Magento Commerce Cloud to Power B2B / B2C Solutions to Enterprise & SMF-kunder över hela världen

Adobe förseglade en av de största erbjudandena i öppen källkod CMS och ecommerce-plattformens ekosystem i år med ett förvärv på 1,68 miljarder USD av kodbasen Magento Commerce, inklusive deras tillhörande kundsupporttjänster, molnplattform och betalda abonnemangskunder.


Mark Lavelle, VD för Magento Commerce, sammanfattade logiken bakom affären på sin blogg och skrev: "Eftersom Content + Commerce-funktioner har blivit oöverskådligt kopplade, spelar handel en mer integrerad del av konsumentupplevelsen än någonsin tidigare. Med Magento’s position som världen’s mest populära handelsplattform och Adobe’s ledarskap när det gäller att utforma och leverera fantastiska digitala upplevelser, vi kommer att göra det möjligt för varje företag att skapa och leverera övertygande realtidsupplevelser, engagera sig med kunder över alla beröringspunkter och agera var som helst över hela kundresan för både B2C och B2B." Adobes ledning uppgav i sitt pressmeddelande att Magento kommer att bli det "sömlöst integrerad" till Adobe Experience Cloud för "handel möjliggörande och beställer orkestrering för både fysiska och digitala varor inom en rad industrier, inklusive konsumentpaketerade varor, detaljhandel, grossist, tillverkning och offentlig sektor." Magento har över 300 000 utvecklare på sin open source-plattform och delar företagskunder som Coca-Cola, Nestlé, & Cathay Pacific med Adobe. Branschanalytiker citerade i allmänhet affären som en vinst för båda företagen, vilket gör det möjligt för Adobe att öka konkurrensen med Salesforce, Shopify, Oracle, & SAV.

Magento Commerce Cloud to Power B2B / B2C-lösningar för företag och små och medelstora företag globalt

Ekonomisk analys av Adobe-Magento-avtalet av Trade Media Pundits & Tekniska experter

Som TechCrunch rapporterade är detta inte första gången Magento Commerce-plattformen har köpts och sålts av tredjepartsinvesterare. "Magento grundades 2008 och köptes av eBay 2011 enligt en uppgörelse som uppgick till bara 180 miljoner dollar. Företaget gick privat igen 2015 med hjälp av Permira Funds, som källorna säger betalade cirka 200 miljoner dollar." Enligt Dries Buytaert, grundaren av Drupal CMS & Acquia, "Vi vet också att i början av 2017 samlade Magento in 250 miljoner dollar i finansiering från Hillhouse Capital. Låt oss anta att 180 miljoner dollar av detta fortfarande finns i banken. Om vi ​​gör en enkel back-of-the-kuvertberäkning, kan vi dra dessa 180 miljoner dollar från 1,68 miljarder dollar och fastställa att Magento värderades till ungefär 1,5 miljarder dollar, eller en 10x inkomstmultipel på Magentos efterföljande tolv månaders intäkter. Det är en otrolig multipel för Magento, som i första hand är ett licensföretag idag. Jämför det med Shopify, som handlas till en värdering av 15 miljarder dollar och har 760 miljoner dollar i tolvmånaders efterföljande intäkter. Denna värdering är bra för en 20x multipel. Shopify förtjänar den högre multipeln, eftersom det är den bättre affären; all sin verksamhet levereras i molnet och med 65% intäktstillväxt år över år växer den mycket snabbare än Magento. Oavsett kan man hävda att Adobe fick mycket, särskilt om det kan påskynda Magentos omvandling från ett licensföretag till ett molnföretag." Bloomberg bekräftade att Magento Commerce-plattformen används av onlineföretag för att generera totalt 155 miljarder dollar i bruttovaruvolym årligen. Icke desto mindre uttryckte vissa branschanalytiker åsikter att Magento har tappat kunder och support för utvecklare med lanseringen av Magento 2 och att detta var en strategisk försäljning som var avsedd att maximera värdet på grund av konsekvenserna av plattformsnedgången.

