Intervju med Matt Biilmann, medstifter och VD och Chris Bach, medstifter och VD för netlify

netlify är ett företag som du kanske inte har hört talas om ännu, men om några år tror vi att du kanske. Det lilla företaget har lovat att återuppfinna Internet genom att rikta in sig på nya webbplatser som inte är byggda på en CDN-plattform för att skapa sömlösa och supersnabba användarupplevelser. Vi satte oss ned med Chris och Matt, de två grundarna, som beskrev sin vision för att skapa ett nytt internet. Det är en riktigt bra historia.


Intervju med Matt Biilmann, medstifter och VD och Chris Bach, medstifter och VD för netlify

Kan du berätta om hur du grundade netlify?

Matt: netlify föddes verkligen av samverkarna’ uppleva att bygga produkter för utvecklare och byråer, inklusive att bygga stora mängder webbplatser. jag’Vi har tidigare byggt två kommersiella innehållshanteringssystem, inklusive Webpop, ett CMS för byråns sammanhang. Chris har grundat, drivit och sålt digitala byråer och vi’har känt varandra i 20 år.

När jag byggde dessa produkter började jag se en störning av webbutvecklarna’ verktygskedjan. Människor började använda moderna byggverktyg och ramverk i ett arbetsflöde som var centrerat kring Git (Gulp, Jekyll, React, Angular, GitHub, etc.) och vi såg en möjlighet att skapa en infrastruktur kring det som kunde göra det riktigt enkelt att göra högpresterande webbplatser som inte gjorde det’Jag behöver en trasig äldre backend som WordPress.

Vad gör ditt företag exakt?

Chris: Många har kallat netlify a “Heroku för den nya stacken.” Vad’Med detta menas att netlify tillhandahåller en enhetlig plattform som automatiserar alla processer kring optimering, distribution, underhåll och värd för din moderna webbplats eller webbapp.

När du driver din webbplats för att netlify, gör vi efterbehandling och värdar den på ett flerlags globalt CDN.

Så själva webbplatsen är statisk men allt som behöver uppdateras i realtid (från inventering av e-handel, till en kommentarsektion, till webbchatt) laddas från webbläsaren.

Den här avkopplingen av byggprocessen och värden gör att webbplatser och appar byggs / värd på detta sätt många gånger snabbare, säkrare och billigare att skala. Och alla bekymmer för att växla servrar för trafik toppar försvinner.

Vilka webbplatser kan byggas på detta sätt?

Chris: Nästan alla webbplatser kan byggas så att de kan vara värd på ett CDN och har allt som behöver API-kommunikation gjort från webbläsaren.

Vi har kunder som har internationella flerspråkiga webbplatser med mer än 10 000 HTML-sidor och 20 innehållsuppdateringar som behöver uppdateras många gånger om dagen. Vi’pratar också med en e-handelslösning som har 120 000 webbplatser. Några webbplatser och webbappar som kan’De är byggda med denna metod är de som ständigt uppdateras och är väldigt stora, som Twitter eller Reddit. Men det’det är säkert att säga att de’är undantaget. 99% av alla webbplatser kan tillverkas med den nya stacken och värdas på en tjänst som vår.

Hur fungerar detta med webbplatser som WordPress?

Matt: WordPress är en traditionell “dynamisk” CMS. Varje gång någon öppnar webbplatsen bygger den webbplatsen för dem. Om du har 1 miljon besökare, har du också 1 miljon siduppbyggnad. Även om du placerar cacheservrar eller CDN: er framför får du fortfarande mycket dålig prestanda för tid-till-första-byte och för att ladda HTML. För att inte tala om att 80% av alla WordPress-webbplatser är känsliga för kända sårbarheter.

Varje webbplats som måste byggas när den’s serveras burk’Det är värt på ett CDN. Så svaret är att migrera äldre system som WordPress till moderna webbplatser byggda med denna nya stack.

Även om det i så fall är vårt mål verkligen de 300 miljoner nya webbplatser som byggs varje år, och mindre så att migrera en befintlig WordPress-webbplats till vår plattform.

Hur många anställda finns i ditt företag och var är du baserad??

Matt: Vi är baserade i San Francisco. Vi har ett team på 6 personer och arbetar också med ett antal entreprenörer.

Vad förde dig från Köpenhamn till San Francisco för att grunda företaget?

