Contents

Een interview met Bryan Zmijewski, Chief Instigator bij ZURB

Na een gesprek met Bryan Zmijewski, werd het me duidelijk dat hij geobsedeerd is door constant te leren en ervoor te zorgen dat hetzelfde geldt voor iedereen in zijn bedrijf ZURB. Zelfs zijn laatste woorden voor mij weerspiegelden dit. Hij zei dat hij ernaar uitkijkde om de laatste blogpost te lezen en te zien wat ik leerde en wegnam van ons interview – in plaats van te zien hoe hij en zijn bedrijf in de post werden afgebeeld.


In dit interview bespreken we hoe ZURB steeds nieuwe dingen leert en deze deelt met hun klanten en de designgemeenschap in het algemeen. Wij’Ik zal het ook hebben over een uniek jaarlijks evenement waar ze hun speciale expertise doneren om liefdadigheidsorganisaties te helpen hun doelen te bereiken.

Een interview met Bryan Zmijewski, Chief Instigator bij ZURB

HostAdvice: wanneer en waarom heb je besloten om ZURB te vormen?

Mijn eerste echte baan was het uitvinden van speelgoed, dus ik begon met het ontwerpen van fysieke producten. Toen kwam het internet en kreeg ik plotseling de kans om meer betekenisvolle producten te ontwikkelen die veel mensen zouden verbinden en raken.

De uitdaging is natuurlijk dat ontwikkelen voor het web vraagt veel kortere ontwikkelingscycli.

Ik heb ZURB opgericht in 1998 en vandaag hebben we ongeveer 30 medewerkers en zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van digitale producten en componenten. Wat dat meestal betekent, zijn complexe websites met een integraal mobiel onderdeel. We don’t raak betrokken bij de back-end verwerkingselementen.

HostAdvice: Waar staat de naam ZURB voor?

Eigenlijk niets. Ik wilde oorspronkelijk ZBDesign (ZB zijn mijn initialen achteruit), maar dat domein was al bezet. Dus ik ging met ZURB.

HostAdvice: Waar staat de naam ZURB voor?

HostAdvice: Je werkte negen jaar als ontwerpdocent aan de Stanford University – hoe heeft dat je beïnvloed??

Mijn focus bij Stanford lag op productconceptualisatie. Dit helpt je echt om meer te leren over jezelf, je media en wat je gebruikers echt nodig hebben. Ik heb altijd geleerd hoe belangrijk het is om een ​​lerende organisatie te hebben – een organisatie die altijd leert en nieuwe ideeën bespreekt.

HostAdvice: wat’s het verhaal achter uw titel van “Chief Instigator”?

Ik zie mijn belangrijkste baan als verantwoordelijk om mensen op te winden over wat ze moeten leren. Ik veronderstel dat ik ook de CCO – Chief Curiosity Officer genoemd kan worden.

HostAdvice: uw site verklaart dat “Wij’re een team van T-vormige productontwerpexperts met een gedurfde missie: de manier veranderen waarop mensen verbonden producten en diensten ontwerpen” – Wat houdt dat precies in?

Van al onze teamleden wordt verwacht dat ze hun vaardigheid horizontaal ontwikkelen en niet alleen in hun smalle, verticale vakgebieden. Door dit te doen, werken we allemaal samen als een team, in plaats van alleen onze eigen individuele taken uit te voeren en dan “ze over de muur gooien.”

HostAdvice: Uw site verklaart dat & ldquo; We & rsquo; een team van T-vormige productontwerpexperts zijn met een gedurfde missie: de manier veranderen waarop mensen verbonden producten en diensten ontwerpen & rdquo; - Wat betekent dat precies?

HostAdvice: Wat is jouw “Progressief ontwerp” Methodologie?

Progressive Design is een systeem van tools, processen en methoden dat is gebouwd op basis van onze twintig jaar ervaring in het helpen van bedrijven bij het ontwerpen van betere producten en diensten. Het brengt hele organisaties, niet alleen ontwerpers, in het proces om problemen op te lossen en projecten vooruit te helpen – geleid door ontwerp.

