Intervju med Łukasz Gawior, VD för GetLark

Om Lukasz Gawior var tvungen att inkapsla GetLark i ett ord, han’d säga ‘enkelhet.’ Vi hade möjlighet att lära oss mer om denna polska värdplattform och upptäckte hur de utövar denna tro i praktiken och samtidigt tillhandahåller en funktionsrik produkt för både webbutvecklare och en bredare publik.


Intervju med Łukasz Gawior, VD för GetLark

HA: Berätta lite om din bakgrund och hur du blev VD för GetLark.

Säker. Under många år arbetade jag inom webbtjänster, till en början med ett litet företag där jag arbetade med många kunder i en kundtjänstroll. Samtidigt utsattes jag för att lära mig mycket om affärskommunikation med kunder från många olika branscher. Under denna tid träffade jag människor från stora företag och de erbjöd mig möjlighet att engagera mig i deras verksamhet. Jag valde att engagera mig i företag som jag såg en framtid med. Dessutom tillbringade jag två år i Nederländerna och fick mycket erfarenhet med kunder.

Under de senaste två åren insåg jag att jag ville vara oberoende. Utsikterna att jobba för en stor webbutvecklare och hans kunder var spännande, liksom möjligheten för mig att ta med min egen produkt till branschen.

Jag blev en av grundarna av GetLark med två andra: Konrad Keck och Michał Kokoszkiewicz. jag’m ansvarar för affärsutveckling och marknadsföring, medan de andra ansvarar för att bygga plattformen själv och tillhandahålla en lämplig servicenivå till våra kunder.

Just nu är ModulesGarden (som ägs av vår medgrundare Konrad Keck) den största integratören av vår produkt i världen med mer än 50 anställda och anpassade projekt runt om i världen.

HA: GetLark tror det “framtiden för webbhotell är enkelhet.” Hur är din produkt utformad för att uppmuntra enkelhet?

Vi’Vi har känt ett tag nu att enkelhet är nyckeln, så vi arbetar hårt för att ta bort alla onödiga funktioner. Vi konsulterar med människor som är’t utvecklare och har ingen kunskap om branschen alls. Detta är viktigt för oss eftersom vi vill att människor ska kunna använda vår webbtjänst på cirka 20 sekunder utan någon konfiguration.

Den där’varför det’Det är mycket viktigt för oss att bygga denna produkt intuitivt.

Intervju med Łukasz Gawior, VD för GetLark

HA: Du’är ett polskt företag. Hur ser ni er på webbhotell på en så konkurrenskraftig marknad? Vad är det extra värdet som GetLark erbjuder dina kunder?

Vi är fokuserade på den internationella marknaden. Medan vi är stolta över att vi kommer från Polen, gör vi inte’t vill begränsa oss till den polska marknaden eftersom det är en liten marknad för vår produkt. Vi tror också att kunder från USA är mer öppna för våra nya produkter än människor i Polen, så det’är lättare för oss att bygga vår kundbas i USA än i Polen.

Vi erbjuder en konkurrenskraftig lösning jämfört med andra företag, med vår unika fördel är att våra webbutvecklare kan få tillgång till klientdata. Detta är ett vanligt problem som våra kunder har – det och att få tillgång till deras data.

Vi vill att kunderna ska bedöma oss enbart genom prismen i de tjänster vi erbjuder. Vår unika fördel är den funktionalitet som gör det möjligt för webbansvariga att få extra nivåer av åtkomst till sina kunders webbhotell för att eliminera det vanliga problemet med att få tillgång till data. Dessutom kan webbutvecklaren aktivera gratis värd under tidpunkten för att utveckla en webbplats för klienten och sedan enkelt överföra rättigheterna till denna värd till klienten helt enkelt genom att ange sin e-postadress. Kom ihåg att för varje webbhotell som rekommenderas på detta sätt får en utvecklare en provision, så detta gör det möjligt att bygga en solid inkomstström.

HA: Ta mig igenom dina produktutbud. Hur tillgodoser varje produkt en annan typ av kund?

