Vanaf januari 2016 heeft GoDaddy meer dan 62 miljoen domeinnamen in beheer, waarmee het ‘s werelds grootste door ICANN geaccrediteerde registrar is. Het bedient meer dan 14 miljoen klanten en heeft ongeveer 5.000 mensen in dienst. GoDaddy moet aan zoveel verschillende behoeften voldoen dat ze een enorme verscheidenheid aan opties direct bij de hand hebben, wat tot verwarring kan leiden. Maar ze’hebben uitgezocht hoe ze hun aanbod vakkundig kunnen organiseren, wat resulteert in een eenvoudig te gebruiken interface. Elk deel van de website – het configuratiescherm, het ondersteuningsgebied en zelfs de sitebouwer – heeft duidelijke aanwijzingen en is georganiseerd op een manier die gewoon logisch is. We spraken met Jeff King, SVP & GM van hosting en beveiliging bij GoDaddy, die heeft geholpen bij het creëren van het verbruikbare, productgestuurde systeem dat ze tegenwoordig gebruiken.


Contents

HostAdvice: vertel me over uzelf en hoe u betrokken bent geraakt bij GoDaddy-hosting, en wat het betekent om de hosting van het grootste aantal websites ter wereld te beheren?

Dit is echt een leuke plek om te werken – ik’Ik heb mijn hele carrière in Silicon Valley doorgebracht bij reuzen als eBay en Magento, dus ik’ben gewend om bedrijven op te schalen. Ik was super enthousiast over de mogelijkheid om het bedrijf op lange termijn te besturen. Ik kwam drie jaar geleden bij GoDaddy, direct na de nieuwe CEO, Blake Irving. We zijn een soort geestverwanten als het gaat om technologie en technologiebedrijven. Hij’is een lange tijd productman, zoals ik. ik’ve meer dan 20 jaar doorgebracht in productbeheer, bouwproducten; Ik ben dol op dingen bouwen. GoDaddy is een bedrijf dat uitbrak en schaalgrootte had, met 55 miljoen domeinen, 12 miljoen klanten, maar niet’t hebben een geweldige reputatie voor geweldige producten, dus ik was enthousiast over de mogelijkheid om dat om te draaien. Ik heb veel passie voor gebruikerservaring en het bouwen van moderne technologieën. Ik weet hoe ik geweldige producten moet bouwen, dus ik wist dat ik de naald kon bewegen op de productervaring, wat geweldig zou zijn voor onze klanten. ik’we hebben nu veel tijd met het team doorgebracht en we hebben nu een productassortiment waar we heel trots op kunnen zijn.

HostAdvice: Kunt u enkele voorbeelden geven van deze producten?

Ik denk dat we nu de standaard hebben gezet als het gaat om Managed WordPress-hosting voor kleine bedrijven, en er is geen betere plek om cPanel te krijgen. We waren het afgelopen jaar het snelst groeiende hostingbedrijf. We hebben de hele tijd nieuwe mogelijkheden en producten die uitkomen – we staan ​​op het punt een nieuw cloudproduct te lanceren waar ik erg enthousiast over ben. Houd je ogen open voor meer informatie daarover. Daar’er komen dit jaar veel geweldige dingen uit de GoDaddy-hosting.

HostAdvice: Kunt u enkele voorbeelden geven van deze producten?

HostAdvice: WordPress, Drupal en online website-bouwers worden steeds populairder en krachtiger. Wat betekent dit voor uw bedrijf en wat voor soort trends ziet u?