Ekonomisk analys av Adobe-Magento-avtalet av professionella medieundersökare och tekniska experter

Marknadsandelsanalys av populära open source- och proprietära e-handelsplattformar

Uppgifterna om marknadsandelen för olika e-handelsplattformar är inte helt konsekvent. Till exempel rapporterar Cloudways (med tjänsten Builtwith) att Magento har cirka 9% marknadsandel i sektorn med Magento Enterprise på totalt 3% globalt. Data från Alexa som undersöker de bästa 1 miljon webbplatserna globalt efter popularitet visar Magento med en marknadsandel på cirka 19% av e-handelswebbplatser, jämfört med WooCommerce med cirka 18% av det totala. WooCommerce är utvecklad av Automattic som ett plugin för WordPress CMS. De andra stora e-handelsplattformerna på företagsnivå är Shopify, en kanadensisk start som för närvarande handlas på New York Stock Exchange, Demandware (nu del av Salesforce Commerce Cloud), ElasticPath, SAP Hybris, PrestaShop, OpenCart, Virtuemart, IBM Websphere Commerce , BigCommerce, osCommerce och Squarespace Online-butiker. Alla dessa e-handelsplattformar erbjuder liknande tjänster som att kunna lista upp produkter & inventering i onlinekataloger med olika teman tillgängliga för anpassning, integration med betalningsportaler och inkludering av en kundvagn för onlinebeställningar som görs via en webbläsare. Då de skiljer sig åt är i andra värdtjänster gentemot molnhotelltjänster, graden av öppenhet som är tillgänglig för kodanpassning, de olika programmeringsspråk / databaser som används i systemet och möjligheten att skala för att stödja företagstrafik på webben. Magento Commerce har traditionellt betraktats som den mest robusta av alla open source-e-handelsplattformar, vilket gör det möjligt för företag att driva en webbplats som liknar Amazon.com i komplexitet med en billig väg att lansera en funktionsrik e-handel butik. Den nuvarande trenden är att göra alla e-handelsplattformar tillgängliga i molnet som SaaS-produkter, vilket förenklar enkel drift och hantering av programvaran, där Magento nu kommer att integreras i Adobe Experience Cloud för företag, småföretag och individuella entreprenörer att distribuera.

Marknadsandelsanalys av populära open source- och proprietära e-handelsplattformar

Magento 2: " Magento 2 har ett mycket förbättrat admingränssnitt, vilket gör att icke-tekniska användare kan göra mer utan att behöva lita på sina utvecklare. Förbättringar av admingränssnittet inkluderar:

  • En helt ny look och känsla, med optimering för ett brett utbud av skärmstorlekar (köpmän som använder iPads eller surfplattor för att fungera kommer att hitta denna uppgradering värdefull)
  • Administratörsmenyer har förbättrats mycket
  • Att skapa produkter är mycket enklare
  • Magento 2 förbättrade admingränssnittet

Med plattformar som Shopify Plus på väg upp är nödvändigheten av en vänlig UX för icke-tekniska användare ett mycket viktigt element för alla e-handelsplattformslösningar. Magento har ett mycket stort och aktivt utvecklingssamhälle, men företaget har valt att förkroppsliga idén att göra Magento till ett “affärsverktyg för affärsanvändare” med version 2. Genom att erkänna att alla affärsanvändare är’t utvecklare och orientera sin lösning mot den användartypen, Magento 2 har blivit enklare att använda." Läs mer om Magento 2.

Marknadsandelsanalys av populära open source- och proprietära e-handelsplattformar