In Progressive Design zijn er twee hoofdelementen: een vliegplan en sprongen. Het vluchtplan is het algehele proces – het projectplan. Het bestaat uit een reeks sprongen. Elke sprong is een iteratieve ontwerpstap die een specifiek probleem of probleem aanpakt en duurt 2-3 dagen. Een projectvluchtplan is doorgaans een 10-wekenplan dat bestaat uit 20-30 sprongen.

De sprongen binnen een vliegplan doorlopen drie verschillende fasen:

 1. Optillen – Framing van het probleem.
 2. Sprong – Kansen beoordelen.
 3. Land – Implementatie / productie / levering

HostAdvice: Wat is uw & ldquo; Progressive Design & rdquo; Methodologie?

HostAdvice: In sommige opzichten lijkt het alsof er geen is’niet al te veel nieuw in je proces – meer terug naar de basis en ECHT eraan vasthouden.

Het’is eigenlijk niet zo eenvoudig. Er is momenteel geen’t een standaardmethodiek voor de ontwerpfase. We hebben de Lean-methodologieën om ons te concentreren op de gebruiker en de Agile-methodologieën voor productlevering. Ons Progressive Design biedt een gestructureerde, uniforme en interactieve methodologie voor producten ontwerp.

HostAdvice: u zegt dat u uw bedrijf heeft opgezet om op vier zelfvoorzienende manieren te werken – wat zijn die vier manieren??

Onze vier pijlers van dienstverlening zijn:

 1. Studio’s – Werken met uw team om alle ontwerpproblemen op te lossen
 2. Opmerkelijk – Ons productontwerpplatform ter ondersteuning van Progressive Design
 3. Fundament – Ons gratis, open source, responsieve front-end HTML-framework
 4. Universiteit – Online cursussen, zodat u productontwerp in uw eigen tempo kunt leren

HostAdvice: u zegt dat u uw bedrijf heeft opgezet om op vier zelfvoorzienende manieren te werken - wat zijn die vier manieren?

HostAdvice: in wat u uw noemt “Speelplaats” u biedt gratis downloads van veel van uw technologische ontwikkelingen. Waarom doe je dat? Wat voor soort dingen biedt u daar aan?

We doen dat omdat we constant nieuwe dingen leren en uitproberen. We willen delen wat we zijn “spelen” met, zodat we kunnen leren waar klanten echt om geven.

Over het algemeen vormen deze ontwikkelingen de kern van de projecten waaraan we werken. We kunnen dit doen zonder klachten van onze klanten, aangezien onze facturering projectmatig is en niet per uur. Op die manier krijgen ze de voordelen van ons experimenteren en leren “gratis.”

Onze speeltuinprojecten zijn behoorlijk gevarieerd en omvatten:

 • Motion UI – Een bibliotheek voor het maken van aangepaste CSS-overgangen en animaties
 • Pizza Pie Charts – Voor het maken van responsieve cirkeldiagrammen voor elk apparaat
 • Responsieve tabellen en e-mailsjablonen
 • Orbit – Een magere jQuery Slider-plug-in

Sommige van onze speeltuinprojecten gaan over in daadwerkelijke producten (zowel gratis als betaald). Een voorbeeld is Strike, een tool voor het beheren van takenlijsten voor samenwerking. Waarom heet het Strike? “Lijn ze gewoon op en gooi ze neer!”

Onze eerste en misschien wel onze meest succesvolle afgestudeerde in de speeltuin is Opmerkelijk: een productontwerpplatform waarmee teams snel en eenvoudig webpagina’s kunnen vastleggen en feedback kunnen geven. Dit is geëvolueerd naar een volwaardig SaaS-product dat momenteel door meer dan 500 bureaus wordt gebruikt.

HostAdvice: Hoe zou u uw typische klant en uw typische project omschrijven?