We zijn heel duidelijk over wat er in de markt gebeurt, en ik denk dat dat versnipperd is en zal blijven. Er zijn mensen die bereid zijn de tijd te investeren en te leren hoe ze hun eigen site kunnen bouwen; dit is de “doe het zelf” markt die de neiging heeft om WordPress- of SaaS-websitebouwers te gebruiken. Naarmate de technologie vordert, wordt het alleen maar gemakkelijker toegankelijk. Aan de andere kant heb je echter mensen die gewoon willen doen waar ze goed in zijn, b.v. wees de wereld’s beste bakker, en ze willen hun webontwikkeling uitbesteden; dit is de “doe het voor mij” markt. Wij’we hebben dit als een gek bestudeerd en over het algemeen daalt de markt tot ongeveer 50/50. De helft van het midden- en kleinbedrijf (MKB) huurt een professional in om hun websites te bouwen en de andere helft bouwt het zelf. Het wordt internationaal nog verder afgebroken – India is bijvoorbeeld een “doe het voor mij” markt. Ze zijn bereid te betalen voor iemand die zijn website voor hen wil bouwen en beheren. Dan zijn er plaatsen waar de concentratie hoger voor is “doe het zelf.” We investeren in beide gebieden.

Ik denk dat het hostingbedrijf fundamenteel verandert om op deze trend te reageren. Vroeger moest je, wanneer je een website wilde, uitzoeken waar je een hostingaccount kon kopen, en welke technologie je moest gebruiken, enz. Voor mij was dat’is pijnlijk. Dat doet het niet’Het is niet logisch om een ​​platform te moeten kopen om een ​​ander platform te installeren om er waarde uit te halen. Dat gaat weg.

HostAdvice: Kunt u een voorbeeld geven van hoe u investeert in deze zich ontwikkelende markt?

Wat’Het meest opwindende is wat wij’heb gedaan bij GoDaddy met WordPress. U slaat het proces over van het kopen van een hostingaccount, inloggen op cPanel, installeren, etc. Wij’heb al deze stappen geëlimineerd. Wanneer u managed WordPress-hosting bestelt, moet u’re onmiddellijk in WordPress. Alle hosting, installatie, configuraties, beveiliging, etc. wordt achter de schermen voor u verzorgd; je weet het zelfs niet’s daar.

In de toekomst, jij’Ik koop gewoon een product. Als je een Drupal of WordPress of zelfs een Ruby-site gebruikt, wil je geen aparte server of host- of cloudservice kopen en vervolgens een stapel opbouwen, enz .; je wilt gewoon krijgen wat je nodig hebt en het laten werken. Dus we proberen dat te vereenvoudigen en in feite het hele plaatje om te keren, waardoor het voor zowel kleine bedrijven als / of de ontwikkelaars die kleine bedrijven bedienen veel eenvoudiger wordt om aan de slag te gaan zonder het gedoe van het configureren en opzetten van hun infrastructuur.

HostAdvice: Kunt u een voorbeeld geven van hoe u investeert in deze veranderende markt?

HostAdvice: hoe is het mogelijk geworden om aan deze fundamentele veranderingen in de hostingsector te voldoen? Komt het door vooruitgang in de hardware en technologie?

De technologie is er al een tijdje. Toen ik voor het eerst bij GoDaddy kwam, moest je, als je een WordPress-site wilde, shared hosting of VPS-hosting kopen en WordPress installeren. Toen ik naar telefoontjes van klanten luisterde (wat ik graag doe), leerde ik dat mensen met dat proces worstelden. Ze willen gewoon WordPress, dus waarom geven we ze niet gewoon WordPress? We hebben speciaal voor WordPress een omgeving op maat gebouwd. We doen dat ook voor de aangrenzende producten: Drupal, Joomla, Magento, Ruby, zelfs LEMP en anderen zoals dat. In wezen zullen het kant-en-klare, kant-en-klare, voorverpakte producten zijn. De onderliggende technologie is grotendeels hetzelfde; we verpakken het gewoon op een manier die het meer verbruikbaar maakt en de configuratielast wegneemt van de ontwikkelaar of het kleine bedrijf.

HostAdvice: Hoe blijft GoDaddy voorop lopen of concurreren met deze andere services, zoals Endurance, enz.?

