Enkla HTTPS-serverinställningar för Caddy ökar användare – RancherOS för att överge nötkreatur

Caddy-webbserverpaketet är ett av de starkaste nya inträdena i datacenterlandskapet i år med användarhastigheter skyrocketing på grund av det låga installationsavtrycket & enkelt att konfigurera HTTPS med Let’s Encrypt SSL / TLS-certifikat. Caddy kan automatiseras med en konfigurationsfil för tre linjer som gör containerorkestrering i företagskala effektivare. Caddy kan optimeras som stackprogramvara för att ladda moln SaaS / PaaS-applikationer från containrar. RancherOS tillkännagav den här veckan att de skulle avbryta sin egen egenutvecklade nötkreaturapplikation för containerorkestrering och ersätta den med en Kubernetes-inföding. Detta kräver att vissa befintliga applikationer som använder nötkreatur ska porteras & omkodas för framtida uppgraderingar. Nötkreatur antogs inte i stor utsträckning i datacentra över hela världen och har överskridits av Kubernetes marknadsandel inom molnsektorns orkestrationsmotor. RancherOS kommer att försöka fortsätta populariteten som en Docker-behållarlösning genom att specialisera sig på Kubernetes-integration med kärndistributionspaketet. Systemadministratörer & webb- / mobilapputvecklare rekommenderas att följa utvecklingen i Rancher-ekosystemet för att använda sina Linux-operativsystem med låga fotavtryck i containrar. Deploying Caddy är en utmärkt lösning där flera domännamn eller underdomäner behöver gratis krypteringsstöd på en webbserver eller för Software Defined Networking (SDN) mellan multi-cloud-hårdvareelement till stöd för beroende mikroformatinstallationer.


Enkla HTTPS-serverinställningar för Caddy ökar användare - RancherOS för att överge nötkreatur

Caddy Server: Varje webbplats på HTTPS-kryptering med gratis låtkrypteringscertifikat

Caddy Server gör det enkelt för systemadministratörer att bygga ut webbserverhårdvara på partitioner med VM, VPS, & behållare. Caddy driver ett komplett webbserverpaket med gratis Let’s Encrypt SSL / TLS-certifikat aktiverade som standard för varje domän som är fullt fungerande inom några sekunder efter att den laddats i produktion. Detta underlättar användningen av Caddy i containrar där Software Defined Networking (SDN) -funktioner bygger komplexa appkod för mikroservices som måste monteras för att stödja olika enheter & visa vyer. Mobil & desktop-appkod kan köras från en enda databas eller ett företag kan ha en spridning av webbtjänsttjänster som tjänar speciella institutionella eller organisatoriska behov som sträcker sig över hårdvara med flera moln.

Caddy Server gör installationen av en säker webbserver med ett domännamn eller IP-adress enkelt genom automatiseringsverktyg som skalas med elastiskt klusterstöd. Kör isolerade appkomponenter i containrar, VM-apparater, & VPS-partitioner över tillgänglig hårdvara med krypterat SDN, API, & HTTPS-anslutningar mellan dem. DevOps-team använder denna kombination för att köra Caddy som en reverse-proxyserver i tandem med båda Apache & NGINX på samma hårdvara för processadministration av flera kärnor CPU-processer, övervakning av datapaketbegäran, & filcache-cache över hårdvara resurser för datacenter. Tillhandahålla nödvändiga HTTPS-anslutningar där det behövs i ett nätverk och bygg den dynamiska adresseringsfunktionen från anpassad kod.

Objektivt är Caddy ett HTTPS / 2-webbserver-ramverk som är skrivet naturligt i Go som kan jämföra med Apache HTTP-serverpaket som är grunden för LAMP-stacken. Caddy körs på alla operativsystem: Windows, Linux, Mac, BSD, etc. TLS-certifikatsupport är obligatoriskt för Caddy med failover-mekanismer på plats för återkallade certifikat. HTTP / 2 & IPv6-stöd är ursprungliga med omvänd proxy-cache-funktioner som konkurrerar med NGINX. Datacenter kan dra nytta av de senaste standarderna för lastbalansering för webbtrafik & datapaketbegäranden i ett nätverk. Planera om .htaccess-filer skrivs om för populära CMS-skript som Drupal, WordPress, Joomla, Magento, etc. Caddy har ett automatiserat konverteringsskript för .htaccess.

