Cloud Transition: Majoriteten av GoDaddy webbhotelltjänster för att köra på AWS med Kubernetes

GoDaddy gjorde ett gemensamt tillkännagivande med AWS i ett pressmeddelande den här veckan om att företaget, känt som världens största domännamnsregistratör och mest erkända varumärke inom webbhotellindustrin, skulle genomföra en flerårig övergång från oberoende privat molndatacenter ledning för att investera i offentliga molnhårdvara och mjukvarutjänster från Amazon.com för affärsverksamhet.


Det kan hävdas att investeringar i och underhåll av storskaliga datacenterverksamheter på privat basis av webbhotellföretag har varit ett av de mest utmärkande egenskaperna i branschen bland de stora varumärkena.

GoDaddy är ett av de största av de stora webbhotellföretagen för att byta till AWS för hårdvara och plattformsverktyg som tillåter dem att arbeta i massiv skala på över 17 miljoner registrerade användare. Det bör noteras att GoDaddy redan kör sina hanterade WordPress-värdplaner på AWS-hårdvara med hjälp av anpassad webbserverstackprogramvara optimerad för CMS, som WPengine, Pantheon, Acquia, & många andra nystartade företag konkurrerar också för närvarande. GoDaddy kommer att fortsätta hantera information om klientens domännamnsregistrering på privat datacenters hårdvara & faciliteter medan de flesta av de delade, VPS, & dedikerade webbhotellplaner kommer att övergå till AWS public cloud hardware för enklare underhåll med bättre prissättning, säkerhet, & uppgraderingar. GoDaddy strävar också efter att utnyttja AWS: s tillgängliga "maskininlärning, analys, databaser och containrar" plattformar som Amazon Elastic Container Service för Kubernetes (Amazon EKS), Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), & P3-instanser för AI / ML / DL-genererade produktrekommendationer för domänvärdering. Även om detta är en viktig affär för båda företagen, avslöjades inte de ekonomiska villkoren för avtalet. Det ser ut som en stor kapitulation av GoDaddy / MediaTemple till AWS.

Cloud Transition: Majoriteten av GoDaddy webbhotelltjänster för att köra på AWS med Kubernetes

GoDaddy After Bob Parsons: Registrering av domännamn, molnservrar, & Hanterad WordPress PaaS

GoDaddy har varit ett av de mest populära webbhotellföretagen sedan det grundades på Web 1.0 eller "DotCom" era av Bob Parsons 1997. Företaget använde stora kampanjer för mediemarknadsföring för att skapa ett nationellt varumärke med TV-reklam, liknande ETRADE, samtidigt som det också var mycket aktivt inom återförsäljarhotell och online affiliate-marknadsföring. GoDaddy har ett börsvärde på 9,8 miljarder USD idag, där det handlas på New York Stock Exchange (NYSE: GDDY). Amazon.com grundades av Jeff Bezos 1994 och AWS lanserades 2006 i början av molnhotell-eran. Amazon.com har ett börsvärde på 692 miljarder USD idag, där aktiekursen (NASDAQ: AMZN) har stigit från 40 $ 2006 till 1430 $ i mars 2018. Mycket av ökningen av intäkter och lönsamhet hos Amazon.com under de senaste 12 år har kommit från den enorma tillväxten av AWS, som till stor del pionjärer i den offentliga molnmodellen och för närvarande har cirka 62% -68% av den totala IT-utgiften för molnhotell. Liksom populär på en webbplats för e-handel som Amazon.com är, har AWS ännu större skala för att stödja de största företagen i världen för webbhotell och datacenterkrav, där all media-trafik för Netflix och hela domännamnet eller webben värd för trafik av GoDaddy tillsammans skulle fortfarande bara utgöra en liten procentandel av AWS: s totala datacenterkapacitet. Andra företag kan inte konkurrera med AWS ekonomiskt för att driva datacenterhårdvara i stor skala oberoende för webbhotell & mjukvaruutveckling. GoDaddys tillkännagivande är symboliskt för den fortsatta förändringen av den offentliga molnmodellen som påverkar även de största eller mest etablerade IT-varumärkena. AWS är den viktigaste industriledaren och konkurrerar med Google, Microsoft, IBM, Apple, & Oracle för titeln som största publika molnföretag, där detta är beroende av försäljningsprocent i företaget, småföretag, myndigheter, utbildning, & NGO-sektorer.

