En intervju med Arno Vis, VD, Openprovider

Vad skulle du tänka på ett företag som säljer domäner och produktlicenser till kostnad? Vissa kan kalla det galen, men Arno Vis från Openprovider kallar det innovativt. Arno, som har varit en entreprenör i över 20 år, försöker inte bara revolutionera domängrossister, utan han försöker också revolutionera och modernisera programvara för webbhotell med ett annat företag han äger.


Jag hade möjlighet att chatta med Arno ett tag och han delade sina mycket bestämda åsikter om domänets och framtidsmarknadens tillstånd och värdmarknader samt hans tankar om de nya gTLD: er (generiska toppnivådomäner).

En intervju med Arno Vis, VD, Openprovider

HostAdvice: Berätta lite om dig själv och hur du kom igång.

Jag är för närvarande 49 år och har varit en entreprenör i över 20 år. Jag började som arrangör av Rhythm och Blues-konserter och sedan 1994 startade jag ett grafiskt företag med en partner. 1996 när jag såg att Internet började starta förvandlade vi det grafiska designföretaget till ett webbdesign- och SEO-företag. 1998 ville jag ha ett abonnemangsföretag utöver mitt timarbete, så jag köpte ett litet webbhotell. 2010 köpte jag ut min partner och sålde företaget, men behöll värdföretaget. Jag sålde värdföretaget 2012, men behöll en del av det – vilket är idag’s Openprovider-företag.

HostAdvice: Du är för närvarande involverad i några olika företag – rätt? Kan du ge mig en snabb översikt över var och en av dem?

Säker. Vi’Jag börjar med Openprovider, varav jag är ensam ägare och verkställande direktör. Openprovider är en grossist av internettjänster och produkter med en unik plattform där du kan hitta och hantera alla produkter du behöver: Domäner, nya gTLD: er, SSL-certifikat, licenser för Plesk och Virtuozzo, spamfilter och mer.

Vi arbetar med en mycket unik affärsmodell. Hos Openprovider säljer vi domäner och licenser till kostnad. Vi lägger ingen marginal till kostnaden för de levererade produkterna. Dessutom samarbetar vi med domänregister för att få ytterligare rabatter – när de sänker sina priser sänker vi ditt. Hur vi tjänar våra pengar är genom de medlemsplaner som du måste ansluta för att dra nytta av våra produkter och priser.

Jag är också partner i ett annat startföretag, Power, även om jag är mindre involverad i den dagliga verksamheten i det företaget. PowerPanel är en komplett molnbaserad automatiserings- och faktureringslösning för värdleverantörer. Anledningen till att vi byggde PowerPanel beror på att de flesta värdföretag sitter fast på en plattform eller miljö som är mycket gammal och inte förändras eller förnyas. Med PowerPanel är vårt huvudfokus mer på fakturering än på avsättning. För tillhandahållande och andra avancerade funktioner erbjuder vi ett mycket brett urval av plugins, av vilka många är gratis, för att integreras med andra system.

HostAdvice: Du är för närvarande involverad i några olika företag - rätt? Kan du ge mig en snabb översikt över var och en av dem?

HostAdvice: Hur nära är de två företagens målmarknader / målgrupper?

Målmarknaden för både Openprovider och PowerPanel är värdföretag, så det finns mycket samarbete mellan de två företagen.

HostAdvice: Hur definierar du dina marknad (er)? Vem är din specifika målgrupp inom den marknaden?

Även om båda företagen bedriver värdföretag riktar de sig till olika segment av marknaden.

För Openprovider riktar vi oss främst till företag med mellan 50 000 och 500 000 domäner under förvaltning, även om vi har många mindre kunder idag.

Med PowerPanel fokuserar vi på värdföretag med mellan 1 000 och 10 000 domäner som värd och som använder förvaltningssystem som har utvecklats internt och nu är svåra att underhålla och utöka. Sådana företag skulle vilja uppgradera till en mer modern och flexibel plattform för att växa sin verksamhet. Vi riktar oss också till domänåterförsäljare av större företag som sitter fast på äldre plattformar.

HostAdvice: Hur många aktiva kunder har du idag? Var ligger de främst?

Openprovider har för närvarande mellan 5 000 och 6 000 kunder, främst i Belgien, Nederländerna och Spanien. Indien växer också mycket snabbt för oss, särskilt nu när vi nyligen blev den officiella distributören av Plesk i Indien.

Som jag nämnde tidigare är jag inte involverad i PowerPanels dagliga verksamhet, men jag skulle gissa att vi har cirka 100 000 domäner under förvaltning där, främst från Belgien och Nederländerna.

HostAdvice: Vem är några av dina största kunder?

