Är du ett litet företag som vill lära dig att skapa din egen webbplats för små företag? Om så är fallet kan det att ha en väldesignad webbplats vara ett bra sätt att hjälpa till att marknadsföra och växa ditt lilla företag. Här är sex saker du bör tänka på innan du skapar en webbplats för ditt lilla företag för att göra det så effektivt som möjligt.


1. Välj ett bra domännamn

Det bästa sättet att starta en webbplats för små företag är att hitta rätt domännamn. Ditt domännamn, som är din webbplatsadress, kommer att vara det sätt som besökarna hittar din webbplats. Det är viktigt att välj ett webbplatsens domännamn som hänför sig till ditt företag så att människor kan hitta det och hjälpa till att förbättra din SEO-ranking.

Här är några tips för att få fram det bästa domännamnet för ditt lilla företag:

 • Gör det enkelt att stava. Försök att inte använda sammansatta ord, en alternativ stavning av ord som inte gör’Det är meningsfullt eller någon slang.
 • Håll det kort. Ju kortare domännamnet är, desto lättare blir det för dina besökare att komma ihåg det och skriva det korrekt vid första försöket.
 • Använd en ansedd domäntillägg. Domänförlängningen är slutet på din domän, som .com, .edu eller .org. Försök att använda .com eftersom det är det vanligaste och lättaste för människor att komma ihåg. Det är såvida det inte finns en annan förlängning som är mer vettigt för dig att använda (.info, .tech eller .gov.)
 • Don’t använda bindestreck eller siffror. Att använda siffror kan göra det svårare för dina potentiella besökare att komma ihåg och de kan skriva fel in om de är’t säker på om det ska skrivas i numret eller skrivas ut.
 • Gör det minnesvärt! Tyvärr finns det så många webbplatser där ute på internet. Försök att göra din minnesvärd att sticka ut från ett trångt fält.
 • Skapa ett SEO-vänligt namn. När det är möjligt, försök att skapa en SEO-vänlig URL som anger din geo-plats och eventuella nyckelord. Till exempel kan www.ChicagoElectrician.com hjälpa dig att ranka högre på Google och andra sökmotorer.

Välj ett bra domännamn

2. Välj en ansedd webbplatsvärd

Nästa på listan för att skapa ett litet företag eller en nystartad webbplats är att hitta en värd det är säkert och kommer att skala med dig när ditt företag växer. Du ansluter ditt domännamn till webbhotellvärdet, som sedan driver din webbplats. När människor skriver in din URL i ett söknamn kan de hitta din webbplats för små företag tack vare din webbhotell.

En webbplatsvärd kan kosta dig så lite som $ 2 per månad till mer än $ 100. Det beror på dina specifika behov och vilken typ av funktioner du behöver. Jag rekommenderar att du köper en årlig plan istället för att gå månad till månad eftersom du får en bättre rabatt.

Några olika webbhotellplaner inkluderar:

 • Delad server: Detta kommer att vara den billigaste typen av värd och kan kosta så lite som $ 2 per månad. Jag skulle dock inte rekommendera att du väljer den här typen av värd. Delad webbhotell innebär att du kommer att dela en server med andra kunder, vilket innebär att webbplatsens prestanda kan drabbas ibland.
 • Dedikerad server: Dessa kommer att vara det dyraste alternativet och du kanske måste betala 100 $ eller betydligt mer varje månad. Du har en hel server dedikerad till dig, vilket innebär att du kan anpassa den helt efter dina behov. Eftersom det är så kostsamt är det emellertid inte nödvändigt för de flesta småföretag eller nystartade företag.
 • VPS-server: Detta är ett bra val som ligger mellan dedikerade och delade servrar. En VPS-server är som en delad värd i en dedikerad miljö. Du kommer emellertid att vara ansvarig för all webbdesign och utveckling för småföretag, så se till att du antingen kan betala för en utvecklare att ta hand om eventuella problem för dig, eller så har du nödvändiga färdigheter.

Här är några webbplatser för småföretag om vilka funktioner din webbhotell ska erbjuda:

 • 24/7 telefon- eller chattsupport som svarar
 • Enkel att använda gränssnitt som cPanel
 • Serversäkerhetsalternativ som SFTP (Secure File Transfer Protocol) och möjligheten att lägga till ett SSL-certifikat (Secure Sockets Layer) på din webbplats.

