Microservices, DevOps, Open Analytics, Bluemix, & Nutanix Highlight Keynotes på Cloud Expo 2017

Två av de bästa resurserna för att hålla sig uppdaterade om den senaste utvecklingen och plattformsinnovation inom molnwebhosting är den årliga RightScale "State of the Cloud" rapport och Cloud Expo-konferensseminarier sponsrade på olika platser av IBM. Öppningsnyckeln till Cloud Expo 2017 i New York levererades av Michael Maximilien på Bluemix och beskriver IBMs ansträngningar att bygga "Perfekt Cloud-operativsystem för företaget" genom ett överflöd av XaaS-produkter i kombination med Watson & Cloud Foundry. Jason McGee från IBM höll också en föreläsning om "Microservices: Välja rätt molntjänster och verktyg." Keynote för dag 2 levererades av Jeff Scheaffer, Senior Vice President och General Manager för Application Delivery Business Unit på CA Technologies, om ämnet "DevOps och Age of Cloud Craftsmanship." Den sista dagens 3-adress på Cloud Expo 2017 levererades av Chris Brown & Mark Lavi från Nutanix på den nya "Nutanix Enterprise Cloud för DevOps." Ett annat stort tema som trender på Cloud Expo 2017 var utvecklingen av "Server" lösningar baserade kring funktionen som en tjänst (FaaS) -modell, byggd på AWS Lambda och Apache OpenWhisk.


Microservices, DevOps, Open Analytics, Bluemix och Nutanix Highlight Keynotes på Cloud Expo 2017

Cloud Expo 2017: Jämförelse av RightScale-undersökningar om molnlösning Meta-trender i Enterprise IT

The RightScale "State of the Cloud 2017" rapporten är en utmärkt guide till de viktigaste trenderna inom företagets IT-avdelningar över Fortune 500, även om provbasen bara innehåller 1000 undersökningsdeltagare. Vad RightScale-undersökningen visar är att de flesta komplexa företag i dag använder en kombination av offentliga, privata, & hybridmolklösningar för att hantera de olika kraven i den dagliga affärsverksamheten över serviceavdelningar Det är viktigt att cirka 57% av den totala IT-kostnaden för molnlösningar går till AWS, 34% till Azure, 15% till Google Cloud och cirka 8% till IBM. Docker är det mest populära DevOps-verktyget, följt av kock, docka, Ansible, Kubernetes, Salt, Docker Swarm, Mesosphere, & Rancher. Jenkins och Travis är de föredragna DevOps-valen för kontinuerlig integration. VMware dominerar i företagens privata molnorkestrering med 42% av de företag som använder vSpehere & 19% med vCloud Suite. OpenStack har cirka 20% total användning i privata företags molninstallationer med Microsoft System Center som används för datacenterhantering i 16% av de undersökta företagsgrupperna. Microsoft Azure Stack trender upp i företagsbruk medan CloudStack går ner, 2016 till 2017.

Sammantaget är SaaS-lösningar mycket mer allmänt accepterade i företagens IT-avdelningar idag jämfört med för tio år sedan, vilket representerar den breda etableringen av molnberäkning på den dagliga arbetsplatsen i Fortune 500. Några av de viktigaste industritrenderna som identifierats av Cloud Expo 2017-organisationen är :

 • Enterprise Cloud & Digital transformation: Företags IT & Cloud PaaS / IaaS / SaaS-programvara
 • FinTech: Nya applikationer för Blockchain, e-handel, datasäkerhet, & Kvantitetshandel
 • Korsplattform, Open Source-utvecklingsstandarder: API: er, Cloud Security, & Datamobilitet
 • DevOps programmeringsverktyg: Versionskontroll, stackhantering, containrar, & Microservices
 • Apache Hadoop Ecosystem: Big Data Analytics & Öppna källkodsverktyg för datacenterövervakning
 • Kognitiv beräkning: Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (ML), & Deep Learning (DL)
 • Enterprise IoT: Utvecklare / konsument IoT | IIoT – Bearbetning & Lagring för enhetsdataströmmar