We werken aan ongeveer 100 projecten per jaar, waarvan 80-85% in de VS is gevestigd.

Onze typische klant / project staat voor een grote ontwerpuitdaging. Ze beseffen dat ze iets nieuws moeten doen om hun bedrijf te laten groeien en worstelen om erachter te komen hoe ze hun bedrijf vooruit kunnen helpen. De fundamentele vraag die we proberen te beantwoorden is: Hoe zorgen we voor meer waarde voor de klant?

HostAdvice: Elk jaar werkt ZURB samen met een non-profitteam en een paar vrijwilligers om snel een volledige marketingcampagne te ontwikkelen. Vertel me daar alsjeblieft over.

We noemen dit ZURB Wired en we sponsoren ons negende evenement dit jaar. Dit is een geweldige ervaring waarbij we 24 uur achter elkaar werken, waarbij we ons hele team en onze middelen inzetten om een ​​specifiek goed doel te helpen hun huidige doelen te bereiken. We willen een aanzienlijke impact hebben en zijn erin geslaagd deze organisaties te helpen honderdduizenden dollars op te halen en het leven van duizenden mensen te beïnvloeden.

Het is een zeer intense periode van 24 uur. De gekozen organisatie moet zich ertoe verbinden de hele dag een kernteam van 5-10 mensen te laten deelnemen, inclusief een belanghebbende die blijft en snelle beslissingen neemt. Ze moeten gemotiveerd zijn om in zeer korte tijd veel te veranderen.

Al onze medewerkers zijn betrokken bij dit project – van 8:00 uur donderdagochtend tot 8:00 uur vrijdagochtend (en gaat dan een lang weekend naar huis). We zijn allemaal hands-on en aan het eind van de dag zijn er harde deliverables, zoals nieuwe campagneconcepten en print collateral.

HostAdvice: Elk jaar werkt ZURB samen met een non-profitteam en een paar vrijwilligers om snel een volledige marketingcampagne te ontwikkelen. Vertel me daar alsjeblieft over.

HostAdvice: wat zijn uw projecties voor uw toekomstige groei?

Voor mij gaat groei niet om het personeelsbestand, maar om impact. We willen ons leiderschap op het gebied van design blijven vergroten door gebruik te maken van de Progressive Design-methodologie.

HostAdvice: Hoe ziet u ontwerp evolueren – in de komende 1, 2 en 5 jaar?

Ik zie ontwerpen evolueren van een productieaanpak naar een strategische benadering – dat is de kern van het bedrijf. Er zijn nog niet veel systemen of methodologieën om dat mogelijk te maken, maar die zullen er zijn. Wij zijn van mening dat Progressive Design een eerste stap is om bedrijven te helpen bij het omarmen van design als een strategisch proces.

HostAdvice: Hoeveel uur per dag werkt u gewoonlijk? Wat doe je graag als je niet aan het werk bent?

Het varieert enigszins van seizoen tot seizoen. Gedurende het jaar begin ik mijn dag met het afzetten van mijn kinderen op school op weg naar kantoor. ik’Ik werk meestal op kantoor van 8:45 tot 6:30 of 7:30 ‘s avonds, maar als ondernemer stop je nooit echt met werken … Ik probeer de juiste balans te vinden en zoveel tijd te besteden als ik kan met mijn familie en kinderen. Ik vind het leuk om met mijn kinderen te sporten en ik ben dol op fotografie – ik geniet vooral van het vastleggen van (andere mensen’s) levensgebeurtenissen.

HostAdvice: Als u zou worden gevraagd om het afstudeeradres aan de klas van 2016 te geven, wat zou dan uw bericht aan hen zijn?

Wauw – dat’is een goede vraag. Ik zou ze vertellen dat het belangrijk is om veel verschillende dingen te ervaren en te proberen. Maar don’t doe het lukraak – doe het binnen een bepaald kader met consistentie en toewijding, en zorg ervoor dat u altijd vooruitgaat. Kader je leren in cycli zodat je weet waar je naartoe gaat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me