Ik don’maak je geen zorgen over die jongens – ze investeren niet in de productervaring of technologie op hetzelfde niveau als GoDaddy. Als je naar onze jaarrekening kijkt, besteden we drie keer meer aan technologie en producten dan Endurance. Ik denk meer aan bedrijven van de volgende generatie dan aan bedrijven van de laatste generatie in termen van met wie we concurreren. De ervaring van Dropbox is bijvoorbeeld magisch. Dat is wie we zijn’om mee te concurreren, want dat is de ervaring die ontwikkelaars en kleine bedrijven gaan verwachten.

We investeren enorm in design en product- en klantbeleving. Tegenwoordig kun je een WordPress-site binnen enkele seconden opstarten als het vroeger uren duurde. Dat was onacceptabel. Het voldeed niet aan de behoeften van de markt. Het voordeel van een schaalspeler is dat we een gemeenschappelijk infrastructuurplatform hebben onder alles wat we doen, dat is gebouwd en beheerd door een zeer getalenteerd team onder leiding van onze CTO Elissa Murphy. We bouwen de onderliggende omgeving en beheren al onze producten er bovenop om in staat te zijn om alle productniveaus te accommoderen, van de basisgebruiker tot de technisch onderlegde ontwikkelaar.

HostAdvice: uw concurrentievoordeel zijn dus de producten die u maakt?

Dat is min of meer juist. Toen ik begon, noemden we het intern “apps eerst,” dat is om de app het primaire startpunt voor de klant te maken in plaats van ze door andere hoepels te laten gaan om ze op gang te krijgen. Dit heeft ons ertoe aangezet de ervaring te veranderen door het aantal klikken in het algemeen te verminderen en de ervaring vanuit het perspectief van de gebruiker aangenamer te maken. We hebben ook een voorsprong als schaalspeler met een gemeenschappelijk platform eronder.

HostAdvice: Dus uw concurrentievoordeel zijn de producten die u maakt?

HostAdvice: laten’s spreken specifiek over uw WordPress-hosting. Hoe is het mogelijk dat het zo goedkoop is wanneer concurrenten meerdere keren uw tarieven in rekening brengen? Hoe leg je dat uit?

Dit gaat terug naar wat ik eerder zei over het hebben van een uniforme, schaalbare ruggengraat en voorverpakte verbruiksartikelen. De markt verandert. Neem bijvoorbeeld een shared hostingomgeving. Je hebt een niet-geoptimaliseerde databaselaag, front-end en caching-laag. Als we weten dat u alleen WordPress-sites gebruikt, kunnen we de omgeving en machines specifiek daarvoor bouwen. We weten bijvoorbeeld dat 100% van die sites cachebaar zullen zijn, dus we kunnen een specifieke caching-laag plaatsen, waardoor we veel belasting kunnen opnemen en zo de front-end- en back-end-servers kunnen optimaliseren. We doen hetzelfde voor de database. We kunnen dus veel goedkoper een homogene omgeving bouwen en schalen dan een heterogene omgeving. En omdat het homogeen is en speciaal voor WordPress is gemaakt, kunnen we dit zeer kosteneffectief schalen.

HostAdvice: Wat zijn de belangrijke functies en services die een MKB in overweging moet nemen bij het hosten van een WordPress-site?

Ik denk dat elk klein bedrijf dat WordPress wil gebruiken, gewoon beheerde WordPress moet gebruiken omdat het de last van hen afneemt om hun servers veilig en up-to-date te houden. Het mooie van WordPress is de alomtegenwoordigheid, maar dat is ook een van de problemen. Waarom worden er bijvoorbeeld zoveel virussen geschreven voor Windows? Omdat zoveel mensen Windows hebben. Dus voor zover u een zeer alomtegenwoordig platform heeft, is het enorm belangrijk om het gepatcht en up-to-date te houden. Het beheerde WordPress-product van GoDaddy zorgt voor dat alles. We patchen en beheren elke site op WordPress binnen 24 uur nadat een nieuwe release uitkomt. Bovendien is onze beveiligingsinfrastructuur voortdurend aan het scannen en op zoek naar kwetsbaarheden en probeert deze te blokkeren, zelfs voordat ze in de firewall terechtkomen.

