Intervju s Suhaib Logde, doc. Podpredsednik spletnih mest

"Podatkovno poslovno središče od leta 1996" bere spletno mesto Webwerks. Medtem ko so izkušnje vsekakor ena od njihovih močnih točk, Webwerks ne odlaša z novimi poslovnimi priložnostmi – kot je odprtje novega podatkovnega centra v Dubaju, da bi dosegli nov trg na Bližnjem vzhodu. Pred kratkim sem imel priložnost poklepetati s pomočnikom podpredsednika Webwerks-a Suhaib Logde, da se seznanim, kako podjetje načrtuje nadaljnje storitve v industriji in kaj najpomembnejše, kar mora stranka prepričati, da razume, preden kupi kateri koli izdelek za spletno gostovanje.


Intervju s Suhaib Logde, doc. Podpredsednik Webwerksa

HostAdvice: Živjo Suhaib! Ste pomočnik podpredsednika pri Webwerksu. Ali lahko z mano delite malo o vaši karierni poti in kako vas je pripeljala do Webwerksa?

Imel sem veliko neposrednih izkušenj na področju IT in vedno sem bil navdušen nad Googlom in Linuxom. Na tem področju sem začel sodelovati z nekaj podatkovnimi podjetji, vključno s SIFY v Indiji, ter družbama Eukhost in Bodhost s sedežem v Veliki Britaniji in ZDA. Čez nekaj časa sem lahko dodal prestižnejše znamke, kot so TCS, Net4India in ESDA. Nato sem naletel na Webwerks. Zdaj sem pomočnik podpredsednika že skoraj tri leta.

HostAdvice: Webwerks obstaja že dolgo, od leta 1996. Povejte mi o zgodovini Webwerks in kako se je začel.

Podjetje Sure.Our je bilo ustanovljeno leta 1996, začeli smo kot podjetje za razvoj spletnih strani. Danes smo eno najboljših podjetij za razvoj spletnih strani v Indiji. Ko smo si v Indiji prislužili ugled v spletnem razvoju, smo se odločili vstopiti v prostor za spletno gostovanje.

Začeli smo z majhnim podatkovnim centrom v ZDA, nato pa smo pridobili več izkušenj z večjimi, večkratnimi podatkovnimi centri. Zdaj imamo več kot 20 let izkušenj s podatkovnimi centri. V Indiji imamo 3, v Združenih državah Amerike 2, v Dubaju pa zdaj.

HostAdvice: Slišal sem, da ste svoje podatkovne centre pravkar razširili in vključili prisotnost v Dubaju. Zakaj ste izbrali Dubaj?

Po izkušnjah v ZDA in Indiji smo se odločili, da si prizadevamo za trg na Bližnjem vzhodu. Tam’s tam veliko potencialne rasti. Ponujamo lahko svoje storitve za skoraj vse vrste kupcev v kateri koli vrsti industrije, Dubaj pa ima tudi veliko podjetij za razvoj spletnih strani, na katera lahko dosežemo. Potencial rasti, ki smo ga videli, je bil glavni dejavnik naše odločitve za ustanovitev podatkovni center v Dubaju.

HostAdvice: Kdo je vaša ciljna skupina? Kako jih vaši izdelki strežejo??

Imamo dve glavni vrsti trgov, na katere se osredotočamo, eden od njih je mala do srednja podjetja (MSP), sodelujemo pa tudi z enotami vlade in javnega sektorja (PSU).

Mi’imam različne izdelke, odvisno od tega, kaj potrebujejo naše stranke. Ponujamo pa gostovanje v oblaku, namenske strežnike, virtualne zasebne strežnike (VPS) in storitve za določanje lokacije. Mi’imam veliko izdelkov.

Intervju s Suhaib Logde, doc. Podpredsednik Webwerksa

Večina podjetij ima raje gostovanje v oblaku in mi jim ponujamo več možnosti, od zabojnikov do oblačnih storitev visoke razpoložljivosti.
Imamo tudi vnaprej pripravljene rešitve. Pokukamo tudi z Mumbai CH, ki je eno izmed vodilnih internetnih centrov za izmenjavo v Indiji, ki neposredno pokuka s podjetji, kot sta Google in Akamai, medtem ko pri nas trenutno gostujejo večje pretočne skupine, kot je Netflix. Naš cilj je izboljšati učinkovitost omrežja v Indiji.

HostAdvice: Ali se trg Bližnjega vzhoda na pomemben način razlikuje od indijskega?

