Intervju med Peter Holden, VD för Hostwinds

För några veckor sedan hade vi möjlighet att prata med Peter Holden, den tjugotals VD för Hostwinds, ett värdföretag som har ökat fart och är bland de bästa på Inc 500.


Det är ganska fantastiskt för ett företag som startades av ett ungt barn. Men att ha yngre blod öppnar ofta dörrar för möjligheter för konsumenter som äldre människor (ingen brott, människor) kanske inte tänker på. Till exempel är Hostwinds känd för sin Minecraft-värd. Du kan föreställa dig hur många människor som äter det upp.

Jag låter Peter berätta sin historia.

Hej Peter, tack för att du ansluter till oss. Kan du berätta lite om hur du grundade företaget och vad som fick dig att skapa Hostwinds?

Jag startade Hostwinds först i oktober 2010. Vid den tiden arbetade jag som backend-utvecklare på ett webbutvecklingsföretag. Vi hade många problem med värd för kunder och jag fick i uppdrag att flytta vår värd från 1&1 till ett stort värdmärke och kommunicerar kraftigt med värdstöd. Jag minns att det var en hemsk, fruktansvärd process, sa jag, “Jag kunde göra det bättre. Jag kan erbjuda en bättre kundtjänst än vad jag får.”

Jag såg ett problem i webbhotellutrymmet; det fanns några företag där ute som gjorde ett bra jobb med fokus på kundservice och support. De som erbjöd bra stöd var dock överdrivet dyra. Jag ville bygga en som var kostnadseffektiv och som fortfarande kunde fokusera på kundservice och support, ha snabba svarstider på livechatt, snabba responstider på biljetterna och att inte få kunder att oroa sig för tunga väntan och hålltider.

Jag tror att vi har gjort det bra för att uppnå det målet. Vi arbetar med det varje dag; det är en oändlig process. Vi hittade vårt utrymme och fortsätter att arbeta mot fantastisk kundtjänst och support. I slutet av dagen handlar det om kunderna. Vi erbjuder support 24/7 dygnet så att vi är här för våra kunder när som helst de kan behöva oss, dag eller natt.

Vilka tjänster som erbjuds av Hostwinds just nu?

Vi kan göra absolut allt som inkluderar oavbruten ström och snabba internetanslutningar. Vi erbjuder produkter som Minecraft-servrar, VPN-servrar, VPS (KVM, OpenVZ, Windows), molninstallationer, multilokationsredundans (där vi kan distribuera klienter på olika platser och över en enda IP-adress), anpassade lastbalanseringslösningar, delad webb värd, återförsäljare värd och återvinning för vit etikett.

För vår vitt etikett återförsäljare värd, i princip kan alla ha sitt eget värdföretag. Vi installerar och installerar vårt API. Du kan sälja någon av våra produkter debitera det du vill ladda. Detta fungerar fantastiskt för många tjänsteföretag, till exempel en webbutvecklingsverksamhet, till exempel. Tjänsten kommer att beställas på vår sida och den kommer att konfigureras som om den gick direkt via oss men den kommer att hanteras av dig (och stöds av oss). Vem som helst i världen kan dra nytta av vår omfattande infrastruktur för att sälja någon av våra produkter.

Kan du berätta för oss om dina kontor, antal anställda och datacenter som används på Hostwinds?

Vi har ett datacenter i Dallas med personal på plats och en i Seattle, WA. Vi har ett kontor i Tulsa, OK. Vi har ett nytt kontor som vi bygger i Seattle. Vi hoppas att utbyggnaden är klar under de kommande tre veckorna – vi har arbetat med det i 4-5 månader. Vi körde fibern genom kontoret från datacentret.

Det totala antalet anställda är cirka 25-30.

Kan du berätta lite mer om vilken VPN-tjänst du erbjuder?

Vår VPN-tjänst är en övergångs-VPN-tjänst som erbjuder traditionell kryptering. Vi lagrar inga loggar; Vi inaktiverar helt loggning på servrarna för att vara mer kostnadseffektiva (vi kan köra med 5 GB utrymme). Vi har 120 GB SSD: er på dessa servrar; varje VPN-användare kan använda 1 gbit-porthastighet.

Berätta om dina anpassade molninstallationer.

Vi har våra dedikerade servrar och ibland har vi kunder med massiva webbapplikationer som behöver skala mer än en server. Vi analyserar webbapplikationen och föreslår en lösning som vi kan erbjuda med en 100% SLA. Vi spänner över minst två datacentra med lösningen. Vi kommer att ställa in lastbalansering med automatisk failover. Vi kan också ställa in databasbelastningsbalansering också på ett redundant kluster. Vi kan meddela IP-utrymmet på båda platserna med trafik geografiskt dirigerad till närmaste punkt. Vi misslyckas med närmaste plats i händelse av en katastrof. Det sätt vi hanterar synkroniseringen av data och lastbalansering mellan platser / servrar är äganderätt. Vi tog open source-teknologier och utvecklade internt. Implementeringen är anpassad för varje klient / kundapplikation.