Reverse-proxy-cachning stöder flera mikroservice-distributioner på samma hårdvara. Utmaningen för systemadministratörer är att kombinera de bästa elementen i Caddy med Apache & NGINX körs på samma hårdvara i VM: er, VPS, & behållare. Fördelen med att använda med Caddy är för webbservrar i nätverket som måste ha obligatorisk kryptering med TLS-certifikat aktiverade som standard. Den sekundära fördelen är en omkodad webbserverram med lägre installationsavtryck & snabbare bearbetning av runtime för filer / förfrågningar. Utvecklare föredrar Caddy-serverhastigheten framför Apache med lägre total installerad filstorlek i behållare.

Caddy Server: Varje webbplats på HTTPS-kryptering med gratis låtkrypteringscertifikat

RancherOS: Nötkreaturapp ska lämnas för ‘Kubernetes-First!’ Närma sig

RancherOS installerar med Cattle-applikationen som standardcontainrationsmotor, som innehåller en liknande funktion som Docker Swarm eller CoreOS Tectonic-ramverket. Denna strategi överges nu av företaget för en “Kubernetes-First!” strategi som kommer att inkludera en komplett byggnad för ett proprietärt Kubernetes orkestrationspaket med företagets RancherOS distribution. Möjligheten att köra en integrerad Docker-Rancher-Kubernetes pipeline är mycket viktig för hur offentligt molnorkestrering fungerar i skala på AWS, Google Cloud, & Azurblå. RancherOS kämpar för att behålla sin tidiga position som marknadsledande inom containrar och måste nu tävla med ett brett utbud av etablerade Kubernetes-motorlösningar från alla de stora molnhotellmärkena, Linux-plattformsutvecklare, & integrationsföretag.

Enligt Prachi Damle, en ledande programmerare på RancherOS Labs:

Nötkreatur används i stor utsträckning av Rancher-användare för att skapa och hantera applikationer baserade på Docker-containrar. Ett av de viktigaste skälen till dess omfattande antagande är kompatibiliteten med standard Docker Compose-syntax. Med släppet av Rancher 2.0 skiftade vi från Cattle som basorkestrationsplattform till Kubernetes. Kubernetes introducerar sina egna terminologier och yaml-specifikationer för att distribuera tjänster och pods som skiljer sig från Docker Compose-syntaxen. Jag måste säga att det verkligen är en stor inlärningskurva för nötkreaturutvecklare som jag och våra användare att hitta sätt att migrera appar till den Kubernetes-baserade 2.0-plattformen.

Eftersom cirka 80% av containertrafiken migreras till Kubernetes för närvarande är RancherOS beredd att bygga nya affärer kring sina lösningar med nyckelkunder som redan använder programvaran i produktion. Å andra sidan måste RancherOS konkurrera direkt med Kubernetes-lösningar från Google, AWS, Red Hat, Azure, SUSE, IBM, Oracle, & andra IT-huvudpersoner. Rancher är ett stort förvärvsmål inom den här sektorn eftersom OS + Kubernetes-lösningen är fullt mogen på plattformen och ett nyckeltillskott till en större programvaruportfölj, dvs. RHEL + CoreOS.

RancherOS: Nötkreaturapp ska lämnas för 'Kubernetes-First!' Närma sig

Gratis Låt oss kryptera SSL / TLS-certifikat: Behållare, VM, & VPS

Let’s Encrypt erbjuder gratis TLS-certifikat till alla domännamn för att ställa in webbkryptering och är en lättanvänd lösning för webbplatser på delad värd. Där nya webbläsarregler för HTTPS-kryptering hotade att bryta prisfördelen med flera domäner på delade Linux-servrar med nya krav för dedikerade IP-adresser och SSL / TLS-certifikat, erbjuder många webbhotell nu Låt oss kryptera certifikat gratis med alla domäner, som kan vara installeras automatiskt. Systemadministratörer som vill använda Let’s Encrypt-certifikat i privata, offentliga eller multi-cloud-konstruktioner kan använda Caddy-servern med container, VM, & VPS-partitioner som en effektiv metod för att ställa in allestädes närvarande webböverföringskryptering via HTTPS. Möjligheten att automatisera distributionen av Let’s Encrypt-certifikat gör deras användning med Caddy effektivare för webbplatser & flera domänportföljer i aktiv produktion eller för plattformsuppgraderingar.

