Contents

Een interview met Joost de Valk, oprichter & CEO, Yoast

Ik denk dat zowat elke WordPress-ontwikkelaar de naam Yoast kent – zo niet de naam Joost de Valk – aangezien de Yoast SEO-plug-in in feite de standaard SEO-plug-in voor WordPress is. Het is zeker een van de weinige plug-ins die ik automatisch op elke WordPress-website installeer. In dit interview bespreek ik met Joost de veranderingen in zijn bedrijfsstrategie en focus, zijn plannen voor Yoast en hoe hij de toekomst van SEO- en WordPress-plug-ins ziet.


Een interview met Joost de Valk, oprichter en CEO van Yoast

HostAdvice: Voordat je in Yoast en SEO duikt, vertel me alsjeblieft een beetje over jezelf en hoe je bent gekomen waar je nu bent.

Mijn naam is Joost de Valk, oprichter en CEO van Yoast, vader van drie jongens en een meisje, en echtgenoot van Marieke, die naast mij en onze zakenpartner Michiel Yoast runt. ik’ben al op jonge leeftijd geïnteresseerd in computers en lanceerde mijn eerste website op twaalfjarige leeftijd in 1994. Begin 2000’s, ik begon ook te bloggen, voornamelijk over codering, HTML en CSS. In 2005 werd ik gebeten door de open source-bug, toen ik betrokken raakte bij het WebKit-project.

Ik wist het niet’Ik had tot 2006 geen interesse in SEO, toen ik begreep hoe dit van invloed was op alle sites die ik heb gebouwd. Ik begon te schrijven over SEO, wat ertoe leidde dat ik op conferenties over SEO sprak. Voordat ik het wist, was ik een gewaardeerde expert in het vak.

In 2010 heb ik de beslissing genomen om mijn eigen bedrijf te starten. Na ongeveer twee jaar heb ik mijn eerste werknemer, Michiel, aangenomen die nu partner is. In de jaren daarna groeide Yoast als een lopend vuurtje, niet in het minst vanwege het enorme succes van onze Yoast SEO WordPress-plug-in.

HostAdvice: Een paar jaar geleden besloot u om naast de bestaande gratis versie een premium betaalde versie van Yoast SEO aan te bieden. Wat heeft tot die beslissing geleid? Hoe is het uitgekomen – heb je zoveel mensen die voor de betaalde versie kiezen als je had verwacht?

Het’is heel simpel: als we betaald krijgen om een ​​plug-in te ontwikkelen, kunnen we er meer in investeren. We hebben een toegewijd ontwikkelingsteam dat de klok rond werkt om onze plug-ins te verbeteren, nieuwe functies te ontwikkelen en onderzoek te doen om erachter te komen waar we ons op kunnen concentreren. Ons doel is om SEO voor iedereen beschikbaar te maken en daarom moeten we bruikbare, stabiele plug-ins hebben die resultaten opleveren.

Het’is ook de reden waarom we zoveel aandacht besteden aan toegankelijkheid. Iedereen, en we bedoelen iedereen, zou onze plug-ins moeten kunnen gebruiken. Daarnaast, als u een softwareontwikkelaar bent, ik’d adviseren u hetzelfde te doen.

Betaald worden voor ons werk betekent ook dat we meer kunnen bijdragen aan de open source wereld. We hebben meerdere developers in huis die alleen aan de WordPress core werken. We voelen het’Onze plicht om iets terug te geven aan de gemeenschap en producten die ons zoveel hebben gegeven.

HostAdvice: Een paar jaar geleden besloot u om naast de bestaande gratis versie een premium betaalde versie van Yoast SEO aan te bieden. Wat heeft tot die beslissing geleid? Hoe is het gelukt - hebben u zoveel mensen die voor de betaalde versie kiezen als u had verwacht?

HostAdvice: Een meer recente wijziging, misschien zelfs nog verrassender, is dat je het eigendom van je andere extreem populaire WordPress-plug-in voor Google Analytics hebt verkocht. U verklaarde in uw aankondiging dat de reden hiervoor was dat u dat kon “focus op het bouwen van de beste SEO-producten, van plug-ins tot recensies, eBooks en trainingsprogramma’s.” Isn’Er is een groot risico om het bedrijf in te zetten op SEO in plaats van een beetje te diversifiëren?

SEO (inclusief sociale optimalisatie) is een enorme markt. Dat bijhouden en de analysemarkt werd een te zware last voor het team. Omdat beide nog steeds groeiden, moesten we het bedrijf veel sneller laten groeien dan we dachten dat we konden, of een product kiezen en “wegkomen” van het andere. We kozen ervoor om het laatste te doen, zochten en vonden een goede koper in Syed en sloten die deal vrij snel af.

