En intervju med Igal Zeifman, marknadschef, Imperva Incapsula

När frasen CDN (Content Delivery Network) nämns, tror jag att de flesta av oss tänker på programvara som får våra webbplatser att köra snabbare. Men medan det brukade vara fallet i dag är saker inte så enkla. Som jag hörde i den här intervjun är förbättrad webbplatshastighet bara en, och inte alltid den viktigaste funktionen i dag’s CDN: er. Lär dig mer om Incapsula’s inställning till sin CDN-produkt och hur de ser CDN: s utvecklande roll.


En intervju med Igal Zeifman, marknadschef, Imperva Incapsula

HostAdvice: Berätta lite om dig själv och din bakgrund. Anser du dig själv som en teknisk geek eller en marknadsföring nörd?

jag’Jag är definitivt en teknik först. På papper kan det se ut som jag’Vi har haft flera karriärer, från sci-fi-författare till CTO för ett onlineannonsfirma. Men min kärlek till teknik är en kopplingslinje mellan dessa mycket olika yrken och det speglar fortfarande i allt jag gör.

När jag fick förstå mig själv insåg jag att jag måste vara upphetsad om mitt arbete om jag vill utmärka mig. Idag det’s mitt äkta – nästan barnsliga intresse för teknik som driver mig som marknadsförare.

HostAdvice: Vad är Incapsula exakt? Medan det är placerat som ett CDN (Content Delivery Network) betonade din webbplats verkligen säkerhet.

Detta beror på din definition av ett CDN. I en tid av långsam Internetanslutningar för ett decennium sedan var ett CDN något som användes för skala och webbplatsacceleration. Men när anslutningen förbättrades, måste CDN-marknaden uppfinna sig själv för att förbli relevant.

För åtta år sedan erkände säkerhetsproffsen som byggde Incapsula att – som en proxy för all webbplatstrafik – ett CDN är på det perfekta stället att fungera som en webbplats’s “portvakt,” besluta vilka förfrågningar som kan och inte kan komma igenom.

Så här föddes Incapsula. Förutom att påskynda våra kunder’ webbplatser, idag skyddar Incapsula dem också från skadliga bots, DDoS-attacker och distribuerade försök. Tjänsten hjälper till och med att säkerställa hög tillgänglighet med lastbalanserings- och failover-lösningar.

Detta är verkligen den nya definitionen av CDN. Alla nykomlingar i vår bransch, liksom många äldre spelare, följer sviten. Det som gör Incapsula unik är att det’är den enda ’säkerhets första’ CDN, i motsats till att ett CDN har säkerhetsfunktioner. Detta är vårt uppdrag, vår produktkarta, vår företagskultur och vårt affärsinriktning.

HostAdvice: Faktiskt ägs Incapsula av Imperva – ett cybersecurity-företag.

Den där’är korrekt. Imperva är en webbapplikationssäkerhetsleverantör – den enda som är positionerad som ledare i Gartner’s Magic Quadrant för brandväggar för webbapplikationer i tre år i rad. Incapsula var alltid en Imperva-spin off, och för två och ett halvt år sedan blev vi en del av Impervas produktfamilj.

HostAdvice: Faktiskt ägs Incapsula av Imperva - ett cybersecurity-företag.

HostAdvice: Hur definierar du din marknad? Vem är din specifika målgrupp inom den marknaden?

Generellt sett är Incapsula för webbplatsoperatörer och nätägare. Som en lösning som löser många olika problem tillgodoser vi olika typer av kunder – från mamma och pop e-butiker till Silicon Valley SaaS enhörningar och Fortune 500s. Det vanliga temat är att det alla är onlineföretag som – av ekonomiska och renomméskäl – helt enkelt kan’t har råd med driftstopp, dålig prestanda eller säkerhetsbrott.

Om du bryr dig om drifttid, rykte och upplevelsen för dina användare, bör du undersöka vad vi har att erbjuda.

HostAdvice: Vilka är de största hoten som webbplatser står inför idag? Är det samma för både mamma- och popsidor som för Fortune 500-webbplatser?

Den där’är en intressant fråga. I en viss utsträckning möter alla webbplatser idag liknande hot i form av automatiserade attackverktyg (t.ex. skadliga bots) som används oskärpa med avsikt att kompromissa med så många domäner som möjligt.

Ett exempel här är ett automatiskt attackskript som söker på webben efter WordPress-domäner och försöker injicera dem med skadlig kod genom någon nyligen avslöjad sårbarhet. Förhoppningen är att några av de hundratusentals målen ännu inte ska lappas.

Domänerna kan vara företagswebbplatser, företagsbloggar eller mycket små, privata webbplatser. Som mål, medan de värderas annorlunda, kan de alla äventyras under samma attackkampanj.

