Hur viktigt är en mobilvänlig enhet? Svaret är att det är mycket viktigt.


80% av de bästa webbplatserna, enligt Alexa-rankningarna, har optimerats för mobiltelefoner. Dessutom har 80% av alla internetanvändare smartphones och använder den för att surfa på webbsidor.

Eftersom alla verkar ha sin mobiltelefon ansluten till dem hela tiden, varför skulle du inte vilja utnyttja denna möjlighet och göra din webbplats mobilvänlig?

Att ha en mobilvänlig webbplats innebär att det’är lätt att läsa texten, klicka på länkarna, navigera genom webbplatsen och konsumera innehållet på en mobiltelefon.

Här är tio tips om hur du gör en webbplats mobilvänlig.

1. Installera ett lyhört tema

För att lära dig att göra din webbplats lyhörd på mobil kan lösningen vara enkel om det är en webbplats med låg trafik eller en ny webbplats. Du kan enkelt ändra ditt tema till ett nytt lyhört tema.

Här är en responsiv mobil webbdesignstudie om du använder WordPress. Gå till din WordPress-instrumentbräda och navigera till “utseende,” och då “teman,” och då “installera teman.” När du är där kan du skriva “mottaglig” i sökfältet för att dra upp alla responsiva teman. Det finns hundratals både gratis- och premiumtema du kan välja mellan på WordPress. Det hjälper till att konvertera din WordPress-webbplats till en mobilvänlig version.

När du har valt den som fungerar bäst för designen av din webbplats installerar du den och sedan har du gjort de första stegen mot att skapa en mobilvänlig webbplats.

Installera ett lyhört tema

2. Gör din meny enklare

Eftersom mobilwebstorleken på en webbplats är mycket mindre än en skrivbordssida måste du ta hänsyn till detta när du skapar en mobilvänlig webbplats.

På din skrivbordsversion av din webbplats kan den vara längre och ha fler alternativ. Men om du inte gör det’t vill att besökarna ska behöva zooma in eller ut för att se alla menyalternativ, du måste göra allt lite mer kortfattat och enkelt.

För att skapa en mobilwebbplats från en befintlig webbplats, försök att skära ner fluff på din webbplats, och inkluderar endast de väsentliga navigationsverktygen. För att lära dig att anpassa webbplatser för mobila enheter bör du utvärdera din nuvarande webbplats och tänka på saker som vilka menyalternativ som är nödvändiga? Och vad kan du kombinera?

Varje alternativ ska kunna passa direkt på skärmen och ha en tydlig navigationsriktning. Du kommer sannolikt att vilja eliminera sidofältet som många webbplatser kommer att använda eftersom det på mobilvyn på din webbplats kommer att tryckas ner till botten av webbplatsen, vilket gör den nästan oanvändbar.

3. Förkorta dina formulär

Du kanske har lagt märke till ett tema i dessa tips om hur du anpassar din webbplats för mobila enheter. Återigen vill du göra elementen på din webbplats så enkla som möjligt och försök klippa upp och förkorta dina formulär.

När du skapar ett formulär för din mobilwebbplats bör du tänka på om du verkligen behöver varje rad. En lång och svår kassaprocess, särskilt på en mobil enhet, är en av de största orsakerna till att dina potentiella kunder lämnar sin kundvagn.

4. Ha en enkel design

Den bästa mobilvänliga webbplatsdesignen är enklare än den kan vara på skrivbordsversionen. När saker är för stora blir det för komplicerat att ladda på mobilenheten utan att gå super långsamt.

Enkla mönster är bättre eftersom det hjälper till att hålla uppmärksamhetsspannet för alla mobila besökare som kan komma till din webbplats. Du vill hålla allt tillgängligt för dem och i en vacker, professionell design.

Ha en enkel design

5. Lägg till en sökfunktion

Detta är ett annat designelement som du bör tänka på för att göra din webbplats mer mobilvänlig. Om du har problem med att förkorta din mobilmeny, lägg till i en sökfält för att komma runt detta.

Att ha en sökfunktion kan minska det behovet att ha för stor meny och kan hjälpa dina besökare att hitta det de behöver snabbt på webbplatsen.

