Container-as-a-Service (CaaS), SSD-lagring, & Öppna Baseboard Management Controllers

Ubuntu OpenStack släppte statistik förra veckan som placerade Linux-programvarudistributionen som nummer 1 i marknadsandel för hantering av molendatacenter byggd med OpenStack för nätverksadministration. Ubuntu krävde 55% av de totala affärsinvesteringarna i denna sektor 2017 över konkurrerande Linux-plattformsfördelningar från Red Hat OpenShift och SUSE Cloud 7 med MicroOS. I Indien tillkännagav outsourcingföretaget Tata Communications för mjukvaruutveckling nytt stöd för en moln Container-as-a-Service (CaaS) -plattform som utvecklats av deras programmeringsteam som en lösning för:


 • Företagsföretag som telekom, bank / finans, tillverkning eller e-handel snabbt kan anta i moderniseringen av databaser;
 • Produktionen av anpassade kodade webb- / mobilappar med högpresterande molnhotellstöd på de högsta nivåerna av användartrafik;
 • Hantera offentlig / privat / hybrid molnätverksmaskinvara för webbpublicering, mobilapplikation, & SaaS produktkrav.

Tata Communications fortsätter en trend lanserad av Infosys och Wipro för att bygga egna privata molnprogramvarulösningar som kan användas av outsourcingteam för att stödja många företagsföretag i verksamheten samtidigt. Integratorföretag kan installera Red Hat OpenShift, Ubuntu OpenStack, SUSE Cloud 7, CoreOS eller RancherOS med Docker-virtualisering för att hantera komplexa lösningar för företagskunder med hjälp av öppen källkodsprogramverktyg. Andra stora tillkännagivanden denna vecka inkluderade nya VMware, IBM, & AWS-samarbete i molnplattformslösningar; Microsoft upprättar nya SSD / BMC-standarder för hårdvarutillverkare & datacentra (Project Denali / Project Cerberus); och fortsatt nedfall från insiders över Googles förvärv av datavetenskapliga företaget Kaggle, inklusive deras experter med programmeringspersonal, arkiv med forskningsdata, & miljoner AI / ML / DL-plattformskunder. Antagandet av Apache Hadoop växer fortfarande snabbt som en lösning för "stor data" krav, inklusive IoT, e-handel, självkörande bilar, molnätverksanalys, & sökteknologi.

Container-as-a-Service (CaaS), SSD-lagring och Open Baseboard Management Controllers

Ubuntu OpenStack: 55% av marknadsandelen kontra Red Hat OpenShift & SUSE Cloud 7 Distros

OpenStack utvecklades av Rackspace & NASA runt 2010 som ett avancerat operativsystem för datacenter för storskaliga molnberäkningskrav. Plattformen är modulär och utdragbar, så att företag eller andra organisationer kan anpassa den enligt deras specifika datacenter- eller molnhotellkrav, dvs användning för webbservrar för att offentliggöra information eller vara värddatabasserver för interna operationer, etc. Tredjepartsprogramvara utvecklingsföretag kan bygga verktyg som utökar OpenStack på nya sätt: nätverksövervakning, lastbalansering, fjärrlagring, API: er, webbserveradministration, dataanalys, brandväggar, kryptering, & säkerhet. Ubuntu är nu "den mest använda Linux-distributionen för OpenStack." PÅ&T, Bloomberg, Paypal, eBay, Sky, & Walmart hanterar för närvarande sina datacenter och molnhotell för webb- / mobilappar med Canonical med Ubuntu / OpenStack på de högsta nivåerna av webbtrafik. Kombinationen av de nästa 5 konkurrenterna i sektorn: Red Hat, SUSE, HP, Oracle, & IBM är inte ens lika med den totala installerade användarbasen för Ubuntu jämfört med majoriteten av molnserverhårdvara som kör OpenStack i datacenterproduktion idag för webbhotell på företagens nivå, främst på privat molnarkitektur för Fortune 500-företag. För närvarande är de största open source Linux-distributionerna av OpenStack:

 • Ubuntu OpenStack
 • Red Hat OpenShift & Red Hat OpenStack
 • SUSE Cloud 7 (MicroOS)
 • HP Helion OpenStack
 • Oracle OpenStack
 • IBM Cloud Manager med OpenStack

