Pandemin har påverkat varje bransch, inklusive behemoth-företag som Google. Medan Google redan har meddelat att det kommer att minska Chrome-webbläsarutvecklingen gjorde företaget ytterligare ett chockerande tillkännagivande att det har tvingats skrapa nästa stora utgåva av Chrome på grund av koronavirusutbrottet.


Då planerade företaget att överge det nuvarande projektet av M82 – kodnamnet för Chrome 82. M82 skulle ha varit drivkraften mellan nästa stora uppgradering av Chrome på Mac, Windows, Android och Chrome OS.

Jason Kersey, Google’s chef för teknisk programledning, sa, “När vi anpassar våra framtida milstolpe scheman till den nuvarande förändringen i schema, har vi beslutat att hoppa över M82-utgåvan för att säkerställa att vi håller användarna säkra och fokuserar alla ansträngningar på att upprätthålla stabilitet.”

Men nästan omedelbart beslutade företaget att det kommer att återuppta Chrome och Chrome OS-uppdateringar. Tidslinjen har nu flyttats, med vissa uppdateringar som kommer tidigare än väntat. Här är den uppdaterade tidslinjen:

 • M83 planeras släppas tre veckor tidigare än tidigare väntat. Allt M82-arbete kommer att inkluderas i den uppdateringen, eftersom Google planerar att hoppa över M82-versionen.
 • Kanarie-, Dev- och Beta-kanalerna har återupptagits. M83 är Dv, med M81 kvar i Beta.
 • Google’s Stabil kanal släpper säkerhet och kritiska korrigeringar av den aktuella versionen av Chrome, M80. Detta arbete kommer att fortsätta för att släppa M81 under veckan 7 april och M83 i mitten av maj.
 • Släppningen av M84 pågår fortfarande, och Google kommer att dela en uppdatering på tidslinjen och släppa detaljer i en snar framtid.

Oavsett vad som händer under de kommande veckorna fortsätter Google att hålla Chrome-webbläsaren så säker och säker som möjligt. Även om framtida projekt avbryts kommer företaget att fortsätta leverera säkerhetsuppdateringar för den senaste versionen av Chrome. Under dessa aldrig tidigare skådade tider är detta viktigt eftersom det kommer att skydda de mer än 2 miljarder användare av Google Chrome.

I ett separat meddelande släppte Google ännu en Chrome-uppdatering, som introducerade nya användarvillkor för alla användare. Dessa nya villkor trädde i kraft den 31 mars och täckte följande avsnitt:

 • Tjänsteleverantör: Små förändringar gjordes när det gäller Google’s företagsinformation
 • Ålderskrav: Nu måste användare vara minst 13 år för att hantera ett Google-konto utan övervakning och tillstånd från en föräldersfigur / vårdnadshavare
 • Behörighet att använda ditt innehåll: Google hävdar att det bara kommer att publicera innehåll som du har offentliggjort och synligt för andra
 • Skulder: Detta är en av de mest stora förändringarna här, eftersom det ändrade Google’s avgifter för begränsat ansvar. Om det finns ett tjänsteöverträdelse kan du få $ 500 eller 125% av avgifterna som betalas för att använda Chrome och andra tjänster, som sannolikt vann’t uppgår till mycket för den genomsnittliga användaren.
 • Tvister, lag och domstolar: Nu, “Kaliforniens lag kommer att styra alla tvister,” såvida det inte finns exceptionella omständigheter.

Om du är en vanlig Chrome-användare är det värt din tid att läsa de fullständiga användarvillkoren. Speciellt med pandemin och många människor isolerar sig hemma har du troligen mer tid att läsa ett långt dokument än normalt!

Google är inte det enda stora företag som drabbats av Coronavirus-utbrottet. I likhet med Google bekräftade Microsoft den 20 mars att den kommer att avbryta nästa stora version av Edge. Edge är byggt på en Chromium-kärna, liknande Google Chrome, och det var tydligt att Microsoft skulle behöva följa efter.

Den 31 mars uppdaterade Microsoft också sin tidslinje till “vara förenlig med Chromium-projektet, som nyligen tillkännagav en liknande paus på grund av justerade scheman, och av en önskan att minimera ytterligare påverkan för webbutvecklare och organisationer som påverkas på liknande sätt.”

Med den senaste uppdateringen bekräftade Microsoft att de skulle fortsätta leverera Edge 81 i början av april. Företaget kommer att fortsätta att driva ut säkerhets- och stabilitetsuppdateringar till den aktuella versionen av Edge, och alla förhandsvisningskanaler kommer att förbli på det vanliga schemat. Det viktigaste att notera är att version 82 kommer att avbrytas, med “Microsoft hoppade fram till Microsoft Edge 83 för deras nästa släpp i mitten av maj.

Sammantaget bör detta vara ett positivt drag för Microsoft, som har försökt ta bort den populära Google Chrome under en tid med sin Edge Browser. Microsoft har lanserat lanseringen av sin funktion för att säkerställa att det inte bara är en annan Google Chrome-kopia. Några av de nyaste funktionerna som kommer att släppas av Microsoft edge inkluderar:

 • Vertikala flikar för att hjälpa dig hantera dina sökningar mer effektivt
 • Samlingar för att hjälpa till med organisering av webbsidor, text och bilder
 • Smart kopia så att du kan kopiera och klistra in text från internet medan du behåller dess rika webbformat

Runt omkring har både Google och Microsoft planerats för sina internetanvändare. Håll ögonen öppna för att se hur coronavirus påverkar även online-företag.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me