Några av seminariets ämnen på Cloud Expo 2017 inkluderade: Persistent Storage for Containers; Att bygga en hybriddatapipeline för Salesforce och Hadoop; Värdeflödesanalys; Deep Learning Training Load and Supermicro Advanced GPU Server Architectures; Watson IoT; Amazon Lambda; Bekämpa Cyberattacks; OpenStack Integration; Fintech Security; Kognitiv datoranvändning; DevOps Evolution; Big Data Security; Streaming Analytics; Köra databaser i behållare; MongoDB på AWS; Microservices; Skala upp arkitekturer; Kante-, moln- och dimdatorer; Cloud Sprawl; Nutanix Enterprise Cloud för DevOps; SAP i molnet; WebRTC för IoT; & Multi-Cloud Flexibilitet.

Microservices, DevOps, Open Analytics, Bluemix och Nutanix Highlight Keynotes på Cloud Expo 2017

Introduktionsvideo – Cloud Expo New York 2017

SYS-CON.TV – "Världen för molnberäkning på ett ställe! Cloud Computing – Internet of Things | Big Data | Analytics – FinTech – DevOps – Containers – Microservices – Gå med oss ​​på Cloud Expo New York 6-8 juni." Läs mer om Cloud Expo 2017.


DevOps – smidig & Scrum-projektledning med kontinuerlig leverans i elastiska molnätverk

En av de största takeaways från Cloud Summit 2017 i NYC är det "DevOps" har helt använts i företagsföretag som det föredragna sättet att bygga onlineföretag med Agile / Scrum-projektledningstekniker och en ny uppsättning standardiserade verktyg för webbpublicering. Även om det fortfarande finns en mängd innovationer i sektorn och nya nystartade företag utvecklar ett brett utbud av molnlösningar för SaaS-marknaden, har de traditionella aspekterna av webbdesign, programvaruutveckling och systemadministration alla integrerats i DevOps i företag IT runt en ny serie plattformsverktyg för programmering, nätverksadministration och datacenterhantering. Några av de mest populära nya DevOps-verktygen som ofta diskuterades vid Cloud Expo 2017 var:

 • Openstack – / CloudStack – Offentligt, privat, gemenskap, & Hybrid Cloud Orchestration Software
 • Apache Hadoop ekosystem – Open Source Server-plattform för skalning "Big Data" tillämpningar
 • Dockerbehållare / Kubernetes – Behållare för portabilitet med webbserver & Elastisk skalning
 • AWS / Google Cloud / Azurblå / Bluemix – Stora leverantörer av offentliga molnvärdtjänster
 • Jenkins / Travis – Versionskontrollverktyg för att använda Git i agile / Scrum-programmeringsteam
 • Docker Swarm / mesosphere / Rancher – Elastisk behållare & Datacenterhanteringsverktyg
 • Kock / Marionett / Ansible / SaltStack – Infrastrukturautomation med kontinuerlig integration

OpenStack, CloudStack, OpenShift, Mesosphere, Rancher och annan programvara för moln OS-plattformar används till stor del för att konstruera privata, offentliga, community och hybrid molninstallationer i ett datacenter för IT-krav från företag. Apache Hadoop-ekosystemet är öppen källkod och modulärt, vilket möjliggör ett brett utbud av utveckling från stora IT-företag och mjukvaruuppstart inom sitt tak för att skapa en ny kategori webb- och mobilapplikationer baserade på "Big Data" i elastisk skala. Fortune 500-företag outsourcerar interna IT-avdelningar till AWS, Google Cloud, Azure, & IBM: s Bluemix för att spara pengar på driftskostnader för hårdvara och möjliggöra mer flexibla programutvecklingsrutiner. Containersystem som Docker och Kubernetes är att föredra för företags IT-implementering av onlineprogramvaruapplikationer, där Jenkins, Travis, Chef, Puppet, Ansible, & SaltStack är alla viktiga verktyg för distribuerade programmeringsteam för att arbeta tillsammans om komplex webbpublicering & utvecklingsprojekt för mobilapplikationer baserade på anpassad kod och unika miljöer för webbserverprogramvaru.