Fördelen med att företagens datacenter införs för mjukvaru- och hårdvaruutvecklingsföretag inom IT baseras på det faktum att de företag som har den största affärsverksamheten också har de högsta budgetutgifterna för inköp av molntjänster. Förutom stora myndigheter och utbildningsinstitutioner representerar Fortune 500 företags IT-budgetar de mest lukrativa kontrakten för IT-hårdvara, mjukvaruutvecklingsföretag, & leverantörer av molntjänster. Integratorföretag har expanderat i OpenStack-ekosystemet och släppt mjukvarukod under prenumerationsavgifter eller licensierade användningsnivåer som lägger till mer komplexa alternativ för implementering av affärsdatacenter, till exempel: webbhotellföretag riktade installationer av OpenStack med en Linux OS och containerorkestrationsmotor. Integratorföretag levererar konsult-, entreprenad-, mjukvaruutveckling eller DevOps outsourcingtjänster till Fortune 500-företag som leverantörer av outsourcinglösningar. Tata Communications meddelade nyligen en Container-as-a-Service (CaaS) -plattform baserad på IZO ™ Private Cloud som kommer att användas för att stödja IT-tjänster i företagsföretag. Dessa privata molntjänster konkurrerar med offentliga molnalternativ för IT-organisationer med olika nivåer av synergi & investeringskostnad för komplexa organisationer som behöver distribuerade teamhanteringsverktyg för CI / CD-programvaruproduktion som kan inkludera tusentals produkter eller miljoner värddomäner.

Ubuntu OpenStack: 55% av marknadsandelar jämfört med Red Hat OpenShift & SUSE Cloud 7 Distros

Integrera CI / CD med Docker:

Kontinuerlig integration (CI) och kontinuerlig leverans (CD) -metodik är nyckeltecken i en modern mjukvaruutvecklingspraxis. Docker Enterprise Edition (Docker EE) kan vara en katalysator för denna DevOps-tankesätt och integreras med dina föredragna verktyg och befintliga metoder för att förbättra kvaliteten och hastigheten vid vilken innovation levereras.

Läs mer om Docker & Gitlab CI / CD.

Tata Communications: Containers-as-a-Service (CaaS) i IT-outsourcingföretag

Tata Communications Container-as-a-Service (CaaS) -plattformen gör det möjligt för systemadministratörer att balansera projektledningens agility genom användning av DevOps kommandoradverktyg. Tata CaaS-plattformen innehåller alla nödvändiga programabonnemang & manuella beroenden för mikroserviceskript att köras i containeriserad virtualisering. Tata CaaS-plattformen innehåller ett säkert bildregister för tillhandahållande av snapshot för hårddiskbilder på webbserver av hårdvara i elastiska kluster. Mjukvarusviten inkluderar rollbaserad åtkomst på vertikala kluster som körs parallellt för multi-team Agile-utvecklare med många stödda produkter för att öva CI / CD-versionering och sandlådestestning. Behållarsäkerhet hanteras genom användaråtkomstbehörigheter i varje miljö individuellt för privat molnkontroll. Läs mer om Tata Communications Container-as-a-Service (CaaS) -plattform.

Tata Communications: Containers-as-a-Service (CaaS) i IT-outsourcingföretag

Foundation Cloud Build & BootStack:

Canonical kommer att designa, bygga och driva ett produktions-OpenStack-moln i dina lokaler från $ 15 per server per dag. Vi’Jag kommer att träna och överföra kontrollen till ditt team på begäran. Detta är det rekommenderade sättet att komma till produktion snabbt, så att du kan rampa dina arbetsbelastningar effektivt och fokusera på molnförbrukning inte infrastruktur … Använd Canonical’s trolldom för att distribuera en OpenNtack med flera noder. Med LXD-containrar passar allt på din bärbara dator, i VMware eller till och med ett offentligt moln. Idealisk för första gången användare eller utvecklare som vill studera komponenterna i OpenStack i aktion. Använd den med MAAS (‘Metall som en tjänst’) för att distribuera över många servrar och skala den till många rack.

Läs mer om Ubuntu OpenStack.

