Intervju med Gideon Greenspan, medgrundare och CTO Copyscape Indigo Stream Technologies

Gideon Greenspan kan bäst beskrivas som en serieentreprenör. Han skapade den berömda Copyscape och har varit involverad i fler projekt än de flesta av oss kan räkna. Vi satte oss med honom för att lära oss mer om hans erfarenheter och hur han bland annat studerade plagiering och – och hur (och varför) han gick för en doktorsexamen, och naturligtvis sina företagande talanger.


Intervju med Gideon Greenspan, medgrundare och CTO Copyscape Indigo Stream Technologies

Hej Gideon – bra att få kontakt med dig. Copyscape är ganska allestädes närvarande. Vad inspirerade dig att skapa den?

Indigo Stream Technologies, företaget bakom Copyscape, utvecklade först en produkt som heter Google Alert (nu Giga Alert), som är en allmän sökvarningstjänst som skickar ett e-postmeddelande när nya resultat hittas för användardefinierade sökfraser. Människor använder den för att spåra omnämnanden av deras företag, produkter eller personliga namn.

2003/4 fick vi ett par e-postmeddelanden från Google Alert-användare som berättade för oss att det hade hjälpt dem att hitta fall av plagiering av deras innehåll. En plagierare hade kopierat lite text från deras webbplats och använt den på sin egen webbplats, men var för lat för att till och med ändra företagets eller produktnamnet inuti texten som de stal. Typ av löjligt om du tänker på det.

I vilket fall som helst, efter att ha fått ett par e-postmeddelanden som detta fick det oss att tänka att det kanske fanns utrymme på marknaden för en tjänst som specifikt är avsedd för att kontrollera om plagiering av onlineinnehåll.

Du har en doktorsexamen i datavetenskap (därav doktorandbeteckningen) samt en magisterexamen i datavetenskap. Vad fick dig att följa de examen du har?

jag’Jag har programmerat sedan jag var barn, så jag drog mig naturligtvis till att studera ämnet på ett mer akademiskt sätt. Även om jag var en anständig kodare innan jag studerade på universitetet, gjorde jag den teoretiska bakgrunden en stor skillnad vad gäller min förmåga att utveckla effektiva algoritmer, skalbara system och liknande. Jag studerade doktorsexamen särskilt för att jag övervägde att bedriva en akademisk karriär, men beslutade i slutändan emot det. Men jag använde mycket av det jag lärde mig under min doktorsexamen när jag utvecklade Copyscape och andra tjänster.

Du har grundat många företag. Kan du berätta om dina upplevelser i dessa?

Var och en är annorlunda, men där dessa företag har lyckats skulle jag beskriva vägen så här: Välj ett intressant tillväxtområde och utveckla en bra produkt som är relaterad till det området. Din första produktidé vann förmodligen’Det kan vara en hit, men det gör att du kan få några ledtrådar om marknadsbehov som är relaterade till vad du utvecklade och förhoppningsvis upptäcka var en mycket större (men väl dold) möjlighet ligger. Denna andra produkt är den som kommer att göra företaget till en framgång. Det här är exakt historien om Copyscape och har hänt mig flera andra gånger.

Skulle du betrakta dig själv som en "serieentreprenör?" Vilka tips kan du ge blivande företagare som vill vara som du?

Jag antar att jag är en serieföretagare, men jag gör det inte’Jag tror att jag kan ge tips till någon som “önskemål” att vara så. Det är bara mitt naturliga sätt att vara, och jag hände mig helt av misstag med min första verksamhet (Macintosh-shareware). Det är resultatet av en instinktiv önskan att hitta ouppfyllda marknadsbehov och bygga produkter som svarar på dem. Men om någon har detta i sina gener, så skulle mitt råd vara: arbeta hårt, vara en perfektionist i kod och ord, vara uppmärksam på feedback från användarna, fortsätta med en idé men inte för länge, leta efter dolda gyllene möjligheter, och ju mer du ger desto mer kommer du att få tillbaka.

Hur marknadsförde du CopyScape – eller mer kortfattat, hur blev Copyscape så stor som den är just nu?

Det enda vi gjorde som du kunde tänka på “marknadsföring” är Copyscape-banners som vi erbjuder människor att placera på sin webbplats. Jag tror att det är en del av tillväxthistorien, men annars var det helt enkelt en fråga om mun till mun, från innehållsförfattare till agent till köpare till agent till författare, fram och tillbaka, många gånger under många år. jag’d säger att det tog ungefär åtta år från när vi lanserade Copyscape till när det hade trängt in i större delen av marknaden och växte stadigt till 70% per år.

Kan du berätta lite om premiumplanen för Copyscape och hur det skiljer sig från den obetalda planen?

Den obetalda Copyscape-sökningen tillåter endast att ange innehåll via URL, utför en mindre noggrann sökning och är begränsad till ett litet antal kontroller per månad, begränsat av domän och IP. den’är egentligen bara ett sätt att få en smakprov för Copyscape, och i dag är det mesta av vår användning via de betalda tjänsterna. Copyscape Premium kostar enkla och okomplicerade 5 cent per sökning (av något slag), utför en mer noggrann plagieringskontroll och har inga användningsgränser.

Vad är Copysentry?

Copysentry är en varningstjänst som låter dig ställa in dina webbsidor en gång, och sedan utför den automatiskt dagligen eller veckovis sökningar efter kopior av ditt innehåll, varnar dig via e-post när en ny kopia visas online. den’liknar idén om Giga Alert, men för att hitta nya instanser av plagiering snarare än allmänt sökningar.

Jag ser att du också arbetar i blockchainvärlden. Berätta lite om det och vilket löfte du ser för denna teknik i framtiden.

Blockchains är en mycket intressant teknik men tyvärr har de också varit överhypiska allvarligt. Om vi’när vi talar om stängda blockchains snarare än offentliga nätverk som bitcoin, är de ett sätt att göra det möjligt att dela en databas direkt och säkert – i skrivbar mening – mellan flera parter, utan att behöva en central administratör. Detta är användbart för alla typer av ändamål, till exempel att skapa lätta finansiella system eller företagskunder. I grund och botten’är en ny typ av databas och analog i den meningen med NoSQL-kategorin.

Hur förenklar du Bitcoin och liknande tekniker till människor som inte förstår det? Det verkar fortfarande svårt att nå vilket är anledningen till att det inte har antagandet som det kunde.

jag’Jag är inte så bekymrad över den här frågan eftersom jag tycker att bitcoin är en fascinerande teknik med några äkta användningsfall, men jag vet inte’Jag tror att det har de egenskaper som någonsin kommer att göra det populärt för mainstream-adoption. För vanliga konsumenter är det’s sämre än utgivna pengar som sitter på ett bankkonto och kan spenderas med ett kreditkort.

Hur har du tid för allt? 🙂

Jag tycker om att arbeta hårt och jag hatar att slösa bort tid eller göra någon form av uppgift som kan automatiseras med lite datorkod.

Finns det något annat du arbetar med eller som vi borde veta om?

Dina läsare kanske också är intresserade av Cloudlook, som ger jämförelse av liveprestationer för populära leverantörer av molnhotell och som låter användare jämföra sina egna servrar’ prestanda med ett enkelt PHP-skript.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me