Intervju med Shiven Ramji, vd för produkt för DigitalOcean

Många webbhotellföretag erbjuder lösningar för kunder med liten teknisk kunskap, men DigitalOcean brinner för att förenkla webbinfrastruktur och bygga en produkt som utvecklare älskar. Med över 2,5 miljoner unika besökare per månad och 1700 självstudier är det ett av de mest omfattande bibliotek med tillgängliga open source-resurser, samtidigt som det möjliggör transparens och bra priser. Vi hade möjlighet att prata med VP för Product Shiven Ramji om framtiden för detta snabbväxande företag.


Intervju med Shiven Ramji, vd för produkt för DigitalOcean

HA: Hej Shiven! Berätta lite om dig själv, din bakgrund och hur du blev VP för produkt för DigitalOcean.

Min bakgrund inkluderar en mängd olika discipliner, de flesta var specifikt inom produkthantering. Jag har tur att jag tidigare har haft erfarenhet av marknadsföring, analys, datavetenskap och teknik. Innan detta hade jag verkställande roller på Amazon, LiveIntent, Comcast / NBC och Nielsen.

Jag gick med i DigitalOcean i mars i år. Jag gick med tanken och den fulla troen på att utvecklare inte bara är kunder, de är innovatörer, distributörer och de nya beslutsfattarna.

Jag är glad över att arbeta i skärningspunkten mellan produkt, design och teknik och ge utvecklare möjlighet att lösa problem.

Förutom att ha övervakning av produkthantering, äger jag också funktioner för utvecklarrelationer och partnerskap. Detta är en komponent som vårdar, hjälper och ger tillbaka till utvecklarna.

HA: Du är ny på DigitalOcean som produktdirektör. Vilka är framtidsplanerna för företaget, från produktsidan?

Säker. Vi har fått många spännande nya produkter och funktioner som kommer ut för utvecklare. Genom att titta förbi detta innevarande år, som inkluderade tre stora lanseringar och stora uppgraderingar, har vi utökat tillgängligheten för vår Block Storage till andra datacenter och introducerat nya produkter som Cloud Firewalls, Load Balancers, samt en Cloud Monitoring-tjänst med larmfunktioner. Vår objektlagring är en annan viktig ny produkt för närvarande i tidig beta.

Alla dessa produkter är en del av vår strategi för att tillhandahålla skalbara, säkra, mycket tillgängliga och pålitliga lösningar för molninfrastruktur.

Under resten av året kommer våra utvecklarkunder att se nya funktioner och en förbättrad upplevelse på vår plattform. Vi har också några intressanta planer för våra One-Click Solutions för utvecklare.

HA: Jag ser att du har tagit Block Storage till Toronto och Singapore. Kan du utarbeta det?

Varje kvartal lanserar vi nya datacenter med Block Storage. Vi meddelade ytterligare fyra datacenter som får Block Storage under Q3 och Q4. Vi har för närvarande 12 datacenter i olika städer över hela världen.

Det finns tre kärnkomponenter i molnet: dator, nätverk och lagring. För våra beräkningsfunktioner är vår flaggskepp Droplet, vårt namn för molnservrar, och sedan tillhandahåller vi också nätverksfunktioner som gör att du kan skala och säkra dina applikationer. Block Storage ger lagring för dina applikationer i molnet.

Anledningen till att vi tar med Block Storage till våra datacentra är att vi har en global utvecklare. Vi har utvecklare med applikationer som behöver finnas tillgängliga i olika regioner, såväl som utvecklare som faktiskt finns i dessa regioner, så det är viktigt att ha regional och global tillgänglighet för alla våra produkter.

Intervju med Shiven Ramji, vd för produkt för DigitalOcean

HA: DigitalOceans produktutbud inkluderar nätverk, lagring, databehandling och utvecklarverktyg. Dessa går utöver de delade webbhotell, dedikerade servrar och VPN-tjänster som vanligtvis erbjuds av webbhotellföretag. Vem marknadsför du med dessa produkter?

Säker. För allt vi bygger tänker vi: vad är de olika utvecklarpersonerna eller använd ärenden som vi vill ta upp, och vi arbetar bakåt därifrån. Vi har alla typer av utvecklare på vår plattform, som ni kan föreställa er – sys-administratörer, applikationsutvecklare, dataingenjörer, datavetare och till och med studenter som tar datavetenskapskurser.

Vi har många utvecklare som använder oss för personliga projekt och som värd för kritiska affärsapplikationer.