Openprovider’s kunder inkluderar SiteGround och PC Extreme (Nederländerna).

HostAdvice: Vem ser du som dina främsta konkurrenter?

Openprovider tävlar med alla stora domängrossister, som OpenSRS, Enom, Hexonet och Key-Systems.

PowerPanel tävlar med andra värdfaktureringssystem, som WHMCS och WeFact.

HostAdvice: Hur ser du dina verktyg som annorlunda och / eller bättre än deras?

Openprovider arbetar med en helt annan affärsmodell än andra domängrossister. Domängrossister tjänar vanligtvis sina pengar genom att sätta upp priset på domäner som de säljer. Vi tror att grossisten inte gör det’t lägga till något värde till den faktiska produkten (dvs. domännamn eller SSL-certifikat) så varför skulle de lägga till en vinstmarginal till det? Det vi gör istället är att erbjuda våra kunder olika medlemsplaner och sedan sälja dem produkterna till vår kostnad.

HostAdvice: Hur ser du dina verktyg som annorlunda och / eller bättre än deras?

jag’Jag kommer att påpeka att vi fortfarande erbjuder traditionella nivåer för domäner och SSL-certifikat, men våra “till kostnad” prenumerationsplaner växer mycket snabbt. För närvarande kommer cirka 65% av vår försäljning från dessa planer.

HostAdvice: Hur ser du domänregistrering och registrarmarknaden utvecklas under de kommande åren?

Detta blir snabbt en råvarumarknad. Det är också en mycket intressant tid för domainers, eftersom företag som GoDaddy köper upp stora portföljer med domäner och sedan återförsäljer dem. De flesta företag på denna marknad inte’t växer organiskt som vi gör, utan snarare genom förvärv. På registrarutrymmet är de flesta företag bara inte innovativa.

När det gäller de nya gTLD: er (generiska toppnivådomäner), är min åsikt att ingen verkligen behövde dem och vi ser det återspeglas i deras försäljningsvolym (vilket faktiskt är bättre än jag förväntat mig). Det kan finnas en långsiktig framtid för några generiska och några niche-GLD, men totalt sett ser jag inte en bra framtid för dem.

Med det sagt kommer jag att erkänna att försäljningen av nya gTLD-enheter fortfarande är ett lönsamt tillägg till vår portfölj vid denna tidpunkt.

HostAdvice: Hur ser du marknaden för webbhotell utvecklas under de kommande åren?

Detta är en svår och trångt marknad som också lider av mycket handelsvaror och prispress. Vi ser mycket konsolidering och övertagande när marknaden fortsätter att mogna. Som helhet går marknaden mot att ha några mycket stora spelare och sedan många små nischspelare.

HostAdvice: Vilka är dina framtidsplaner för OpenProvider och Powerpanel?

Vårt mål för Openprovider är att nå totalt 25 miljoner domäner år 2023 (vi sålde nyligen vår 1 miljonste domän). För att uppnå det målet vet vi att vi måste fortsätta innovera och öka vår globala exponering.

Vårt första mål för PowerPanel är att bli lönsam under 2017. Detta är en verksamhet som är långsam, men stabil. Jag gör inte’t mind – jag har tid.

HostAdvice: Hur många anställda har du idag? Var finns de?

PowerPanel är fortfarande i tidig startläge, men Openprovider har för närvarande 35 anställda, varav 20 är i programvaruutveckling. Det är en hög andel utvecklare för den här branschen, men vi investerar mycket i utveckling för att tillföra mer värde för våra kunder och minska deras behov av support.

Utvecklarna är belägna i Sibirien och vi har 10 support- och säljare i Nederländerna, med några fler säljare på våra kontor i Spanien och Indien..

HostAdvice: Hur många anställda har du idag? Var finns de?

HostAdvice: Hur många timmar om dagen arbetar du normalt? Vad vill du göra när du inte arbetar?

Jag försöker att inte arbeta för många timmar, men som företagare äger jag inte det’t har alltid ett val…

När jag inte arbetar äter jag vanligtvis! Jag älskar att äta och jag älskar också att laga mat. Men jag gillar också att gå ut och äta också, särskilt när jag reser. Jag gillar också att läsa mycket och älskar att se och investera på aktiemarknaden.

HostAdvice: Finns det något annat du’Jag vill dela med våra läsare?

Jag vill bara säga att jag vill fortsätta göra det jag älskar och att ha kul. Jag vill fortsätta arbeta tills jag dör – skapa ett företag som överlever mig. Du kan läsa om mig och mina tankar på min personliga blogg på https://arnovis.com/

HostAdvice: Finns det något annat som du vill dela med våra läsare?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me