Internet har etablerat sin regering över hela världen. Samtidigt är enheterna som bor här inklusive webbplatserna mer benägna för cyberattacker än någonsin. Elektroniska brottslingar kan komma till din välgjorda webbplats på några sekunder med banbrytande tekniker och hindra den från att bli den sensation du drömt om. För att förhindra att du blir offer för oroande situationer som denna har vi sammanställt en lista över de bästa metoderna för att garantera värdens säkerhet.


1. Säkerhetskopior

Varje företag har känslig eller avgörande information på sina webbplatser, vilket kan förlora allvarliga bakslag i deras dagliga verksamhet och planer. För att lösa denna situation inkluderar de flesta värdföretag säkerhetskopior i sina värdplaner. Detta kan ske vid valfri frekvens som dagligen, veckovis eller månadsvis. De flesta av dem gör det automatiskt, men det finns några som låter dig manuellt hantera säkerhetskopieringsprocessen.

Vissa webbhotell sätter en gräns för denna säkerhetskopierade data eller hur ofta det kommer att hända. Vanligtvis erbjuder planerna med en högre prislapp obegränsade dagliga säkerhetskopior. Läs ändå villkoren som är dolda bakom ett litet frågetecken som sätts som superskript med alternativet för säkerhetskopiering. Det låter dig veta alla tillhörande begränsningar. Se också om de erbjuder enkla restaureringspunkter eller inte. För om du kan’t hämta säkerhetskopierade data, vad så’det är till och med poängen?

2. Nätverksövervakning

Nätverksövervakning innebär att regelbundet kontrollera det interna nätverket för intrång eller ovanliga aktiviteter. Denna praxis låter ditt systemadministratörer omedelbart identifiera alla attackförsök eller möjlig spridning av skadlig programvara mellan servrar.

3. Skanning av skadlig programvara

Malware-skanning är vanligtvis en del av någon anständig värdplan som standard. Specifika webbsäkerhetsmärken som SiteLock utför denna funktion. Så om webbplatsen för din valda leverantör blinkar ett skyddsmärke från ett sådant företag, är det ett tecken på att värden redan har vidtagit skyddsåtgärder mot skadlig programvara. Du kan se deras betyg och se när deras webbplats skannades senast.

Det finns också många mjukvarussystem tillgängliga för närvarande som effektivt söker efter dessa element. Några av de anmärkningsvärda inkluderar ClamAV och rkhunter. Installera någon av dem för att hålla dessa fruktansvärda enheter från din server.

4. SSL / TLS och brandvägg

SSL står för Secure Socket Layers. Både SSL-certifikat och brandvägg är ett absolut måste för alla värdtyper. Du måste sätta upp en brandvägg runt din webbplats som kommer att skydda den från grundläggande cyberattacker. SSL-teknik skyddar känsliga data (som kundinformation och bankkontodetaljer) från att falla i fel händer. Det krypterar data under kommunikation mellan två eller flera servrar.

5. DDoS-attacker förebyggande

DDoS är en förkortning för Distribution Denial of Service. Attacker som denna stör dina webbplatstjänster genom att översvämma sina resurser med överväldigande trafik, vilket gör dem otillgängliga för besökarna. Det kan i första hand förhindras av en robust brandvägg men kommer att kräva mycket starkare säkerhetsinställningar för att rädda webbplatsen från intrång.

6. Begränsningar för åtkomst

Värden måste ange åtkomstbegränsningar för servern och andra maskiner som ingår i infrastrukturen. Ingen annan än systemadministratören och andra utbildade tekniker i teamet med säkerhetsgodkännande kommer att få åtkomst till enheterna. Du kan också vitlista IP-adresserna som får komma åt dessa servrar. Förhindra skadliga individer från att hacka dina resurser genom att inaktivera inloggningsbehörigheten på användarnas rotnivå.

7. Secure Shell (SSH)

Om du går in på webbserverns kommandorad ger SSH eller Secure Socket Shell dig en säker väg för åtkomst till webbservern. Detta kryptografiska nätverksprotokoll håller informationsströmmen mellan dessa tekniska experter och respektive fjärrmaskiner säkert genom kryptering.

8. SFTP

SFTP står för Secure File Transaction Protocol. Det tar hand om filhantering inklusive att lägga till, ta bort eller flytta dokumenten till olika mappar. SFTP säkrar sådana processer genom att integrera var och en med ett säkert lösenord.

9. SQLi-förebyggande

SQLi eller SQL-injektion är en metod genom vilken hackare injicerar sin rouge-kod på din webbplats’s kodning. Det är en av de äldsta teknikerna och är fortfarande en vanlig teknik i cyberbrottsuniversumet. Webbplatser som är beroende av SQL-baserade databaser är mer benägna för sådana attacker. För att bekämpa detta måste dina programmerare ha ett fuskark.

Men i värdvärlden förhindrar de flesta ansedda leverantörer SQL-injektioner med sina åtgärder. I första hand säkerställer de regelbundna uppdateringar av firmware inklusive teman, plugins och programvara. Sedan kan de konfigurera WAF (Web Application Firewall), implementera skript över flera webbplatser och sårbarhetsprover för att förhindra SQLi-händelser.

Dessutom tar de hjälp av säkerhetsmärken som SiteLock som söker på webbplatsen efter möjliga injektionssårbarheter, meddelar dig via e-post om det och sedan låter deras experter utrota dem.

10. Lösenord

Alla som har tillgång till backend på din webbplats måste ha starka lösenord. Administratörer och annan personal på den här panelen måste också ändra sitt lösenord om något hackningsförsök upptäcks. Det bör finnas lösenordsstyrkespolicyer och alla måste följa. Om man kan’Det finns ett tillräckligt starkt lösenord, säkra lösenordshanterare kan generera ett unikt och komplext lösenord för dem.

11. Programuppdateringar

CMS och andra applikationer måste uppdateras regelbundet eftersom de senaste uppgraderingarna inkluderar åtgärder mot alla säkerhetsrisker som hittills upptäckts. Tillverkningsföretagen för dessa programvarusystem har patchar för att lösa de senaste säkerhetshålen. Det är därför, även om det verkar vara en obetydlig affär, är regelbundna programuppdateringar avgörande för din webbplats’s säkerhet.

De bästa värdtjänsterna för säkerhet

De bästa värdtjänsterna för säkerhet

Startpris:
$ 4.38


Pålitlighet
9,8


Prissättning
9,4


Användarvänlig
9,7


Stöd
9,8


Funktioner
9,7

Läs recensioner

Besök SiteGround

De bästa värdtjänsterna för säkerhet

Startpris:
$ 0.00


Pålitlighet
9,4


Prissättning
9,2


Användarvänlig
9,2


Stöd
9,3


Funktioner
9,3

Läs recensioner

Besök Cloudways

De bästa värdtjänsterna för säkerhet

Startpris:
$ 2.95


Pålitlighet
9,7


Prissättning
9,5


Användarvänlig
9,7


Stöd
9,7


Funktioner
9,6

Läs recensioner

Besök FastComet

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me