Under de senaste åren använder mellan 22-33% av alla internethandlare dropshipping som sin primära metod för att fullgöra order. Både stora och små företag har använt denna teknik och har byggt hela sin verksamhet kring denna strategi. Företag som Zappos, Amazons och Sears använder antingen eller har använt dropshipping i sin verksamhet.


Vad är dropshipping?

Dropshipping är en metod när en e-handel butik inte gör det’t lager en produkt men uppfyller istället en kund’s beställning genom att köpa produkten från en annan leverantör och sedan skicka produkten direkt till kunden. Eftersom det nästan inte finns några allmänna kostnader eller lager har det blivit ett populärt alternativ för människor att tjäna pengar online.

WordPress vs Shopify: Prissättning

För att skapa en eCommerce-butik med WordPress vill du sannolikt använda WooCoomerce, som är ett gratis open source-plugin. Det är mycket kraftfullt och populärt – med cirka 20% av alla e-handelswebbplatser på webben. Medan WooCommerce är ett gratis plugin måste du köpa en hostingpaket för att driva din WordPress-webbplats. Detta kan kosta dig så lite som ett par dollar i månaden för en delad värdplan, till $ 30 per månad för en hanterad WordPress-värdplan. Det beror på hur mycket trafik och resurser du behöver för din webbplats.

Shopify’s mest grundläggande plan kostar $ 29 per månad. När du köper en dyrare plan kommer kredit- och transaktionsavgifterna att minska. Shopify gör det enkelt att köpa ett paket snabbt, med all information du behöver för att starta din dropshipping-butik.

Att bestämma om WordPress eller Shopify är rätt för dig beror också på hur många dropshipping-webbplatser du vill köra. Många har fem eller flera dropshipping-webbplatser samtidigt, och kostnaderna kan snabbt lägga till. Men om du bara har en butik och vill ha något enkelt för att komma igång kan Shopify vara det bättre alternativet.

WordPress vs Shopify: Mallar

Hur vacker din webbplats är kommer att ha en stor effekt på framgången för din butik.

Lyckligtvis erbjuder Shopify 70 mallar – varav 10 är gratis. Alla mallar har ett par varianter, så att du kan anpassa utseendet på din webbplats lite mer. Mallarna är alla vackert utformade, ser professionella ut och är mobilvänliga.

Emellertid kan WordPress erbjuda ett mycket större urval. Eftersom det är open source-programvara verkar det finnas en obegränsad mängd mallar som passar dina behov. Många av mallarna är gratis, men du kan välja att köpa en. En sak att vara uppmärksam på är att välja en “säker” mall från en ansedd källa. Eftersom WordPress är open source finns det några teman och mallar där ute som innehåller skadlig kod som kan infiltrera din dator och webbplats. Så länge du är försiktig bör du inte’t har ett problem.

WordPress vs Shopify: Ställ in tid

Shopify lyser i denna kategori. För att komma igång är allt du behöver göra för att registrera dig för en plan, och det bör bara ta dig en timme eller mindre att starta din dropshipping-verksamhet. WordPress kan ta mindre än en timme också, men det beror på din tekniska expertis. Du kan också bli överväldigad av antalet alternativ och anpassning som är till hands med WordPress.

Men om du vill skapa flera butiker är WordPress extremt enkelt. Du kan installera ett plugin som kan replikera din webbplats. Med Shopify måste du spendera tid på att skapa varje webbplats.

WordPress vs Shopify: Funktioner

Shopify har massor av alternativ via sin App-marknadsplats. Där kan du köpa plugins för att förbättra din Shopify-butik och anpassa den så du vill ha den. På marknaden finns det mer än 1000 du kan välja mellan, men många av dessa betalas med en gratis provperiod.

Men på WordPress finns det mer än 75 000 tillägg och plugins att välja. Det som skiljer WordPress och WooCommerce är att många av dessa alternativ är gratis, och nästan allt du kan önska dig är tillgängligt. Du kan ladda ner ett plugin som hjälper dig med SEO, snabba upp din webbplats eller något annat du kan behöva.

Ett WordPress-plugin och tillägg som kan hjälpa dig att göra din dropshipping-verksamhet till en framgång är Ali2Woo. Det låter dig integrera din WooCommerce-butik på WordPress direkt med AliExpress. Ali2Woo gör det enkelt att importera produkter och uppfylla produkter med hjälp av AliExpress.

Även om det har en avgift bifogad, är det väl värt det. Paket börjar med en engångsavgift på 40 $, vilket gör att du kan visa upp 1 000 produkter på din webbplats med ett obegränsat antal beställningar per månad. Eller så kan du välja en $ 25 eller $ 70 per månad, som båda ger dig möjlighet att visa upp ett stort urval av produkter.

Några av Ali2Woo’De viktigaste funktionerna inkluderar:

  • Importera sömlöst från AliExpress – Med detta plugin kan du lägga till produkter från AliExpress på din eCommerce-webbplats. Du kan välja att använda antingen plugin eller dess Chrome-förlängning.
  • Produktöversikt – Importera recensioner enkelt från AliExpress för att hjälpa kunder att köpa från dig
  • Uppfylla & spåra beställningar – Håll koll på allt som dina kunder har beställt och vet alltid var artiklarna är med det här insticksprogrammet.
  • Pris & Inventory Automation – Nu kan du snabbt ändra priset på produkter i din butik. Det kommer också att skicka ett meddelande om en produkt går slut, eller priset ändras.
  • Flera språk och valutalternativ – Troligen kommer du att försöka sälja i global skala och att ha översättnings- och flervalutalternativet är ovärderligt för dig,
  • AliExpress affiliate-program – Detta är en av de bästa funktionerna i Ali2Woo. Det hjälper dig att tjäna ytterligare inkomster via AliExpress-filialprogrammet. Du kan använda plugin som en filial tog eller för att droppa produkter.

Vilken är rätt för mig?

Både WordPress och Shopify är starka alternativ för dropshipping-produkter. Shopify har kundsupport dygnet runt via telefon eller via chat, vilket kan hjälpa dig att lösa eventuella problem snabbt. WordPress har massor av forum och ett stort stödsystem för att hjälpa dig.

Shopify gör det enkelt att starta en butik, men WordPress och WooCommerce kan ge bättre funktioner tack vare gratis plugins och teman.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me