Intervju med Jonathan Gafill, VD för CloudAccess

Jonathan Gafill är en rolig kille som har en cool service som lockat användare från hela världen. Han är också en obemannad pilot för flygplan, så det var kul att lära sig mer om den personliga sidan av honom. Hans företag klarar sig ganska bra och det är fantastiskt att se hur långt de har kommit. Här är hans berättelse.


Intervju med Jonathan Gafill, VD för CloudAccess

Kan du berätta lite om dig själv och hur CloudAccess började?

Jag gillar att använda ordet det "CloudAccess föddes från Joomla." 2010 skapades CloudAccess och byggde Joomla-demoprogrammet som resulterade i fantastisk tillväxt: vi byggde ett verktyg som skapade 30 dagars försök med Joomla som automatiskt tillhandahölls vid registreringen a. Då var detta super fancy; vi tävlade mot stora företag och vann RFP för att göra det. Efter demokontraktet tog vi WordPress in i plattformen och började erbjuda ett gratis värdalternativ för att ersätta demoprogrammet. Dessutom har vi arbetat för att kontinuerligt förbättra våra tjänster och förfina vår produkt.

När det gäller mig själv började jag 2011 och började som projektledare och arbetade mig fram till COO. Under de kommande åren fortsatte jag att visa mitt värde och tillträdde till VD 2014. Den bästa delen av mitt jobb är att arbeta med ett så bra team och med kunder från hela världen.

Vad gör CloudAccess? Vilka tjänster tillhandahåller du?

Vi tillhandahåller produkter som tillgodoser webbplatsägare och utvecklare och erbjuder också tjänster till företagskunder som behöver ytterligare hjälp och en hanterad värdmiljö för Joomla och WordPress-webbplatser. Vissa säger att vi tillhandahåller Joomla och WordPress SaaS som alltid verkade vara en oxymoron för mig, men det finns sanning i det. Vår miniplan är för personer som inte behöver support men vill ha funktionerna på vår plattform. Högre planer erbjuder ännu mer tidsbesparande funktioner och applikationsstöd som hjälper dem och sparar dem från en hel del Googling. Vi har sett alla sätt människor kan bryta en Joomla- och WordPress-webbplats; om någon bryter sin webbplats och inte kan ta reda på varför, undersöker vi och tar alltid tillbaka webbplatserna. Vi ger mycket värde till våra kunder.

Vi erbjuder professionella tjänster och du kan beställa dem direkt via vår molnkontrollpanel. Om någon behöver en stylingändring eller en rubrik för att bli större eller för att undersöka en tillägg med vissa funktionsbitar, erbjuder vi det. För oss är vårt mål att tillhandahålla lösningar till våra kunder. Om något ligger utanför våra möjligheter, pekar vi kunder på partners som kan lösa det.

Vilka erfarenheter hade du för att positionera dig som VD för CloudAccess?

Först och främst är det ett utmanande jobb. Det är aldrig ett tråkigt ögonblick och jag är verkligen tur att ha ett så bra team som står bredvid mig och arbetar mot samma mål. Som sagt, några av de saker som jag har lärt mig och har fört mig till denna punkt: mycket av detta härrör från att vara förståelse för medarbetare, att respektera att alla är annorlunda. Alla har sina egna metoder och saker som motiverar dem. Att förstå det och hitta hur man får ut det bästa av varje person är en stor viktig del av ledarskapet.

Du måste också ha ett grepp om allt, i alla aspekter av verksamheten. Jag slänger frasen "mångsysslare." Det är verkligen där du måste vara för att fatta välgrundade beslut, hoppa in i en roll och se hur verksamheten fungerar och se vad som behöver fixas för att bättre kunna arbeta med dem. Du måste också förstå marknadsföringen och slå samman det med företaget på ett graciöst sätt för att hantera kundens krav och upprätthålla verksamheten själv. Många tycker om att vara värd som "ställa in det och glöm det” men det finns mycket som händer bakom kulisserna.

