Bra kundsupport kan göra skillnaden

Webbhotell är inte alltid lätt. Problem kommer att dyka upp, och om din webbhotell inte erbjuder högkvalitativ kundsupport kan du uppleva upplevelsen stressande och frustrerande.


Det är därför du måste vara säker på alla potentiella värdleverantörers supportsystem innan du registrerar dig. Här har vi nämnt några sätt att göra det, tillsammans med värdet av bra kundsupport i webbhotell:

Hur viktigt är kundsupport för webbhotell?

Kundsupport från ett webbhotellföretag verkar inte riktigt så betydande till en början. Men när du stöter på fel, komplikationer och frågor dagligen visar det sig vara en ganska stor sak. En bra webbhotell ser alltid till att alla medlemmar i deras supportteam är fullt utbildade och tillräckligt beredda att vägleda kunder genom de komplicerade processerna. Nedan är de viktigaste uppgifterna där du kommer att behöva hjälp från kundsupportteamet.

Hur viktigt är kundsupport för webbhotell?

Installera nya verktyg

De flesta webbhotellföretag erbjuder numera många verktyg och programvarusystem för att effektivisera dina webbplatsfunktioner. Bland de mest populära programintegrationerna finns det Content Management System som WordPress, Joomla och Magento. Sådana plattformar är oumbärliga för bloggning, e-handel och många sådana specialiserade områden på webben.

Ibland är det inte bara ett knappklick att installera dem. Så om du tappar vägen eller fastnar kan du bara kontakta kundens supportteam för att hitta vägen tillbaka.

Webbplatsfel och -fel

Varje webbplats kan bli offer för oförutsedda fel och fel. Inte alla webbplatsägare har tekniska experter i sitt team. Dessutom varierar serverinfrastrukturen från värd till värd. Även om du har lite tidigare erfarenhet av hosting eller serverhantering, kanske den nya värden du har flyttat till inte har någon gemensam funktion.

Det är här kundsupportföreträdarna kan komma in och få din webbplats ur röran. Värdföretaget tränar vanligtvis dem att lösa sådana situationer inom några minuter. Så om du låter dem ta över situationen kan de visa en väg ut snabbare.

Uppgraderingar av webbhotell

Ibland överskrider vår webbplats våra förväntningar och växer mycket snabbare än vi uppskattade. I sådana fall kräver det mer resurser än det tilldelade beloppet för att hantera den extra trafiken och arbetsbelastningen.

Du kan sedan söka hjälp från kundsupportmedlemmarna för att uppgradera dessa resurser. De kommer att informera dig om vilka paket som kan ge den nödvändiga mängden resurser och hur mycket varje kostnad. De kommer också att vägleda dig genom planuppgraderingarna så att din webbplats inte lider av någon dataförlust.

Metrics för utvärdering av kundsupport

Det är svårt att utvärdera kundsupport tills du har några verkliga problem och kontaktar dem. Vi har dock vågat fortfarande komma med några mätvärden för att mäta graden av kundsupport för webbhotell. Du kan ta en ledtråd härifrån och sedan driva din egen forskning om de angivna aspekterna:

1. Svarstid

Svarstid avser helt enkelt hur lång tid supportteamet tog för att svara på ditt samtal om hjälp. Att ha en standard responstid är helt inte förhandlingsbart när du väljer din webbhotell. Man kan bara vänta så länge när deras drömplats har träffat en vägspärr och det finns inget sätt att komma ut. Så kundtjänstpersonalen måste vara i beredskap och redo att hämta samtalet.

Det tar mycket längre tid att skicka e-postmeddelanden för att generera ett svar från andra sidan. Så kontrollera om din önskade värd har alternativ för telefon eller livechatt. Det kan också ställas in olika responstider för olika svårighetsnivåer (av frågan). Detta kan garantera att du får ett snabbt svar när din webbplats’livet är i fara, men det kan också innebära att du vid alla andra tillfällen måste vänta mer än några timmar. Generellt sett bör responstiden vara under 10 minuter, men vad du än flyter din båt, gå efter den.

2. Upplösningstid

Vare sig det är en webbplats som serverar tusentals besökare över hela världen (som en e-handelsplattform) eller bara en enkel där en kreativ person visar upp sitt mästerverk kommer webbplatsen definitivt att få problem. Och att lösa alla problem relaterade till webbplatser bör inte ta för lång tid eftersom varje sekund kan vara avgörande om din webbplats är nere eller din e-post inte fungerar.

Kunder kan lämna din webbplats med ett dåligt första intryck om de inte gör det’t tycker att den laddas ordentligt. Speciellt när det gäller webbhotell är den längsta de väntar på två sekunder. När tröskeln är så känslig, skulle du definitivt inte’t vill ta risker genom att investera i ett värdföretag som tar för lång tid att lösa ett problem.

Naturligtvis kan problem på webbplatsen uppstå på flera svårighetsnivåer och upplösningstiden varierar därefter. Men det tar bara mer än 24 timmar för upplösning’t skär det.