Microservices, DevOps, Open Analytics, Bluemix och Nutanix Highlight Keynotes på Cloud Expo 2017
DevOps: Disruptive but Essential in a Cloud Computing Universe – "Molnberäkningens utbredda framgång driver DevOps-revolutionen inom IT-företag. Nu som aldrig tidigare måste utvecklingsgrupper kommunicera och samarbeta i en dynamisk miljö 24/7/365 … DevOps at Cloud Expo – som kommer att hållas 6-8 juni i Javits Center i New York, NY – kommer att utvidgas DevOps-gemenskapen, möjliggöra ett brett kunskapsutbyte och utbilda både delegater och teknikleverantörer." Läs mer om DevOps Summit 2017.

Cloud Expo 2017 Video | Matthew Finnie, CTO för Interoute

SYS-CON.tv – ‘"När vi pratar om moln utan att kompromissa med det vi pratar om är att när människor tänker på “Jag behöver molnets flexibilitet” – det är förmågan att skapa applikationer och köra dem i en molnmiljö som är mycket mer flexibel,” förklarade Matthew Finnie, CTO för Interoute, i denna SYS-CON.tv-intervju på 20th Cloud Expo, som hölls 6-8 juni 2017, på Javits Center i New York City, NY. ‘ Läs mer om 20: e Cloud Expo.

Microservices, DevOps, Open Analytics, Bluemix och Nutanix Highlight Keynotes på Cloud Expo 2017

Nutanix Enterprise Cloud – Full Stack Infrastructure Management Platform for Data Center

Chris Brown och Mark Lavi från Nutanix gav en huvudadress på Cloud Expo 2017 om att använda "Nutanix Enterprise Cloud för DevOps" inom företags IT-avdelningar. De viktigaste fördelarna med en företagsmolnmodell är att infrastrukturen kan distribueras snabbt och till en bråkdel av kostnaden (baserat på körtidskonsumtion) för andra IT-resurser. Företagsmoln kan också konfigureras efter exakta behov eller krav hos ett företag för att upprätthålla datasäkerhet och laglig överensstämmelse med branschregler. Nutanix bygger företags molnlösningar för klienter baserat på anpassad hårdvara, datacenterhanteringsverktyg och elastisk serverstackmaskinvara. Nutanix-konsultationstjänster inkluderar AWS, Azure, VMware, Hadoop, Oracle, OpenStack, Docker, Xen och SAP-lösningar med ett brett utbud av kunder i företag, inklusive Yahoo !, Toyota, Staples, Panasonic, L’Oreal, Mary Kay, New York Life, Gazprom, Hallmark, Tata, Nasdaq, Honda, AT&T, Airbus, & andra företag.

Cloud Expo 2017 Video | David Gildeh, medgrundare och vd för Outlyer

SYS-CON.tv – ‘"Vi är ett övervakningsföretag. Vi arbetar med Salesforce, BBC och en hel del andra stora logotyper. Vi tillhandahåller i princip övervakning för dem, struktur för deras molntjänster och vi passar in i DevOps-världen" förklarade David Gildeh, medgrundare och VD för Outlyer, i denna SYS-CON.tv-intervju på DevOps Summit på 20th Cloud Expo, som hölls 6-8 juni 2017, vid Javits Center i New York, NY. ‘ Läs mer om DevOps Summit 2017 på SYS-CON.

Cloud Expo-plattformens innovationsfokus 2017 – Interoute, Outlyer, & Vävstolssystem

Tre presenterade företag på Cloud Expo 2017 i NYC som illustrerar utbudet av nya tjänster och specialiseringar som utvecklats av både etablerade företag och nystartade företag i sektorn var Interoute, Outlyer och Loom Systems. Interoute är en av de största leverantörerna av molnlösningar i Europa. Företaget bygger offentliga, privata och hybrid molninstallationer för kunder med fokus på europeisk laglig efterlevnad för företag med webbverksamhet. Interoute kombinerar SaaS-verktyg som e-post och lön med anpassade molnlösningar baserade på containrar för modernisering av äldre affärsapplikationer, härdande webbsäkerhet och uppgradering av företagets IT-tjänster. Enligt Matthew Finnie, CTO för Interoute, är IT-infrastrukturen nu i stort sett irrelevant (omodifierad) med huvudfokus för att proffsen är på "hur det används" för att stödja mjukvarudriven webbverksamhet. Molnarkitektur abstraherar alltmer bort från förlust av infrastrukturen för att ge utvecklare mer frihet & programmerare för att bygga anpassade stackmiljöer med mikroservices. "Molntyg" är en term som används av Interoute-tekniker för ett integrerat nätverk som kombinerar all affärsverksamhet, databaser, mobilapplikationer och webbplatser som används av ett företag i en enda, vävd datacenterarkitektur.

