifikacije virov

Te specifikacije najpogosteje vključujejo količino prostora na disku (po možnosti SSD), RAM, jedra CPU-ja, pasovno širino in baze podatkov, ki jih lahko zagotovi račun gostovanja. Številni ponudniki gostovanja dovoljujejo neomejeno število vseh teh po nepomembni ceni.

Graditelji spletnih strani

Brezplačni ustvarjalec spletnih strani vam omogoča, da spletno mesto zgradite z minimalnimi napori in brez kompromisov s funkcijami. Načrt gostovanja ima lahko tudi namestitvene programe z enim klikom za različne aplikacije, s katerimi pospešite postopek.

Brezplačne domene

Ponudniki gostovanja morajo ponuditi brezplačno domeno z računom. Običajno to storijo pri letnih načrtih, ki lahko segajo od enoletnih do triletnih. Nekateri od njih omogočajo tudi brezplačno domeno z nakupom načrta in vam omogočajo, da ga imate, dokler gostite z njimi. Tako se lahko nekoliko zaplete, vendar preberite njihove točke in pogoje dogovora, da preverite, ali ustreza vašemu načrtu za spletno mesto’prihodnost.

E-poštni računi

Na računu gostovanja lahko dobite e-poštne račune, ki so od 25 do višje, neomejeno. Na splošno velja, da ne’ne glede na to, v katero vrsto gostovanja vlagate. Dobite lahko neomejene e-poštne račune z imeni domen ali prilagajanjem celo v računih gostovanja. Pojdite skozi našo zbirko najboljši ponudniki gostovanja po e-pošti da bi vedel več.

Nadzorna plošča

Imeti morate nadzorno ploščo, s katere lahko nadzirate in manipulirate s funkcijami spletnega mesta. Najpogostejši nadzorni plošči v spletnem gostovanju sta cPanel za Linux in Plesk za Windows. Nekateri spletni gostitelji prinašajo tudi nadzorne plošče po meri z uporabo svojih dolgoletnih izkušenj v tej panogi.

FTP dostop

FTP ali protokol za prenos datotek je potreben za prenos datotek na strežnik. Njegova različica z imenom SFTP je v tem primeru boljša izbira, če je varnost ena od vaših največjih skrbi.

SSL

Potrdila SSL ali Secure Socket Layer zagotavljajo varne šifrirane povezave med strežnikom in njegovim odjemalcem. Tako podatki, izmenjani med tema dvema subjektoma, ostanejo zasebni od vseh drugih subjektov.

Varnostne kopije

Račun gostovanja mora zagotavljati tedenske ali dnevne varnostne kopije vašega spletnega mesta. To je ključnega pomena, saj vam lahko prihrani izgubo vseh ogromnih podatkov in lahko takoj obnovi spletno mesto po vsaki katastrofi. Svoje spletno mesto lahko tudi ročno varnostno kopirate z drugimi programi, kot je cPanel.

Ponudniki vam bodo omogočili, da preizkusite račun gostovanja z minimalnimi začetnimi mesečnimi stroški. Po preteku preizkusnega obdobja (običajno od 7 do 180 dni) se vrnete na običajne mesečne cene, ki so od 2 do 10-krat višje. Tudi najcenejše cene se lahko uporabljajo samo za letne načrte. Zato se pozanimajte o strukturi cen vsakega ponudnika gostovanja, preden se dogovorite za enega.

Najboljše storitve spletnega gostovanja

Najboljše storitve spletnega gostovanja

Izklicna cena:
2,95 dolarja


Zanesljivost
9.7


Cenitev
9.5


Uporabniku prijazno
9.7


Podpora
9.7


Lastnosti
9.6

Preberite recenzije

Obiščite FastComet

Najboljše storitve spletnega gostovanja

Izklicna cena:
3,92 dolarja


Zanesljivost
9.3


Cenitev
9,0


Uporabniku prijazno
9.3


Podpora
9.3


Lastnosti
9.3

Preberite recenzije

Obiščite A2 gostovanje

Najboljše storitve spletnega gostovanja

Izklicna cena:
3,29 USD


Zanesljivost
9.3


Cenitev
9.2


Uporabniku prijazno
9.2


Podpora
9.3


Lastnosti
9.2

Preberite recenzije

Obiščite Hostwinds

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map