Contents

Intervju med Mitch Wainer, grundare och CMO för DigitalOcean

Intervju med Mitch Wainer, grundare och CMO för DigitalOcean


Mitch Wainer, grundare och Chief Marketing Officer på DigitalOcean

Jag har nyligen intervjuat Mitch Wainer, grundare och Chief Marketing Officer på DigitalOcean. Mitch har över 15 års erfarenhet av digital marknadsföring och hjälper Fortune 500-företag med sin digitala reklamstrategi. För fyra år sedan beslutade Mitch att lämna allt och slåss mot varumärken som Amazon AWS, Microsoft Azure och Google Cloud. Överraskande nog vinner hans lag den här striden. Vi diskuterade DigitalOcean’s hypertillväxt, VC & finansiering, innehållsmarknadsföring och vad som krävs för att få honom ner på golvet för 200 pushups…

HostAdvice: Vad kan du berätta om DigitalOcean 2016??

Vi har 220 anställda och vi är belägna på Manhattan NY i SOHO – det vi nu kallar “Silicon Alley."
Jag tog min fulla marknadsföringsupplevelse för att bygga en start i början av 2012. Det har gått mindre än fyra år och vi har mer än 600 000 registrerade kunder, varav 70% är internationella. Vi lanserar nya produkter, går långsamt uppströms, riktar oss till ingenjörsteam och erbjuder dem en fantastisk infrastrukturupplevelse för att stödja sina appar. Företaget har utvecklats över tid och vi mognar vilket är spännande.

HostAdvice: Vad kan du berätta om DigitalOcean 2016?
DigitalOcean-grundare – Moisey Uretsky, Mitch Wainer och Ben Uretsky

HostAdvice: Du har gjort ett namn för dig själv för att vara en så enkel att använda tjänst. Men aren’t utvecklare den typen av kunniga “veta allt” rävar som vill ha saker med alla möjliga funktioner och letar mindre efter den enkla installationen?

Du’d bli förvånad. Utvecklare don’t vill ha komplexiteten eller extra värdelösa funktioner, och det är därför vi lyckas. Vi eliminerade onödiga funktioner och kokade ner det till 2-3 komponenter i molnhotell som är viktiga för utvecklare, som inkluderar enkel att distribuera, skalbar och pålitlig infrastruktur. Utvecklarna värderar sin tid och vi vill spara tid så mycket som möjligt. Vi försöker automatisera serveradministrationsfunktionen så mycket som möjligt. Användarupplevelsen är den viktigaste differentieraren; vi är en produktorienterad organisation och det gör en stor skillnad i enkelheten i tjänsten som användaren får.

HostAdvice: Enligt Netcraft’s rapport, du har den snabbast växande molntjänsttjänsten och överträffar även Amazon i antalet datorer som vetter mot webb. Hur kan ett litet företag som grundades 2012 konkurrera med sådana molnhotelljättar?

Det går tillbaka till enkelheten och det faktum att utvecklare älskar oss. Om du går till Google och söker efter DigitalOcean + love kommer du att se hur utvecklare svarar om att älska vår tjänst, det är sällan att se ordet kärlek med Amazon eller Google cloud (AH: Jag gick faktiskt till Facebook och körde den här sökningen, resultaten visar Nedan).
När vi lanserade beslutade vi att fokusera på de enskilda utvecklare som ingen annan molnleverantör skaffade. Alla andra molntjänster försummade dem och fokuserade uppmärksamheten på företaget. DigitalOcean växte viralt genom mun till mun. Spelplanen är att den enskilda utvecklaren tar oss till kontoret och företaget och introducerar oss för andra utvecklare.

HostAdvice: Enligt Netcraft & ss rapport har du den snabbast växande molntjänsttjänsten och överträffar till och med Amazon i antalet datorer som är riktade mot webben. Hur kan ett litet företag som grundades 2012 konkurrera med sådana molnhotelljättar?

Utvecklare älskar verkligen DigitalOcean – Facebook-sökning efter “DigitalOcean kärlek”

HostAdvice: Genom att vara ett nystartat företag kan du bättre förstå startups i jämförelse med Amazon, Google eller andra företagstyper?

Till viss del gör det. Vi lever och andas själva kulturen så att vi kan förhålla oss till klienterna. Det är typ av “varit där gjort det”. Vi vet smärtpunkterna och vet hur vi ska ta itu med dem. På marknadsföringsfronten kontaktar vi dem på sociala medier eller vid evenemang som hackathons, där vi själva åkte för inte så länge sedan.

HostAdvice: Vilka är de viktigaste marknadsföringskanalerna du använder och vad förvånade dig genom att arbeta bättre än väntat?

Den kanal som förvånade mig mest var hur kraftfullt vårt innehåll blev. När vi lanserade de första 20 tutorials såg vi omedelbar trafik med 20 000 besök i månaden, sedan 60 000, än 100 000 och nu är vi på 5 miljoner användare per månad. Så småningom kunde vi samverka med användarna och registrera dem. Vårt remissprogram genererade 25% av nya månatliga registreringar.
När vi startade våra insatsmarknadsföringsinsatser fanns det inget “gå till” kunskapsbas för utvecklingsmöjligheter. Deras systemadministratörsinnehåll var dåligt och vi fyllde klyftan. Idag har vi 1 200 – 1 400 tutorials på vår webbplats. Vi har ett begåvat team av författare av tekniskt innehåll, liksom ett generöst Pay To Writ-program för externa bidrag, som håller en stadig ström av högkvalitativt innehåll.

