Intervju med Dave Hills, VD för ShopSite

Många kanske har hört talas om ShopSite. Kanske har du inte gjort det. Det har funnits för alltid – längre än många av de aktiva programvaruverktygen för kundvagn där ute, och det är ganska uppenbart varför: det uppfyller behoven hos alla typer av köpare, med planer som tjänar alla typer av klienter.


Vi satte oss med Dave Hills, verkställande direktören för ShopSite, som har berättat om den roliga resan företaget har haft under de senaste 21 (!) Åren..

Intervju med Dave Hills, VD för ShopSite

Hej Dave, tack för att du tog dig tid. Kan du berätta lite om ShopSite och vad du erbjuder?

ShopSite är mjukvara för e-handel / kundvagn. Vi har fyra smaker:

  • uttrycka – Vårt nya, gratis alternativ för bloggar som WordPress och andra små webbplatser som bara vill lägga till orderknappar för att sälja upp till tio produkter.
  • Förrätt – Ett steg upp från Express, med 15 produkter och fem webbplatssidor, tillsammans med många fler betalningsalternativ.
  • Chef – När du blir livligare växer du till den här produkten. det finns ingen begränsning för antalet produkter eller sidor som finns tillgängliga på det här nivået. Och naturligtvis finns det ännu fler funktioner som produktuppladdning / nedladdning, produktsökning och offertförsändelser i realtid.
  • Proffs – Vår toppnivå har alla klockor och visselpipor med kuponger, övergivna vagnsmeddelanden, digitala nedladdningar, Facebook butik och mer!

Vi är här för att hjälpa dig komma igång med e-handel och sedan anpassa dig efter dina behov när du växer ditt företag.

Hej Dave, tack för att du tog dig tid. Kan du berätta lite om ShopSite och vad du erbjuder?

Kan du berätta om hur ShopSite startade och dess förhållande till iCentral?

Vägen tillbaka när det fanns några få personer i ett företag som heter iCentral (Internet Central) som ville göra Internet-saker; de ville hjälpa människor att komma på webben och marknadsföra sina webbplatser. De märkte snabbt att de flesta av sina kunder ville sälja på nätet, så de anlitade några ingenjörer för att utveckla en kundvagn för dem. Det blev så småningom huvudfokus för verksamheten.

1998 köpte Open Market i Boston iCentral-företaget. Open Market hade en avancerad e-handelsmotor som heter Transact som de skulle sälja till telco-företag, men de hade inte ett bra användargränssnitt / frontend för det, så de förvärvade ShopSite-produkten för att ge ett enkelt gränssnitt till Transaction-motorn.

Sedan, när bubblan brast 2001, avyttrade Open Market – för att positionera sig att förvärvas av ett annat företag – ett antal företag som det hade förvärvat och vi, de anställda, köpte tillbaka ShopSite-produkten. Sedan dess har det varit oss igen. De flesta av de ursprungliga anställda från denna återköp är fortfarande kvar idag.

Hur engagerade du dig i ShopSite och iCentral?

Jag arbetade i cirka 12 år på Novell, som gjorde nätverksprogramvara. Efter en bra körning, Novell’tillväxten avtog, och de erbjöd en del för några av oss att frivilligt lämna. Efter att ha lämnat sa en av mina vänner mig att titta på iCentral-företaget, och jag trodde att det hade potential. På Novell hade jag varit ingenjörschef, så jag fördes in för att hantera iCentral’s teknikgrupp.

Efter att Open Market köpte ShopSite lämnade iCentral CEO och jag blev så småningom platsen Vice President för ShopSite-gruppen. När vi beslutade att ta tillbaka ägandet kände ShopSite-teamet att jag borde vara deras VD.
Hur engagerade du dig i ShopSite och iCentral?

Vilken erfarenhet tog du till bordet hos ShopSite och iCentral för att bli VD?

Jag har den tekniska bakgrunden – en datavetenskapsexamen och har erfarenhet av programmering i flera år. Så småningom ville jag gå in i management, så jag gick tillbaka till skolan för att få min MBA. Därifrån åkte jag till Novell och det var där jag driver deras utvecklarrelationer för att få tredje parter att skriva till våra API: er. Efter att ha gjort det i flera år flyttade jag så småningom in i teknik och hanterade flera lag på direktörsnivå. Båda positionerna gav mig stor erfarenhet, särskilt när företaget växte (de fördubblades i storlek varje år i flera år).

