Contents

Intervju z Bryanom Zmijewskim, glavnim pobudnikom ZURB

Po klepetu z Bryanom Zmijewskim mi je postalo jasno, da je obseden, da se nenehno uči in poskrbi, da enako velja za vse v njegovi družbi ZURB. Tudi njegove ločitvene besede so to odražale. Dejal je, da se veseli prebere zadnjo objavo na blogu in vidi, kaj sem se naučil in odvzel iz našega intervjuja – v nasprotju s tem, kako sta v objavi upodobljena njega in njegovo podjetje..


V tem intervjuju razpravljamo o tem, kako ZURB nenehno uči nove stvari in jih deli s svojimi strankami in oblikovalsko skupnostjo na splošno. Mi’Govorili bomo tudi o edinstvenem letnem dogodku, na katerem podarijo svoje posebno strokovno znanje za pomoč dobrodelnim organizacijam pri doseganju njihovih ciljev.

Intervju z Bryanom Zmijewskim, glavnim pobudnikom ZURB

HostAdvice: Kdaj in zakaj ste se odločili za ustanovitev ZURB?

Moje prvo resnično delo je bilo izumljanje igrač, zato sem začel z oblikovanjem fizičnih izdelkov. Potem se je pojavil internet in nenadoma sem imel priložnost razviti bolj smiselne izdelke, ki bi povezali in vplivali na veliko ljudi.

Seveda je izziv tisto razvijanje za potrebe spleta veliko krajši razvojni cikli.

ZURB sem ustanovil leta 1998 in danes imamo približno 30 zaposlenih in smo specializirani za razvoj digitalnih izdelkov in komponent. To običajno pomeni zapletena spletna mesta s celostno mobilno komponento. Ne’t se ne vključite v zadnji procesni elementi.

HostAdvice: Kaj pomeni ime ZURB?

Nič zares. Prvotno sem si želel ZBDesign (ZB so moje začetnice nazaj), vendar je bila ta domena že zajeta. Pa sem šel z ZURB.

HostAdvice: Kaj pomeni ime ZURB?

HostAdvice: Devet let ste imeli kot predavatelj oblikovanja na univerzi Stanford – kako je to vplivalo na vas?

Na Stanfordu sem bil osredotočen na konceptualizacijo izdelkov. To vam resnično pomaga, da spoznate sebe, svoje medije in kaj uporabniki resnično potrebujejo. Vedno sem se naučil, kako pomembno je imeti učno organizacijo – organizacijo, ki se vedno uči in razpravlja o novih idejah.

HostAdvice: Kaj’je zgodba za naslovom “Glavni pobudnik”?

Svojo glavno nalogo vidim kot odgovorno za to, da se ljudje opogumijo o tem, kaj se morajo učiti. Predvidevam, da bi me lahko imenovali tudi CCO – glavni direktor za radovednost.

HostAdvice: Vaša spletna stran to razglaša “Mi’ponovno skupina strokovnjakov za oblikovanje izdelkov v obliki črke T s krepko misijo: spremenite način, kako ljudje oblikujejo povezane izdelke in storitve” – Kaj točno to pomeni?

Od vseh članov naše ekipe se pričakuje, da bodo znanje razvijali vodoravno in ne le na svojih ozkih, vertikalnih strokovnih področjih. S tem vsi delamo skupaj kot ekipa, namesto da bi samo opravili posamezne naloge in potem “metanje čez zid.”

HostAdvice: Vaša spletna stran razglaša, da & ldquo; Skupina strokovnjakov za oblikovanje izdelkov v obliki črke T s krepko misijo: Spremenite način, kako ljudje oblikujejo povezane izdelke in storitve & rdquo; - Kaj točno to pomeni?

HostAdvice: kaj je vaše “Progresivno oblikovanje” Metodologija?