Jag har lärt mig mycket. Det har tagit mig många steg och många års arbete. Jag var en gång i kundens skor som utvecklare och det är viktigt att jag behåller deras perspektiv.

Jag har också lagt märke till att du är en instruktör för UAV / UAS (obemannat flygbil / system för obemannat flygplan). Kan du berätta mer om det?

Jag har alltid varit med inom robotik och RC-grejer. Högskolan i mitt område började ett program för några år sedan och de såg att jag var i drönare och robotar så de erbjöd mig en flyginstruktörsposition. Programmet växer snabbt och det’det är fantastiskt att vara en liten del av det. Några timmar i veckan får jag lära människor att flyga lite high end "leksaker" som jag kallar dem. (Sidanmärkning: Jag håller på att få mitt pilotlicens just nu.)

Är CloudAccess helt molnbaserat? Var finns dina servrar?

Ja, vi är molnbaserade och vi lägger inte ut utrustning som många leverantörer gör. Vårt primära datacenter ligger utanför Detroit och vårt andra är utanför Grand Rapids. Vi har ett fint AnyCasting-DNS-nätverk som tillkännager vår IP-adress runt om i världen. När du pratar om molnbaserat handlar det inte nödvändigtvis om varje enskild webbplats, du tittar på orkestrering av alla webbplatser. Vi kan göra snygga saker med våra webbplatser, flytta från server till server med ett klick på en knapp. Vi kan skala resurserna till enskilda webbplatser efter behov. Vår plattform erbjuder stor flexibilitet.

Är CloudAccess helt molnbaserat? Var finns dina servrar?

Jag ser att du driver webbseminarier. Kan du berätta mer om dessa?

Vi har tidigare kört live-träningsseminarier tidigare men våra förinspelade videor hade mer närvaro (på grund av förmågan att pausa, spola tillbaka osv.). Vi erbjuder videoutbildning, vilket ger utbildningsinnehåll till vem som helst på webben och det är fortfarande ett av de bästa sätten att sätta nya kunder i dörren. Många har lärt sig hur man bygger av våra gratis utbildningsmaterial.

Skapade du en egen kontrollpanel? Berätta mer om Cloud Control Panel 2.0.

Vi ser allvarligt på att lyssna på feedback från våra kunder. En av våra främsta problem var att cPanel och andra kontrollpaneler inte var användarvänliga och inte hade alla funktioner för att tillhandahålla vad våra kunder behövde så vi skapade Cloud Control Panel. Det är anpassat och det talar för användarnas behov. Vi har inbyggda verktyg för staging / produktionskopiering, misslyckade plugin-skannrar, brutna länkkontroller, Google Analytics-integration, databasprofilverktyg och massor av andra saker du inte hittar i värdkontrollpaneler. Det är egenutvecklat men vi använder vanligtvis inte den frasen. Vi är dock stora fans av öppen källkod, men i vissa fall bygger du dina egna egna saker för att få en fördel i branschen.

Berätta lite om dina kunder – det verkar som om du har mer än 20 000 webbplatser.

Våra kunder är från alla hörn av världen. Att prata med människor från hela världen är fascinerande för mig – vi tillgodoser alla som använder Joomla eller WordPress. Det är också anledningen till att vi bytte till support dygnet runt dygnet eftersom dessa kunder ringer in hela tiden. Vår kundbas varierar från “mamma och pop” butiker till Fortune 500-företag. När det gäller antalet 20 000, varierar mängden webbplatser väldigt eftersom vi har en gratis webbhotellplattform. Du kan registrera dig för en gratis webbplats, använda den så länge du vill och sedan avbryter den bara om du inte förnyar den. Vid varje given tidpunkt har vi tusentals människor som använder dessa webbplatser.

Hur marknadsförde du ditt företag för att bli så stort?