Med containerhotell kan företag välja en Kubernetes-plan hos en stor molnvärd som AWS, GCP eller Microsoft Azure kontra installera ett OpenStack-nätverk på AWS EC2 oberoende eller i ett privat molndatacenter. Den största fördelen med de stora Linuxdistrosna baserade på OpenStack (SUSE, Red Hat), & Ubuntu) är att plattformssäkerheten testas på förhand av experter och paketen erbjuder en enkel distribution som en lösning i skala, inklusive kundsupport, utbildningshandböcker, administrationspaneler och nätverksövervakningsverktyg. Molninstallationer av OpenStack gör att en server kan betecknas som en värd som kontrollerar klustrnätverket med virtualiserade containerdelitioner. Huvudalternativet till detta är privat moln med OpenStack & Kubernetes implementerade för datacentrets verksamhet. Dessa metoder är ganska populära inom webbhotell för att köra VPS-plattformar och delade CentOS-planer tillsammans på samma datacenterhårdvara, eller på flera datacenterplatser internationellt. De viktigaste alternativen till OpenStack, Kubernetes, & Docker som open source-lösningar är Mesosphere DC / OS, CoreOS Tectonic, & CloudStack. Den största fördelen med dessa plattformar är att de möjliggör en bättre allokering av datahårdvaruressursen i produktion genom behållervirtualisering, liksom att stödja webbserverinstallationer i skala med anpassade kod- och programmeringsspråkutvidgningskrav som webb / mobilappar är beroende av för att driva stora SaaS-funktioner för allmänheten. Apache Hadoop tillhandahåller verktyg för en nästa generations appar baserade på dataströmmar, till exempel för att driva Amazon.com användaranalys eller självkörande bilnätverk.

Tata Communications Containers-as-a-Service (CaaS) -plattform:

IZO ™ privat moln:

Integrera, hantera och kontrollera dina distribuerade IT-miljöer med en enda orkestrationsplattform. Vår öppna och flexibla plattform ger dig ett val av hypervisorer, operativsystem och lagring. Våra dedikerade eller virtuella integrerade säkerhetsarkitekturer är konfigurerbara med Roll-Based Access Control (RBAC) och Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) -integration.

Läs mer om Tata-kommunikation.

För att lära dig mer om OpenStack, överväg ebook från Mirantis: "OpenStack: Vägen till molnet" (2017). Annars gjorde VMware några större meddelanden den här veckan om att arbeta i samarbete med IBM på deras molntjänstplattform, samt med fjärrvärda vSphere-installationer på AWS för storskaliga affärslösningar. Trender också in "Big Data" plattformsnyheter är Apache HiveMall, som gör det möjligt för programmerare att bygga Machine Learning-appar med SQL-databaser. JFrog har publicerat en demo om hur programmerare använder C och C ++ med Jenkins, Conan och JFrog Artifactory för att tillhandahålla webbservrar för komplex webb / mobilapp-support i värdmiljöer. Brigade har släppt en ny händelseskript-app för Kubernetes.

Tata Communications Containers-as-a-Service (CaaS) -plattform:

Apache Hadoop:

Apache ™ Hadoop®-projektet utvecklar programvara med öppen källkod för pålitlig, skalbar, distribuerad databehandling. Programvarebiblioteket Apache Hadoop är ett ramverk som möjliggör distribuerad bearbetning av stora datamängder över kluster av datorer med enkla programmeringsmodeller. Den är utformad för att skala upp från enkla servrar till tusentals maskiner, var och en erbjuder lokal beräkning och lagring. I stället för att lita på hårdvara för att leverera hög tillgänglighet är själva biblioteket utformat för att upptäcka och hantera fel i applikationslagret, så att leverera en mycket tillgänglig tjänst ovanpå ett kluster av datorer, som var och en kan vara benägna att misslyckas.

Läs mer om Apache Hadoop.

Microsoft tillkännagav API-stöd för utvecklare för att använda tjänsten Custom Vision, Face API och Bing Entity Search för att bygga webb- / mobilapplikationer. Enligt ZDnet:

"Dessa API: er och tjänster är alla en del av 25-plus Cognitive Services som Microsoft arbetar med. I maj förra sade Microsoft-tjänstemän att 568 000 utvecklare använde sina kognitiva tjänster för att lägga till AI-smarts till sina egna appar och tjänster. Denna vecka sade tjänstemän att mer än en miljon utvecklare har registrerat sig och använt Microsofts kognitiva tjänster."