Vår produkt är byggd för att hantera två olika kundgrupper. Vi försöker implementera mycket funktionalitet för webbutvecklare för att förbättra sitt arbete, men å andra sidan försöker vi upprätthålla plattformens maximala enkelhet så att webbutvecklare kan hantera sina tjänster utan problem. Vi tror att våra konkurrenter är instrumentpaneler som är alltför komplexa.

Vi fokuserar på att tillhandahålla funktioner för webbutvecklare eftersom vi vill vara deras första val för ett värdföretag. Vi drivs av behovet av att göra vår plattform så enkel som möjligt. Vi tror att webbutvecklarens arbete är komplicerat på många nivåer och det finns ingen anledning att komplicera det ännu mer. Vi vill bara göra webbutvecklare’ jobb lättare.

Å andra sidan vill vi erbjuda webbhotell för alla. Även om många funktioner vi vill utveckla är dedikerade till webbutvecklare, vet vi att den genomsnittliga personen inte kommer att använda den. Det är därför vi också utvecklar en kontrollpanel för klienter för webbutvecklare att använda utan krångel. Vi tror att webbutvecklaren’s klient bör inte’t har några problem med att använda vår plattform, och det’varför vi strävar efter att arbeta hårt för att kontrollpanelen är enkel.

Intervju med Łukasz Gawior, VD för GetLark

HA: Vilken typ av kund har du? Kan du ge oss en fördelning av den geografiska platsen för dina kunder?

Vi har både medelstora och större kunder som vi för närvarande har ett stort projekt med, och vi är mycket lyckliga att ha dem, eftersom vi bara har varit på marknaden i några månader! Vår utvecklingstakten är fantastisk. Vår kundbas är främst i USA, Storbritannien och Indien.

Här är en fördelning i procent:

Geografisk regionProcentandel av kunder
USA60%
Storbritannien15%
Tyskland5%
Indien10%
RAD10%

HA: Vad är dina framtidsplaner för GetLark?

Vårt mål för nästa månad är att öka vår kundbas under de kommande 6 månaderna från lanseringen. Med andra ord: Vi vill få vår plattform på marknaden. När vi vet vilka marknadsföringsstrategier som fungerar bäst kan vi skala den i framtiden.

Dessutom funderar vi redan på att påskynda vår utveckling i framtiden. Vi har många idéer om hur vi kan förbättra vårt arbetsflöde med utvecklare med själva produkten. Enkelt uttryckt vill vi undvika misstag från våra konkurrenter, och vi känner att sättet att göra detta är att fokusera på webbutvecklare. Vi vill ha en enkel framtidens webbhotellplattform, så vi bygger den med idén om toppfunktionalitet för webbutvecklaren.

Jag tror att det vanligaste misstaget som våra konkurrenter gör är att de utvecklar en produkt som är för komplicerad. De vill bygga en produkt som har en över konkurrens, med nya funktioner för plattformen, men det slutar vara för komplicerat för majoriteten av sina kunder. Till exempel Amazon. Det är verkligen komplicerat med en komplex kontrollpanel, och de fokuserar på mycket komplexa lösningar. Vi anser att en enkel plattform med bra priser kommer att väljas framför de andra. Ett bra exempel är DigitalOcean.

HA: Var är ditt huvudkontor? Hur många anställda har du och var finns de?

Vårt huvudkontor ligger i Polen, med ett kontor i Krakow och ett annat är i Rzeszow. Tillsammans med ModulesGarden har vi mer än 50 anställda för närvarande, inklusive systemadministratörer, utvecklare och designers. Vårt team arbetar dygnet runt. Vi är mycket lyckliga att ha en så begåvad personal.

HA: Kan du beskriva företagskulturen?

Alla kundinteraktioner med vårt företag (inklusive support, instrumentpanel, marknadsföring etc.) måste vara så enkla och korrekta som möjligt och måste tillhandahålla konkret information.

Mitt krav är också att våra anställda enkelt ska kommunicera med våra kunder. Allt måste vara enkelt.

HA: Finns det något annat du’Jag vill lägga till?

Ja, tack så mycket för möjligheten att prata med HostAdvice. Vi uppskattar verkligen täckningen för vår start.

Jag vill också uppmuntra våra läsare att prova vår plattform gratis i några månader. Vi har en mycket enkel registrering via Facebook!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me