På samma sätt uppstår attacker avseende förnekande av tjänster (DDoS) som ett annat kritiskt hot som äventyrar hela Internetekosystemet. Idag kan alla med ett PayPal-konto använda en DDoS-för-hyra-tjänst för att starta en attack för så lite som $ 5. Med en så låg inträdesbarriär lanseras DDoS-attacker för att lösa personliga tvister, trots eller helt enkelt av tristess. I sådana scenarier kan varje företag befinna sig i ett mottagande slut, oavsett storlek.

Med detta sagt står större företag inför mycket större utmaningar i form av riktade attacker som kan manifestera sig som högt anpassade hackförsök, massiva DDoS-attacker, socialt övergrepp osv. Ur vårt perspektiv är att motverka dessa hot en inlärningsmöjlighet som kan användas för att förbättra säkerhetsställningen för hela vår kundbas – både stora och små webbplatser.

HostAdvice: Vilka är de största hoten som webbplatser står inför idag? Är det samma för både mamma- och popsidor som för Fortune 500-webbplatser?

HostAdvice: Hur ser du marknaden för CDN / webbapplikationer utvecklas under de närmaste åren?

Det vi ser nu, och det vi kommer att se mer av under de närmaste åren, är sammanslagningen av CDN- och WAF-teknik, tillsammans med konsolideringen av båda marknaderna.

Å ena sidan förväntar jag mig att de flesta CDN: er erbjuder säkerhetslösningar (med undantag för specialiserade plattformar, till exempel de som strikt används för leverans av videoinnehåll). Å andra sidan förväntar jag mig att många säkerhetsleverantörer följer Imperva’exempel och börja investera i molnbaserade säkerhetstjänster, antingen genom M&Som eller intern utveckling.

HostAdvice: Hur ser du Incapsula utvecklas under de kommande åren?

Nyligen introducerade vi en ny tjänst som låter oss skydda enskilda IP-adresser från så kallade direkt-till-ursprung DDoS-attacker. Det finns inget annat på marknaden, så jag förväntar mig en stor reaktion under de kommande tolv månaderna. Parallellt, vi’Jag kommer att fortsätta att utöka våra erbjudanden både genom att införa nya funktioner och genom att förbättra vissa befintliga – inklusive en total designöversikt av vår instrumentpanel.

Vi’Jag kommer också att utöka vårt nätverk genom att införa fler datacenter på strategiska platser, inklusive Osaka och Moskva. Inkapsula kommer att bli större, bättre, snabbare och starkare.

HostAdvice: Hur många aktiva kunder har du idag? Var ligger de främst?

Vi har över 100 000 användarkonton, vilket ger miljontals domäner och underdomäner som förlitar sig på vår tjänst. Precis som det globala Incapsula-nätverket är vår kundbas spridd över fem kontinenter: Nord- och Sydamerika, Asien, Europa och Australien.

jag kan’säger jag med säkerhet var vi har flest kunder. Det jag kan säga er att vi gör mycket affärer i USA, Kanada, Japan, Kina, Hong Kong, Storbritannien och Västeuropa. Vi’Jag kommer snart att utöka vårt nätverk till Ryssland, så jag förväntar mig att det kommer att gå med på den listan tillsammans med andra östeuropeiska länder.

HostAdvice: Hur många aktiva kunder har du idag? Var finns de främst?

HostAdvice: Hur skulle du beskriva din typiska kund?

Vår kund är vanligtvis IT-beslutsfattaren i ett företag. Den personen’roll kan variera beroende på företaget’s storlek och natur. I mindre organisationer pratar vi med VD eller en av grundarna. I en större organisation, det’s vanligtvis en CTO, CIO eller en CISO.

HostAdvice: Vem är några av dina största kunder?

Det finns många hushållsnamn som använder vår tjänst. Incapsula skyddar webbplatserna för vissa stora multinationella företag, som Hitachi och Siemens, samt populära onlinetjänster som Wix, Moz, Liveperson och eHarmony. Vi säkerställer två av världen’s största bitcoin och börser, för vilka tillgänglighet och jämn prestanda är helt avgörande.

Med detta sagt är Incapsula inte bara för stora märken. Detta är en tjänst som demokratiserar säkerheten genom att sänka priset på teknik som en gång bara var överkomligt för de stora aktörerna.

HostAdvice: Hur många anställda har du idag?

Vi har ungefär 150 personer som arbetar på Incapsula-produktlinjen och över tusen personer som arbetar för Imperva.

HostAdvice: Hur många timmar om dagen arbetar du normalt? Vad vill du göra när du’fungerar inte?

den’fungerar inte riktigt när du tycker om vad du gör, så jag brukar göra det “arbete” 2–3 timmar om dagen. Men allvarligt, Incapsula erbjuder en stor balans mellan arbetsliv och liv. Jag får tillbringa tid med mina barn, komma ikapp de senaste TV-programmen och sci-fi-romanerna och till och med hitta några timmar att träna och mata mitt spelberoende.

Lägg till din recension onIncapsula här >>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me