CMSwire skriver att 80% av företagen investerar i AI och att det här området inom IT kommer att få exponentiell tillväxt de kommande 10-20 åren. Primärt finns det enorma behovet av AI / ML / DL-behandling i autonoma fordons- och självkörande bilnätverk, som hanteras i kontinental skala av render-AI-serverbanker, molnwebbvärdar, & IT Majors. För det andra kan samma hårdvara användas i Bitcoin, Blockchain och gruvdrift av virtuella valutor, såväl som spel & VR / AR-appar, dvs. GPU: er & maskininlärning TPU. Google, AWS och IBM erbjuder redan utvecklare tillgång till TensorFlow-servrar på webbhotellmodellen, som kan integreras i appar och företagstjänster genom API: er och utveckling av anpassad mjukvara. Upptag av mobil- och surfplatta ändrar också vad programmerare kan göra med dessa verktyg på kreativa eller störande sätt. Quantum supremacy, 3-D metalltryck, & Higgs boson-forskning är några exempel på de mest avancerade applikationerna som använder AI / ML / DL-servrar i superkluster idag.

Apache Hadoop:

"Big Data" & AI / ml / DL:

Cirka tillbaka till Kaggle-förvärvet; den tredje delen av Googles strategipall vilar på att sköta en gemenskap av datavetare och experter på maskininlärning (framtid och nu) som är vana vid och bekväm i Googles ekosystem för maskininlärning. Oavsett om det är det extraordinära stödet som Google ger Tensorflow-projektet (senast med Keras djupinlärningsbibliotek) eller gratis utbildning i form av gemensamma kurser om maskininlärning och djupinlärning med Udacity eller nu förvärvet av en halv miljon maskininlärare genom Kaggle säkerställer dessa drag att utövarnas verktygslåda baseras på Googles standarder och teknik. Den första affärsordningen efter förvärvet verkar vara att flytta Kaggles kärnor "en kombination av miljö, input, kod och output" över till Google Cloud.

Läs mer om Googles Kaggle-förvärv.

Alla som vill lära sig mer om datavetenskap och maskininlärning kan läsa:

 • Machine Learning Crash Course med TensorFlow API: er (2018)
 • Ranking ‘Introduktioner till datavetenskap’ (2017)
 • De bästa datavetenskapskurserna på Internet, rankad (2017)

Det finns ett stort antal utmärkta resurser online som kan leda erfarna programmerare att komma igång med TensorFlow snabbt med hjälp av det språk de redan känner till tekniskt. Kaggle-datavetenskaplig forskning respekteras väl akademiskt & professionellt världen över, med integrerade anställnings- och rekryteringsverktyg för specialister.

Microsoft & Open Compute Project: Nya standarder för SSD Storage Firmware

Microsoft och Open Compute Project: Nya standarder för SSD-lagringsprogramvaran

Projekt Denali:

Project Denali är en standardisering och utveckling av Open Channel som definierar rollerna för SSD kontra värdens i ett standardgränssnitt. Mediahantering, felkorrigering, kartläggning av dåliga block och annan funktionalitet som är specifikt för blixtgenerering förblir på enheten medan värden tar emot slumpmässiga skrivningar, överför strömmar av sekventiella skrivningar, underhåller adresskartan och utför sopor. Denali möjliggör stöd för FPGA: er (fältprogrammerbara grindmatriser) eller mikrokontroller på värdsidan.

Läs mer om Open Compute-projektet.

Open Compute Project (OCP): Project Denali, Project Cerberus, & Projekt Olympus

OpenBMC-projektet & Linux Foundation fortsatte arbetet med att fastställa industristandarder för firmware för open source baseboard management controller (BMC). Microsoft tillkännagav Project Denali för standardisering av SSD-firmwaregränssnitt samt donation av Project Cerberus, en kryptografisk mikrokontroller, till Open Compute Project (OCP) för vidare samarbetsutveckling. Enligt ZDnet:

"Microsoft-tjänstemän beskrev förra året Cerberus som nästa fas av Project Olympus, dess datacenter-serverdesign som företaget bidrog till OCP … Microsoft gick med i Open Compute Project (OCP) 2014 och är en grundande medlem av och bidragsgivare till organisationens switch Abstraction Interface (SAI) -projekt. OCP publicerar öppna hårdvarukonstruktioner som är avsedda att användas för att bygga datacentra relativt billigt. OCP har redan släppt specifikationer för moderkort, chipset, kablar och gemensamma uttag, kontakter och öppna nätverk och switchar."

Datacenter kan fortsätta att övervaka utvecklingen från Open Compute Project (OCP) för att spåra standardförändringar i webbserver och nätverksutrustning. Programvaruutvecklare måste övervaka dessa förändringar för att stödja industristandarder i applikationer. SSD-lagring & datakryptering är fortfarande två av de snabbast innovativa sektorerna inom moln webbhotell.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me