Jag älskar den här frågan. Vi har utvecklat vår marknadsföring utan traditionell betald reklam. Vi har vuxit genom word of mouth, affiliate relations, erbjuder gratis utbildningskurser. Dessa är organiska sätt att underlätta tillväxt.

Hur har molntekniken utvecklats för att ge dig denna fördel, och vad ser du i branschen för närvarande som visar ännu mer löfte för utvecklingen av ditt företag?

Utan molnteknologi skulle våra produkter och tjänster inte’t vara genomförbart. När vi ser molnteknologi bli mer sömlös hoppas jag att saker som applikationsportabilitet och HA-funktioner kan filtreras ner till CMS’som vi arbetar med. I slutändan måste denna teknik bakom applikationerna växa tillsammans med molntekniken.

Är ditt fokus bara på Joomla och WordPress? Har du några framtidsplaner för att stödja ytterligare CMS-teknologier?

WordPress och Joomla är vårt primära fokus men vi letar alltid efter andra lösningar för våra kunder. WordPress är "medium" när det gäller komplexitet när det gäller programvarans funktionalitet. Joomla är svårare men mer flexibel. En dag kan vi ta en lättare att använda dra och släpp byggare. Det finns samtal mellan vårt team om att överbrygga klyftorna mellan dessa CMS’s för att ge en sömlös upplevelse för våra kunder. Vi vill låta människor flytta sitt innehåll "upp kedjan" i grund och botten. Vi ser att många flyttar från ett CMS till ett annat för mer funktionalitet eller mer användbarhet – så vi vill ha en allomfattande miljö som är lätt att använda hela vägen till helt flexibla CMS och allt däremellan.

Kan du berätta lite om Bolt DNS?

Vår infrastruktur innehåller ett anycasting-DNS-nätverk. Kunder som har sin DNS via oss har fördelar med snabbare rutter; IP-adresserna tillkännages från den närmaste geografiska platsen till deras begäran.

Hur tänker du på de närmaste åren att ligga före kurvan och fortsätta växa din kundbas?

Jag ser att efterfrågan på DIY-webbplatsbyggnad fortsätter att öka under de kommande åren. En av våra taktiker är att tillgodose våra tjänster till olika kunskaper som en viss person eller företag har. Vi kommer att ha en produkt att erbjuda en mamma / pop-pizza, och en annan produkt att erbjuda en företagsinstitution. Naturligtvis kommer klienter att fortsätta att skala mängden stöd efter behov.

Finns det något annat vi borde veta?

Vi har sett många människor bygga anpassade webbplatser som tillgodoser nischmarknader. Vi har ett API som låter människor bygga en förkonfigurerad webbplats som de kan tillhandahålla till sina kunder på begäran.

Låta’s använder exemplet på en utvecklare som bygger webbplatser som är specifikt anpassade för advokater. De skulle vanligtvis bara kopiera efter kopia av den här webbplatsen när försäljningen rullar in för produkten. Istället kan de använda vårt API för att skapa ett distribuerbart paket som advokatföretag kan köpa direkt. Detta gör att utvecklaren kan automatisera en stor del av verksamheten och ta dem mycket närmare att förvandla sin egenbyggda webbplats till en SaaS affärsmodell. Advokater är bara ett exempel här … Vi ser mycket framgång med att bygga för en av tusentals små nischmarknader.

Ett annat exempel vi har är en klient som är en mallleverantör. Deras kund kommer att köpa en mall och säga "Jag vet inte vad jag ska göra med det här." Felfrekvensen är utmaningen som slutanvändarna inte gör’t vet alltid hur man konfigurerar det. Detsamma gäller plugins. Det tar lång tid att installera och konfigurera så att något till och med visas på sidan. Vårt API gör det möjligt för mallleverantören att klicka på en knapp för att skapa ett anpassat, distribuerbart paket med sin malldemo. Kundleverantörskunden får nu direkt tillgång till sin egen förkonfigurerade webbplats .. I stället för att hoppa genom hoops.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me