Progressive Design je sistem orodij, procesov in metod, zgrajen iz naših dveh desetletij izkušenj, ki podjetjem pomagajo pri oblikovanju boljših izdelkov in storitev. V proces reševanja problemov in premikajočih se projektov naprej vodi cela organizacija, ne le oblikovalci, ki jo vodi dizajn.

V Progressive Design sta dva glavna elementa: načrt leta in skoki. Načrt leta je celoten postopek – načrt projekta. Sestavljen je iz serije skokov. Vsak skok je iterativni korak zasnove, ki obravnava določeno težavo ali težavo in traja 2-3 dni. Projektni načrt leta bo običajno 10-tedenski načrt, sestavljen iz 20-30 skokov.

Skoki znotraj načrta leta potekajo skozi tri različne faze:

 1. Dvig – Oblikovanje problema.
 2. Skok – Ocenjevanje priložnosti.
 3. Zemljišče – Izvajanje / proizvodnja / dostava

HostAdvice: Kakšen je vaš & ldquo; progresivni dizajn & rdquo; Metodologija?

HostAdvice: Na nek način se zdi, da ni’t vse toliko novega v vašem procesu – bolj kot nazaj k osnovam in resnično se jih držite.

To je’s pravzaprav ni tako preprosto. Tam trenutno ni’t standardna metodologija za fazo načrtovanja. Na voljo imamo Lean metodologije za osredotočanje na uporabnika in Agile metodologije za dobavo izdelkov. Naš progresivni dizajn ponuja strukturirano, enotno in interaktivno metodologijo izdelka oblikovanje.

HostAdvice: Pravite, da ste svoje podjetje nastavili tako, da deluje na štiri, samonosilne načine – Kakšni so ti štirje načini?

Naši štirje stebri storitev so:

 1. Studios – Sodelovanje z vašo ekipo za reševanje problemov oblikovanja vseh vrst
 2. Pomembno – Naša platforma za oblikovanje izdelkov za podporo naprednemu oblikovanju
 3. Fundacija – Naš brezplačen, odprtokoden odziven okvir s prednjim HTML-jem
 4. Univerza – Spletni tečaji, tako da se lahko učite oblikovanja izdelkov s svojim tempom

HostAdvice: Pravite, da ste svoje podjetje ustanovili tako, da deluje na štiri, samonosilne načine - Kaj so ti štirje načini?

HostAdvice: V tistem, kar imenujete svoje “Igrišče” ponujate brezplačne prenose številnih razvojnih tehnologij. Zakaj to počneš? Katere vrste stvari ponujate tam?

To počnemo zato, ker se nenehno učimo in preizkušamo nove stvari. Želimo deliti to, kar smo “igranje” s katerimi bomo lahko izvedeli, kaj stranke resnično zanima.

Na splošno so ti razvojni dogodki ključni za projekte, na katerih delamo. To lahko storimo brez pritožb s strani strank, saj naše obračunavanje temelji na projektu, ne na uro. Na ta način dobijo prednosti našega eksperimentiranja in učenja “zastonj.”

Naši projekti na igriščih so zelo raznoliki in vključujejo:

 • Uporabniški vmesnik Motion – Knjižnica za ustvarjanje CSS prehodov in animacij
 • Pizza Pie Charts – Za ustvarjanje odzivnih tortnih kart za katero koli napravo
 • Odzivne tabele in predloge e-pošte
 • Orbit – vitki drsni vtičnik jQuery

Nekateri od naših projektov na igriščih prehajajo v dejanske izdelke (brezplačne in plačane). En primer je Strike, orodje za upravljanje skupinskih seznamov opravil. Zakaj se imenuje Strike? “Samo poravnajte jih in podrljite!”

Naš prvi in ​​morda najuspešnejši maturant na igrišču je Notable – platforma za oblikovanje izdelkov, ki ekipam omogoča hitro in enostavno zajemanje spletnih strani in povratne informacije. To se je razvilo v popoln SaaS izdelek, ki ga trenutno uporablja več kot 500 agencij.

HostAdvice: Kako bi opisali svojo tipično stranko in svoj tipičen projekt?