HostAdvice: Wat zijn de belangrijke functies en services die een MKB in overweging moet nemen bij het hosten van een WordPress-site?

HostAdvice: Hoe belangrijk is een sterk ondersteuningsteam?

Ondersteuning is van cruciaal belang. We hebben wereldwijd 24/7 ondersteuning met lokale telefoonnummers in meer dan 30 landen. Alle oproepen worden doorgestuurd naar ons ondersteuningsteam dat specifiek is opgeleid in WordPress en hosting. Veel beheerde WordPress-aanbiedingen van andere bedrijven hebben alleen ondersteuning tijdens kantooruren of bieden alleen chat. als jij’ben een kleine ondernemer en je hebt pas om 23.00 uur tijd voor hulp Als uw bedrijf ‘s nachts is gesloten, heeft u’ s nachts ondersteuning nodig.

Een belangrijke onderscheidende factor die GoDaddy naar kleine bedrijven brengt, is ons Customer Care Center. Dit is een team van bedrijfsadviseurs dat 24/7 beschikbaar is in vrijwel elke taal over de hele wereld met een lokaal nummer in bijna elk land. Het enige wat ze de hele dag doen, is praten met kleine bedrijven. Wanneer u inbelt met een probleem op uw website, helpen ze u niet alleen met uw website, maar begrijpen ze ook hoe u uw site kunt optimaliseren voor SEO of snelheid. In plaats van alleen te helpen bij het verplaatsen van een widget op uw WordPress-site, helpt het team ook bij het oplossen van zakelijke problemen. Dit is onze standaardondersteuning bij elk beheerd WordPress-abonnement.

HostAdvice: wat zie je van e-commerce? Op welke trends richt jij je voor 2016?

E-commerce is ongelooflijk belangrijk. Ik heb hier een persoonlijke passie voor. Ik werkte bij Ebay, een enorm e-commerceplatform, en Magento, dat verreweg de meeste transacties van welk platform dan ook heeft. WooCommerce heeft een uitgebreide installatiebasis voor kleine bedrijven. GoDaddy heeft zijn online winkelproduct dat zeer succesvol is. E-commerce is dus de sleutel en groeit voortdurend.

MKB’s opereren in een wereld waar je zaken hebt als Amazon en Apple en je lokale spa- of ketenrestaurant waar je je transacties online kunt beheren. Kleine bedrijven moeten dat allemaal kunnen bijhouden. Technologie maakt dit mogelijk en toegang tot technologie wordt steeds gemakkelijker en goedkoper voor kleine bedrijven. GoDaddy levert daar een directe bijdrage aan. Wij zijn een enorme WooCommerce-host, we hebben tienduizenden Magento-sites en tienduizenden van onze eigen online winkelklanten. Het is absoluut iets dat een grote trend is en zeker iets waar we in zullen blijven investeren.

HostAdvice: wat zie je van e-commerce? Op welke trends richt jij je voor 2016?

HostAdvice: wat voor soort kansen zie je in e-commerce voor GoDaddy, zoals online betalingen?

Er zijn veel kansen. Wij’We hebben ons portfolio-aanbod uitgebreid, inclusief online winkel, SEO-diensten en e-mail – in feite hebben we een e-mailmarketingbedrijf overgenomen. Het verwerken van betalingen is een behoefte voor onze klanten, maar op dit moment wel’wordt redelijk goed vervuld. Ik denk dat we de mogelijkheid hebben om het nog gemakkelijker te consumeren. We kijken continu naar nieuwe kansen, waaronder betalingen.

HostAdvice: wat zijn de grootste beveiligingsbedreigingen waarmee u wordt geconfronteerd?