Matt: Jag flyttade ursprungligen hit när jag jobbade på Webpop, men när jag började arbeta med netlify räckte jag till Chris. netlify är i grunden en produkt för utvecklare att bygga webbplatser för sina kunder. Våra viktigaste användare är utvecklare, och det här området [San Francisco] är verkligen platsen att vara för ett företag som detta.

Chris: Stora störningar i teknik – som till exempel grundläggande förändring av hur webbplatser byggs – tenderar att starta i Silicon Valley.

Chris, vad förde dig från att vara en digital chef för en fullserviceannonsbyrå till vad du gör nu?

Chris: Ett antal skäl!

jag’m en hopplös entreprenör. Den sista platsen jag jobbade förvärvade en byrå som jag grundade tidigare på, och medan jag arbetade där utvecklade jag verkligen en önskan att försöka bygga något som vågar. Och Matt är min bästa vän; Jag har känt honom sedan gymnasiet och vi ville göra något tillsammans.

Vi ville verkligen lösa några av de centrala frågorna som vi fortsatte att stöta på. Som prestanda. Speciellt med framväxten av mobil såg vi att avvisningsfrekvenserna går upp och konverteringarna sjunker. Klumpiga backend saktade prestandan enormt.

En annan sak lärd av byråns erfarenhet: byråer vill ha en viral del av vad de gör och vet inte vilken trafik de kommer att få. Men om trafiken exploderar kan det vara problem med värd. Och om du inte avsatte, kan det gå sönder. Vilket innebär att alla byråer i princip vanligtvis överutbud. Det är en mycket dyr process…

Med en CDN-lösning som netlify eliminerar du det. Det spelar ingen roll om du har 1 besökare eller 1 miljon, webbplatsen behöver inte byggas om varje gång.

Och utöver detta innebär separationen av byggnaden och värden också att netlify är helt agnostiskt.

Vi don’t bryr dig om din buildtool använder Python, Ruby, Node eller till och med PHP eller .NET för den delen. Allt som kommer ut i andra änden är något vi kan vara värd för.

Vilka är de typer av klienter som du betjänar?

Chris: netlify är gjord för utvecklare.

Som sagt, våra kunder spänner från utvecklare’ personliga projekt, till företag och byråer, till återförsäljare som gör webbplatsbyggare ovanpå netlify’s API: er. Vi betjänar stora kunder som WeWork och Sequoia Capital, till flaggskeppsbyråer som morot och instrument.

Kan du beskriva dina fyra tjänsteerbjudanden?

Matt: Våra nivåer går från kostnadsfria till anpassade offerter för företag. Som planen skala läggs till funktioner som pre-rendering, etc., och mer bandbredd, lagring etc. läggs till. Som sagt, även de gratis planerna får 1-klick på SSL, kontinuerlig distribution, omedelbar cache-ogiltigförklaring och mycket mer.

Vad tog du bort från att arbeta på annonsbyråer för att netlify?

Matt: Jag har lärt mig från min tid att bygga ut stora mängder webbplatser att det’är en nödvändighet för att bygga en repeterbar process och arbetsflöde.

Chris: Det är sant att byråer behöver ett livskraftigt arbetsflöde, inte en alltför anpassad metod som’är skadad av när någon lämnar. Det är därför vi byggde netlify för att skapa ett arbetsflöde runt den nya stacken, vilket gör det mycket lättare för utvecklare att bara fokusera på vad’är viktigt – att skapa fantastiska webbplatser och appar. Alla infrastruktur- och automatiseringsbehov hanteras av netlify.

Kan du berätta för oss vikten av den nya stacken jämfört med arv ‘dynamisk’ webbplatser?

Chris: Betydelsen av nya stackar och äldre webbplatser kommer att uppfylla fem kriterier:

  • En modern ‘git-centric’ arbetsflöde som utvecklare vill arbeta med
  • Hög prestanda
  • Billigare värmare i skala
  • En eliminering av hot mot skadlig programvara
  • Avlägsna hela underhållsprocessen med att behöva uppdatera dina servrar också – och förhindra brott.

Skulle du överväga den teknik du erbjuder egenutvecklad?

Matt: När det gäller utvecklarverktyg och webben måste vi försvara öppna standarder. Vi gör mycket arbete baserat på öppen källkod och ger andra chansen att bidra.

Chris: Det enda sättet att göra denna mainstream är att stödja öppen källkodssamhälle och hålla den öppen. netlify är mycket baserat på open source.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me