Contents

Intervju med Andrew Rouchotas, VD för Cartika

Jag älskar att höra historier om människor som insåg att de föredrog att arbeta för sig själva och till och med åka självsökande resor för att hitta vart man ska åka hit. Jag älskar också företag i värdutrymmet som är särskilt innovativa, som inte säljer standard delade + återförsäljare + VPS + dedikerade värdpaket men som hittar sätt att tydligt differentiera företag. Det var därför det var fantastiskt att sitta ner med Andrew Rouchotas från Cartika som berättade allt om sin resa.


Intervju med Andrew Rouchotas, VD för Cartika

Hej Andrew, kan du berätta lite om din roll på Cartika? Hur kom du igång och hur bildade företaget?

Jag är den ursprungliga grundaren och ägaren av företaget. Jag gör lite av allt och jag fokuserar på att leda support- och försäljnings- och marknadsföringsteamen och engagera mig med finansgubbarna för att se till att vi tar rätt ekonomiska beslut och positionering. Jag tar en hög nivå roll men med ett företag av vår storlek (30 anställda), jag bär en hel del hattar vilket är naturen hos odjuret.

Tillbaka för dagen, för cirka 15–16 år sedan, arbetade jag hos IBM och identifierade en SMB-möjlighet att tillhandahålla applikationstjänstleverantör (nu kallad SaaS) för att marknadsföra och sälja värdiga applikationer. Det mesta av tiden var detta e-handelslösningar på open source-plattformar. Då var osCommerce standarden, och vi sålde e-handelslösningar till företag där vi designade, implementerade, konsulterade och utbildade..

Huvudproblemet med att driva det här företaget var att vi inte kunde hitta en bra hanterad värdleverantör. Så så småningom började vi kolocera vår egen utrustning och hantera vår egen miljö och anställa våra egna sysadmins. Vår verksamhet slutade övergången eftersom det var efterfrågan på våra hanterade värdtjänster. Vi slutade fokusera direkt på applikationer och började fokusera på hanterade miljöer och på återförsäljarkanaler.

Hej Andrew, kan du berätta lite om din roll på Cartika? Hur kom du igång och hur bildades företaget?

Vilka tjänster tillhandahåller du på Cartika?

Idag har vi omvandlat igen. Världen har förändrats från den mer traditionella värden till två nivåer: infrastruktur och tillhörande tjänster. Cartika fokuserar verkligen på dessa två aspekter, på att tillhandahålla ren infrastruktur och infrastruktur som en tjänst. Många använder fortfarande ordet "moln." Vi tillhandahåller olika nivåer av hantering och tjänster ovanför den infrastrukturen för kunder.

Kan du förklara vad du menar med IaaS-molnservrar?

IaaS är "moln," väsentligen. Det tillhandahåller infrastruktur och resurser i ett serviceformat. Våra konsumenter kommer och köper infrastrukturen för att möta deras affärsbehov. SaaS är en förlängning av detta. En SaaS-leverantör fungerar vanligtvis med en IaaS-leverantör för infrastrukturen och de skulle lägga sin applikation ovanpå den infrastrukturen. "Moln" är surrordet som drev branschen mot den verktygsbaserade modellen. Med IaaS tillhandahåller vi resurser, abstraktionslager, nätverk, virtualiseringslager och IP-utrymme, och kunden skulle tillhandahålla interna data / tjänster till molnet.

Kan du berätta lite om de lösningar du tillhandahåller för sjukvården och det ekonomiska utrymmet?

Vi är verkligen fokuserade på dessa två aspekter: infrastrukturen och stödet för rena infrastrukturtjänster. Vi erbjuder också tjänster som komplettering av IT-personalen eller erbjuder tjänster som hanterade brandväggar eller hanterade säkerhetskopior.

Med hälso- och sjukvård måste du oroa dig för ytterligare standarder som HIPAA, och inom ekonomi finns det FISMA. Dessa krav uppfylls med vissa förväntningar. Vi samlar dessa krav för den branschen och vår infrastruktur stöder detta inom den nödvändiga efterlevnaden och de certifieringar som krävs.

Hur omfattar Cartika utvecklare genom sina erbjudanden?

Det vi finner är att utvecklare byggde en plattform och behöver olika nivåer av lösningar som tjänar sina kunder. Vi försöker samarbeta med utvecklare eller utvecklingsföretag om vad de behöver. Till exempel kan vissa små kunder behöva hanterade cPanel-miljöer, och andra kan ha en SaaS-produkt och behöver en pool av resurser och en IaaS-gård. Vi skapade en miljö och verktyg och processer för att rulla ut dessa snabbare och mer effektivt för utvecklare att ombord fler kunder mer effektivt.

Berätta mer om Hsphere.

Hsphere är en Parallels-produkt och var typ av vår ursprungliga plattform. Det är en motor som vi använder i vår hanterade miljö. Det stöder gruppering såväl som Windows och Linux-installationer. Vi kan distribuera serverfarmer och fördela resurser över ett enda konto. Det är ett äldre erbjudande för oss nu.