Magento Turpentine: Kör e-handelswebbplatser snabbare med fernisscache & Nginx

Nexcess är ett populärt webbhotellföretag som har gjort en affärsmodell av att erbjuda optimerade webbservrar för att köra Magento Commerce i snabbare hastigheter. Företaget har också utvecklat plugin Magento Turpentine, värd på GitHub, vilket underlättar integration av CMS med Varnish Cache. "Turpentine är en cacheförlängning på hela sidan för Magento som fungerar med Varnish, en mycket snabb cache-omvänd proxy. Som standard cachar inte Varnish cache-förfrågningar med kakor och Magento skickar frontend-cookien med varje begäran som orsakar en (nära) noll hitfrekvens för Varnishs cache. Terpentin konfigurerar Varnish för att arbeta med Magento och modifierar Magentos beteende för att avsevärt förbättra cache-hitfrekvensen." Med Turpentine kan webbplatsägare också köra Magento på Nginx-servrar för snabbare hastigheter med hemsidescache, klusterserverstöd, blockmall & AJAX-cache, inklusive SSL / TLS-stöd för webbplatsomfattande kryptering av användardataöverföringar. Det finns också ett stort antal anpassade tredjepartsförlängningar tillgängliga för Magento Commerce tillgängliga både gratis och under betalda licensavtal på plattformens Marketplace. För närvarande är det fortfarande oklart vad Adobe-förvärvet kommer att betyda för Magentos utvecklingspartners i öppen källkod. Läs mer om Magento, lack och terpentin.

Magento Turpentine: Kör e-handelswebbplatser snabbare med fernisscache och Nginx

Adobe + Magento: Effekt på oberoende webbplatsägare & Ekosystemutvecklare

Eftersom Magento inte tjänar några reella inkomster från oberoende företag som använder open source-koden för att själv värd sina egna webbplatser, anses plattformens framtid vara en SaaS-produkt med månatliga eller årliga licensavgifter som en del av Adobe Experience Cloud . På detta sätt är Magento-förvärvet en del av en kontinuerlig ansträngning från Adobe att flytta deras produktlinje till en prenumerationsbasis som är mer mobilvänlig och molncentrisk. Magentos investeringspartners Permira och Hillhouse Capital Group är de största vinnarna i affären, medan open source-utvecklare och programmerare som bygger verktyg för plattformen är oroliga för att de kommer att marginaliseras genom övertagandet. Ironiskt nog, Matt Asay (chef för utvecklarens ekosystem hos Adobe) publicerade på Medium det “öppen källkod, och öppen utveckling, finns i vårt DNA,” ganska konstigt med tanke på att företaget är mest känt för Photoshop, Illustrator, Premiere, Dreamweaver, & Flash-produktlinjer. Ändå sammanfattade Asay dynamiken i affären kortfattat genom att skriva:

Aktivt engagemang med öppen källkodssamhällen och standarder har varit en allt viktigare grund för vår teknikkultur när vi blir ett plattformsföretag. Adobe stöder aktivt öppna standarder som WCAG 2.0 och standardorgan som W3C; vi litar på en del av branschen’s bästa open source-programvara, inklusive MongoDB, Apache Kafka och CentOS; och våra medarbetare bidrar också till ett brett utbud av open source-projekt, inklusive Apache Spark, Brackets och många fler … Magento är en oerhört populär handelsplattform. I hjärtat av denna popularitet är en armé av utvecklare kollektivt fokuserade på att förbättra och utöka plattformen’s kärnfunktioner och prestanda i enastående skala och hastighet. Denna gemenskap av innovatörer lägger kontinuerligt till nya kapaciteter och samtidigt förbättrar plattformens kvalitet och säkerhet.

Nicholas Panagopoulos från TransPerfect antyder att Adobe-Magento-molnbjudandet sannolikt kommer att leda till större integration med Microsoft Azure, eftersom Adobe har flyttat majoriteten av sina tjänster till plattformen. Webbutvecklare och ägare av e-handelssajter kommer att behöva titta på detaljer i denna sektor för att se vilka förändringar som kommer att komma med lanseringen av Magento 3.

Adobe och Microsoft:

Planerar för ett strategiskt partnerskap för att hjälpa företagen att omfatta digital transformation och leverera övertygande, personliga upplevelser genom varje fas i sina kundrelationer. Tillsammans kommer de två företagen att göra det möjligt för företagen att dramatiskt stärka sina varumärken genom lösningar med Microsoft Azure, Adobe Marketing Cloud och Microsoft Dynamics 365.

Läs mer om Adobe + Microsoft-partnerskapet.

Adobe + Magento: Effekt på oberoende webbplatsägare och utvecklare av ekosystem

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me