Så vi tänker på det är detta: vi är molnet för utvecklare – individer såväl som team kan använda vår plattform för att bygga, distribuera och skala applikationer av alla storlekar i molnet. Det finns något för alla.

HA: Kan du beskriva dina viktigaste tjänster kort? Vilken specifik målgrupp vänder sig till?

Ja. En fullständig molnberäkningsinfrastruktur erbjuder tre kärnkomponenter: dator, lagring och säkert nätverk. Vi tillhandahåller datortjänster för servrarna, eller droppar och lagring, som inkluderar Block Storage, och i framtiden Object Storage. Vi har också säkert nätverk, som inkluderar allt från flytande IP-adresser och DNS till Cloud Firewalls. Dessa är de väsentliga byggstenarna som en utvecklare behöver. Detta är grunden.

Dessutom bygger vi mjukvara och tjänster som underlättar hanteringen och byggandet av dessa applikationer. Några exempel på detta är: One-Click Solutions, integrationer med Terraform, Cloud Monitoring, Load Balancers och säkra dina applikationer med Cloud Firewalls.

Utvecklare har möjlighet att använda alla dessa erbjudanden i takt med sina applikationer, men det beror verkligen på vilken typ av applikation de bygger. För vissa typer av applikationer kan lastbalansering vara viktig eftersom det finns mycket trafik. Andra applikationer kan kräva mer datorkraft, så de behöver en hög CPU-plan för CPU-intensiva arbetsbelastningar.

Det är verkligen beroende av användningsfallet. En sak som vi säkerställer i alla fall är att vi minimerar komplexiteten och fokuserar på transparent och prisvärd prissättning. Vi erbjuder det bästa erbjudandet på det enklaste sättet. Den där’vår stora fördel.

HA: Hur många kunder har du för närvarande? Vem är några av dina största eller mest anmärkningsvärda kunder?

Vi har en miljon användare, vilket betyder kunder som har spunnit upp en droppe. Vi har också 64 000 ingenjörsteam som är aktiva på vår plattform. Våra team-funktioner möjliggör samarbete, eftersom det ofta är så att våra kunder är ett team av utvecklare som arbetar tillsammans. Våra teamfunktioner låter dig samarbeta om dina affärsprojekt och arbeta tillsammans för att använda dessa resurser.

Intervju med Shiven Ramji, vd för produkt för DigitalOcean

HA: Var ligger ditt huvudkontor och datacenter? Kan du kort beskriva företagskulturen?

Vårt huvudkontor finns i New York. Vi öppnade nyligen ett kontor i Cambridge, Massachusetts.

Vi har 12 datacenter i 8 städer: New York, Toronto, San Francisco, London, Amsterdam, Frankfurt, Bangalore och Singapore.

Vi har en mycket intressant företagskultur, men jag ska försöka lyfta fram tre huvudsakliga takeaways. Först fokuserar vi på innovation och förenkling. Vi strävar verkligen efter enkla och eleganta lösningar. Detta börjar med webbplatsens märke, färg och ton, genom registreringar i kontrollpanelen och hela vägen till interaktion med samhället. Vi strävar verkligen efter enkelhet genom alla beröringspunkter med en utvecklare.

Den andra takeaway är begreppet kärlek till våra kunder och anställda. Vi gör de extra saker som vi kanske inte behöver för att glädja våra kunder och leverera en bättre upplevelse. När du har tagit bort friktionen blir arbetet med din produkt och tjänster en underbar upplevelse. Till exempel skapar vi anpassade illustrationer av hög kvalitet för de flesta av våra communitytutorials, tillkännagivanden på sociala medier och webbplats. Vi lyssnar också på utvecklare och deras mest efterfrågade funktioner via våra uservoice-forum.

Den sista takeaway är community. Vi är mycket medvetna om utvecklargruppen. Vi tror verkligen på både utvecklaren och öppen källkod. Vi tillhandahåller tutorials med idén att ta bort friktion och hjälpa utvecklare att uppnå hastighet och skala sina applikationer.

Intervju med Shiven Ramji, vd för produkt för DigitalOcean

HA: Finns det något annat som du vill lägga till för våra läsare?

Jag vill upprepa att vi bryr oss om utvecklare – vi vill att de ska utveckla den bästa programvaran de kan i molnet, och vara säkra på att de kan lita på oss när det gäller vad vi tillhandahåller. Vi gör vårt yttersta för att se till att våra tjänster är transparenta och prisvärda och bygger det bästa samhället så att våra kunder kan bli framgångsrika.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me