Outlyer är ett nystartat företag som fokuserar på att övervaka internetnätverkstrafik och molnhårdvaruprestanda. Företaget representerar den pågående övergången från programvaruteknik på plats till DevOps molnmodell med mikroservices och ny datacenterarkitektur som kräver en större förmåga att övervaka livekod i produktionsmiljöer. Outlyer används för närvarande av Salesforce, BBC och andra företag som ett övervakningsverktyg som kan adopteras och enkelt integreras med befintlig verksamhet till en lägre kostnadsbasis än intern mjukvaruutveckling. David Gildeh, medgrundare och VD för Outlyer, har föreslagit att DevOps representerar slutet på den gamla systemadministrationsmodellen för att hantera några servrar för ett företag, där IT-proffs för närvarande måste omskolera sig i skript, automatisering och övervakning för att vara framgångsrik i företaget. AWS körde till stor del DevOps "rotation," Gildeh hävdar, där det nu ses som strategiskt för företag att anta containrar, mikroservices, & Smidiga metodologier i Fortune 500. Kontinuerlig innovation i skala har lett till att stora företag som Amazon, Walmart, Uber, etc. använder sig av kontinuerliga integrationsmetoder för mjukvaruutveckling för att införa regelbundna uppgraderingar av levande e-handelswebbplatser med massiv registrerad användertrafikaktivitet.

Loom Systems är ett nätverksdataövervakningsstartföretag som är baserat på Artificial Intelligence, Deep Learning, & Data Mining. AI gör molnmiljöer mer komplexa och ökad skala innebär att dessa appar måste fungera pålitligt dagligen för ett stort antal professionella affärsanvändare. Big Data leder till mer komplexitet i molnappar och korrelationen mellan molnekosystem blir mer utmanande för företagens IT-chefer att konstruera. Sabo Taylor Diab, vice verkställande direktör för marknadsföring på Loom Systems, har diskuterat hur hans företag försökte förändra sig från att vara reaktiv till att vara proaktiv i dataövervakning i realtid, vilket krävde bygga på en helt ny arkitektur. Loom Systems tillämpar maskininlärning & dataanalys för att identifiera nätverkshårdvaruproblem där programvaran också kommer att instruera tekniker om hur man löser de diagnostiserade problemen. Loom Systems löser också problem med datapreparat, ett krav för ett stort antal IT-proffs, vilket vanligtvis tar en stor tid på grund av komplexiteten i sambandet mellan händelser i analys. Detta kan till exempel hjälpa till att hantera de utvecklande kraven för webbtrafik för e-handel och dataströmmar från stora onlineanvändargrupper eller IoT-enheter.

Microservices, DevOps, Open Analytics, Bluemix och Nutanix Highlight Keynotes på Cloud Expo 2017

Cloud Foundry Silicon Valley Summit 2017 – "Cloud Foundry Summit Silicon Valley, 13-15 juni 2017 i Santa Clara, Kalifornien, USA, är sommaren’s största evenemang för företagstillämpare och branschen’det främsta evenemanget för utvecklare som vill öka cloud-native-färdigheterna, med erbjudanden som inkluderar dess utvecklarcertifieringsprogram och talspår som är dedikerade till specifika språk, som Node.js och Java." Läs mer om Cloud Foundry Silicon Valley Summit 2017.