Vad är ditt bokföringserbjudande? Hur har det utvecklats, eftersom det verkar så annorlunda än andra erbjudanden från Cartika?

Detta är ett partnerproduktbjudande. Vi började med ett applikationscentrerat fokus och är mer i ett hanterat tjänstefokus. Det är verkligen svårt att stödja alla applikationer, så hur vi gör detta är genom partnerskap.

Om en organisation kräver en mer hanterad typ av produkt som hanterad WordPress eller hanterad ERP eller molnbaserad IaaS-lösning, skickar vi dem till en av våra partners. Om det är ett finansiellt företag och de skulle behöva något som bygger på en redovisningsapplikation som vi inte tillhandahåller, skulle partneren skjuta upp det på sin plattform och hantera kunden direkt men vi skulle tillhandahålla infrastrukturen och alla slags support, ledning och FISMA-överensstämmelse till exempel vid behov. Allt detta går via vår partnerkanal.

Jag ser att du har ett API. Vad fick dig att ta den riktningen och vilka applikationer du har sett utvecklas från det erbjudandet?

API: n är helt kritisk, särskilt när vi går framåt i IaaS och molnberäkning. Det tillåter verkligen organisationer att hantera saker centralt. Vad vi finner är att organisationer och partners kommer att skapa resurser för olika leverantörer och fortfarande vill använda våra tjänster. Därför tillåter vi dem att använda systemen internt i sin organisation för att hantera resurser och andra kontofunktioner på vår sida. Vi kan hantera saker som kontrakt / fakturering, men de kan distribuera och återkräva VM: er och tillhörande tjänster / resurser för att stödja sina affärsprocesser. Det är en riktigt viktig resurs i infrastrukturutrymmet.

Vi har en ganska bra SaaS-leverantör som har en egen portal för att hantera sina kunder. När en ny kund kommer behöver de en ny VM. Så när deras kunder registrerar sig, ringer de programmatiskt (via API) till oss, skapar VM och de presenterar VM med sin specifika mall som de har skapat och de presenterar det för sin kund och sin klient-API med olika funktioner som omstart / ändra storlek / snapshot / tilldela IP: er, etc. Via API: n kan de distribuera en ny kund och låta kunden programmatiskt hantera VM: s resurser. Detta är intressant eftersom kunden kanske inte vet att Cartika är i bakgrunden och ändå kan SaaS-leverantören distribuera produkten programmatiskt utan att beröra vår plattform.

Berätta mer om de virtuella stationära datorer som du erbjuder. Hur populär är det?

Det är mer populärt än vi trodde. Vi finner att användningen är riktigt hög. Det virtuella skrivbordserbjudandet är ett specialiserat virtualiserat maskinerbjudande och presenteras och byggs grundläggande på grund av hur Microsoft-licensiering fungerar. Det är mer kostnadseffektivt att bygga ut miljöer specialiserade för den användningen. Du kan hitta en mycket bättre åtkomstpunkt som ett virtuellt skrivbord istället för att förse en virtuell maskin med Windows / SQL.

Vi hittar människor som lägger terminaltjänster ovanpå dem och använder produkten som en centraliserad arbetsstation. Vissa kunder har gamla applikationer som måste laddas ner till värdmoln, till exempel CRM: er som GoldMine eller Quickbooks eller sådana applikationer. Många företag erbjuder molnlösningar och är begränsade vad gäller stöd. Våra kunder kan köra vad de behöver på molnet via terminaltjänster och via virtuellt skrivbord jämfört med att köra en fysisk server på kontoret och få alla att ansluta på det sättet.

Jag ser att förra året började du erbjuda analyser i realtid för din värdplattform. Kan du berätta mer om det? Är det en egen tjänst?

Det är riktigt coolt. Det är en ny relik-integration. Vi integrerade med dem för en tid sedan och använder det för närvarande för våra hanterade kunder. (Om du bara har en ren infrastruktur VM, kan du installera den själv.) Vi visar VM-detaljerna för våra kunder i deras klientportal. Vi ställer in automatiska meddelanden för dem så att de får meddelande om CPU / RAM / diskpartitionsproblem eller serverns långsamhet för att vara mer proaktiv när det gäller serverunderhåll. Vi erbjuder uppgraderingar av företagets plattform för dem som vill ha det.

Vår färdplan utvidgar erbjudandet och ger människor möjlighet att få djup dataanalys i sin applikation för att se flaskhalsar och se processer som kan optimeras. Det är också värt att nämna att vi kommer att göra det tillgängligt även för icke-hanterade kunder, med en enda klickinstallation för att installera New Relic på deras IaaS-distributioner.

Jag ser att du kom från IBM som en kontohanterare, som du nämnde tidigare också. Vilka erfarenheter har du tagit över från din tid hos IBM till Cartika?