GoDaddy After Bob Parsons: Registrering av domännamn, molnservrar och hanterade WordPress PaaS

Om affären uttalade Charles Beadnall, Chief Technology Officer på GoDaddy:

“Som en teknikleverantör med mer än 17 miljoner kunder var det mycket viktigt för GoDaddy att välja en molnleverantör med djup erfarenhet av att leverera en mycket tillförlitlig global infrastruktur, såväl som en oöverträffad rekord av teknikinnovation, för att stödja vår snabbt växande verksamhet . AWS ger ett överlägset globalt fotavtryck och uppsättning molnfunktioner, varför vi valde dem för att tillgodose våra behov idag och i framtiden. Genom att arbeta på AWS, vi’Vi kan förnya sig med den hastighet och skala vi behöver för att leverera kraftfulla nya verktyg som hjälper våra kunder att driva sina egna företag och vara framgångsrika online.”

Användningen av AWS molnhårdvara för webbhotell har ökat under de senaste tio åren där det har blivit vanligare i startföretag än större märken som äger sin egen hårdvara. I krävande datacenteroperationer 24/7/365 kan molntilldelning på AWS vara billigare under "pay-as-you-go" bulkfakturering med uppgraderingskostnader för serverhårdvara som redan prissätts i slutet tillsammans med dedikerade expertsäkerhetsteam. Den offentliga molnmodellen sänker inträdesnivån för företagare i webbhotellindustrin, där programmerare kan skala sin kod gradvis eller snabbt, som kundanvändning kräver, på AWS-arkitekturen. Detta eliminerar behovet av stora förutinvesteringar i webbserverhårdvara och fastigheter för programvaruuppstartsföretag, samt kräver mindre heltidsanställda systemadministrationspersonal att hyra i företag. En annan del av avtalet är det "AWS kommer att sälja vissa GoDaddy-produkter som Managed WordPress och GoCentral för domän- och webbplatshantering." Att GoDaddy går in på AWS Marketplace för att tävla om detaljhandelsföretag kan ses som ett smart drag, eftersom det inte finns mycket överkorsning mellan AWS och detaljhandelsplaner på grund av systemadministration, men plattformen har en stor popularitet inom konsumentområdet. Marknaden har lämnat den fullt mogna och "börsnoterade på NYSE" GoDaddy-företag på ungefär samma värdering som en open source-enhörning i riskkapitalvärlden efter Parsons utgång & KKR: s förvaltarskap under de senaste sju åren.

GoDaddy After Bob Parsons: Registrering av domännamn, molnservrar och hanterade WordPress PaaS

KKR, Silver Lake Partners och Technology Crossover Ventures betalade enligt uppgift 2,25 miljarder USD för 65% av GoDaddy-aktien 2011, med börsintroduktionen 2015. GoDaddy förvärvade MediaTemple 2013. Från 2016 till 2017, opererade GoDaddy en Cloud Servers-plattform byggd med OpenStack med Bitnami-stillbilder för fullstabling av webbserver som var mycket unik, välgjord och innovativ.

"…Cloud Servers-verksamheten lanserades ursprungligen i mars 2016 som ett sätt att erbjuda AWS-stiltjänster till GoDaddy’s 17 miljoner värdkunder. Tanken var att utnyttja den senaste vogue för molntjänster, fånga nya affärer från befintliga kunder som övervägde eller började göra tidiga rörelser i molnbaserade appar och tjänster, innan de tog steget till AWS, Google, Microsoft eller andra i utrymmet."

Detta följde stora uppgraderingar i deras VPS-infrastruktur baserad på Parallels mjukvarulösningar för virtualisering med hjälp av MediaTemple-talenten för att implementera över GoDaddys stora bas av registrerade kunder. GoDaddy har alltid halter när det gäller att uppgradera hårdvara och mjukvara på sina delade värdplaner jämfört med andra webbhotellföretag. Under 2017 valde de på ett oförklarligt sätt att stänga Cloud Servers-plattformen. Analytiker föreslog att det ursprungligen var avsett att vara ett experiment för att konkurrera med DigitalOcean, Dreamhost, & Linode och utmana inte AWS, Google Compute Engine eller Microsoft Azure som en offentlig leverantör av molntjänster. Cloud Servers var ett av de bästa exemplen på hur kraftfull en OpenStack-miljö skulle kunna vara för webbhotell, med hjälp av Bitnami-stack-stillbilder, men tydligen hade GoDaddy redan tappat förtroendet hos många innovatörer till andra företag på grund av varumärkesplagg och rykte för prestanda, där detaljhandlaren värdssektorn hade liten anledning att byta och använda mer komplexa verktyg för webbutveckling till en högre kostnad. TechCrunch (2017) noterade:

"Företaget har förvärvat företag i andra kategorier: de har inkluderat Sucuri för att ”göra det möjligt för kunder att säkra webbplatser utan att vara säkerhetsexperter”; Hantera WP och WP Curve för kunder att administrera webbplatser byggda på publiceringsplattformen WordPress; och FreedomVoice för kommunikationstjänster på webbplatser. Alla dessa pekar på fler funktioner och stöd för själva webbplatser snarare än en djupare övergång till molnappar för företag."