Het grootste probleem dat we zien, zijn DDoS-aanvallen, geloof het of niet. En het’s niet alleen bij GoDaddy; de hele industrie wordt geplaagd door DDoS. Het’is een groot probleem. Als u probeert naar uw website te gaan, maar dat kan’kom er niet bij omdat je host een enorme DDoS-aanval ondergaat, dat is een groot probleem. Dit heeft te maken met beschikbaarheid en dat is nog een reden dat je met een schaalbare speler wilt gaan. Kleinere hostingbedrijven kunnen dat wel’geen massale DDoS-aanval. als jij’Als u een budgethost heeft, kunt u zwaarder worden beïnvloed. We investeren zwaar in technologie en infrastructuur om deze bedreigingen te verminderen. Het’s erg duur en ik’ben trots op de infrastructuur die we’heb gebouwd.

HostAdvice: Wat zijn de grootste beveiligingsbedreigingen waarmee u wordt geconfronteerd?

HostAdvice: vertel ons over GoDaddy Pro. Voor wie is het gebouwd en waarom heb je het gebouwd?

Dit gaat terug naar waar we eerder over spraken, voornamelijk door onze klanten te begrijpen en te respecteren dat ongeveer de helft van de sites van onze klanten is gebouwd door professionele websitebouwers. Na met genoeg klanten en professionals te hebben gesproken, realiseerden we ons dat er miljoenen freelancers waren die meerdere sites moesten beheren en dat er geen systeem was om hen te helpen. GoDaddy Pro is een mechanisme om een ​​hele reeks tools te bieden die speciaal zijn ontworpen voor freelancers en professionals. We bouwen voortdurend aan services om het leven van de freelancer gemakkelijker te maken. Wij maken het beheer heel eenvoudig, zodat u als professional al uw klanten kunt zien’ gegevens op één plek. U hoeft niet langer clientwachtwoorden en creditcardnummers te onthouden (of erger nog, op te schrijven), of wanneer domeinnamen of certificaten verlopen door overal spreadsheets bij te houden.

Ons doel met dit product is om de workflow van de freelancer-professional te respecteren en hun leven gemakkelijker te maken. Dit is erg belangrijk omdat we weten dat professionals de helft van alle websites voor kleine bedrijven kopen, dus als het onze visie is om kleine bedrijven te bedienen, hebben we de professionals nodig die van ons houden om onze visie te verwezenlijken.

HostAdvice: Hoe ontwikkel je dit systeem? Welke toekomstperspectieven heb je voor dit ecosysteem van professionals?

GoDaddy Pro is ontwikkeld door ons ongelooflijk wendbare en klantgerichte ontwikkelingsteam. We hebben een klantenraad voor kleine bedrijven en een andere voor professionals om realtime feedback te krijgen over welke functies mensen echt gebruiken. We laten de klant ons op het pad van de productontwikkeling leiden. Het is spannend om te zien welke innovaties daaruit voortkomen.

Als reactie op feedback van klanten hebben we bijvoorbeeld een hele reeks pro-incentives gelanceerd, zoals kortingen op tools waarvan we weten dat professionals ze gewoonlijk kopen. We kunnen onze schaal gebruiken om kortingen te genereren en incentives toe te voegen om nieuwe klanten aan onze services toe te voegen.

We zijn vooral enthousiast om een ​​marktplaatsplatform te bouwen waar kleine bedrijven een vraag kunnen stellen of iemand kunnen zoeken om een ​​website te bouwen, en we’Ik plaats die vragen op de GoDaddy Pro-marktplaats om ze te verbinden met webprofessionals. Hiermee is de cirkel rond, omdat we niet alleen stimulansen bieden voor professionals om zaken te doen, maar wij ook zaken voor hen doen.

HostAdvice: Hoe ontwikkel je dit systeem? Welke toekomstperspectieven heb je voor dit ecosysteem van professionals?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me