6. Håll knapparna stora

Mobiltelefonoptimerade webbplatser gör det enkelt att surfa på webbplatsen med en finger eller tumme. Du vill se till att det finns tillräckligt med utrymme mellan knappar eller formulärrutor för att säkerställa att någon inte gör det’t måste arbeta hårt för att klicka på höger knapp.

Ingenting är mer frustrerande för en besökare än att inte kunna klicka på höger knapp, så genom att hålla knapparna större kommer det att ge en bättre användarupplevelse för dina besökare.

7. Optimera bildstorlek

En av de största sakerna du bör göra för att kontrollera en webbplats på en mobiltelefon är bildstorleken. Du vill att bilderna ska vara så små som möjligt utan att ge avkall på bildkvaliteten. Anledningen till att du vill minska bildstorleken är att bandbredden på telefoner tenderar att vara mycket mindre än stationära datorer, vilket innebär att samma bilder tar mycket längre tid att ladda.

För att ha en mobiloptimerad webbplats är det inte’det handlar bara om att skapa en väldesignad mobilwebbplats. En stor del av det handlar om ger bättre användarupplevelser. Att ha en sida som laddas snabbare och använder mindre av deras data hjälper till att förbättra den upplevelsen.

Optimera bildstorlek

8. Don’t Använd popup-fönster

Pop-ups är vanligtvis en dålig idé när du konverterar en webbplats för visning på mobilen. Anledningen till att den är liten “X” knappen på popup-fönster blir ännu mindre på en mobil enhet och blir nästan omöjlig att stänga.

När du försöker klicka på den lilla “X,” de kan till och med av misstag klicka på lasten, vilket gör att din besökare lämnar sidan och kan förstöra användarupplevelsen.

Därför är det bättre att eliminera popup-fönster helt och hållet på mobilenheten. Om du väljer att använda dem, se till att din webbplats ser ut på en mobil enhet innan du lanserar den nya designen. Se till att du kan stänga popup-fönstren utan problem.

9. Se till att du inte gjorde det’t Blockera CSS-, Javascript- eller bildfiler

Ett annat tips om hur du gör din webbplats kompatibel med mobila enheter är att se till att när du använder Java så är du det’t blockerar faktiskt CSS- eller bildfilerna. För att skapa mobilvänliga webbplatser bör CSS och bildfiler användas med mjukvara och kodning som är allmänt acceptabelt.

Vid utveckling av webbplatser för mobila enheter, ju mer specialiserad kodning och programvara du använder, desto mindre troligt är din webbplats kompatibel.

Se till att du inte blockerade CSS-, Javascript- eller bildfiler

10. Undvik att använda stora textblock

Du bör försöka minska mängden text som visas på mobilversionen av din webbplats. Medan du behöver lite text för att visa vad din webbplats handlar om, är det bättre att hålla ordräkningen och styckena så små som möjligt.

Stora block av texter blir överväldigande och svåra att läsa på en mobil enhet. Eftersom en mobiltelefon har en liten skärm kan en mening ta upp fyra eller fem rader. Detta kan snabbt lägga till.

Eliminering av stora block med texter hjälper dina besökare att förstå din webbplats bättre och fokusera på det du försöker berätta för dem.

Hur man gör en webbplats mobilvänliga frågor

Hur upptäcker webbplatser mobila enheter?

Det är mycket enkelt för en webbplats att se om besökaren får åtkomst till webbplatsen från en mobiltelefon eller stationär webbläsare. Ofta kommer serverskriptspråk att innehålla lite kod för att upptäcka det.

Varför är mobilvänliga webbplatser viktiga?

Så många använder sin mobiltelefon för att shoppa, undersöka eller något annat de kanske vill göra på internet. Utan att ha en mobilvänlig webbplats kan folk avskräckas från att besöka din sida på grund av en dålig användarupplevelse.

Är min webbplats mobilvänlig?

Du kan kontrollera om du redan har en mobilvänlig webbplats. Om du vill lära dig att testa en webbplats på en mobil enhet kan du använda Google’s webbplats testare, kallad Webmaster Tool. Den visar dig om din telefon uppfyller de mobilvänliga webbplatsens krav.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me