Ny process för skapande av innehåll designad för att bygga dynamiska WordPress-sidor runt block

Automattic släppte en ny redaktör för att skapa WordPress-webbsidor i veckan när företaget förbereder sig på att lansera en fullversion av CMS i höst. WordPress är den mest populära plattformen i världen för webbpublicering med uppskattningsvis totalt 30% av alla webbplatser på internet med skriptet. Förändringarna som introducerats med den nya Gutenberg-redaktören kommer att påverka miljontals aktiva användare, av vilka många är okvalificerade i de tekniska problemen med webbutveckling. Ett av de vanligaste problemen vid lansering av ny mjukvara är förändringsaversion, vilket är en anledning till att plattformar med extremt stora användarsamhällen som gMail, Word, Facebook etc. håller sina populära tjänster standardiserade under lång tid. Även om Gutenberg-redaktören är relativt enkel att använda och intuitiv, kommer övergången till en ny innehållsskapande process utan tvekan att uppröra några få människor innan de lär sig att använda den. Som en konsekvens gör Automattic det enkelt att fortsätta använda den gamla redigeraren för alla webbplatsutgivare som inte vill göra ändringen. Eftersom Gutenberg är ett öppen källkodsprojekt har det redan skickats för att fungera med Drupal CMS också. Det som återstår att se är hur mycket konflikt det nya formatet kommer att ha med tredjeparts teman, widgets, & plugins som bygger kring anpassade kodade lösningar. Den nya Gutenberg-redaktören ger WordPress-användare en avancerad förhandsgranskning av ändringarna som kommer med den nya versionen av WP 5.0-plattformen och är för närvarande tillgänglig att installera på alla aktiva webbplatser via administrationspanelen med ett klick.


Ny process för skapande av innehåll designad för att bygga dynamiska WordPress-sidor runt block

Gutenberg Editor Review: Hur det nya formatet jämförs med Classic Editor

Gutenberg är utformad för att underlätta byggnadswebbsidor för användare genom att implementera ett modulärt konstruktionssystem som är byggt runt block. Till skillnad från Classic Editor som är byggd runt TinyMCE & fungerar som ett ordbehandlingssystem med knappar för teckensnitt, textstorlekar, bilder, länkar osv. Gutenberg presenterar bara en tom sida från början. I det övre vänstra hörnet finns en liten knapp som skapar en rullgardinsmeny med en lagrad lista över alla tillgängliga blockalternativ. Användare börjar helt enkelt skriva på sidan och lägger till titel, text, & stycken, välj sedan ett block när de vill lägga till unika sidelement. Enligt Automattic:

Att skriva riktigt upplagda inlägg är en nyckelstyrka för WordPress. Genom att omfamna block som ett interaktionsparadigm kan vi förena flera olika gränssnitt till ett. I stället för att lära sig att skriva kortkoder och anpassad HTML, eller klistra in webbadresser för att bädda in media, där’är ett vanligt, pålitligt flöde för att infoga alla typer av innehåll … WordPress stöder redan ett stort antal block och 30+ inbäddningar, så låt’s ytan dem.

Det finns blockval för stycketext, bilder, rubriker, gallerivyer, listor, citat, ljudfiler, videor, omslagsbilder, widgets, & alla andra funktioner som aktiveras av plugins som är installerade i CMS. Efter några minuter är det lätt att börja bygga komplexa sidor runt blockstandarden. Kategorierna, taggarna, den visade bilden, & metatag-funktionalitet visas i en ny dragspel-meny med rullgardinsval, vilket gör hela skärmvisningen ganska minimal.

Den nya Gutenberg Text Editor Experience för WordPress 5.0:

För att förstå de förändringar som Gutenberg-redaktören införde är det bra att se de två standarderna sida vid sida:

Den nya Gutenberg Text Editor Experience för WordPress 5.0:

WordPress 5.0:

Allt är ett block. Text, bilder, gallerier, widgets, kortkoder och till och med bitar av anpassad HTML, oavsett om det är’s tillagda av plugins eller på annat sätt. Du bör bara behöva lära dig att behärska ett enda gränssnitt: blockgränssnittet och sedan vet du hur man gör allt.

Läs mer om Gutenberg Editor.

Den nya Gutenberg Text Editor Experience för WordPress 5.0:

Den klassiska redigeraren för WordPress 4.x: Observera att i Classic Editor (ovan) fungerar gränssnittet som ett ordbehandlingsprogram. Enligt Automattic,

Gutenberg är mer än en redaktör. den’är också grunden att’Jag kommer att revolutionera anpassning och webbplatsbyggnad i WordPress.