HostAdvice: Kunt u mij een idee geven van de procentuele verdeling van de inkomsten voor elk van uw aanbiedingen – plug-ins, site reviews / consulting, eBooks en trainingsprogramma’s?

Yoast SEO Premium is onze belangrijkste bron van inkomsten, met beoordelingen van sites en eBooks op een respectabele afstand. Onze Academy-vestiging groeit echter snel. Mensen genieten erg van de cursussen die we geven. Met onze nieuwe Yoast SEO Care pakketten richten we ons nu ook meer op dienstverlening.

HostAdvice: Kunt u voor mij het proces van uw websitebeoordelingen beschrijven?

Natuurlijk, voordat een beoordeling begint, controleert het team op aanstootgevende inhoud. Wanneer de site die test doorstaat, begint het team op afstand naar de site te kijken. Hoe ziet het eruit? Kun je zien wat het doel van de site is? Hoe zijn de afbeeldingen? Wat voor soort inhoud staat daar? Nadat we een duidelijk beeld van de site hebben, gaan we deze diepgaand analyseren.

In deze beoordelingen controleren we veel dingen. Er staan ​​meer dan 300 cheques op onze lijst. We kijken onder andere naar sitesnelheid, mobiele paraatheid, gebruik van sociale media, de code van de gebruikte WordPress-sjabloon, sitestructuur, foutmeldingen en 404 pagina’s. We hebben echter de neiging om de meeste problemen in de inhoud te vinden. Het is zeker een pijnpunt op veel sites. En het is iets waar u aan moet werken als u ooit wilt dat uw site presteert.

HostAdvice: wat zijn de meest voorkomende fouten of problemen die u in deze recensies ontdekt?

WordPress-sites zijn zelden echt slecht. Er zijn echter veelvoorkomende fouten die mensen maken. Bij het doen van deze beoordelingen blijven veel van dezelfde dingen opduiken. Sites proberen vaak te rangschikken voor onmogelijke algemene zoekwoorden, met inhoud die dat wel is’s zelfs niet geschikt om te rangschikken voor een long tail niche. Meestal blijkt dat ze hun pagina’s niet eens hebben geoptimaliseerd. Daarom kunnen ze’ze krijgen niets om boven hun homepage te komen. Dit geldt voor veel sites die er zijn. Inhoud is het zwakke onderdeel van veel sites.

HostAdvice: Wat is er uniek aan uw eBooks en trainingsprogramma’s?

Ze zijn gericht op verschillende markten. Onze website biedt veel informatie over elk type SEO-vraag die mensen kunnen hebben. Door het enorme aantal posts is het echter soms moeilijk te onderscheiden hoe dit allemaal in elkaar past. Om deze reden zijn wij’Ik heb verschillende zeer gerichte eBooks geschreven over SEO voor WordPress, Content SEO en UX & Conversie. In december 2016 hebben we’opnieuw een nieuw boek lanceren, genaamd Shop SEO. Deze laatste gaat helemaal over het verbeteren van uw online winkel.

Hetzelfde geldt voor onze cursussen. Deze bieden gerichte informatie in een duidelijk concept. Gebruikers kunnen in hun eigen tijd een onderwerp leren door video’s te bekijken, teksten te lezen en de nieuwe kennis te testen in quizzen. Onze cursussen zijn een succes, dus wij’blijven onze focus hierop zetten.

HostAdvice: uw meest recente e-boek is ”UX & Conversie vanuit een holistisch SEO-perspectief.” Op het eerste gezicht denken veel mensen dat User Experience (UX) en SEO weinig met elkaar te maken hebben. Kunt u uitleggen waarom u ziet dat ze zeer nauw verwant zijn??

Tegen de tijd dat u dit leest, wij’We hebben nog een eBook gepubliceerd, dit keer over het verbeteren van uw online winkel. Met betrekking tot het UX-boek hebben ja, UX en conversie veel te maken met SEO. Naar onze mening moet u ernaar streven om het best mogelijke resultaat te behalen in de zoekrangschikking. U kunt nooit het beste resultaat behalen als uw site onbruikbaar is en geen resultaten oplevert. Je moet aan elk aspect van je site werken of anders aan jou’Ik kom nooit ergens.

HostAdvice: Wie zie jij als Yoast’s belangrijkste concurrenten? Hoe verschilt u van hen?