V tem, kako se približamo strankam v Indiji in kako do strank na Bližnjem vzhodu, je velika razlika. Indija je zelo cenovno občutljiv trg. Želijo si najboljšo ceno, ki jo lahko dobijo. Bližnji vzhod pa nasprotno izbira. To je’o globalnih razlikah, kar pomeni, da imajo v mislih točno določeno predstavo o tem, kaj si želijo, kar v Indiji ne drži – za njih gre samo za ceno.’je v celoti drugačna igra z žogo.

Ne gre, da cena ni pomembna na Bližnjem vzhodu, vendar je to manj vprašanje kot v Indiji. To je glavna razlika med strankami v Indiji in na Bližnjem vzhodu.

HostAdvice: Vidim, da se poleg ponudbe VPS in skupnega gostovanja osredotočate tudi na reševanje po katastrofi. Mi lahko kaj več poveš o tem? Kako priljubljena je ta ponudba?

To je’je zelo priljubljen. Naš izdelek za obnovo po nesrečah so v resnici uporabljali nekateri naši odjemalci, na primer Sony in Volkswagen. Naši podatkovni centri zanje so bili v Mumbaju, zato so vedeli, da lahko pridejo k nam tudi v primeru, če gre kaj narobe. Ta lastnost je še posebej priljubljena za banke in druge stranke v finančni industriji.

Poleg rezervnih načrtov ponujamo tudi načrt obnovitve v hiši, kjer lahko na zahtevo dobite obnovitev po nesrečah. To pomeni, da strankam ponudnikom ponuja možnost, da pridejo v našo pisarno in se po potrebi povežejo.

Hitrost okrevanja je odvisna od stranke – paketa, ki ga je kupil, količine podatkov, ki jih želijo obnoviti, vremenskih razmer. Na splošno, če so kupili rezervni načrt, traja nekaj minut, na zahtevo pa lahko traja več, nekaj ur.

Intervju s Suhaib Logde, doc. Podpredsednik Webwerksa

HostAdvice: Kako vidite, da se trg gostovanja razvija v naslednjih 5 letih?

Da, trg se nenehno razvija. Tudi na tem trgu se dogaja veliko konsolidacije, veliko nakupov spletnega gostovanja, na primer večjih podjetij. Prav tako se veliko ljudi preseli v oblak in želijo veliko zmanjšati strojno opremo in porabiti manj za svojo infrastrukturo, kar bi bilo zelo veliko, če bi bili gostitelji v svojih prostorih.

HostAdvice: Povejte mi malo o svojem osebju, kje imate sedež, koliko zaposlenih imate in kje se nahajajo podatkovni centri.

Danes imamo na krovu več kot 1200 zaposlenih’temelji na Bombaju in imamo prisotnost v več državah. V zadnjih 20 letih smo gradili svoje podatkovne centre, zdaj jih imamo pet.

HostAdvice: Kaj priporočate nekomu, ki išče novo spletno gostovanje?

Zgodilo se bo veliko sprememb, zato bi morali poiskati podjetje, ki ima veliko izkušenj. Na primer, na trgu spletnega gostovanja je veliko novincev, ki ponujajo neomejeno uporabo, vendar to pomeni, da se bo vaše spletno mesto zrušilo. Gostiteljsko podjetje z več izkušnjami na trgu bo to razumelo in vam pomagalo, da se te težave izognete že zgodaj, kar je pomembno.

Prav tako bi se morali naučiti, kakšne stranke je v preteklosti imelo podjetje za gostovanje, njihov portfelj strank. Za nove stranke je to res pomembno. Zato se pri odločitvi za storitev spletnega gostovanja pozanimajte o izkušnjah podjetja in njihovih vrstah strank.

HostAdvice: Ali bi še kaj želeli deliti z našimi bralci?

Da, mislim, da je res pomembno razumeti trg, nove rešitve, ki se ponujajo, in izdelke, ki so trenutno na voljo. Prav tako bi morali vedeti, kaj pomeni biti v oblaku in v kateri smeri se oblak giblje ter zakaj na splošno potrebujete rešitev.

Vse te poslovne rešitve – razumeti morajo, zakaj storitev potrebujejo. Če je ne potrebujejo, je ne smejo kupiti. Na primer, podjetja se včasih želijo preseliti v oblak samo zato, ker gre za novo tehnologijo. Ko se preselijo v oblak, so srečni, a takoj, ko gre kaj narobe, pravijo "ampak – smo v oblaku! To se ne bi smelo zgoditi!"Ne razumejo posledic selitve v oblak in težav, ki se lahko pojavijo. Na primer, ponudnik storitev lahko strežnik VPS znamko označi kot rešitev v oblaku. Dejstvo je, da je bilo kupcev več rešitev in da do te težave ne bi prišlo.

Resnično je pomembno, da vsak kupec, ki išče rešitev, zagotovi, da razume, kaj kupuje, da se lahko odloči za rešitev na podlagi tega, kar potrebuje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me