Läs mer om Gutenberg Editor.

Den nya Gutenberg Text Editor Experience för WordPress 5.0:

WordPress 5.0-kompatibilitet:

"Vi rekommenderar att migrera funktioner till block, men support för befintlig WordPress-funktion kvarstår. Det kommer att finnas övergångsvägar för kortkoder, meta-rutor och anpassade inläggstyper."

Läs mer om WordPress 5.0-kodändringar.

Ändra avvikelse i livscykeln för mjukvaruutveckling: Hantera större uppgraderingar

En av de viktigaste aspekterna av Agile-projektledningen för öppna källkodsprojekt som CMS-webbplatser & mobilappar är kontinuerlig integration / kontinuerlig leverans (CI / CD). WordPress är ett av de bästa exemplen på detta i praktiken, och driver ut regelbundna säkerhetsuppdateringar och plattformsuppgraderingar till core code, plugins, & teman som vanligtvis kan installeras med ett enda klick av användarna. Ändra dock aversion i mjukvaruverktyg som användare har lärt känna & kärlek genom att bli bekant med dem varje dag i sina arbetsflöden kan fortfarande vara problematisk för utvecklingsföretag att hantera. Som Google Ventures Aaron Sedley skrev:

En smart strategi för förändringshantering kan minska negativa reaktioner, fokusera användare på fördelar och göra förändringen mer framgångsrik. Medans vi’När jag fortfarande lär sig med varje lansering, dyker upp några principer för att mildra aversion mot förändring:

  1. Varna användare om stora förändringar.
  2. Kommunicera tydligt arten och värdet på förändringarna.
  3. Låt användare växla mellan gamla och nya versioner.
  4. Ge övergångsinstruktioner och support.
  5. Erbjud användarna en dedikerad feedbackkanal.
  6. Berätta för användare hur du’åter tar upp viktiga frågor de’har höjt.

Gränssnittsändringar är den verkliga hornet’s boet, där upprörande användare’ etablerade vanor och förväntningar kan få stora konsekvenser.

Den nya Gutenberg Text Editor Experience för WordPress 5.0:

Den goda nyheten är att Automattic har följt alla dessa regler exakt. Genom att introducera Gutenberg månader före WP 5.0-lanseringen har de gett användarsamhället chansen att installera och testa programvaran på sina befintliga webbplatser i förväg för plattformsuppgraderingen. Detta undviker överraskningar för människor som använder WordPress varje dag i sitt arbete. Automattic har också släppt copius-dokumentation om Gutenberg, samt publicerat open source-koden på GitHub för granskning. Classic Editor för WordPress kan fortfarande installeras som ett plugin för alla företag, team eller personer som inte vill göra ändringen till Gutenberg. Som den nya gränssnittsdesignen & arbetsflödesprocessen tvingas inte på användare utan några alternativ för personligt val, det bör finnas en minimal mängd negativa reaktioner från gemenskapen.

Gutenberg Editor Review: En förhandsgranskning av WordPress 5.0-förändringar

Slutsatsen är om erfarna WordPress-användare inte vill göra ändringen av innehållsskapande med Gutenberg, de behöver inte och kan fortsätta använda Classic Editor så länge de vill med sin kodbas som ett plugin. Det finns redan en stor samling dokumentation om den nya redigeringsprocessen publicerad av Automattic för alla som inte finner användningen av Gutenberg intuitiv, liksom omfattande utvecklarresurser för att bygga nya anpassade plugins & teman runt ramverket. Sammantaget ser Gutenberg inledningsvis ut som en framgångsrik uppgradering till WordPress 4.x, men det ändrar redigerings- och innehållsskapande processen betydligt. Många användare kommer inte att känna igen det nya systemet, men det ger en förhandsgranskning av vad de kan förvänta sig med de stora plattformsändringarna som kommer med lanseringen av WordPress 5.0.

Gutenberg Editor Review: En förhandsgranskning av WordPress 5.0-förändringar

Gutenberg för Drupal:

Drupal Gutenberg-projektet syftar till att ge en ny publiceringsupplevelse baserad på WordPress’ Gutenberg redaktör. Live-demonstrationen på webbplatsen ger för närvarande en interaktiv implementering av Gutenberg inuti Drupal, liknande WordPress’ “Frontenberg” demo på wordpress.org. ‘

Läs mer om hur du använder Gutenberg med Drupal.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me