IBM var då 15-20 år framåt i sitt tänkande. Det öppnade verkligen mina ögon för var marknaden och världen var på väg. För att vara ärlig, har vi inte kommit fram till vart IBM går just nu. Till exempel erbjöds dator efterfrågan då – vilket i huvudsak är det moln (IaaS) som alla erbjuder idag

Jag säger att vi är riktigt progressiva och att de verkligen visade mig vart marknaden gick och var möjligheten var. Vi arbetar fortfarande med visionen att IT som en tjänst är en typ av plats där marknaden ska gå; infrastruktur eller tillhörande tjänster eller hanterade tjänster samt säkerhetskopiering och återställning är verkligen framtiden för saker och ting.

Det var den stora vägvägen från min tidigare erfarenhet, där jag fick insikt om vart marknaden kommer att gå, hur det kommer att utvecklas, och ändå tror jag fortfarande att vi är 5-10 år borta från att nå den punkten.

Vad inspirerade namnet Cartika – vad betyder det?

Det betyder "papper" på grekiska. Men sanningsenligt är det inspirerat av en mexikansk öl också som jag upptäckte när jag var på en backpackningsresa genom Sydamerika medan jag söker min framtid. Jag bestämde mig för att starta Cartika som ett resultat

Jag drack en öl och hade min tumme på etiketten och det var bokstäverna som visades på vardera sidan av min tumme. Jag minns faktiskt inte namnet på ölet, men det var något som "vagn" – sätt in tummen här – "ika"

I några år hade jag det namnet på baksidan av mitt sinne. När jag bestämde mig för att lämna stora företag och gå av på egen hand, registrerade jag domännamnet och startade.

Jag älskar hur Cartika är mer i framkant när det gäller tjänster bland värdföretag som jag har pratat med. Vilka utveckling ser du komma under de närmaste åren och hur planerar du att tillgodose dessa behov?

Vi brukade sälja allt som samlats via server / VM, etc. Vi utvecklades genom att separera till den rena infrastrukturen och tillhörande tjänster i modulformat.

Nästa utveckling är den fortsatta automatiseringen av vår förvaltningsplattform till den punkt där vi kan lägga vår förvaltningsplattform på infrastruktur var som helst. Vi hanterar bara säkerhetskopior och katastrofåterställning för FISMA / HIPAA men vi kommer snart att transportera tjänster på andra infrastrcutures, som Amazon och Google – management som en tjänst. Dessa plattformar är rena IaaS. De har ett partnerskapslagervärde ovanpå infrastrukturen så vi bygger en liknande modell. Jag kan verkligen se vår ledning och våra katastrofåterställningstjänster (DR) -tjänster vara ett annat lager ovanpå olika infrastrukturer.

Du nämner egenutvecklade katastrofåterställning och säkerhetskopieringstjänster som du erbjuder. Berätta lite om detta.

Vi gick ut och utnyttjade open sourced backend bacula.org för att bygga vår egen produkt. Vi är som RedHat till Linux för denna open source-produkt. Vi byggde en hel serie automatiseringsverktyg som låter dig säkerhetskopiera och återställa servrar, databaser och VM: er. Det är en helt automatiserad och integrerad plattform.

Du nämner egenutvecklade katastrofåterställning och säkerhetskopieringstjänster som du erbjuder. Berätta lite om detta.

För oss har vi den integrerad i vår plattform. Så länge du har rätt administrationsnivå och / eller säkerhetskopieringar och DR-tjänster ovanpå IaaS, kan du återställa kornigt vad du vill och ställa in retentioner efter behov. Verktyget hjälper dig att lösa problem angående säkerhetskopieringsfel och sådana problem. Det är en ganska cool plattform. För närvarande är vi fokuserade på att erbjuda detta verktyg för andra tjänsteleverantörer.

I en snar framtid kommer vi att fokusera på att säkerhetskopiera och återställa ditt moln. Oavsett om du är på Amazon eller ditt eget privata moln så tillhandahåller vi det som en SaaS-modell eller som en värdmodell på plats.

Just nu debiterar vi antalet VM-apparater och servrar som säkerhetskopieras. det finns en kostnad per spelning för att säkerhetskopiera data till vårt moln eller per enhet lokalt och det kostar ingen kostnad per gigabyte om du använder dina egna lagringsenheter. Om du redan har en server någonstans kan du säkerhetskopiera alla dina data och det kostar ingen avgift per GB.

Vad mer skulle du vilja att HostAdvice-läsarna ska veta, om något?

Världens föränderliga och en rak infrastrukturlösning är svårt. Du behöver verkligen, oavsett om du har din egen IT-personal eller inte, gratistjänster för att säkerställa dygnet runtövervakning och hjälp vid tidpunkter som 03:00 när din personal inte är tillgänglig. Det verkliga värdet av att flytta data och tjänster till molnet som en servicemodell är tillhörande tjänster och support och det är där de riktigt stora pojkarna släpper bollen och det är vad många organisationer upptäcker nu.

Lägg till din recension av Cartika här >>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me