Vad sägs om dina Minecraft-servrar?

En av våra tekniker gillar verkligen Minecraft och frågade om vi kunde börja köra Minecraft-servrar på företaget. En av våra kulturpoäng är att uppmuntra anställda att bedriva sidoprojekt, och för honom var det detta. Jag tror att slutprodukten blev riktigt bra och våra Minecraft-servrar fortsätter att bli mer och mer populära.

Vi testade distributionsmodeller och QA: s erbjudandet. När alla var nöjda rullade vi ut det. Det är en bra produkt för oss; vi har inga problem med bandbredd eftersom vi äger all vår utrustning 100%. Vi hyr inget. Vi ville ha kontroll. Vi tänker inte på “Åh, din server är nere, vi väntar på att någon ska starta om den.”

Hur utvärderar du infrastruktur och hårdvara för kunder?

Vi litar på ett par saker: när vi först började gjorde vi saker som CPU-benchmarking eftersom vi inte hade obegränsade medel. När vi har vuxit får vi prover av nya processorer och hårdvara; Vi tar emot tekniska prover från företag som SuperMicro som vi kan testa under belastning för att bestämma för vår nästa byggnad. Vi håller i allmänhet ett antal bygg under specifik infrastruktur (samma serverkort osv.). När uppgraderingar kommer ut uppgraderar vi dem. Men vi gillar att ha 5 kalla reservdelar på plats av alla delar i en viss storlek. När något går sönder, vill vi alltid fixa det direkt.

För anpassade byggnader har vi tillräckligt med kunskap om CPU-arkitektur och kan identifiera och rekommendera en lösning som uppfyller kundens behov. De flesta människor kommer till oss med verkliga behov. De har ett mycket specifikt behov (en databas med 1 000 000 frågor per minut) och vi tillhandahåller vår kunskap och ger dem en rekommendation, och baserat på den parning distribuerar vi infrastrukturen för dem.

Kan du berätta lite mer om vad du gjorde innan Hostwinds?

Backend-utveckling var mitt första jobb. Jag är 26. Jag började Hostwinds när jag var 20. Jag har alltid haft ett gäng udda jobb som gör slumpmässiga saker. Jag tyckte att jag inte är en mycket bra anställd. Jag måste göra saker på mitt eget sätt. Jag var dock alltid intresserad av datorer och jag hade alltid en entreprenörsanda. Jag startade mitt första företag när jag var 10, ett vBulletin-forum. Jag växte det forumet ganska stort och tjänade $ 3k per månad från AdSense. Jag har alltid tyckt om att göra min egen sak och ha många sidoprojekt. Backend-utvecklingsjobbet var bara att ha ett jobb, inte något jag gillade särskilt. Jag gillade alltid att hitta saker som var uppfyllande att göra, för att hjälpa människor. Jag gillar att göra nya saker varje dag och det får jag göra hos Hostwinds.

Var kom ditt företags namn ifrån?

Jag har ingen aning 🙂 Jag gillade hur det låter och domänen var tillgänglig och det var det viktigaste, så jag registrerade det och det var så Hostwinds föddes.

Grattis, jag ser att du är på Inc 500. Berätta lite om din resa som ett företag som utvecklas till en av Tulsa bästa.

Vi var nummer 1 för Tulsa och # 98 för USA. Vårt teammission ger det bästa stödet för våra kunder som vi kan. Om vi ​​kan erbjuda bra kundservice och support får vi fler kunder och fortsätter cykeln.

Om du inte visste det, är Inc 500 baserat på intäkter. Du skickar information om företagstillväxt och baserat på tillväxt får du ett erkännande. Vi var extatiska att vara # 98.

I en nyhetsartikel annonserar du webbhotell riktad till tusenårsgenerationen. Berätta mer om det.

Vi gör ingen speciell annonsering mot någon specifik demografisk. Vi vill att alla ska vara våra kunder.

Vissa av våra blödande kantprodukter är emellertid inriktade på tusenårs demografiska, som Minecraft-tjänsterna. Det är en riktigt cool produkt och det testades mycket för det.

Finns det något annat vi borde veta?

Det viktigaste för oss är kundservice och support. Om någon skickar ett e-postmeddelande och säger att de är upprörda, läser jag varje e-postmeddelande och personligen svarar på dem och ser till att de eskaleras. Vi har så många upptrappningssystem om människor är upprörda. Om du får värd hos oss och konfigureras, oavsett vad, kommer du alltid kunna säga “hej, jag har ett problem,” och det kommer finnas någon som bryr sig och som lyssnar. Vi vet värdet av bra kundservice och hur viktigt det verkligen är i näringslivet; vi vill se till att vi tar hand om varje kund som om de var en familjemedlem.

Lägg till din recension om Hostwinds här >>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me