Serverlös arkitektur – stark tillväxt i funktion som en tjänst (FaaS) -lösningar för datacentret

En av de största nya trenderna på Cloud Expo 2017 var den ökade introduktionen av serverlösa molnlösningar baserade på funktionen som en tjänst (FaaS) -modell. Alla de stora molnoperatörerna utvecklar för närvarande serverlösa plattformar som gör det möjligt att skapa en ny typ av applikationer utan att förlita sig på en enda hårdvaruinstans eller en klientbaserad programvaruback. AWS introducerade den serverlösa arkitekturen med Lambda, medan IBM har en liknande version av utvecklad under open source-standarder som en del av Apache Foundation som kallas OpenWhisk. Google Cloud och Microsofts Azure-plattform erbjuder nu båda "funktioner" infrastruktur som gör det möjligt för samma serverlösa appar att ringa funktioner från PHP, Python, Java, Node.js, Ruby, Perl, ASP.NET och andra webbskriptspråk utan att vara baserade i någon fast servermiljö som upprätthålls av kunden. Serverlösa appar kan också byggas för IoT eller som verktyg för befintliga webbplatser som vill spara pengar på hårdvaruressurser tillsammans med förbättrade tidpunkter för webbskript och databaser..

 • Amazon Lambda: realtidsfil- och databehandling baserad på kodutlösare & molnarkitektur
 • Apache OpenWhisk-plattform: ram med öppen källkod för att köra kod som svar på händelser

Joe Sepi Crane-Messina, huvudutvecklare & Tech Evangelist på IBM höll ett föredrag vid Cloud Expo 2017 på "Bygga serverlösa applikationer på Apache OpenWhisk-plattformen". OpenWhisk-programmeringsmodellen möjliggör implementering av REST-API: er och bearbetning av händelser som inte är HTTP i skala. Deven Samant, chef för Enterprise Cloud and Mobility Solutions på Infostretch, höll en presentation om "Hur man använder sig av serverlösa datorlösningar för IoT-enhetssimulering". Detta seminarium inkluderade tutorials för att implementera en simulator för att mata datauppsättningar i AWS IoT-gateways och praktiska tips om hur man övervakar användning av webb- och mobilapplikationer i realtid, inklusive datavisualiseringar och krokar för API: er. Chris Munns, Senior Developer Advocate for Serverless Applications at Amazon Web Services, presenterade ett seminarium om "Bygga serverlösa webbapplikationer" baserat på AWS Lambda, Amazon API Gateway, Amazon S3, Chalice och ClaudiaJS. Sammantaget genererade serverlösa lösningar en betydande mängd surr vid Cloud Expo 2017, både i utvecklar- och IT-förvaltningsmiljöerna, med Iron.io och Webtask.io bra exempel på nya nystartade företag inom detta område.

Microservices, DevOps, Open Analytics, Bluemix och Nutanix Highlight Keynotes på Cloud Expo 2017

Serverlös – Nästa stora skift inom molnberäkning – "2014 tillkännagav Amazon en ny form av dator som heter Lambda. Vi visste inte det då, men detta representerade en grundläggande förändring i vad vi förväntar oss av molnberäkning. Nu vill alla stora molnberäkningsleverantörer delta i den här störande tekniken. När de flesta av branschen har sina ögon på Docker och containrar, lär du dig varför stora spelare som AWS, Microsoft Azure, IBM Bluemix och Google Cloud Platform alla försöker undvika VM och containrar med stora investeringar i serverlös datoranvändning." Läs mer om serverlösa DevOps & Webbhotellösningar.

Microservices, DevOps, Open Analytics, Bluemix och Nutanix Highlight Keynotes på Cloud Expo 2017

Cloud Expo 2017 Video | Sabo Taylor Diab, vd för marknadsföring på Loom Systems

SYS-CON.tv – ‘"Loom tillämpar konstgjord intelligens och maskininlärning i hela logganalysprocessen, från början till slut och i slutet får du en mänsklig touch," förklarade Sabo Taylor Diab, vice president, marknadsföring på Loom Systems, i denna SYS-CON.tv-intervju vid 20th Cloud Expo, som hölls 6-8 juni 2017, vid Javits Center i New York, NY. ‘ Läs mer om Cloud Computing Expo 2017.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me