När molnhotell först introducerades antog människor att molnhotell var mindre säker än andra värdformer, inklusive serverrum och datacenter på plats. I den här artikeln behandlar vi dessa antaganden.


Under 2012 och 2013 fick ansedda nyhetssidor rubriker som läst “8 Anledning att frukta molnberäkning,” och “Ja, molnet är farligt – här’hur man håller sig säker.” Naturligtvis var folk extremt försiktiga med att använda den nya tekniken som pratades så negativt i media.

En studie gjordes 2014 av BT-beslutsfattare av BT, 49% sa att de är det ‘mycket eller extremt orolig’ om molnens säkerhetsmässiga konsekvenser.

Men många år har gått, och molnet har fortfarande ett rykte för att de är mindre säkra med det. Är detta rykte berättigat eller straffas det bara för dess steniga start?

Vad är Cloud Hosting?

Först låt oss’definierar molnvärd. Cloud hosting är en tjänst som ger tillgång via en virtuell server till en stor pool av resurser. Användarna får dessa resurser on-demand, så det är ett bra sätt att hantera toppbelastningar effektivt. Som användare gör du inte’lita bara på en server, men på ett kluster av servrar som fungerar tillsammans som kallas “molnet.”

Eftersom det finns ett team med servrar som är lättillgängliga för att betjäna din webbplats, vann du troligtvis’t upplever någonsin stillestånd på din webbplats. Det är enkelt att skala upp eller ner efter behov på din webbplats. Till en början var molnhotell dyrt, men nu har det blivit relativt överkomligt och kan vara ett bra alternativ för små företag tack vare dess tillförlitlighet och skalbarhet.

Myt 1: Förlust av kontroll

Ursprungligen gick myterna om att molnhosting var mindre säkra i hela den tekniska världen. Kanske paranoia härrörde från det faktum att molnmetoden själv kändes lite osäker eftersom du lagrar dina data och information på servrar och system som du don’t kontrollera eller äga.

Men det är nu 2018, och molnet har kommit långt. Vi litar mycket på dessa, men av någon anledning kämpar molnhotell fortfarande mot dess dåliga rep. Molnindustrin har i allmänhet byggt sitt system kring att ge transparens och säkerhet. Detta system gör att du kan behålla ansvaret för dina data, men inte behöva hantera allt på egen hand.

Myt 2: Den bullriga grannareffekten

Det offentliga molnet är en värdmiljö med flera hyresgäster så att du delar ditt utrymme med andra användare. Det kan vara en anledning till oro för vissa användare eftersom de inte gör det’t vet vem deras grannar är och vilken typ av webbplats de är värd.

Trots att det finns många hyresgäster på servern, gör det det inte’t betyder att molnservern är mindre säker. En molnserver är inte som en delad värdmiljö, där en bullrig granne kan påverka andra hyresgäster.

Experterna på Gartner, världsledande inom forskning, har vägt in. Deras säkerhetsexperter har sagt det “38% av de företag som inte gör det’t planerar att använda det offentliga molnet som citeras säkerhet och integritet som huvudorsaken. Företag kan dock använda säkerhet / integritet som syndabock för rädsla för att avstå från kontroll över data och en stor förändring av status quo för hur företag är vana att driva. ‘där’Det har inte varit något samband mellan säkerhetsfel och graden av mångfald.”

Det finns många säkerhetsåtgärder som leverantören av molnhotell har vidtagit för att skydda dig från dina grannar. Ett sådant protokoll är en VM-isolering, vilket innebär att ditt virtuella nätverk är helt isolerat från andra på samma maskin. Dessa extra säkerhetsåtgärder kan hjälpa till att säkerställa att våra uppgifter är säkra och skyddade.

Myt 3: Molnservrar är mer sårbara

Det gör det inte’Det spelar ingen roll vilken typ av webbhotell du har, och det kommer alltid att vara sårbarheter. Det är omöjligt för säkerheten att vara perfekt och molns säkerhet är beroende av leverantörens expertis och deras implementering. Innan du signerar med en molnvärd, bör du titta på deras meritlista för att se om de är benägna att attackera.

Här är de viktigaste problemen som hotar molnhotellmiljöer:

DDoS-attacker. Denna form av attack är ett försök att göra en webbplats otillgänglig genom att överväldiga den med trafik från olika källor. Du kan lägga till säkerhetsplugins eller tillägg för att stoppa och bromsa DDoS-attacker.

malware. Malware är en mjukvara som frister till att skada datorer och datorsystem. Det kan vara skadligt för känslig data, men du kan använda säkerhetsprogramvara eller plugins för att förhindra denna attack.

Dataförlust. När data flyttas och lagras över långa avstånd riskerar du att förlora data på grund av naturliga orsaker eller ett datacenter går offline. Tyvärr är det en verklighet för många webbplatsägare minst en gång. Men så länge du utför regelbundna säkerhetskopior vann du dock’t vara allvarligt besvärligt om data saknas.

Dataöverträdelser. Facebook har varit känt för sina senaste dataöverträdelser, men självklart vill du se till att det inte händer dig. Lägg till ett tvåstegs autentiseringssteg och förbättra dina lösenord för att undvika ett dataintrång.

Du kanske har lagt märke till att alla fyra huvudfrågorna som påverkar molnhotell också kommer att påverka en traditionell värdmiljö. Molnet är inte mer sårbart än andra former av hosting som VPS eller delad hosting.

Säkerhetsfördelar med Cloud Hosting

Att använda en molnmiljö kan vara bra för din webbplats. Den är lätt skalbar, mycket flexibel och är lika säker som andra nätverk.

Här är några av standardsäkerhetsfördelarna med molnservrar:
Inga hårdvaruproblem. Till skillnad från traditionella användare som kanske måste ta itu med serverunderhåll som får sin webbplats att gå ner, har molnanvändare praktiskt taget aldrig driftstopp. Det finns alltid en annan server i molnätverket som kan köra din webbplats.

Andra infekterade webbplatser vann’t påverkar dig. Problemet med att dela din server med andra användare är om deras webbplats påverkas av skadlig programvara, din kan också göra det eller det kan bromsa din webbplats. Om detta händer i molnätverket kan en annan server i nätverket ta över driften av din webbplats och du kommer att isoleras från problemet.

Omedelbar dataspegling. En spegel eller kopia av din webbplats kan vara praktiskt för att förbättra din webbplats och dess redundans.

I dag’s molnhotell är otroligt annorlunda från de osäkra och opålitliga planerna från tidigare år. Molnvärd har kommit på väg och fortsatte att förbättras år efter år. Medan deras säkerhet inte är perfekt, är en molnhotellmiljö inte mindre säker än en traditionell värdmiljö. De kan erbjuda en säker, pålitlig lösning för dina värdbehov och är ett idealiskt steg upp från en delad värdplan.

Högst rankade värdtjänster för lopp

Högst rankade värdtjänster för tätning

Startpris:
$ 2.95


Pålitlighet
9,7


Prissättning
9,5


Användarvänlig
9,7


Stöd
9,7


Funktioner
9,6

Läs recensioner

Besök FastComet

Högst rankade värdtjänster för tätning

Startpris:
$ 0.00


Pålitlighet
9,4


Prissättning
9,2


Användarvänlig
9,2


Stöd
9,3


Funktioner
9,3

Läs recensioner

Besök Cloudways

Högst rankade värdtjänster för tätning

Startpris:
$ 4.38


Pålitlighet
9,8


Prissättning
9,4


Användarvänlig
9,7


Stöd
9,8


Funktioner
9,7

Läs recensioner

Besök SiteGround

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me