Gratis låt oss kryptera SSL / TLS-certifikat: Behållare, VM och VPS

  1. Låt oss kryptera:

Låta’s Encrypt är en gratis, automatiserad och öppen certifikatutfärdare (CA) som körs för allmänheten’fördel. Det är en tjänst som tillhandahålls av Internet Security Research Group (ISRG). Alla som äger ett domännamn kan använda Let’s Kryptera för att få ett pålitligt certifikat till nollkostnad … Liksom de underliggande Internetprotokollen själva, låt’s Encrypt är en gemensam insats för att gynna samhället utanför någon organisations kontroll.”

Läs mer om låt oss kryptera certifikat.

Gratis låt oss kryptera SSL / TLS-certifikat: Behållare, VM och VPS

  1. Kubernetes:

“Rancher hanterar centralt flera Kubernetes-kluster. Rancher kan tillhandahålla och hantera moln Kubernetes-tjänster som GKE, EKS och AKS eller importera befintliga kluster. Rancher implementerar centraliserad autentisering (GitHub, AD / LDAP, SAML, etc.) över RKE eller moln Kubernetes-tjänster. Rancher erbjuder ett intuitivt användargränssnitt, vilket gör det möjligt för användare att köra containrar utan att lära sig alla Kubernetes-koncept i front … Med Rancher undviker du leverantörens inlåning, men behåller flexibiliteten att använda de verktyg och infrastrukturtillägg du vill, när du vill behöver dem.

Läs mer om hur du använder Kubernetes med Rancher.

Gratis låt oss kryptera SSL / TLS-certifikat: Behållare, VM och VPS

  1. Rancheros:

En förenklad Linux-distribution byggd från containrar, för containrar. Allt i RancherOS är en behållare som hanteras av Docker. Det inkluderar bara den minsta mängden mjukvara som behövs för att köra Docker. Allt annat kan dras dynamiskt genom Docker. RancherOS gör det enkelt att köra containrar i skala i utveckling, test och produktion.

Läs mer om RancherOS.

Sammanfattning: Använd Caddy för snabb & Säkra HTTPS-implementeringar.

Systemadministratörer rekommenderas att utvärdera Caddy-servern och se var den passar behoven i deras datacenter eller affärsnätverkskrav. Använd Let’s Encrypt TLS-certifikat för varje domän för att uppgradera installationer med flera domäner eller för SDN-krav i appstöd. Caddy erbjuder hastighet & hårdvarueffektivitetsfördelar jämfört med användning av Apache i containrar.

Sammanfattning: Använd Caddy för snabba och säkra HTTPS-distributioner.

  1. Nötkreatur:

Den största fördelen för företag & datacenter är att använda Kubernetes, Docker, & RancherOS tillsammans i containerorkestrering. Detta är vad företaget grundades för att göra och utmärker sig i grunden. Många andra företag erbjuder nu mikro-OS-distributioner av Linux för behållaranvändning som riktar sig till RancherOS installerade användarbas, som Oracle, Google, VMware, Microsoft, Red Hat, Ubuntu, & SUSE.”

Läs mer om nötkreatur, svärm, & Rancher.

För RancherOS kan fokus på Kubernetes ses som en viktig pivotpunkt för företaget men en som är perfekt för deras affärsplan och programvarudistributionskunder framöver. Såvida det inte finns huvudsakliga skäl för företag att välja RancherOS-lösningen framför andra liknande produkter som erbjuds av stora offentliga molnkonkurrenter, finns det inget tydligt sätt för företaget att fortsätta att vinna marknadsandelar inom denna sektor, annat än volymen av installationer.

Slutsats: RancherOS kommer att ha en svår tid att tävla med offentliga moln IT-majors i Kubernetes Engine-rymden & tappar marknadsandelar i Container Linux webbserverinstallationer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me