Letno delamo na približno 100 projektih, od tega 80-85% izhaja iz ZDA.

Naš tipični odjemalec / projekt je tisti, ki se sooča s pomembnim dizajnerskim izzivom. Zavedajo se, da morajo za rast svojega podjetja narediti nekaj novega in se trudijo, da bi lahko napredovale naprej. Temeljno vprašanje, na katerega si prizadevamo odgovoriti, je: Kako stranki zagotovimo večjo vrednost?

HostAdvice: ZURB vsako leto sodeluje z neprofitno ekipo in nekaj prostovoljci, da hitro razvije celotno marketinško kampanjo. Prosim, povejte mi o tem.

Temu pravimo ZURB Wired in letos sponzoriramo svoj deveti dogodek. To je neverjetna izkušnja, pri kateri delamo 24 ur naravnost in namenjamo celotno ekipo in vire, da bomo določeni dobrodelni organizaciji pomagali doseči svoje trenutne cilje. Naš cilj je bistveno vplivati ​​in uspeli smo pomagati tem organizacijam, da zberejo sto tisoč dolarjev in vplivajo na življenje tisoč ljudi.

Gre za zelo intenzivno 24-urno obdobje. Izbrana organizacija se mora zavezati, da bo cel dan sodelovala 5-10 ljudi, vključno z deležnikom, ki bo ostal in sprejel hitre odločitve. Morali so biti motivirani, da se v zelo kratkem času veliko spremenijo.

Vsak od naših zaposlenih je vključen v ta projekt – od 8. ure do četrtka do 8. ure v petek zjutraj (nato se odpravi domov na daljši vikend). Vsi smo že pri roki in na koncu dneva so težki rezultati, kot so novi koncepti kampanje in tiskanje zavarovanja.

HostAdvice: ZURB vsako leto sodeluje z neprofitno ekipo in nekaj prostovoljci, da hitro razvije celotno marketinško kampanjo. Prosim, povejte mi o tem.

HostAdvice: Kakšne so vaše napovedi za vašo prihodnjo rast?

Zame rast ne pomeni števila zaposlenih, ampak vpliva. Želimo še naprej rasti vodilno vlogo v oblikovanju z uporabo metodologije naprednega oblikovanja.

HostAdvice: Kako vidite, da se dizajn razvija – v naslednjih 1, 2 in 5 letih?

Vidim, da se oblikovanje razvija od proizvodnega pristopa do strateškega pristopa – to je bistvo podjetja. Še vedno ni veliko sistemov ali metodologij, da bi se to zgodilo, vendar jih bo. Verjamemo, da je progresivno oblikovanje prvi korak za pomoč podjetjem pri sprejemanju oblikovanja kot strateškega procesa.

HostAdvice: Koliko ur na dan običajno delate? Kaj radi počnete, ko ne delate?

Od sezone do sezone se nekoliko razlikuje. Med letom pričnem svoj dan tako, da na poti v pisarno spustim svoje otroke v šolo. jaz’Običajno bom delal v pisarni od 8:45 do 6:30 ali 7:30 zvečer, vendar kot lastnik podjetja nikoli ne zares nehaš delati … poskušam najti pravo ravnotežje in porabiti toliko časa, kot sem lahko z mojo družino in otroki. Uživam v športu s svojimi otroki in obožujem fotografijo – še posebej uživam v fotografiranju (drugi ljudje’s) življenjski dogodki.

HostAdvice: Če bi morali vprašati, da bi razredu 2016 dali naslov diplome, kakšno bi bilo vaše sporočilo?

Vau – to’je dobro vprašanje. Rekel bi jim, da je pomembno izkusiti in preizkusiti veliko različnih stvari. Ampak ne’t to storite naključno – naredite to v določenem okviru dosledno in zavzeto, pri tem pa poskrbite, da se vedno premikate naprej. Učite se v cikle, tako da boste vedeli, kam grete z njim.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me