Wanneer u een bedrijf of uw online reis begint, is het ongelooflijk gemakkelijk om overweldigd te raken. Een manier om te stoppen met het gevoel dat u verdrinkt en geen beslissingen kunt nemen om een ​​middag te nemen en toegang te krijgen tot wat u met uw website probeert te doen. Vooruit plannen is vaak een overgeslagen stap in het proces, maar bespaar jezelf tijd, geld en moeite onderweg door je doelen te bepalen.


Voordat u zelfs maar naar hostingproviders gaat kijken, moet u naar uw bedrijf kijken en uw vijfjarenplan bepalen. Wat voor soort website wilt u hosten? Is het een e-commerce? Gaat u er geld mee verdienen? Of is het slechts een hobbyistische of statische pagina die u op de hoogte zult houden? Toegang tot waar je nu bent in het proces. Ben je een gloednieuwe website of ben je een gevestigde waarde en probeer je te beslissen of je een upgrade wilt?

Beslissen over deze vragen is niet mogelijk’Soms is dat niet eenvoudig, maar we zullen proberen uw leven een beetje eenvoudiger te maken door de verschillen tussen shared hosting en dedicated hosting duidelijk uit te leggen, zodat u kunt beslissen welke het beste bij u past.

Wat is gedeelde hosting?

Bij shared hosting wordt de server verdeeld over meerdere gebruikers. Dat betekent dat de bronnen, bandbreedte en opslag allemaal zijn verdeeld en gedeeld. Als gebruiker doe je dat niet’t weet wie uw buren zijn of zelfs hoeveel er zijn.

Het goede aan shared hosting is dat elke gebruiker slechts een bepaald deel van de server mag gebruiken’s middelen. Zodra u als gebruiker uw portie heeft opgebruikt, kunt u opschalen naar het volgende plan of langzame laadtijden van pagina’s verwachten.

Gedeelde hosting is de goedkoopste van alle hostingplannen omdat u niet zo goede functies krijgt als andere categorieën van hosting, zoals cloudhosting, VPS-hosting en dedicated serverhosting.

Wat is Dedicated Server Hosting

Dedicated hosting bevindt zich aan de andere kant van het spectrum; het is het duurste hostingplan en u deelt de server met niemand. Alle middelen, bandbreedte, opslag, alles is uitsluitend aan jou gewijd. Vanwege het ontbreken van buren, zal een toegewijde servergebruiker beslissen welk type besturingssysteem, hardware en andere functies ze voor hun website willen.

Serverbronnen en configuratie

Met speciale hostingplannen kunt u de hele server verhuren, zodat u de serverbronnen kunt schalen en binnen enkele seconden kunt aanpassen. Dedicated hostingplannen geven u volledige controle over alles, zodat u de prestaties kunt bekijken en alle instellingen kunt optimaliseren.

Een groot voordeel van dedicated hostingplannen is toegang hebben tot de root en configuratie van de server. Root-toegang is de mogelijkheid om bestanden en software van uw server te openen, te bewerken en te verwijderen. Root-toegang mag alleen worden gebruikt door mensen die technische vaardigheden hebben en weten wat ze doen, omdat het heel gemakkelijk is om per ongeluk iets vitaals te verwijderen.

Met shared hosting splitst u de server met anderen, dus dat betekent dat uw toegang tot bronnen veel kleiner zal zijn dan met een dedicated hostingplan. Je hebt ook beperkte configuratiemogelijkheden.

Met gedeelde hostingplannen zijn er echter nog steeds geweldige opties om uw site naar wens te configureren en aan te passen. Bijna alle gedeelde hostingplannen worden geleverd met een configuratiescherm (zoals cPanel) om u toegang te geven tot mappen, bestanden en applicaties. U kunt uw database, e-mailaccounts en serveranalyses beheren.

Schaalbaarheid

Dedicated servers staan ​​erom bekend dat ze naar behoefte kunnen meegroeien met uw bedrijf. Schaalbaarheid is wat veel websitegebruikers aantrekt om hosting te wijden, omdat dit betekent dat ze meer verkeer, transactieverwerking of gegevensopslag kunnen verwerken zonder buitensporige kosten te hoeven betalen.

Dedicated hosting kan snel worden verkleind of verlaagd, en sommige hostingservices bieden zelfs een automatisch controlesysteem. Uw server kan zichzelf controleren en past de bronnen aan op basis van uw behoeften. Als uw site een plotselinge toestroom van verkeer ervaart, kan uw website dit nog steeds aan en wint’t crash.

Aan de andere kant staat shared hosting niet bekend om zijn schaalbaarheid. Alle anderen op uw server delen de bronnen waartoe u toegang heeft, dus u kunt niet opschalen. Als je wilt opschalen, moet je upgraden naar een ander type hosting, zoals cloud hosting.

Beheer

Bij dedicated hosting heb je de keuze tussen zelfbeheerde, semi-beheerde of managed services. Het type abonnement dat u kiest, bepaalt de kosten en hoe betrokken u of uw hostingservice is bij het onderhoud en de beveiliging van de server.

Met een zelf beheerd hostingplan zorg je voor het updaten en onderhouden van alles, en met managed zorgt de hostingprovider voor de technische kant. Welk niveau u kiest, hangt af van uw eigen technische vaardigheden en de tijd die u wilt besteden aan het beheren van uw site. Met self-managed krijgt u ook meer controle en kunt u meer keuzes maken op de server.