Förslaget att använda AWS AI-verktyg för att lägga till maskininlärningsförmåga till GoDaddys domänvärderings- och auktionsrekommendationsmotor är inte alltför betydande eftersom mycket få människor fortfarande använder GoDaddys domänåterförsäljningstjänster. Det pekar mer på hur utbredda AI-apparna blir i företagsprogramvara och hur lätt det är att integrera funktionerna genom API: er på AWS-plattformen. Google är i den första etappen på tio år "AI först!" konjunkturcykel som lovar att vara lika branschförändrande och socialt transformativ som mobil, men dessa tillkännagivanden kamouflerar i princip poängen att GoDaddy tappar affärer och pengar i sin kärnsektor, vilket i huvudsak stänger driften av flera oberoende datacenter i utbyte mot att köra på AWS hårdvara mer överkomligt & effektivt.

Mike Clayville, vice ordförande för Worldwide Commercial Sales på AWS, kommenterade: “Som ett stort företag med hög tillväxt kommer GoDaddy att kunna utnyttja AWS för att förnya sig för sina kunder runt om i världen. Våra branschledande tjänster gör det möjligt för GoDaddy att utnyttja nya tekniker som maskininlärning, snabbt testa idéer och leverera nya verktyg och lösningar till sina kunder med större frekvens. Vi ser fram emot att samarbeta med GoDaddy när de bygger på nytt i molnet och innoverar nya lösningar för att hjälpa människor förvandla sina idéer till verklighet online.”

GoDaddy verkar vara ungefär som EIG (Endurance International Group) som har samlat hundratals stora och mindre webbhotellvarumärken under paraplyet från ett börsnoterat / handlat bolag, var och en med oberoende datacenterverksamhet & personal, bygga synergier och effektivitet mellan organisationerna. Båda företagen investerar starkt i massmediamarknadsföring för sina webbhotellmärken och använder detta för att upprätthålla arv "dotcom" era kunder genom goodwill kontra churnräntor & kampanjrabatter på bulkdelade värdplaner för klienter med flera domäner. GoDaddys företagsbeslut att driva sina datacenter på AWS snarare än oberoende lämnar Bluehost, HostGator och Dreamhost som de stora webbhotellföretagen med de största egenägda och drivna datacentrerna utanför de offentliga molnföretagen och edge / CDN-startups som DigitalOcean eller CloudFlare. De andra huvudföretagen som verkar inom denna sektor är telekom, colocationcentra, SaaS-företag och mindre webbhotellmärken. GoDaddys AWS-tillkännagivande representerar en utjämnad fälteffekt för entreprenörer i webbhotellindustrin som bygger nya molnlösningar på AWS-plattformsverktyg, webbserverhårdvara och anpassad stackprogramvara eller konkurrerar i molnekosystemet för att tillhandahålla IT-tjänster.

GoDaddy After Bob Parsons: Registrering av domännamn, molnservrar och hanterade WordPress PaaS

Amazon Guard Duty, Macie, & Inspektör:

Amazon Web Services (AWS) har officiellt meddelat att alla dess produkter och tjänster är helt BNR-kompatibla, vilket innebär att alla företag som vill utöka sin policy för den kommande lagändringen täcks om de använder plattformen. Företaget sa att det utarbetades i "säkerhets- och efterlevnadsexperter" att granska dess inre funktioner som en databehandlare, som godkände den som helt kompatibel. AWS förklarade de aspekter som säkerställer att de överensstämmer med GDPR inkluderar kryptering av personuppgifter, försäkran om att all information som behandlas på dess plattform erbjuder löpande konfidentialitet, integritet, tillgänglighet och elasticitet och att data snabbt kan återställas om en fysisk eller teknisk händelse skulle inträffa. Den sa också att den regelbundet testar, utvärderar och utvärderar sin verksamhet för att säkerställa att den uppfyller säkerheten.

Läs mer om GDPR-överensstämmelse.

Kör pappa & Kubernetes:

För bara ett år sedan berättade tidigare GoDaddy VD Blake Irving GeekWire att företaget överväger att ansluta sig till molnleverantörer eftersom det lägger till arbetsbelastningar i nya geografier utanför USA samtidigt som de behöll sin egen infrastruktur i USA, men det verkar som om något har förändrats under nya VD Scott Wagner. AWS konstaterade att det planerar att samarbeta med GoDaddy för att erbjuda domänrelaterade tjänster som en del av affären, vilket kan ha gett ett visst incitament för de två företagen att träffas.

Läs mer på GeekWire.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me