HostAdvice: Det finns en berömd video om dig som gör 100 pushups för att övertyga TechCrunch att intervjua ditt företag. Vilket mål är värt att göra 200 pushups?

jag kan’Jag tror att du har hört talas om det… 200 pushups? Jag skulle göra det för 1 miljon kunder, vilket är ett uppnåeligt mål. Det finns 28 miljoner mjukvaruutvecklare globalt och det borde nå 50 miljoner år 2022, så vi tror att vi kan korsa 1 miljon inom en rimlig tidsram.

Se Mitch Wainer göra 100 pushups för att vinna en intervju med TechCrunch

HostAdvice: Det finns tusentals lågt innehåll “topp 10 webbhotell” webbplatser. Vad är din åsikt om det?

Jag köpte faktiskt domänen top10webhosts.com eller något liknande och planerade att använda det en stund tillbaka, men hittade aldrig tiden för det. Vi don’fokusera inte på anslutna webbplatser i vår marknadsföringsstrategi. Vi ser utvecklare mer intresserade av att höra från vänner och personer som de arbetar med om rätt tjänst för dem, snarare än att gå på Google och söka efter topp 10 webbplatser. Utvecklare är supersmarta och de förstår internetkulturen och vilka trick som används. De vill höra det från hästen’s mun.

HostAdvice: Du erbjuder endast molnhosting och ger bort en stor del av värdmarknaden för små och medelstora företag som är värd på delade servrar. Vad är din plan för SMB-marknaden?

Vi serverar redan ingenjörsteam som arbetar vid nystartade företag och små och medelstora företag. Vi kommer att bygga funktioner och produkter som fokuserar ännu mer på dem, men det kommer inte att vara en delad värdprodukt. Vi kommer att lägga större vikt på virtuella maskiner snarare än individuella licenser.

HostAdvice: Du nämnde att 70% av din klientbas är global. Vad lärde du dig från dina globala användare?

Vi har varit tvungna att ta itu med datasäkerhetsproblem i länder som Tyskland, där företag är oroliga för att vara värd för data utanför landet. Därför lanserade vi Frankfurt Datacenter 2015. Vi har också datacentra i Toronto, Singapore, Amsterdam och London. Vi var värd för evenemang och har flyttat ut för att träffa utvecklare så att vi kan lära känna deras kultur.

HostAdvice: Varför ska användare vända sig till DigitalOcean och inte alternativa webbhotellösningar?

Använd oss ​​om du letar efter den enklaste molninfrastrukturupplevelsen. DigitalOcean gör att du kan skala mellan plattformar och spara dig timmar – så att du kan fokusera på att koda din applikation istället för att ta hand om infrastruktur. Jag tror verkligen att vi erbjuder den bästa infrastrukturupplevelsen.

HostAdvice: Varför ska användare vända sig till DigitalOcean och inte till alternativa webbhotellösningar?

HostAdvice: Vilka är de tre saker som en start bör fokusera på när det gäller att välja en molnhotellleverantör?

1. Enkel användning av plattformen.
2. Pris / prestanda-förhållande och tillhandahållande tid (tid som krävs för att distribuera din infrastruktur).
3. Tillförlitlighetsaspekten (till exempel biljettens svarstid. Vårt är 33 minuter i genomsnitt via e-post), SLA, tillförlitligt nätverk, etc..

HostAdvice: Eftersom du inte gör det’t erbjuder enkel delad hosting, kan jag fråga dig vilken tjänst du skulle rekommendera?

Mina personliga favoriter från när jag var tonåring var att utveckla webbplatser; Media Temple och 1&1. Båda är pålitliga.

HostAdvice: Hur var din upplevelse med Techstars, vem skulle du rekommendera att gå till en accelerator?

Varje start som har byggt ett bevis på konceptet wiHostAdvice: Hur var din upplevelse med Techstars, vem skulle du rekommendera att gå till en accelerator?viss dragkraft, t.ex. 50-1 000 aktiva användare och så vidare bör överväga en accelerator. En accelerator kan ansluta dig till ett fantastiskt nätverk av entreprenörer, VC: er och änglar. Detta är mycket bättre än någon collegeutbildning som du kan få för den här typen av saker.
3-månadersprogrammet lärde mig så mycket om att bygga en start från början. Det täckte alla vinklar: produkt, finans, människor, alla vinklar som du kan tänka på lärs där. När du är klar med programmet demonstrerar du din produkt till en relevant publik och kan få den finansiering du behöver för nästa steg.
Medan alla nystartade startups bör kolla in det, om du bygger en livsstilsföretag och inte’t vill samla in pengar och bara vill bygga en 3-5 miljon dollar per år verksamhet, utan att svara på en styrelse, kanske en accelerator inte är för dig.

Lägg till din recension på DigitalOcean Hosting här >>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me