Virtual Private Server (VPS) är ett utmärkt alternativ för företag, hobbyister eller program som behöver mer resurser än en delad serverhosting kan erbjuda. När du är värd via delad värd, din webbplats’s prestanda eller drifttid kan påverkas av andra webbplatser på samma server. VPS ger dig full root-åtkomst till servern, så att du har fullständig kontroll över servermiljön.


Eftersom VPS är mer avancerad blir det dyrare än en delad värdplan. Men om du försöker sänka kostnaderna eller testa en ny idé eller applikation kanske du undrar om det är möjligt att hitta en gratis VPS-värdplan. Även om det är möjligt kan det vara svårare. Innan du blir sopad av löften om “fri,” här är för- och nackdelarna med gratis VPS vs betalad VPS.

Gratis VPS vs betald VPS: Prissättning

Det kan verka uppenbart, men gratis VPS-värd betyder att du inte gör det’t måste betala någonting. Det är lättare att hitta gratis delade webbhotellplaner, men det kan vara svårare att hitta moln- eller VPS-värdplaner.

Först måste du vara noga med att välja en ansedd gratis VPS-värdstjänst. Många av de företag som erbjuder gratis VPS-företag har sitt huvudkontor utomlands och samlar in din privata information för att sälja den till andra. Tyvärr säger många av dessa scammers att de behandlar ditt konto, men du kanske tycker att du är att du faktiskt aldrig får din gratis VPS-webbsajt. Innan du väljer en VPS-värdplats bör du ta dig tid att läsa recensioner om webbplatserna är säkra först eller inte. Värdrådgivning kan hjälpa dig med dina beslut och hitta rätt värd för dig.

Det finns några sätt du kan få ansedd gratis VPS-värd i några månader om du bara testar en idé och vill se till att den fungerar. Vissa företag kommer att erbjuda en återbetalningsperiod på 60-90 dagar där du får full ersättning för allt du har spenderat. Så medan du måste betala lite pengar i förväg, kan du få det gratis så länge du utnyttjar pengarna-tillbaka-garantierna.

Ett annat sätt att få gratis VPS-värd är genom att registrera dig för en gratis provperiod. Hostingföretag som Amazon Web Services, Microsoft Azure eller Google Cloud Platform kan erbjuda bra gratisalternativ. Medan du kanske får färre resurser än med en betald VPS-tjänst, är det ett bra sätt att få en känsla för om VPS är bäst för ditt företag eller inte.

För betald VPS kan du hitta prisvärda alternativ som kostar bara några dollar i månaden. Med betald VPS-hosting delar du fortfarande servern och kostnaderna för att upprätthålla denna server mellan flera användare. Så även om det är dyrare än delad hosting, är det mycket billigare än dedikerad hosting, där du har en server för dig själv. Betald VPS kan vara ett kostnadseffektivt sätt att få fler resurser tillsammans med ytterligare infrastruktur för hårdvara och programvara.

Gratis VPS vs betald VPS: Funktioner och resurser

De flesta gratis VPS kommer fortfarande att ge dig lagring och resurser, men du vann ofta’t vara en prioritering. Eftersom du får VPS-värdstjänsten gratis får du ofta mindre lagringsutrymme. Du kan ofta upptäcka att du kan drabbas av dataförlust eftersom VPS-värdleverantören kommer att se till att deras betalda kunder har alla nödvändiga resurser.

Med gratis hosting kan du också förvänta dig ett begränsat urval av verktyg, programvara och plugins. Det beror på att värdföretaget kommer att fokusera mer på sina betalande kunder.

Lyckligtvis, med betalt VPS, har du din egen tilldelning av resurser, vilket innebär att dina besökare kommer att uppleva snabbare belastningstider. Du har också mer dedikerade resurser som hårddiskutrymme, CPU och RAM till ditt förfogande.

Gratis VPS vs Betald VPS: Hosting för flera domäner

Medan en bra betald VPS kommer att erbjuda dig flera domänhosting, kanske du inte kan hitta en gratis VPS-värd som kommer att ge dig tillräckligt med resurser för att vara värd för många domäner utan att offra prestanda. Med betald VPS-värd kan du ställa in flera e-postkonton och välja hur många resurser som ska gå till varje webbplats.

Gratis VPS vs Betald VPS: Data Backup

En betalad VPS-värdplan ger dig ett sätt att säkerhetskopiera dina data. Eftersom du aldrig vet vad som kommer att hända med din webbplats är det smart att ha ett sätt att säkerhetskopiera din webbplats manuellt. Men en gratis VPS-värdplan vann’t ger dig detta alternativ gratis, men du kanske kan betala en extra avgift för att få tillgång till säkerhetskopior.

Gratis VPS vs betald VPS: Säkerhet

Gratis VPS-värd är bäst endast för tester eller tester, och om du vill bygga ett företag är det kanske inte det bästa alternativet. Gratis VPS-värd kanske inte är säkert eller stabilt, och det finns ingen garanti för att företaget vann’t gå under, vilket gör att du tappar allt hårt arbete. Dessutom måste du vara noga med att välja en ansedd värd som vann’t stjäla de uppgifter du samlar in för ditt företag eller kreditkortsinformation.

Å andra sidan kan betalda VPS-värdplaner vara extremt säkra om de är konfigurerade korrekt. Om du väljer en okontrollerad webbhotell måste du ha en högre teknisk kompetens eller betala någon för att säkerställa att din webbplats har en hög säkerhetsnivå. Eller så kan du välja förvaltad VPS-värd, som bör ta hand om säkerheten på din webbplats för dig.

Gratis VPS vs betald VPS: Vilken är rätt för mig?

Som de säger, det finns inget sådant som gratis lunch, och de flesta gratis VPS-värdstjänster kommer med några extra avgifter, bandbredd eller lagringsbegränsningar och annonser. En gratis VPS-värdstjänst kan vara ett bra sätt att komma igång, så länge du läser det finstilta av kontraktet noggrant. Annars, om du tror att din webbplats kommer att fortsätta växa eller kommer att ha hög trafiknivå, kan det vara bättre att välja en betald VPS-plan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me