Kan du berätta lite om ShopSites kunder och vilka butiker är baserade på plattformen? Vad är vanligtvis företagets storlek på din kundbas och var är dina kunder vanligtvis belägna?

Våra kunder täcker hela spektrumet av små till medelstora företag. Vi har små mamma- och popbutiker som precis börjar i den ena änden av spektrumet och stora multimiljondollars online-företag i andra änden. Många av våra större kunder har också en tegel- och murbruk närvaro.

En stor del av ShopSite-handlare kommer från vår kanal för värdpartner som säljer vår produkt till sina kunder. Vi arbetar med värdföretag som Bluehost, GoDaddy och många andra. Dessa partners erbjuder mycket värde till en mycket låg kostnad; Det är ett bra ställe för DIY-handlaren (eller gör det själv) att komma igång. De kan lätt hoppa in i e-handeln utan att bryta banken.

Vi samarbetar också med värdföretag som Lexiconn och Pair Networks som är specialiserade på att hjälpa större handlare att lyckas. De erbjuder extra handhållning och stöd som ett större företag uppskattar när de fortsätter att växa. (Vi’Vi har till och med fått några av våra kunder framhöll på Oprah eller Good Morning America, som körde tusentals beställningar till dem på mycket kort tid.

Vi har också köpmän som väljer att vara värd på sina egna servrar. Med ShopSite kan du vara värd för din butik var du än vill. Du är inte begränsad till en enda webbhotell.

Är ShopSite bara en hanterad värd / molnlösning, eller kan någon ladda ner programvaran och underhålla den lokalt?

Vi har värdpartner som laddar programvaran åt dig. Vi har köpmän som har sin egen server och de laddar och hanterar den själva. Och vi har några partner som har sagt, "vi vill erbjuda e-handel, men vi vill ha en moln / SaaS-modell där du kör servern och är värd för vagnen medan vi är värd för frontend på våra servrar." Vi kör hela spektrumet, men huvudtyngden har varit värdmodellen. Om människor vill ha det på andra sätt så låter vi dem ha det på andra sätt.

Tycker du att butiker som Amazon tar bort några av de tjänster du tillhandahåller, eller är tillväxten ganska stabil eller konsekvent?

Marknaden förändras; hela webben mognar verkligen. Men du ser också köpmän samlas där deras kunder är. Det ser du med Amazon, Facebook och eBay. Du ser köpmän att åka till flera platser, var de än hittar sina kunder som nästan umgås. Om du är riktigt framgångsrik kan du inte vara på bara ett ställe. Handlare finns på sina egna webbplatser, men också på Amazon eller Facebook eller eBay.

Vad är dina planer för de kommande 24 månaderna??

Längs dessa linjer ser du oss göra djupare integrationer med leverantörer som Amazon och stödja de verktyg de erbjuder. Oavsett var våra köpmän hittar kunder, kommer vi att vara där också. Till exempel erbjuder vi idag, förutom att ha en webbplats, våra köpmän en Facebook-butik och integrationer med vissa eBay-verktyg som Turbo Lister. Vi kommer att fortsätta titta på andra platser för att stödja våra köpmän så att de kan sälja var de hittar sina kunder.
Samtidigt hjälper vi den lilla killen att bli mer framgångsrik och hjälpa den större killen att växa när han vågar upp och har fler behov. Nyligen släppte vi en 64-bitarsversion av ShopSite. Det kommer att gynna high end killarna; den största fördelen som våra köpmän kommer att få med 64-bitars ShopSite är den större databasstorleken som vi nu kan rymma.

Hur ser du branschen förändras under de kommande tre åren?

Det är inte bara "på webben och på internet," du måste ha en närvaro på flera olika platser, som Amazon, Pinterest, etc. Jag tror att det är vad som händer, lite annorlunda än hur det brukade vara. Du har nu en webbplats plus alla andra platser du behöver vara hos dina kunder.

Finns det något annat du vill att våra läsare ska veta?

När det gäller ShopSite strävar vi efter att ha en produkt som är lätt att använda, som växer med dig när du växer ditt företag, men kanske den viktigaste feedbacken vi får från våra kunder är att "det fungerar bara." Vi har köpmän som kör versioner av vår programvara som är över 8 år! Det är helt klart något som “fungerar bara,” och fortsätter att arbeta! Vi rekommenderar naturligtvis att du uppgraderar för att dra nytta av alla nya funktioner som vi kontinuerligt lägger till 🙂

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me