We don’Denk niet echt veel na over onze concurrentie. Wij’kijken naar wat onze klanten nodig hebben en hoe we hun workflow kunnen verbeteren.

HostAdvice: Hoe ziet u de markt voor WordPress-plug-ins de komende jaren evolueren?

Het’s professionaliseren snel, we hopen dat dat doorgaat. Daar’s ruimte voor meerdere grote plugin-bedrijven, denken we.

HostAdvice: Wat zijn de belangrijkste veranderingen die u momenteel – en in de komende 1-3 jaar – ziet op het gebied van SEO?

De toekomst voorspellen is niet mijn sterkste kant. Wat we zien is een intense focus op AMP en gestructureerde data, voornamelijk JSON-LD. Wij’over beide schrijft u veel, of ze op u van toepassing zijn, is volledig afhankelijk van het type site dat u gebruikt.

HostAdvice: Wat zijn uw toekomstige plannen voor uw SEO-plug-ins?

Om te blijven verbeteren 🙂

HostAdvice: Wat zijn uw toekomstige plannen voor uw boeken en trainingen?

Onze Yoast Academy groeit snel, dus wij’Ik zal dit deel van het bedrijf zeker uitbreiden. We werken nu aan verschillende cursussen, de eerste die wordt vrijgegeven is Sitestructuur. Daarna plannen we een hele reeks technische SEO-cursussen. Vanwege de omvang van dit onderwerp – en het belang ervan – wij’we hebben deze in kleinere, beter hanteerbare stukjes gesneden. Zoek deze in 2017.

HostAdvice: Wat is uw favoriete geavanceerde SEO-tool? Wat is je favoriete SEO-tool voor beginners?

Ik heb er tientallen en ik vind het moeilijk om favorieten te kiezen. Een tool die’Dit heeft me gelukkig gemaakt dit jaar is Moz’s trefwoordverkenner, die naar mijn mening geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Een ander hulpmiddel dat we echt niet zouden hebben’zonder willen leven is OnPage.org.

HostAdvice: Welke andere tools zijn volgens u essentieel voor vandaag’s WordPress-ontwikkelaar?

Voor een ontwikkelaar hebben we een behoorlijk groot aantal tools. Variërend van een IDE (we gebruiken PHPStorm) tot een CI-tool (we gebruiken Travis) en pakketbeheer voor zowel PHP (Composer) als JavaScript (NPM / Yarn). Daar’er is hier zoveel dat we daar een uur over kunnen praten.

HostAdvice: Wat is de betekenis / het verhaal achter de bedrijfsnaam Yoast?

Begin 2000’s, ik sprak op veel conferenties. Mensen hadden altijd moeite om mijn naam uit te spreken. In 2007 probeerde ik bij SMX Stockholm mijn naam uit te leggen aan Rand Fishkin, toen hij zei: “O, dat’s net als toast met een Y”. Yoast was geboren.

HostAdvice: Ik begrijp dat je vrouw ook bij Yoast werkt – hoe / waarom is dat tot stand gekomen? Hoe ga je om met de onvermijdelijke uitdagingen van samenwerken en in wezen al je wakkere uren samen doorbrengen?

Ze weet het niet’t werkt hier alleen, ze runt Yoast naast mij en Michiel. Haar inbreng is er altijd geweest en is voor mij van onschatbare waarde. Ze creëerde Yoast Academy en leidt een groot deel van onze marketing. Ze volgde een academische carrière voordat ze bij mij kwam werken bij Yoast, maar Yoast begon net te snel te groeien. Het’het is heel leuk om zo samen te werken, vooral als zij’s niet alleen mijn vrouw; ze’is ook mijn beste vriend en een van de slimste mensen die ik heb’heb ik ooit ontmoet.

HostAdvice: Ik begrijp dat je vrouw ook bij Yoast werkt - hoe / waarom is dat tot stand gekomen? Hoe ga je om met de onvermijdelijke uitdagingen van samenwerken en in wezen al je uren samen doorbrengen?

HostAdvice: Hoeveel werknemers heeft u vandaag? Waar zijn ze gevestigd?

Momenteel hebben we wereldwijd bijna 50 mensen in dienst. We hebben 35 Yoasters in ons hoofdkantoor in Wijchen, Nederland. Daarnaast hebben we medewerkers in Italië.

HostAdvice: Hoeveel uur per dag werk je normaal? Wat doe je graag als je niet aan het werk bent?

Ik don’t volg mijn uren, als een manier om mijn gezond verstand te behouden. Ik breng echter ook veel tijd door met mijn kinderen en haal ze twee dagen per week om 14.00 uur rechtstreeks van school.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me