Några av de bästa småföretagens webbhotellleverantörer inkluderar:

 • A2 Hosting
 • FastComet
 • SmarterASP.NET
 • MochaHost
 • SkySilk Cloud Services

3. Välj ett bra CMS (Content Management System)

CMS är en applikation eller program som hjälper dig att hantera ditt digitala innehåll. Den typ av CMS du troligtvis vill ha är en som inte gör det’t kräver mycket teknisk kunskap. Varje CMS är olika och byggt för olika behov.

Här är några av de populära systemen för innehållshantering:

 • WordPress är den mest populära CMS. Jag skulle rekommendera WordPress till de flesta småföretagare på grund av det stora utbudet av plugins som hjälper dig att utöka din webbplats. WordPress är mycket lätt att använda.
 • Drupal är en annan populär CMS som också är mycket flexibel och lätt att använda. Men det gör det inte’t har lika många teman eller pluginalternativ.
 • Joomla! används av många utvecklare eftersom det har mycket bra SEO, flerspråkiga och säkerhetsförmåga än WordPress. Men om du hittar rätt plugins är WordPress effektivare än Joomla!
 • Squarespace är perfekt för nybörjare som inte har teknisk kunskap eller budget för att anställa en designer. Webbplatsen är full av idéer för webbplatser för små företag och har professionella mallar för att din webbplats ska bli fantastisk.

3. Välj ett bra CMS (Content Management System)

4. Välj en professionell design

När du utvecklar webbplatser för småföretag är designen en av de viktigaste sakerna du bör tänka på. Om du inte har några tekniska färdigheter, kanske du undrar hur du skapar en webbplats för små företag. i alla fall, många webbplatsvärdar kommer också att erbjuda webbplatsbyggare för att hjälpa dig skapa din egen webbplats på egen hand. Många värdar, som Squarespace, kommer att ha en dra och släpp-redigerare, det betyder att du kan ändra din webbplats utan att behöva känna någon kod.

Några tips om webbplatsdesign för små företag inkluderar:

 • Använd lättlästa teckensnitt
 • Komprimera din grafik och optimera dem så att din webbplats laddar snabbare
 • Designa ett navigationssystem som hjälper dina besökare att flytta från sida till sida
 • Inkorporera uppmaning till handlingar som “köp nu” eller “ring nu”

5. Välj en säker e-handelsplattform

Det bästa sättet att skapa en webbplats för ett litet företag där du planerar att sälja varor är att välja en e-handelsplattform för företag. Om du vill att dina kunder ska lita på dig med deras ekonomiska och personliga detaljer bör du välja en ansedd plattform.

Här är några av de mest populära e-handelsplattformarna:

 • WooCommerce kan förvandla din WordPress-webbplats till en onlinebutik. Det ansluts till WordPress och har många olika gratis och premium plugins och teman som du kan använda.
 • Shopify är en fristående plattform som ger dig möjligheten att skapa och anpassa din onlinebutik. Genom Shopify kan du hantera produkter, betalningar, frakt och lager.
 • Squarespace har också en e-handelsplan. Denna tjänst rekommenderas dock endast om du har grundläggande e-handelsbehov. Det är inte så flexibelt eller användarvänligt som Shopify eller WooCommerce.

Välj en säker e-handelsplattform

6. Mobilvänliga webbplatser

Ett annat steg för att skapa en webbplats för ett litet företag är att se till att din webbplats är mobilvänlig. Studier har funnit att människor kommer att studsa från en sida om det tar mer än några sekunder att ladda. Om du använder en webbdesignbyrå, se till att de gör din webbplats mobilvänlig.

Kontrollera annars att mallen du väljer är mobilvänlig. Vissa webbhotell gillar Med GoDaddy eller Wix kan du redigera din mobilwebbplats på din telefon, vilket gör det enkelt att se de ändringar du gör.

När du försöker lära dig att skapa en webbplats för små företag kan det vara skrämmande. Men förhoppningsvis kan du med dessa tips skapa den perfekta webbplatsen för små företag.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me