3. Kontaktmetod

Även om e-post är den vanligaste formen för att kontakta support föredrar vi följande tre metoder mer. Det beror på att dessa genererar ett mycket snabbare svar och därmed möjliggör en proaktiv lösning på problemet:

a. Telefonstöd

Detta är det snabbaste sättet att komma till supportteamet. Det finns ingen anledning att vänta på svar eller e-post. Du kan prata med dem i realtid och förklara ditt problem med så många detaljer som möjligt. Därför leder detta generellt till ett fruktbart samtal och tar lösningsprocessen framåt.

b. Live chat

För människor som gillar att hantera flera uppgifter på en gång kan livechatt tyckas vara det bästa alternativet. Eftersom detta låter dig söka stöd från den dedikerade personalen och fortsätta andra initiativ för ditt företag på samma gång. Alla ledande webbhotell har vanligtvis utmärkta responstider för en livechatt. Även om detta vanligtvis är långsammare än telefonsamtal, så skyddar det också din konversation mot oroliga eller överlappande ord.

c. Problembiljettsystem

Nästan alla webbhotelltjänster erbjuder möjlighet att "öppna en biljett" att begära support. Värdtjänsten rangordnar sedan frågan baserat på svårighetsgraden och löser sedan problemet. Att öppna en biljett är ett bra alternativ, särskilt för mindre brådskande frågor eller frågor och i situationer där du inte har tid att chatta med eller ringa support.

4. Knowledge Base

Många frågor kan besvaras genom att söka i värdtjänstens kunskapsbas. De bästa webbhotelltjänsterna uppdaterar ständigt sina kunskapsbaser och lägger till lösningar på problem som stöder möten när de interagerar med kunder.

En bra kunskapsbas gör det onödigt att kontakta kundsupport för de flesta problem, vilket gör att du snabbt kan lösa problemet. Välj en webbhotell som erbjuder en stark Knowledge Base.

5. Närvaro på sociala medier

Din värd måste vara närvarande på minst en av de stora sociala medieplattformarna. Det kan vara Facebook, Instagram, Twitter eller alla av dem. De är ett enkelt sätt att få kontakt med värdföretagets representanter. Många företag släpar efter i detta avseende men de ledande har redan ett starkt utseende i de sociala medierna och de har ett aktivt konto med relevanta inlägg.

6. Garantier

Många värdföretag erbjuder användbara garantier som en 99,99% drifttidsgaranti eller 14 dagar’ Pengar tillbaka garanti. Naturligtvis är det inte tillräckligt att bara sätta upp garantin på deras officiella webbplats, de måste vara kapabla att fullgöra sina löften. Du kan veta om de gör rätt mot sina påståenden från att läsa recensioner för webbhotell.

Se till att alla garantier (t.ex. drifttidsgarantier) stöds av ett starkt avtal om webbhotelltjänstnivå (SLA).

7. Personalens kompetens

Utan tvekan är kundens supportpersonal sakkunskap. Om de svarar direkt på dina frågor men kan’t ger den information som krävs, deras responstid är lika bra som oändlighet. Det hjälper om värdföretaget nämner deras stödkompetensnivå eller beteckning på sin webbplats. Vissa företag erbjuder utbildning till dessa representanter själva för att säkerställa kundnöje.

Verklighetskontrollen

Nu när vi vet vad vi ska leta efter i ett värdföretag för att utvärdera sin kundsupport, låt’s ta reda på hur du får en verklighetskontroll av supporten’s faktiska skick:

Recensioner

Det första som kommer till någon’s sinne medan du letar efter några fasta bevis på webbhotell’s prestanda är deras webbhotell recensioner. Det är en bra idé att inte fatta beslut baserat på en eller två glödande recensioner eller baserat på en recension av en kund som hade en dålig upplevelse. Läs ett antal recensioner för att få en så full bild som du kan.

Ställ frågor Live

När du bläddrar igenom den officiella webbplatsen för värdföretaget, ställa några frågor till deras livechatsupport just då och där. Detta gör att du kan se förstahand om supportpersonal är utbildade nog och hur lång tid de tar för att svara.

Försök att ställa några frågor. Även om kundsupport inte kommer att besvara frågor från en icke-kund, kan du åtminstone lära dig hur lyhörd deras support är.

Ring kundsupport

Ring till deras utsedda kundtjänstnummer vid udda timmar för att se deras reaktion. Först, se hur länge du måste vänta för att prata med någon. Notera sedan stödrepresentanternas röstton och iver att hjälpa dig. Försök att ställa några frågor. Många kundtjänstrepresentanter får inte svara på frågor från icke-kunder, så håll inte det emot dem. Vid den här tiden försöker du mest att få en känsla för supportteamets lyhördhet och vänlighet.

Testa e-post

Om e-post är det enda alternativet webbhotellen ger kan du skicka en generisk frågestöd som ett test. Resultaten kommer att vara mest effektiva om du skickar det vid en ovanlig timme (som telefonsamtalet) som 03:00 eller söndag morgon. Ta en mental anmärkning om deras responstid. Om mer än 24 timmar går utan svar, är det inte ett bra tecken.

Så du kan se hur massivt ett bra kundsupportsystem kan förbättra din webbplats prestanda och värdupplevelse. Nu när du känner till alla tips, tricks och mätvärden för att utvärdera kundsupportkvaliteten hos ett webbhotellföretag kommer det vara lättare för dig att välja den bästa webbhotelltjänsten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me