Veiligheid

Dedicated servers zijn over het algemeen het veiligst in vergelijking met gedeelde en virtuele providers. Vaak omvat dedicated hosting DDoS-bescherming, blokkering van IP-adressen en andere functies op serverniveau. De beste dedicated hostingservices bieden RAID-opslag of een redundante reeks onafhankelijke schijven. Dit staat ook bekend als schijfspiegeling en het helpt uw ​​gegevens veilig te houden.

In tegenstelling tot gedeelde hosting hoeven toegewijde hostinggebruikers zich nooit zorgen te maken over luidruchtige buren op hun server die mogelijk spam- of malware-geïnfecteerde sites zijn die anderen op de server zullen beïnvloeden.

U kunt hosts vinden die fatsoenlijke beveiliging hebben met gedeelde hostingplannen. Het is uiteindelijk aan u om uw gegevens en website zo veilig mogelijk te houden. U kunt echter niets doen om problemen veroorzaakt door uw buren op dezelfde server te stoppen. Uw kansen om tegen problemen aan te lopen, nemen af ​​als u een gerenommeerde, betrouwbare server gebruikt.

Prijzen

Gedeelde hosting betekent, zoals u zich herinnert, dat de serverruimte wordt gedeeld, wat betekent dat de kosten dat ook zijn. Dedicated hosting kost 15 tot 20 keer meer per maand dan shared hosting. Gedeelde hosting kost slechts $ 1,99 per maand met geweldige deals als u zich aanmeldt voor een deal van één of drie jaar.

Dedicated hosting kan meer dan honderd (of honderden) dollars per maand kosten om te hosten. Maar als u de extra middelen, controle en flexibiliteit over uw server nodig heeft, dan is dedicated hosting misschien iets voor u.

Is een gedeeld of specifiek hostingplan geschikt voor mij?

Shared hosting en dedicated hosting bevinden zich aan weerszijden van het spectrum.

Als u nieuw bent bij webhosting, is een gedeeld hostingplatform waarschijnlijk het beste voor u. Shared hosting is ideaal voor kleinere websites die dat niet zijn’t middelen zwaar en don’t ziet veel verkeer. Terwijl je don’Als u niet de mogelijkheid heeft voor complexe of aangepaste serverconfiguraties, is de kans groot dat u dit waarschijnlijk niet doet’dat heb ik niet nodig. U deelt de server met anderen, maar u deelt ook de kosten, zodat u een paar dollar per maand kunt betalen om uw website te hosten.

Aan de andere kant is dedicated hosting gericht op gebruikers die meer middelen en mogelijkheden nodig hebben. Aangezien u de enige gebruiker op de server bent, betekent dit dat u uw systeem naar wens kunt configureren. Als u een uniek IP-adres wilt, hoeft u dat niet te doen’om niet met anderen te delen, een zeer veelzijdige website te hebben of elke maand enorme hoeveelheden verkeer te zien, dedicated hosting kan de juiste optie voor u zijn.

Echter, voor dedicated hosting, als je dat niet doet’Als u geen managed hostingplan of team heeft om u te helpen bij het configureren van het systeem, verspilt u mogelijk het werkelijke potentieel van een dedicated hostingplan. Krijg toegang tot uw vaardigheden en budget voordat u met een speciale hostingfabriek gaat om ervoor te zorgen dat deze goed past.

Hier zijn de beste dedicated server-hostingservices

Hier zijn de beste dedicated server-hostingservices

Beginprijs:
$ 99,59


Betrouwbaarheid
9.3


Prijzen
9.0


Gebruikersvriendelijk
9.3


Ondersteuning
9.3


Kenmerken
9.3

Lees recensies

Bezoek A2 Hosting

Hier zijn de beste dedicated server-hostingservices

Beginprijs:
$ 139,00


Betrouwbaarheid
9.7


Prijzen
9.5


Gebruikersvriendelijk
9.7


Ondersteuning
9.7


Kenmerken
9.6

Lees recensies

Bezoek FastComet

Hier zijn de beste dedicated server-hostingservices

Beginprijs:
$ 99,00


Betrouwbaarheid
9.3


Prijzen
9.2


Gebruikersvriendelijk
9.2


Ondersteuning
9.3


Kenmerken
9.2

Lees recensies

Bezoek Hostwinds

Hier zijn de beste dedicated server-hostingservices

Hier zijn de beste dedicated server-hostingservices

Beginprijs:
$ 2,95


Betrouwbaarheid
9.7


Prijzen
9.5


Gebruikersvriendelijk
9.7


Ondersteuning
9.7


Kenmerken
9.6

Lees recensies

Bezoek FastComet

Hier zijn de beste dedicated server-hostingservices

Beginprijs:
$ 3,92


Betrouwbaarheid
9.3


Prijzen
9.0


Gebruikersvriendelijk
9.3


Ondersteuning
9.3


Kenmerken
9.3

Lees recensies

Bezoek A2 Hosting

Hier zijn de beste dedicated server-hostingservices

Beginprijs:
$ 4,38


Betrouwbaarheid
9.8


Prijzen
9.4


Gebruikersvriendelijk
9.7


Ondersteuning
9.8


Kenmerken
9.7

Lees recensies

Bezoek SiteGround

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me